V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Radye Temelde Donatı Yetersiz Hatası nasıl giderilir?

Arkadaşlar merhaba, projeyi çizdim analiz yaptıktan sonra sadece radye temelde donatı yetersiz hatası alıyorum. Minimum donatı aralığını arttırıyorum, donatı çapını biraz daha arttırıyorum ama yinede sorunu...

Devamını Oku ⇾

Kolon Kiriş Birleşim Bölgesi Kesme Güvenliği Sorunu

İyi Günler, Ekte yüklemiş olduğum projede Kolon Kiriş birleşim bölgesi güvenliği sorunu yaşıyorum.Mimari açıdan kolon yönlerinde değişiklik yapıyorum bu konu hakkında öneri ve tavsiyelerinizi alabilir miyim...

Devamını Oku ⇾

Zımbalama güvenliği sağlamıyor. Düşey yük çok fazla

iyi günler statik projede kolonda bu hatayı alıyorum kolonu 60 ken 100 e kadar çıkardım fakat hata gitmedi nasıl çözebilirim

Devamını Oku ⇾

Yetersiz olan döşeme yada hatalı döşeme aksı

İyi günler idecad 8 demo kullanıyorum. Geometri kontrolünde d10 döşemesi için Yetersiz olan döşeme yada hatalı döşeme aksı hatası veriyor.İşin garibi d10 diye bi döşeme yok projede bunu nasıl çözebiliriz ? Çok önemli...

Devamını Oku ⇾

Kiriş Nmax hatası alıyorum. C30 yapmadan nasıl düzeltirim?

kirişte Nmax hatası alıyorum? beton sınıfını C30 yapmadan bunu düzeltebilir miyim?

Devamını Oku ⇾

Zemin emniyet olumsuz

Zemin emniyet olumsuz hatası ile birlikte birkaç hata alıyorum. Bir türlü çözemedim. Lütfen ilgilenebilir misiniz.. Ayrıca 8.61 sürümünü güncelledim donatı seçim menüsünü bir türlü bulamadım. (Önceden...

Devamını Oku ⇾

Betonarme proje hakkında tavsiyeler

Betonarme proje hakkında tavsiyeler ...Suat bey merhabalar. bir sorum olacak hani dıyosunuz ya depremın %70 veya 75 (şuan sorum açısından oran onemlı değil) perdeler tasıyor yada tasırsa ıyı olur falan dıye. benım...

Devamını Oku ⇾

sistem çözülemiyor geometrik kontrol yapın uyarısı alıyorum

iyi günler, ekte belirtmiş olduğum projede sistem çözülemiyor geometrik kontrol yapın. uyarısı uyarısı alıyorum fakat geometrik kontrolde bir hata görünmüyor.sorun hakkında görüş ve önerilerde bulunabilir misiniz...

Devamını Oku ⇾

Sistem çözülemiyor hatası

RAPOR YAPTIRDIĞIM ZAMAN HATA VERİYOR FAKAT BU SORUN NEDEN KAYNAKLANIYOR ÇÖZEMEDİM . BİRDE KÜTLE VE RİJİTLİK MERKEZİM PROJEMİN SOL ALT BÖLÜMÜNDE DURUYOR NEDEN ÖYLE OLUYOR ANLAMADIM BİRDE RADYE KALINLIĞINI...

Devamını Oku ⇾

Drenaj kanalı

arkadaşlar herkese merhabalar. yine bir sorum olacak. umarım yardımcı olursunuz. elimde bir drenaj kanalı işi var. yuklediğim eklentide temel kalınlığı hariç mimari kesitler mevcuttur. bu kanalın tabanı 0 kotundan...

Devamını Oku ⇾

kiriş açılımlarını göremiyorum. belli kirişlerin veriyor bazılarını vermiyor.

Merhabalar kolay gelsin. Kiriş açılımlarını göremiyorum. Belli kirişlerin veriyor bazılarını vermiyor. Neden olabilir ? İlgilenenlere çok teşekkür ederim. Geometrik kontrolleri gördüm onları düzelteceğim. Bu kısma...

Devamını Oku ⇾

zemin emliyet olumsuzluk

aynı parselde 3 adet 16 dairelik bina tasarımı yaptım aynı değerlerde ama şu an 8 dairelik tasarımı kurtaramıyorum yardımcı olursanız sevinirim yada öneri olursa

Devamını Oku ⇾

kapalı spor salonu yardım

ekteki kapalı spor salonu projesine genel anlamda bir bakarmısınız. bina önem katsayısı 1.2, hkyk=0.60 alındı. üzeri çelik çatı.kolonlara çatıdan gelen düşey ve yatay yükler farazidir (çatı çözülüp mesnet kuvvetleri...

Devamını Oku ⇾

Fazla donatı sorunu

3 aydır idecad kullanıyorum. çok fazla donatı atıyor sta4cadle kıyaslanınca, parametrelerde bi sorun mu var acaba ? kirişlerde ve sürekli temellerde çok sorun yaşıyorum. yardımcı olursanız sevinirim

Devamını Oku ⇾

Proje konusunda yardım

1. derece deprem bölgesinde 2 bodrum kat olmak üzere 7 katlı bir bina projesi üzerinde çalışıyorum. Projede temel yüksekliği haricinde zemine girmek istenmiyor. Yani bodrum katlar toprak altında değil. Rijit bir...

Devamını Oku ⇾

döşeme sehim sınırı aşıldı sorunu

Döşeme sehim sınır aşılıdı sorunu nasıl çözerim. şimdiden teşekkürler

Devamını Oku ⇾
Geri