Arkadaşlar merhaba, projeyi çizdim analiz yaptıktan sonra sadece radye temelde donatı yetersiz hatası alıyorum. Minimum donatı aralığını arttırıyorum, donatı çapını biraz daha arttırıyorum ama yinede sorunu...
Devamını Oku ⇾İyi Günler, Ekte yüklemiş olduğum projede Kolon Kiriş birleşim bölgesi güvenliği sorunu yaşıyorum.Mimari açıdan kolon yönlerinde değişiklik yapıyorum bu konu hakkında öneri ve tavsiyelerinizi alabilir miyim...
Devamını Oku ⇾iyi günler statik projede kolonda bu hatayı alıyorum kolonu 60 ken 100 e kadar çıkardım fakat hata gitmedi nasıl çözebilirim
Devamını Oku ⇾İyi günler idecad 8 demo kullanıyorum. Geometri kontrolünde d10 döşemesi için Yetersiz olan döşeme yada hatalı döşeme aksı hatası veriyor.İşin garibi d10 diye bi döşeme yok projede bunu nasıl çözebiliriz ? Çok önemli...
Devamını Oku ⇾kirişte Nmax hatası alıyorum? beton sınıfını C30 yapmadan bunu düzeltebilir miyim?
Devamını Oku ⇾Zemin emniyet olumsuz hatası ile birlikte birkaç hata alıyorum. Bir türlü çözemedim. Lütfen ilgilenebilir misiniz.. Ayrıca 8.61 sürümünü güncelledim donatı seçim menüsünü bir türlü bulamadım. (Önceden...
Devamını Oku ⇾Betonarme proje hakkında tavsiyeler ...Suat bey merhabalar. bir sorum olacak hani dıyosunuz ya depremın %70 veya 75 (şuan sorum açısından oran onemlı değil) perdeler tasıyor yada tasırsa ıyı olur falan dıye. benım...
Devamını Oku ⇾iyi günler, ekte belirtmiş olduğum projede sistem çözülemiyor geometrik kontrol yapın. uyarısı uyarısı alıyorum fakat geometrik kontrolde bir hata görünmüyor.sorun hakkında görüş ve önerilerde bulunabilir misiniz...
Devamını Oku ⇾RAPOR YAPTIRDIĞIM ZAMAN HATA VERİYOR FAKAT BU SORUN NEDEN KAYNAKLANIYOR ÇÖZEMEDİM . BİRDE KÜTLE VE RİJİTLİK MERKEZİM PROJEMİN SOL ALT BÖLÜMÜNDE DURUYOR NEDEN ÖYLE OLUYOR ANLAMADIM BİRDE RADYE KALINLIĞINI...
Devamını Oku ⇾Perde kesme güvenliği sağlanmıyor. https://we.tl/jx0do4NkXY
Devamını Oku ⇾arkadaşlar herkese merhabalar. yine bir sorum olacak. umarım yardımcı olursunuz. elimde bir drenaj kanalı işi var. yuklediğim eklentide temel kalınlığı hariç mimari kesitler mevcuttur. bu kanalın tabanı 0 kotundan...
Devamını Oku ⇾Kesme güvenliği saglanmıyor hatası alıyorum. Bu hatayı nasıl gideririm?
Devamını Oku ⇾Merhabalar kolay gelsin. Kiriş açılımlarını göremiyorum. Belli kirişlerin veriyor bazılarını vermiyor. Neden olabilir ? İlgilenenlere çok teşekkür ederim. Geometrik kontrolleri gördüm onları düzelteceğim. Bu kısma...
Devamını Oku ⇾aynı parselde 3 adet 16 dairelik bina tasarımı yaptım aynı değerlerde ama şu an 8 dairelik tasarımı kurtaramıyorum yardımcı olursanız sevinirim yada öneri olursa
Devamını Oku ⇾ekteki kapalı spor salonu projesine genel anlamda bir bakarmısınız. bina önem katsayısı 1.2, hkyk=0.60 alındı. üzeri çelik çatı.kolonlara çatıdan gelen düşey ve yatay yükler farazidir (çatı çözülüp mesnet kuvvetleri...
Devamını Oku ⇾3 aydır idecad kullanıyorum. çok fazla donatı atıyor sta4cadle kıyaslanınca, parametrelerde bi sorun mu var acaba ? kirişlerde ve sürekli temellerde çok sorun yaşıyorum. yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾1. derece deprem bölgesinde 2 bodrum kat olmak üzere 7 katlı bir bina projesi üzerinde çalışıyorum. Projede temel yüksekliği haricinde zemine girmek istenmiyor. Yani bodrum katlar toprak altında değil. Rijit bir...
Devamını Oku ⇾Döşeme sehim sınır aşılıdı sorunu nasıl çözerim. şimdiden teşekkürler
Devamını Oku ⇾