özdemirözer38":ra5mok7b' Alıntı:idecad 8 kullanıyorum daha öncede belirttiğim gibi raporu pdf olarak kaydetmek istediğim zaman program otomatik olarak kapanıyor.
HakanŞahin":ra5mok7b' Alıntı:özdemirözer38":ra5mok7b' Alıntı:idecad 8 programını kullanıyorum seçmeli raporları oluşturduktan sonra pdf olarak kaydetmeye çalıştığım zaman hata veriyor ve program kapanıyor. nasıl bir çözüm önerirsiniz.
Merhaba,
Projenin kendisini ve pdf oluşturduğunuz raporu, rpt olarak mesaja ekleyebilir misiniz?
özdemirözer38":1v4do3rb' Alıntı:rpt uzantısı kabul edilmiyor bu şekilde bir sorun teşkil ediyor
AGLC":xwjo6xvo' Alıntı:Sayın ismail bey. "ganymede" adlı arkadaşın görüşlerine katılıyorum.
İde8 betonarmede YIĞMA YAPI TASARIMI olmadığı müddetce çok tercih edileceğini düşünmüyorum. Nedeni ise özellikle kırsal kesimlerde normal bir yapı tasarımı için ide7 fazlaşıyla iş görüyor.
ide8 için bahsettiğiniz özellikler normal konut yapıları için(fazla yüksek ve ekstrem bir durum olmayan yapılar) ek özellik getirmiyor. Ben Konyada çalışıyorum ve 3 kattan düşük olan imarlı araziler çok fazla ve buralarda yapılan binalar genellikle yığma yapı olarak yapılıyor. Bizde yığma bir projeyi ide7 den kalıp planı alıp hesaplarını excell de yapmakla uğraşıyoruz (hiç sağlıklı değil bence). Bu şekilde yapılan bir yığma projesinin tamamlanması karkas binadan daha zahmetli oluyor. Bende ide8 de çelik haricinde betonarme için yığma yapı tasarımı olur gözüyle bakmıştım ama maalesef yok.
Demek istediğim ide8 betonarmede Yığma Yapı Tasarımı olmadığı müddetçe ide7 den ide8 betonarmeye geçiş olacağını zannetmiyorum. İde7 fazlasıyla işimizi görüyor zaten.
Ismail Hakki Besler":caokz31q' Alıntı:Yakın bir gelecekte ideCAD YIĞMA YAPI TASARIMI EKLEMEYECEKTIR. Yedinci versiyonda da yığma yapı tasarımı yok ve en çok tercih edilen program oldu ideCAD 7 versiyon itibariyle.
Dokuzuncu versiyonda belki planlarız. Siz sekizinci versiyona upgrade etmeyip zamanı gelince dokuzuncu versiyona, versiyon isteklerinizi karşılarsa upgrade edersiniz. Yok yine beklentilerini karşılamazsa onuncu versiyonu beklersiniz.
Saygılarımla
İsmail Hakkı Besler
AGLC":3d7a99vs' Alıntı:Ismail Hakki Besler":3d7a99vs' Alıntı:Yakın bir gelecekte ideCAD YIĞMA YAPI TASARIMI EKLEMEYECEKTIR. Yedinci versiyonda da yığma yapı tasarımı yok ve en çok tercih edilen program oldu ideCAD 7 versiyon itibariyle.
Dokuzuncu versiyonda belki planlarız. Siz sekizinci versiyona upgrade etmeyip zamanı gelince dokuzuncu versiyona, versiyon isteklerinizi karşılarsa upgrade edersiniz. Yok yine beklentilerini karşılamazsa onuncu versiyonu beklersiniz.
Saygılarımla
İsmail Hakkı Besler
Hocam siz kısaca boşu boşuna beklemeyin gelmeyecek deseniz yeterli idi. Anlaşılan hiç bir zaman böyle bir planınız da yok. Bu durumda update yerine yığma tasarım yapan bir program almak benim için daha mantıklı olacak.
unver":1dpqs1ej' Alıntı:Kalıp planı kısmına geçin, betonarmedeki gibi temel oluşturun.
Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN
saridurmus' Alıntı:Teşekkür ederim. evet oldu.
aynen hiç bir sıkıntı yok. problemler var ancak analiz yopılıyor.NYILMAZ":1616pvh4' Alıntı:Hiç bir problem yok. Hiç bir şeyine dokunmadan denedim analiz yapıyor. Bilgisayarınızla alakalı bir durum olabilir.
metinkacar":17500iss' Alıntı:sorunu keşfettim..projeyi direk ide8 de açıp analiz yaptığımda bahsettiğim hatayı veriyor. foruma yüklediğim şekilde sıkıştırarak kaydet yapıp cde dosyasına çevirip ide8 de açtığımda sorun kalmıyor. ilginç bir durum...