Hakan Şahin
Administrator
Re: KİRİŞ GENİŞLİĞİ HAKKINDA 2
Projeniz eklememişzalman":u9ewgffr' Alıntı:DOSYA EKTEDİR. SAYGILARIMLA...
Projeniz eklememişzalman":u9ewgffr' Alıntı:DOSYA EKTEDİR. SAYGILARIMLA...
zalman":1hlvmga6' Alıntı:MERHABA ARKADAŞLAR...
BELEDİYE İLE YAŞADIĞIM BİR SIKINTI SEBEBİYLE BU RESMİ EKLİYORUM.
BELEDİYE POLİGON PERDEYE SAPLANAN 67/32 LİK BİR KİRİŞİN PERDENİN 25 LİK YÜZÜNE BAĞLANDIĞINI ÖNE SÜREREK PROJEYİ ONAYLAMIYOR.
KİRİŞTEN GELEN DEMİRLER DİĞER PERDEYE KADAR UZANIYOR VE ASLINDA KISA PERDENİN ÜZERİNDEN GEÇİYOR HİÇ YOKMUŞ GİBİ.
SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARDAN YORUM ALABİLİR MİYİZ?
TEŞEKKÜRLER...
HakanŞahin":2g6w33tk' Alıntı:zalman":2g6w33tk' Alıntı:MERHABA ARKADAŞLAR...
BELEDİYE İLE YAŞADIĞIM BİR SIKINTI SEBEBİYLE BU RESMİ EKLİYORUM.
BELEDİYE POLİGON PERDEYE SAPLANAN 67/32 LİK BİR KİRİŞİN PERDENİN 25 LİK YÜZÜNE BAĞLANDIĞINI ÖNE SÜREREK PROJEYİ ONAYLAMIYOR.
KİRİŞTEN GELEN DEMİRLER DİĞER PERDEYE KADAR UZANIYOR VE ASLINDA KISA PERDENİN ÜZERİNDEN GEÇİYOR HİÇ YOKMUŞ GİBİ.
SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARDAN YORUM ALABİLİR MİYİZ?
TEŞEKKÜRLER...
Referans verdiğini kiriş, K14'ün donatıları, P02'in sol ucuna P07'e kadar donatılar uzar. Kiriş açılımda bir problem görünmüyor.
zalman":1eijewmc' Alıntı:YÖNETMELİK HATASI VERİYOR ASLINDA BİZ HATAYA TAKILMIYORUZ HAKAN BEY FAKAT BELEDİYE DEKİ ARKADAŞLAR BAZEN SORUN YAPABİLİYOR BUNU.
TEŞEKKÜRLER İYİ ÇALIŞMALAR...
HakanŞahin":3cvrlnvk' Alıntı:zalman":3cvrlnvk' Alıntı:YÖNETMELİK HATASI VERİYOR ASLINDA BİZ HATAYA TAKILMIYORUZ HAKAN BEY FAKAT BELEDİYE DEKİ ARKADAŞLAR BAZEN SORUN YAPABİLİYOR BUNU.
TEŞEKKÜRLER İYİ ÇALIŞMALAR...
Yönetmelik hatası dediğiniz nedir?
Benim görüşümü sorarsanız kirişin tanımlandığı perdenin uzunluğuna ve donatıyı kesip kesmeyeceğinize bağlıdır. TDY'de kiriş donatıları, perde içinde 50fi kadar uzatılıp kesilebileceği yazar ama zorunlu bir koşul değildir.zalman":2uh4gvzh' Alıntı:KİRİŞ YÜKSEKLİĞİ+KOLON YÜZ GENİŞLİĞİ TOPLAMI>KİRİŞ GENİŞLİĞİ HATASI. BEN BU HATAYI VERMESİNİ SÖYLEMEDİM ASLINDA BİZ BUNU HATA OLARAK GÖRMÜYORUZ ZATEN.
HakanŞahin":3r14n0ra' Alıntı:Benim görüşümü sorarsanız kirişin tanımlandığı perdenin uzunluğuna ve donatıyı kesip kesmeyeceğinize bağlıdır. TDY'de kiriş donatıları, perde içinde 50fi kadar uzatılıp kesilebileceği yazar ama zorunlu bir koşul değildir.zalman":3r14n0ra' Alıntı:KİRİŞ YÜKSEKLİĞİ+KOLON YÜZ GENİŞLİĞİ TOPLAMI>KİRİŞ GENİŞLİĞİ HATASI. BEN BU HATAYI VERMESİNİ SÖYLEMEDİM ASLINDA BİZ BUNU HATA OLARAK GÖRMÜYORUZ ZATEN.
Sizin projenizde ise P02 perdesinin uzunluğu 50fi'den küçük ve kiriş donatıları karşı perdeye, P07'ye kadar uzuyor ve donatılar perde içine kıvrılıyor. Kiriş hem P02'ye hem de P07'ye mesnetli oluyor. Bu nedenle bahsettiğiniz genişlik kontrolü bu birleşim için dikkate alınmayabilir.
Levent Özpak":3mu1me4v' Alıntı:Merhaba,nitasltd":3mu1me4v' Alıntı:https://drive.google.com/open?id=1fkA7I7PbOfh1Q9E6lvOpIIQ1VVrl5a3Z
merhaba paftasını hazırladığım dosyamdan export yaparken sürekli hata alıyorum
Çizim paftası "Dosyaya kopyala" ve "Dosyadan yapıştır" komutları kullanılarak başka bir proje dosyasına taşınırsa export edilebilmektedir. Export edilebilen örnek ektedir.
Not: Export sorunu projeye import edilen dwg dosyasının içeriğindeki çizgi tipi, yazı karakterleri vb. sebeplerden kaynaklanmış olabilir. İmport ettiğiniz dwg dosyasını destek@ideyapi.com.tr adresine gönderir misiniz?
Ayrıca bu proje dosyasının ayarlarını başka bir projede kullanmayınız. Aynı sorunla karşılaşırsınız.
İyi çalışmalar
Merhaba,s_f_d":1ttv6t86' Alıntı:Merhaba,
Kazık betonarme hesaplarinda kazıkta kullanılan beton sınıfı celik sınıfı degerlerini raporlarda bulamadım . Atladığım bir nokta mi var? Nerede gorebilirim?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi