V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Betonarme Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: KİRİŞ GENİŞLİĞİ HAKKINDA

zalman":1hlvmga6' Alıntı:
MERHABA ARKADAŞLAR...
BELEDİYE İLE YAŞADIĞIM BİR SIKINTI SEBEBİYLE BU RESMİ EKLİYORUM.
BELEDİYE POLİGON PERDEYE SAPLANAN 67/32 LİK BİR KİRİŞİN PERDENİN 25 LİK YÜZÜNE BAĞLANDIĞINI ÖNE SÜREREK PROJEYİ ONAYLAMIYOR.
KİRİŞTEN GELEN DEMİRLER DİĞER PERDEYE KADAR UZANIYOR VE ASLINDA KISA PERDENİN ÜZERİNDEN GEÇİYOR HİÇ YOKMUŞ GİBİ.
SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARDAN YORUM ALABİLİR MİYİZ?
TEŞEKKÜRLER...

Referans verdiğiniz kiriş, K14'ün donatıları, P02'in sol ucuna P07'e kadar donatılar uzar. Kiriş açılımda bir problem görünmüyor.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    25.5 KB · Görüntüleme: 10,844

HakanŞahin":2g6w33tk' Alıntı:
zalman":2g6w33tk' Alıntı:
MERHABA ARKADAŞLAR...
BELEDİYE İLE YAŞADIĞIM BİR SIKINTI SEBEBİYLE BU RESMİ EKLİYORUM.
BELEDİYE POLİGON PERDEYE SAPLANAN 67/32 LİK BİR KİRİŞİN PERDENİN 25 LİK YÜZÜNE BAĞLANDIĞINI ÖNE SÜREREK PROJEYİ ONAYLAMIYOR.
KİRİŞTEN GELEN DEMİRLER DİĞER PERDEYE KADAR UZANIYOR VE ASLINDA KISA PERDENİN ÜZERİNDEN GEÇİYOR HİÇ YOKMUŞ GİBİ.
SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARDAN YORUM ALABİLİR MİYİZ?
TEŞEKKÜRLER...

Referans verdiğini kiriş, K14'ün donatıları, P02'in sol ucuna P07'e kadar donatılar uzar. Kiriş açılımda bir problem görünmüyor.

YÖNETMELİK HATASI VERİYOR ASLINDA BİZ HATAYA TAKILMIYORUZ HAKAN BEY FAKAT BELEDİYE DEKİ ARKADAŞLAR BAZEN SORUN YAPABİLİYOR BUNU.
TEŞEKKÜRLER İYİ ÇALIŞMALAR...

zalman":1eijewmc' Alıntı:
YÖNETMELİK HATASI VERİYOR ASLINDA BİZ HATAYA TAKILMIYORUZ HAKAN BEY FAKAT BELEDİYE DEKİ ARKADAŞLAR BAZEN SORUN YAPABİLİYOR BUNU.

Yönetmelik hatası dediğiniz nedir?

HakanŞahin":3cvrlnvk' Alıntı:
zalman":3cvrlnvk' Alıntı:

Yönetmelik hatası dediğiniz nedir?

KİRİŞ YÜKSEKLİĞİ+KOLON YÜZ GENİŞLİĞİ TOPLAMI>KİRİŞ GENİŞLİĞİ HATASI. BEN BU HATAYI VERMESİNİ SÖYLEMEDİM ASLINDA BİZ BUNU HATA OLARAK GÖRMÜYORUZ ZATEN.

zalman":2uh4gvzh' Alıntı:
KİRİŞ YÜKSEKLİĞİ+KOLON YÜZ GENİŞLİĞİ TOPLAMI>KİRİŞ GENİŞLİĞİ HATASI. BEN BU HATAYI VERMESİNİ SÖYLEMEDİM ASLINDA BİZ BUNU HATA OLARAK GÖRMÜYORUZ ZATEN.
Benim görüşümü sorarsanız kirişin tanımlandığı perdenin uzunluğuna ve donatıyı kesip kesmeyeceğinize bağlıdır. TDY'de kiriş donatıları, perde içinde 50fi kadar uzatılıp kesilebileceği yazar ama zorunlu bir koşul değildir.

Sizin projenizde ise P02 perdesinin uzunluğu 50fi'den küçük ve kiriş donatıları karşı perdeye, P07'ye kadar uzuyor ve donatılar perde içine kıvrılıyor. Kiriş hem P02'ye hem de P07'ye mesnetli oluyor. Bu nedenle bahsettiğiniz genişlik kontrolü bu birleşim için dikkate alınmayabilir.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    35.7 KB · Görüntüleme: 10,790
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    8.6 KB · Görüntüleme: 10,790
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    89.6 KB · Görüntüleme: 10,790

HakanŞahin":3r14n0ra' Alıntı:
zalman":3r14n0ra' Alıntı:
Benim görüşümü sorarsanız kirişin tanımlandığı perdenin uzunluğuna ve donatıyı kesip kesmeyeceğinize bağlıdır. TDY'de kiriş donatıları, perde içinde 50fi kadar uzatılıp kesilebileceği yazar ama zorunlu bir koşul değildir.

Sizin projenizde ise P02 perdesinin uzunluğu 50fi'den küçük ve kiriş donatıları karşı perdeye, P07'ye kadar uzuyor ve donatılar perde içine kıvrılıyor. Kiriş hem P02'ye hem de P07'ye mesnetli oluyor. Bu nedenle bahsettiğiniz genişlik kontrolü bu birleşim için dikkate alınmayabilir.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ BUNU REFERANS OLARAK GÖSTEREBİLİRİZ İYİ ÇALIŞMALAR...

Re: ideCAD Betonarme 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

MERHABA İYİ ÇALIŞMALAR...
KURMUŞ OLDUĞUM BİR MODELDE DÖŞEMELERE ALTTA ÜSTTE ÇİFT DONATI AYARI ATIYORUM VE GEREKLİ DONATIYI HESAPLA DİYORUM FAKAT BAZI DÖŞEMELERDE SEÇİLEN DONATI YETERSİZ UYARISI ALIYORUM BUNUN SEBEBİ NEDİR HESAP AKSLARIMDA BİR SORUN OLABİLİRMİ ACABA.
TEŞEKKÜRLER...

Modeli gönderirseniz daha sağlıklı şeyler söyleyebiliriz. Muhtemelen döşeme oluşma hatası vardır.

N. Y.

Model boyut sınırı nedir yüklenmeyebilir ama emin değilim. Teşekkürler...

upload sitelerinden birini kullanırsanız bir sınır yok. (we transfer, dosya.tc, upload.gen.tr vs)

NEDİM BEY İLGİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER...
SORUN ANALİZ ESNASINDA SEHİM HESABI SEÇENEĞİNİ İŞARETLEMEDİĞİM İÇİN OLUYORMUŞ İLK HATADA SEHİM HESAPLARI KURTARDIĞI İÇİN BİR DAHA SEHİM KONTROLÜ YAPMASIN DİYE KAPATMIŞTIM O SEBEPLE O HATAYI VERİYORMUŞ.
İYİ AKŞAMLAR...

Levent Özpak":3mu1me4v' Alıntı:
nitasltd":3mu1me4v' Alıntı:
https://drive.google.com/open?id=1fkA7I7PbOfh1Q9E6lvOpIIQ1VVrl5a3Z
merhaba paftasını hazırladığım dosyamdan export yaparken sürekli hata alıyorum
Merhaba,
Çizim paftası "Dosyaya kopyala" ve "Dosyadan yapıştır" komutları kullanılarak başka bir proje dosyasına taşınırsa export edilebilmektedir. Export edilebilen örnek ektedir.
Not: Export sorunu projeye import edilen dwg dosyasının içeriğindeki çizgi tipi, yazı karakterleri vb. sebeplerden kaynaklanmış olabilir. İmport ettiğiniz dwg dosyasını destek@ideyapi.com.tr adresine gönderir misiniz?
Ayrıca bu proje dosyasının ayarlarını başka bir projede kullanmayınız. Aynı sorunla karşılaşırsınız.
İyi çalışmalar

Merhaba, programı silip yeniden yüklemem gerekti ve tüm projelerimde bu hatayı alıyorum. Bu sorunun dosyaya kopyala ve dosyadan yapıştır dışında bir çözümü yok mu?

Merhaba,

Kazık betonarme hesaplarinda kazıkta kullanılan beton sınıfı celik sınıfı degerlerini raporlarda bulamadım . Atladığım bir nokta mi var? Nerede gorebilirim?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

s_f_d":1ttv6t86' Alıntı:
Merhaba,
Kazık betonarme hesaplarinda kazıkta kullanılan beton sınıfı celik sınıfı degerlerini raporlarda bulamadım . Atladığım bir nokta mi var? Nerede gorebilirim?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba,
Raporlarda kazıklar için ayrı bir beton ve çelik sınıfı gösterimi yapılmamaktadır. Şu an için rapora sayfa ekleyip, analiz modelindeki malzeme bilgilerini resim formatında bu sayfaya eklemenizi önerebilirim.

Ekli dosyalar

• analiz_modeli.png
    analiz_modeli.png
    95.8 KB · Görüntüleme: 9,967
İyi günler. Ekte yüklediğim projede ne yaptıysam S11 kolonunun donatıları çok çıkıyor. 2 tarafı bitişik bir proje 30/90 kolonda 30-40 arası donatı çıkıyor. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. indirme linkini bırakıyorum.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

galeri olan kısımlarda kirişleri sarkık yapınız. Ayrıca diğer kenarda kalan kirişlerinizide 25/60 gibi sarkık yapınız. Ayrıca S11 kolonunu poligon girmenize gerek yok normal kalon loarak girdikten sonra tirimleme yöntemi ile düzeltiniz. Modal analiz hesap yönteminde ritz vektörlerini çeşiniz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    63.7 KB · Görüntüleme: 9,726
Merhaba batuhann28522
Önerilerim:
V8.62 ile proje çözseniz de bir işe yaramaz.
V10 ile çözünüz.
Eski versiyon ile hata vermeyen proje yeni versiyonda hata verebilir.
Veri girişleri başta olmak üzere bayağı farklılıklar var.

Ünver ÖZCAN

Geri