V11'i Online Satın Alın

V11 ile Gelen Yenilikler ve Geliştirmeler Webinarı

Bim Çelik Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Re: ideCAD Çelik 8 kullanımıyla ilgili görüşler sorular

İdecad çelik'te kolona belli bir açı ile saplanan kirişlerin bağlantı hesapları ve çizimleri yapılabilir mi? ( Kaynaklı kutu profil olabilir veya başka) . Klasik ahşap oturtma çatının çelik muadili ide çelik ile çözülebilir mi? Bilindiği üzere ahşap oturtma çatıların değişik yönleri eğimleri ve karışık formu vardır. Mesela bunun gibi bişey

Ekli dosyalar

• a.jpg
    a.jpg
    9.2 KB · Görüntüleme: 17,744

Merhaba ;

Her tür formda ve eğimde çelik oturtma çatıları , mahya ve dere kesişimlerini ve plan görüntüsünü otomatik olarak programa buldurarak modelleyebilir analiz ve tasarım sonuçlarını elde edebilirsiniz. Birleşimler için ise kutu profiller için kullanılan kaynaklı birleşim hesabı yapılmamaktadır. Bu nedenle birleşimlere ait bir tasarım raporu çıktısı alamazsınız programdan. Ancak küt küt kaynak olarak açıklama yaparsanız herhangi bir tasarım raporu çıktısı vermenize de gerek kalmayacaktır.

İyi Çalışmalar.

Kolon malzemesi olarak boru kesit kullanabiliyor muyuz?

Merhaba,

Programda boru kesitleri kullanabiliyoruz. Kolon özelliklerinden herhangi bir boru kesit seçtiğimiz takdirde analiz ve tasarım yapılabilir ve çizimleri alabilirsiniz.

idecad betonarme kullanmaktayım. iskele projesi için çelik demo versiyonu kullanmak istedim . betonarmede yaptığımız gibi katı girdim kat kopyalamak istediğimde sadece yatay ve çapraz profilleri diğer katlara kopyaladı seçili obejeler veya diğer herhangi seçenek işaretli olmamasına rağmen düşey profilleri kopyalamadı

a_bulut06":3ss2vp5h' Alıntı:
idecad betonarme kullanmaktayım. iskele projesi için çelik demo versiyonu kullanmak istedim . betonarmede yaptığımız gibi katı girdim kat kopyalamak istediğimde sadece yatay ve çapraz profilleri diğer katlara kopyaladı seçili obejeler veya diğer herhangi seçenek işaretli olmamasına rağmen düşey profilleri kopyalamadı

Merhaba,

ideCAD 8 de çelik yapıların getirdiği bazı koşullardan ötürü çelik kolonlarda kat kopyalama yapılmamaktadır. İskele projesi için her katta kolon elemanlarının ayrı ayrı girilmesi gerekmektedir. Eğer bir çelik yapı projesi yapılıyor olsa idi kolonları, kolon eklerine kadar tek parça halinde girilmesi gerekirdi.

İdecad betonarmeyi kullanan biri olarak çelikten beklediğimi bulamadım. Birleşim yaptırmak analiz yaptırma abartısız eziyet boyutlarına çıktı...

daha çeşitli örnek video anlatımları konulmalı...

Merhaba;Betonarme kullanıcımız olmanız çelik konusunda size yardımcı olamaz. Çelik yapılar program dışında da düşündüğümüzde betonarmeden oldukça farklıdır. Bu nedenle program mantığı da doğal olarak betonarmeden farklıdır. Alışkın olduğunuz hali ile modelleme veya analiz sonuçlarına ulaşmanız her zaman mümkün olmamaktadır. 8.103 sürümü çelik videolarının oluşturulduğu sürümden oldukça farklıdır. Bu nedenle de problem yaşıyor olabilirsiniz. Yeni videolar çekilecektir. Bu süreçte lütfen
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
linkinden eğitim tarihlerine bakarak istanbul ofisi arayarak kayıt olunuz.

İyi Çalışmalar.

Son düzenleme:

Merhaba,

Sanırım şu aşamada tüm yapıda çelik birleşimlerin otomatik olarak analiz sonucuna göre oluşturulması yok. Şu an yerli bir firma IntelliConnect adını verdiği bir yöntem ile bu konuyu bayağı güzel bir yere getirmiş. Siz bu konuda çalışma yapıyor musunuz? Yapıyorsanız yakın bir zamanda gelir mi bu özellik?

Merhaba Erhan Bey;

İntelliconnect özelliği ile ilgili incelemelerde bulunulmuştur. Şuanda İdeCAD Çelik'te bu özellik mevcut değildir. Ancak 9 versiyonu için yapılan planlamalarda yeni birleşimlerin eklenmesi konusu önceliklidir. Birleşimlerin analiz sonuçlarına göre otomatik oluşturulması veya elemanların kapasitelerine uygun birleşimlerin otomatik oluşturulması gibi konular planlama sürecinde önümüzdeki maddeler arasındadır.Ancak kesin bir tarih veya sürüm belirtmem şu aşamada mümkün değildir. Henüz bu maddeler ile ilgili kesin bir karara varılmamıştır. Ancak bu tarz bir uygulamanın faydalı olacağını düşünüyor veya bu yönde bir talebiniz var ise not alabilirim.

İyi Çalışmalar.

Son düzenleme:

Nurgül Hanım merhaba,

Bu özelliğin oldukça fazla zaman kazandırabileceğini farketmişsinizdir. İnsanlar bu tür bir şeyin olabileceğini bilene kadar tabi bu talepte bulunmuyorlar. Ben de böyle bir şeyin yapılabildiğini gördüğümde oldukça etkilendim. ideCAD'in mevcut kullanıcıları ve potansiyel kullanıcıları böyle bir şeyi mutlaka isteyeceklerdir.

Pazarlama konusunda da bir yazılımın elini oldukça fazla kuvvetlendirdiği aşikar.

Umarım bu konu planlama ve bütçede yer bulur.

Bilgisayarım ekteki resimdeki gibidir. Ekran kartı Nvidia GT540 M, ide çelik demoyu yükledim, kullanamıyorum. Mouse scrool çok acayip çalışıyor, zoom yapamıyorum, görüntüler değişip duruyor. Sistemim yeterli mi bilmiyorum, yeterli ise ne yapmam lazım. Ayrıca konuyu açmış iken en güncel durumda hangi ekran kartını önerirsiniz ( ide çelik için ) ? Nvidia Quadro serisi çok pahalı, GTX idare eder mi Diğer markalar?

Ekli dosyalar

• bilg.jpg
    bilg.jpg
    38.5 KB · Görüntüleme: 16,586

Merhaba;

Bilgisayar özelliklerinizde bir problem görünmüyor. Perspektif ekrandaki problemler ekran kartı ayarlarınızdan kaynaklanıyordur. Ekran kartı ayarlarından performansı yüksek kartı seçiniz. Aynı zamanda 3 boyutlu görüntü penceresi için diğer ayarlamaları yapmanız gerekmektedir. Laptop kullanıyor iseniz güç tasarrufu modunun aktif olması veya çalışma sırasında bataryanın sürekli şarj edilmesi gereklilikleri bilgisayar markalarına göre değişiklik gösterebiliyor. Bu durum İdeCAD ile değil farklı bilgisyar markalarından kaynaklanabiliyor. Bahsettiğim durumlar yeterli gelmez ise bilgisayar firmanızın teknik desteği ile iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.

İyi Çalışmalar.

3 boyutlu görüntü penceresi için yapmam gereken ayarlar ideçelik'te mi yoksa ekran kartı ayarlarında mı?

Ok ekran kartını güncelledim, idecad için de nvidia ekran kartını kullan seçeneğini kullandım, süper oldu, teşekkürler

Merhabalar.. Gergi çubuğu ile ilgili analiz sonrası metraj veya rapor kısmında herhangi bir sonuç göremiyorum.. Acaba çizimi mi yanlış yapıyorum?

Merhaba;

Gergi çubukları aşıkların zayıf yöndeki burkulma boyunu kısaltarak ve sehim ile ilgili önlemler alınmasını sağlar. Metrajda ve raporlarda yer almamaktadır. Gergi çubuklarına özel rapor mevcut değildir. Ancak katkısını anlamak için 8 m açıklıklı basit bir aşık modelleyip gergi çubuğu mevcut iken ve değil iken tasarım sonuçlarını inceleyerek karşılaştırma sonucunda görebilirsiniz.

İyi Çalışmalar.

İyi günler,

Ekte gönderdiğim ide çelik programında yapılan depo projesinde, çelik kolon ve kirişlerle yapılan analizde sorun olmazken, çelik çaprazlar ekendiğinde kesitlerde sorunlar yaşamaktayım.
Çelik yapılara çelik çaprazlar atılması gerekliliğini biliyorum, ancak niçin kesitler çelik çapraz eklendiğinde kurtarmıyor anlamadım.

yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Betonarme ve çelik sistemleri birlikte çözdüğümüzde kolon aplikasyon plânı boş çıkıyor. sorunu atlamak için çelik kısmı sistemden silip kolon aplikasyon plânı alıyorum. acaba bunu yaşayan başkası var mı?

Geri