ideCAD Mimari 6 kullanımıyla ilgili sorular

Tekrar Merhaba...

birkaç katlı bir binanın ön cephesinin bir kısmını cam ile kaplamak istiyorum. görüntü olarak yekbare olarak da görünebilir, ancak camı eğimli istiyorum...
yani mesela ilk kattaki çıkma 25 cm ken son kattaki çıkmanın 150 cm olduğunu varsayarsak 25 cm den 150 cm ye doğru bir eğim istiyorum.
bunu nasıl yapabilirim?
z yönünde açılı duvar tanımlayabiliyor muyuz?
yoksa kat silmesi gibi kat yüksekliğince eğimli bir profil yaratıp bunu cam materyali ile oluşturmak mantıklı ve doğru bir yol mudur?
 
Merhaba,
eğimli duvar şimdilik otomatik obje olanaklarımız dahilinde değil ancak eğimli duvar yapmak istediğiniz alanı duvar yerine çatı yüzeyi ile çizip yanındaki duvarlarla çatıyla kes(üstten trimle ) yaparak benzer bir görüntü elde edebilirsiniz. Çatı yüzeyini şeffaflık ve yansıma özellikleri atanmış cam materyal ile kaplayıp cam yüzeyi oluşturabilir . (Bknz. ekteki resimdeki 1. ve 2. adım) Cam tanımlamak yerine çatı yüzeyine çatı penceresi komutu ile pencere koyup doğramaları da gösterebilirsiniz. (Bknz. resimdeki 3. adım) Ekte ideCAD 6.0100'de açabileceğiniz cde dosyasını da gönderiyorum.
 
asma tavan

idecad mimaride alçıpan asma tavan çizimleriyle ilgili eğitim videosu mevcut mudur, mevcutsa bu videoya nasıl ulaşılabilir, teşekkürler
 
Re: asma tavan

arly07":2xoi6nje' Alıntı:
idecad mimaride alçıpan asma tavan çizimleriyle ilgili eğitim videosu mevcut mudur, mevcutsa bu videoya nasıl ulaşılabilir, teşekkürler

Merhaba ;
ideCAD Mimari içerisinde asma tavanlara yönelik özel bir komut yoktur. Projede kesit alınma işleminden sonra 2 boyutlu çizim araçlarını kullanarak detay çizimlerini yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar
 
Merhabalar ,ekte gönderdiğim projede duvar çiziminde birleşik materyal kalınlıklarını tanımlayabilme imkanımız varmı (dış duvarları 30 cm kalınlığında tasarlamak istiyorum), bir sorum daha olacak zemin katta kolon girintilerini dikkate alınmadığı için zemin kat ile 1. kat ta mahal alanları farklı görünüyor, düzeltmek için nasıl bir yol izlemeliyim (zemin katta 50cm yüksekliğinde subasman perdesi var projede panel katmanı kapalı) teşekkürler,
 
Merhaba,
ayarlar menüsü /bileşik materyallerden katmanlı duvar tanımlamalarınızı yapıp duvar ayarlarında bu materyali seçerek çalışabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz katmanların isim ve kalınlıklarını sırasıyla yazarsanız size örnek teşkil etmesi açısından oluşturup gönderirim.
Gönderdiğiniz projede panelleri zemin kata çizmek yerine -50 cm kat yüksekliğine sahip 1. bodrum kat açıp, panelleri burada çizip döşemeyi de bu katta tanımlarsanız daha doğru bir data girişi yapmış olursunuz. Projenizi bu şekilde düzenleyip ekte gönderiyorum.
Saygılarımla
 
Arzu hanım cevabınız için teşekkürler. Birde ide mimaride metraj oluşturduğumuzda yazılarda kayma oluyor dikkate alırtsanız memnun olurum. İyi çalışmalar
 
duvarda fuga oluşturmak istiyorum.oluşturduğum fugayı duvara uyguladığımda fugayı içeri oluşturuyor iç,dış seçeneği pasif durumda değiştiremiyorum.saygılar
 
dış duvarda fuga oluşturmak istiyorum.oluşturduğum fugayı duvarın iç yüzüne atıyor.özelliklerde ki iç,dış seçeneği pasif durumda.yardımcı olursanız sevinirim saygılar...
 
Profil objesi ayarlarındaki "iç-dış" duvarın içine dışına yerleştir demek değildir. Profil objesinin yerleştirme aksını sabit tutarak, profilin bu eksen boyunca iç veya dışa simetrisini alır. Program duvarlarla kapalı bir poligon bulduğunda kat silmesini (fugayı) poligonun dışına çizer. Kapalı poligon yoksa aradan bazı duvarları seçip duvar tabanlı yerleştirdiyseniz ters tarafta kalanları silip serbest çizim modu ile duvarların dışından dolaşarak çizebilirsiniz.
Saygılarımla
 
arzu hanım teşekkür ederim ama bu konuları yeni öğreniyoruz.ne yaptıysam dış cepheye fuga yapamadım.2b çizdiğim fugayı duvarda bordür kısmına atıyorum.ordan duvara tanımlıyorum dış cepheye değil içeri atıyor fugayı.tam yaptım dedim fuga oldu ama bu sefer kapı ve pencereler fuganın arkasında kaldı.bununla ilgili bir eğitim videosu varmı forumda?
 
Sn erturan,
profil objesi toolbarında yerleşim seçenekleri vardır. Bunlar serbest çizim, yol tabanlı , esas tabanlı ve duvar tabanlı yerleşimlerdir. Duvar tabanlıyı seçerek ters tarafa yerleşen fugaları silin. Serbest çizim ikonunu aktif hale getirin. Duvarlarınızın dış noktalarından tutarak çizgi çizer gibi kendiniz çizin .Duvar dış köşelerini yakalarken gerekirse ctrl /gelişmiş yakalamadan faydalanabilirsiniz.
Eğitim videoları için :
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

iyi çalışmalar
 
gönderdiğiniz eğitim videosunu izlemiştim zaten.
1-bu videoda 2b çizilmiş objeyi sağ tıkla dönüştür komutuyla 'poligonal kesite' seçeneği çıkıyor.fakat ben yaptığımda böyle bir seçenek çıkmıyor.
2-bahsettiğiniz serbest çizim komutunuda denemiştim.o komutta çizidiğim fuga duvarın içine giriyor ve kapı ve pencere olan yerlerde fuga kesilmiyor.
size eziyet ediyorum kusura bakmayın saygılar...
 
Sn erturan,
eğitim videosu hazırlandıktan sonra program gelişimiyle birlikte menülerde değişik olduğu için sağ tuşta aynı seçenekleri göremiyorsunuz.

Fuga yapmak için kat silmesini kullanıyoruz. Dolayısıyla profili seçip sağ tuş menüden ---dönüştür---poligonal profile (kat silmesine) seçeceksiniz.
Fuga çizmek için profil objesi komutundan yine kat silmesini seçeceksiniz. Zaten bu şekilde çizdiyseniz tek sıkıntı kat silmenizin (fuganızın) duvarın içinde kalması olacaktır.
Bunun için çizdiğiniz kat silmesini seçip özelliklerine girip yön iç tanımlıysa dış yapacaksınız. Konuyla ilgili daha önce yanıtlanmış mesajları incelemenizi tavsiye ederim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Not:Duvarda bordürle değil kat silmesi ile çizin.
: Serbest çizim ile yapıyorsanız pencere boşlukları açılmaz. Duvar tabanlı ise açılır.
 
konuyla ilgili daha önce yazılmış şeyleri inceledim.eklediğiniz bağlantıda 'bordüre' seçeneği görünüyor.bu yüzden yanlış yapıyorum incelemediğim için değil.'Kat silmesi' yapınca oluyor teşekkür ederim fakat yine bir sorun var.Fuga kapı ve pencerede kesiliyor ama pencerenin üstünde ve altında kalan duvarlarda kesiliyor bunu nasıl çözüyoruz?
 
Burada kat silmesini fuga yapmak için amacının dışında kullanıyoruz aslında. Dolayısıyla pencerenin üstü ve altı kesiliyor. Biz direkt fuga oluşturmaya yönelik bir mod geliştirene kadar kapı üstü ve altındaki alanları uygun kotlarda 2. ve 3. kat silmesi çizerek tanımlamalısınız ya da uygun bir texture bulursanız direkt duvarın üzerine materyal olarak atarsınız yada boyama programlarına biraz hakimseniz enine çizgileri olan bir renk boyar bu texture'ı duvar materyali yaparsınız. Fuga özelliği daha önce diğer kullanıcılarımızın da isteği üzerine iş listemizde bulunmaktadır. Şu an için bu yöntemleren biriyle fuga oluşturabilirsiniz.
 
merhaba,
örneğin duvarlar hepsini seç dediğimizde tüm duvarları seçebiliyoruz.ya da herhangi bir obje içinde bu özellik geçerli.fakat 6.0101 de bu özellik kapı/pencere objesinde çalışmıyor neden?
 
Çizdiğiniz herhangi bir kapı veya pencereyi seçip, sağ tuş menüden veya toolbardaki hepsini seç ikonundan veya ctrl+A kısayoluyla tüm kapı pencereleri seçebilirsiniz.
 
bu özellik neden kapı/pencere için farklı oldu bu versiyonda?söylediğiniz komutla sadece kapılar seçiliyor,ya da sadece pencereler seçiliyor.ayrıca ctrl+a komutunu tam olarak nasıl kullanacağız ctrl+a yaptığımda çizimin tamamı seçiliyor.kapı/pencere ctrl+a yaptığımda hiçbirşey seçmiyor.
 
Sn. erturan 6.055'e kadar dediğiniz şekilde çalışıyordu. 6.100 ve 6.101'de kapı pencere ID'leri ayrıldı. Şöyle ki otomatik obje adlandır komutuna kapı ve penceleri de ekledik.(6.055'de yoktu) Böylece otomatik adlandırma yaparken kapılara başka ID(örneğin K1), pencerelere başka ID (örneğin P1) verme serbestisi geldi. Bunun bir yansıması olarak çizilmiş bir kapıyı seçip CTRL+A yapar yada hepsini seç derseniz sadece kapılar,aynı şekilde pencereyi seçip hepsini seç derseniz sadece pencereler seçilir. Bu olanağı yaparken kapı pencere komutuna girip hepsini seç yapma bu hale gelmiş yani özel bir nedeni yok...Notumuzu aldık.

iyi çalışmalar
 
Geri
Üst