V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Mimari 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erturan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ide 6 yı alıp kullanmaya başladıktan sonra sorun yaşamaya başladım 5.511 de hiç sorunum yoktu.birkaç gündür yeni bir sorun var.mesela başka bir kat planını ya da 2b çizim penceresini açmak istediğimde ekran donup kalıyor projeyi kapatmadan düzelmiyor.her seferinde autosave gidip projenin son halini almak zorunda kalıyorum.o da çok son hali olmuyor bu yüzden çizdiğim şeyleri defalarca baştan çizmek zorunda kalıyorum.

win7 64 bit kullanıyorum yapı metrajları alırken ekteki hatayı alıyorum
ne yapabilirim teşekkürler..

erturan":1quq5m41' Alıntı:
ide 6 yı alıp kullanmaya başladıktan sonra sorun yaşamaya başladım 5.511 de hiç sorunum yoktu.birkaç gündür yeni bir sorun var.mesela başka bir kat planını ya da 2b çizim penceresini açmak istediğimde ekran donup kalıyor projeyi kapatmadan düzelmiyor.her seferinde autosave gidip projenin son halini almak zorunda kalıyorum.o da çok son hali olmuyor bu yüzden çizdiğim şeyleri defalarca baştan çizmek zorunda kalıyorum.
aynı sorunu bazen bende yaşamaktayım.

erturan":2nds8893' Alıntı:

erdoğanaşık":2nds8893' Alıntı:
aynı sorunu bazen bende yaşamaktayım.

Sorunu yaşadığınız bir projeleyi mesaja ekler misiniz ya da [email protected] adresine eposta ile gönderebilirsiniz.

mimsta":1nhgx2bz' Alıntı:
win7 64 bit kullanıyorum yapı metrajları alırken ekteki hatayı alıyorum
ne yapabilirim teşekkürler..

Program klasörü altında database klasörü içerisindek export.mdb dosyası read-only(salt okunur) olup olmadığını kontrol edebilir misiniz? Öyle ise read only durumunu iptal edip tekrar deneyin...

xp deki program çökmelerini gidermek için Hakan Şahin'in ekran kartı driver'ını güncelleme önerisini yaptım fakat sonuç değişmedi, diğer önerisi genel ayarlardan 3 boyutta çizim modunu ve 3 boyutta ilkel objeleri göster butonlarını inaktif duruma getirince program çökmeleri şimdilik sonlandı, umarım böyle devam eder, öneriler için teşekkürler...
win 7 de metraj alma ile ilgili öneriyi henüz uygulamadım ilk fırsatta deneyeceğim... teşekkürler...

gokalp":2618eqh8' Alıntı:
diğer önerisi genel ayarlardan 3 boyutta çizim modunu ve 3 boyutta ilkel objeleri göster butonlarını inaktif duruma getirince program çökmeleri şimdilik sonlandı

Ekran kartınız "Onboard- anakartla bütünleşik" bir kart mı? Ekran kartınızın markası ve modeli nedir?

HakanŞahin":tuxa4t39' Alıntı:
gokalp":tuxa4t39' Alıntı:
diğer önerisi genel ayarlardan 3 boyutta çizim modunu ve 3 boyutta ilkel objeleri göster butonlarını inaktif duruma getirince program çökmeleri şimdilik sonlandı

Ekran kartınız "Onboard- anakartla bütünleşik" bir kart mı? Ekran kartınızın markası ve modeli nedir?

[ NVIDIA GeForce 9600 GS ]
Görüntü Bağdaştırıcısı Özellikleri:
Aygıt Tanımı NVIDIA GeForce 9600 GS
Bağdaştırıcı Dizgisi GeForce 9600 GS
BIOS Sürüm Version 62.94.20.0.4
Yonga Türü GeForce 9600 GS
DAC Türü Integrated RAMDAC
Sürücü Tarihi 26.06.2009
Sürücü Sürümü 8.15.11.8627 - nVIDIA ForceWare 186.27
Sürücü Sağlayıcı NVIDIA
Bellek Boyutu 768 MB
win7 64 bit bilgisayardaki ekran kartımın bilgilerini yukarda sıraladım, idecad 6.0101v.daki çökme olayları genel ayarlardaki yukardaki gibi değişiklik yaptıktan sonra çözüldü, ancak ; win 7 de metraj alınamıyor (32 ve 64 bitte) crystal reports'u önce kaldırdım, verdiğiniz linkten indirip kurmaya çalıştım fakat hata veriyor kurulmuyor sanırım bir değişiklik olmadı..
Bugün yeni bir sorun daha çıktı, projem win 7 de çalıştıktan sonra xp 'de açmaya çalıştım açılmıyor ve şu yazı geliyor:encountered an improper argument...

gokalp":ik3eo9lu' Alıntı:
[ NVIDIA GeForce 9600 GS ] win7 .... 64 bit bilgisayardaki ekran kartımın bilgilerini yukarda sıraladım, idecad 6.0101v.daki çökme olayları genel ayarlardaki yukardaki gibi değişiklik yaptıktan sonra çözüldü, ancak ; win 7 de metraj alınamıyor (32 ve 64 bitte) crystal reports'u önce kaldırdım, verdiğiniz linkten indirip kurmaya çalıştım fakat hata veriyor kurulmuyor sanırım bir değişiklik olmadı..
Bugün yeni bir sorun daha çıktı, projem win 7 de çalıştıktan sonra xp 'de açmaya çalıştım açılmıyor ve şu yazı geliyor:encountered an improper argument...

Bizde bir sistem de NVIDIA GeForce 9600 GT ve 64 bit windows 7... Herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum.(Genel ayarlardaki seçenekleri de aktif çalışıyorum)
Daha önce yazdığım gibi, size uygun bir zamanda beni arayın, uzaktan erişim kanalıyla(teamviewer ile) sorunuzu birlikte inceleyelim, çözmeye çalışalım...

Bizde bir sistem de NVIDIA GeForce 9600 GT ve 64 bit windows 7... Herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum.(Genel ayarlardaki seçenekleri de aktif çalışıyorum)
Daha önce yazdığım gibi, size uygun bir zamanda beni arayın, uzaktan erişim kanalıyla(teamviewer ile) sorunuzu birlikte inceleyelim, çözmeye çalışalım...[/quote]
Hakan Bey, şuan xp kullanıyorum, 313 mb boyutunda bir projem var ve xp de açılmıyor, aynı projenin 150 mb lık önceki kayıtı açılıyor, son halinle açamıyorum ve önceki mesajımda yazdığım uyarı yazısı geliyor... ilgileriniz için teşekkürler...

313 mb boyutunda bir projem var ve xp de açılmıyor,işyerindeki diğer xp yüklü 2 bilgisayarda denedim aynı hata yazısını alıyorum, aynı projenin 150 mb lık önceki kayıtı açılıyor, son halinle açamıyorum ve 'encountered an improper argument' yazısı geliyor... bellek mi yetersiz nedir sorun! acil çözüm bekliyorum ilgileriniz için teşekkürler...

Merhaba tekrar,

Sanal belleği 4096 MB yapıp öyle deneyin. (Bilgisayarım, sağ klik özellikler, gelişmiş sekmesinden). Bu arada projenizi bize ulaştırsanız, biz de açılıp açılmadığına bakabiliriz ve sorunu inceleyebiliriz. Projeyi indirebileceğimiz bir yere koyun veya cd'ye yazıp kargo ile gönderin...

Merhaba,

Projeniz ofisimizde, xp olan iki bilgisayardan birinde sorunsuz açılmıştır, daha düşük hafızası olan diğer Xp'de açılmamıştır. Vista ve Windows 7 bulunan bilgisayarlarımızda sorunsuz açılmıştır.

Projede kullandığınız logonun bir tanesinin boyutu 38 mb 'dır. Projede bu logodan 8 adet kullanmışsınız. Projenizin boyutu da bu nedenle çok artmıştır(300 kusur Mb). Ancak kullandığınız logunun çözünürlüğü 3851x3321'dır ki, bu çok büyük bir değerdir. Logonun çözünürlüklerini makul bir boyuta indirdikten sonra projenize dahil etmenizi öneriyoruz.

Logolar projeden silindikten sonra projenin boyutu 64 Mb inmiştir. Uygun çözünürlükte logo kullandığınızda projenizin boyutu fazla büyümeyecektir ve projeniz sorunsuz çalışacaktır.

Değişiklik yaptığımız projeyi eposta ile size geri gönderdim(rar'lı hali 6 MB). Projeyi xp olan bilgisayarınızda açabileceksiniz. Logoları uygun boyuta indirdikten sonra onları tekrar projenize ekleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar...

Hakan Şahin teşekkür ederim, gönderdiğiniz proje dosyasını xp'de açtım sorun yok, logoların çözünürlük oranlarına dikkat etmek gerektiğini öğrenmiş oldum, bu arada windows 7'nin xp'ye göre tercih edilmesi gereken bir işletim sistemi olduğunuda teyit etmiş olduk...

DUVARLARDA BİRLEŞİK MATERYAL OLUŞTURMA

DUVAR KPMUTU ALTINDAKİ BİRLEŞİK MATERYALLERİN KALINLIKLARINI DEĞİŞTİREMİYORUZ DEĞİŞTİRME OLANAĞI VARMI? YADA YENİ BİRLEŞİK MATERYAL NASIL OLUŞTURABİLİRİM? TEŞEKKÜRLER

Re: DUVARLARDA BİRLEŞİK MATERYAL OLUŞTURMA

Merhaba,

Ayarlar/Birleşik Materyaller tıklayarak açılan listeden istediğiniz materyalin kalınlığını değiştirebilir ya da yenisini tanımlayabilirsiniz.

Kolay gelsin...

___________Daha önce sromuştum ama sanırım görülmedi...!!!__

sayın admin ve ilgili arkadaşlarım.
5 versiyonuyla yeni olarak eklene blok yap ve pafta bloğu yardımcı komutlarını kullanırken daha önceden kendine has katmanda olan objeler standart katmanına otmatik dönüşmektedir.
örneğin bir kaç çizgiden oluşan objeleri daha önce çizgi katmanında kapatıp açabiliyorken blok yapınca yada pafta bloğu haline getirince standart katmanına dönüştüğü görülmektedir.
bu durumu düzeltmenin bir yolu varmıdır.? eğer yoksa ki
yeni hazırlanan versiyonda bu detayın düzeltilmesi veya seçmeli olarak eklenmesini talep ediyorum
ilginize teşekkür ederim.

Merhabalar sayın ilgili ekte görülen aşğıdaki resimdeki hatayı idemimar 6.2004 demo versiyonunda vermektedir.
yeni bir çizim ekranı açıp dosyayı boş olarak kaydettiğim halde dosya boyutunu 200mb üzerinde ve uzun sürede kayıt etmektedir ve ayrıca kapatmaya çalıştığımda ise yukarda bulunan resimdeki hatayı vermektedir.. basit bir bina oluşturup kayıt ettiğimde ise çok fazla alan kaplamakla bereber kayıt süresi çok uzun olmaktadır. bu sorunun düzeltmek için programı ctrl+shift tuşlarıyla resetleyerek açtım , mevcut demo programını üzerine yeniden kurulum yaparak denedim olmadı yeniden sitenizden indirp tekrar kurdum yine olmadı. bu sorunu neden kaynaklandığı hakkında bilgilerinizi talep ediyorum .
ilginize şimdiden tşkler.

Geri