V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Mimari 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erturan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
SIVA ÇİZGİSİ

5.51 versiyonda kesitteki tarama 2cm ofset te taramanın her tarafına sıva atıyordu,6.002 versiyonda bunu yapmıyor mu saygılarımla

Re: SIVA ÇİZGİSİ

Ahmet Bey merhaba,
sorunuzu tam olarak anlayamadım. Biraz daha ayrıntılı sorar veya bir ekran görüntüsüyle desteklerseniz yardımcı olmaya çalışırız.

ahmet özer":14k544xh' Alıntı:
5.51 versiyonda kesitteki tarama 2cm ofset te taramanın her tarafına sıva atıyordu,6.002 versiyonda bunu yapmıyor mu saygılarımla

merhaba,
varsayılan çalışma düzlemini XY den başka çalışma zy, zx ... düzlemde kolon duvar gibi objeleri açılı olarak döndürmek veya yatay olarak döndürmek mümkün mü acaba daha rahat 3boyut çalışması yapabilmek için

Merhaba,
programda farklı çalışma düzlemleri tanımlamak mümkün fakat duvar veya kolona bu düzlemlerde bahsettiğiniz anlamda açı vermek şu an için mümkün değil. Kolonlar için kolon ayarlarındaki eğiklik parametresi ile açı verebilirsiniz. Duvar objesi ise mimari program içinde açılı çizilemez. Çatı yüzeyi ile aynı modeli elde edebilirsiniz. Çatı yüzey eğimini alan pencere de yerleşeceğinden 3 boyutta duvar gibi görünecektir. Ayrıca artık 6 versiyonda giydirme cephe elemanında yatayla açılı yüzey çizebiliyorsunuz. Duvar yerine bu objeyi de kullanabilirisiniz.
ideCAD Render'da ise tüm objeleri farklı view'larda döndürmek mümkün.

merhabalar öncelikle yaptığınız yenilik ve güncellmelr için teşekkür ediyorum.

her yeni versiyon ve ek sürümleriyle birlikte yeni arayış istek ve problemler ortaya çıkmaktadır.
12 yıldır kullanmakta olduğum bu programın yıllara yayılan gelişmesini bilmekteyim.
her nekadar bütün isteklre cvp versede tekrardan istekler her zaman çıkacaktır.
geçmiş yıllarda programı kullnan kişinin kolayca öğreniyor ve kullanıyordu. şimdilerde ise yeni bir kullanıcı bu geniş içeriği tam olarak öğrenmesi epeyce zman alıyor.
bu duruma idecadin videolu anlatımları ve bu forum sayesinde kolaylığa erişti.
daha önceleri bir çok özellik yardım dosyası sayesinde deneme yanılma yöntemiyle gerçekleşiyordu.
çalışmlarınızın devamını ve başarılar diliyorum.

- (hata1) ekindeki resimdeki duvarı yada kolon kiriş perde gibi düğüm noktalarıylar oluşan objeleri düğüm noktaları kadar resimde 20 cm verilen ölçü kadar yukarı ve aşağı yönde taşınamıyor.
çünkü dikey yönde ki düğüm nokta mesafelri kadar düğüm noktası taşıması yapılmıyor. bu mesafe ne olursa olsun değişmiyor.

-blok yap ve pafta bloğu yardımcı komutlarını kullanırken daha önceden kendine has katmanda olan objeler standart katmanına otmatik dönüşmektedir.
örneğin bir kaç çizgiden oluşan objeleri daha önce çizgi katmanında kapatıp açabiliyorken blok yapınca yada pafta bloğu haline getirince standart katmanına dönüştüğü görülmektedir
yeni hazırlanan versiyonda bu detayın düzeltilmesi veya seçmeli olarak eklenmesini talep ediyorum.

-kütüphanelerin ölçüleri yerleştirildikten sonra değişyor. tekrar editlendiğinde küsüratlı bir hal alıyor.

-daisel duvar eğrisel duvar sürekli yay duvar la çizlmiş bir duvar simetri alındığında çap açı ve yön değişyor.

- ilkel objelerin kesişim noktalarında yakalama yapamıyorum. daha eski versiyonlarda varken şimdi kaldırılmış yakalma destek komutlarının diğer cad programlarında olduğu gibi detaylı ve bütün objeler için aktif olmasını istiyoruz
-PDF desteği ile paftaları PDF olarak aktarabilmeliyiz.

- iç mekanlara otomatik ölçülendirme ile kolay ölçülendirme verilebilir.

- kolanlardan geçen otomatik aks özelliği eklenmeli

- mimaride perdeler ve kesitlerde kesilen elmanlara sıva özelliği eklenmeli kolon kiriş mahal dö döşem duvar gibi elemanlar kesitlerde sıvalı yada sıvasız seçeneği eklnmeli.
daha önceki versiyonlarda istediğimiz bölgeleri kesitte tarama yapıp ofsetleyerek sıva oluşturuluyordu . şimdiise taranın kendisi ofsetleniyor. ne işe yaradığını çözemedim ama özellik değişmiş.

-ide mimar 2,0 da olduğu gibi kat ve 2b pencerelerinin ekranda yan yan açılması gerekir.

- Klavyeden komut tabanlı girişlerin yapılabilmesi güzel olur. kısayol değilde komut satırına yazarakta giriş yapıla bilmeli..

-yazıların değiştirmesi obje özelliklerine eklenmeli. yazı değiştir komurun gereksiz fazla bir komut.

-Doğrudan L değeri girebilme: Herhangi bir sabit noktadan veya track edilmiş izleme noktasına göre L tuşuna basmadan (bir nevi L'yi sabitleyerek) doğrudan yön gösterip nümerik klavyeyi kullanma bize Autocad rahatlığı ve hızını sağlayacaktır.Yani "duvar"-"yön"-"L"-"200"-"yön"-"L"-"400" vs. yerine mouse ile yönü ayarlayarak "duvar"-"200-400-600" vs. şeklinde.(bkz:Autocad)

idecad 6.0055 kullanıcısıyım. 6.2007'yi yükleyince kesit ve görünüş alma 15 dakkaya kadar uzadı. acaba sebebi ne olabilir bilen var mı? ram'den kaynaklı olabilir mi? yoksa işletim sistemi kaynaklı mıdır? ACİL ACİL ACİL... PROJELER YARIM KALDI :D

aydinaydin":1tommim8' Alıntı:
idecad 6.0055 kullanıcısıyım. 6.2007'yi yükleyince kesit ve görünüş alma 15 dakkaya kadar uzadı. acaba sebebi ne olabilir bilen var mı? ram'den kaynaklı olabilir mi? yoksa işletim sistemi kaynaklı mıdır? ACİL ACİL ACİL... PROJELER YARIM KALDI :D

Merhaba,
6.055'den sonra 6.2007 'de kesitte yapılan bir değişiklik yok. Projenizi ekler misiniz bakalım?

Selam, 6.2007 versiyonuna yükselttiğimden beri, programda sorunlarla uğraşıyorum. Hangi birini sayayımki ... Benim bildiğim güncelleme yapma yeni ve daha iyi bir sürüme yükseltmedir. Bu yıl içinde yaptığınız pekçok güncelleme içinde kararlı bir sürüm göremedik, (6.2006 hariç), böyle beta sürümlere güncelleme yaptırıp bizi uğraştırıp durmayın lütfen...

Merhaba Gökalp Bey,
neden sorunlarınızı somut bir biçimde belirtmeyi denemiyorsunuz ? Ne tür sorunlar yaşıyorsunuz? Bildiğim kadarıyla bu konuda teknik servisimize ulaşıp herhangi bir problem bildiriminde bulunmadınız.
6.2007 versiyonda iç mekandan, peyzaja, bahçe mobilyalarından ıslak hacim elemanlarına kadar 664 adet yeni kütüphane objesini sizlere ulaştırdık. Yeni kütüphaneler ve yeni olanaklarla
güncellemelerimiz devam edecek. Telefonla veya buradan nasıl isterseniz, yaşadığınız sıkıntıları 6.2006'da problem yaşamadığınız 6.2007'de yaşadığınız durumları ve örnek projelerini
madde madde bildirin lütfen ki programdan kaynaklanan hatalar varsa düzeltelim. Kullanımınıza bağlı hatalar varsa siz düzeltin.

Saygılarımla

[Merhaba Gökalp Bey,
neden sorunlarınızı somut bir biçimde belirtmeyi denemiyorsunuz ? Ne tür sorunlar yaşıyorsunuz? Bildiğim kadarıyla bu konuda teknik servisimize ulaşıp herhangi bir problem bildiriminde bulunmadınız.
6.2007 versiyonda iç mekandan, peyzaja, bahçe mobilyalarından ıslak hacim elemanlarına kadar 664 adet yeni kütüphane objesini sizlere ulaştırdık. Yeni kütüphaneler ve yeni olanaklarla
güncellemelerimiz devam edecek. Telefonla veya buradan nasıl isterseniz, yaşadığınız sıkıntıları 6.2006'da problem yaşamadığınız 6.2007'de yaşadığınız durumları ve örnek projelerini
madde madde bildirin lütfen ki programdan kaynaklanan hatalar varsa düzeltelim. Kullanımınıza bağlı hatalar varsa siz düzeltin.]
Arzu hanım 6.2007 versiyon sanırım kütüphane objelerinin eklenmesinden ibaret, o yüzden programın kurulum dosyası 200 mb tan 500 kusur mb a yükselmiş, bu programın bilgisayarı kasmasını gerektirmez, autocad 2009 2 gb, revit 2009 2-2.5 gb lık setup dosyasından kuruluyor ancak ne autocad nede revit bilgisayarımı 1 gb ram'lik bilgisayarda bile kasmadan rahatlıkla çalışıyor, oysa yeni versiyon ide için sanırım 8 gb ram gerekli, çünkü ben 4 gb ram li pc de bile kasıldığını gördüm. Kasılma sebeplerinden biride kütüphane objelerini yoğun olarak kullanmak, örneğin bir projede kat planına 50-60 adet masa sandalye koydum program felce uğradı...

Gökalp Bey, öncelikle bahsettiğiniz problemleri yaşadığınız projeyi [email protected] adresine gönderin, inceleyelim. Foruma "hangi birini sayayım ki" şeklinde bildirilen mesajlar bizi bir yere götürmüyor. Bir çözüm üretmek için öncelikle sorunu bizim de görmemiz ve kendi bilgisayarlarımızda oluşturabilmemiz gerekir.

Diğer programlarla da aynı yoğunlukta ve detay seviyesinde kütüphane objeleri içeren bir projede çalışmayı denediniz mi?

Kütüphanelerde hem render amaçlı olan detaylı kütüphaneler (yüksek kalitede iç mekan renderı' alabilmek için kütüphane detay seviyelerini yüksek tuttuk), hem genel çalışma için daha az detaylı kütüphaneler vardır. Normal projenizde her katta 50-60 tane bu tip detaylı kütüphane kullanırsanız bahsettiğiniz yavaşlama, işlemin doğası gereği normaldir. Kat planları için 3 boyutu az detaylı kütüphaneleri kullanın. Render alacağınız zaman sadece alacağınız mekana detaylı kütüphaneleri ekleyin.
Eğer detaylı kütüphaneleri planda kullanmak istiyorsanız sonraki versiyonlara "bu kütüphanenin sadece plan görüntüsünü kullan" şeklinde bir opsiyon ekleyebiliriz.

Bahsettiğiniz diğer sorunları da en kısa zamanda detaylı olarak tarif etmenizi bekliyoruz.

KUBA2009":3k2n82qi' Alıntı:
- (hata1) ekindeki resimdeki duvarı yada kolon kiriş perde gibi düğüm noktalarıylar oluşan objeleri düğüm noktaları kadar resimde 20 cm verilen ölçü kadar yukarı ve aşağı yönde taşınamıyor.
çünkü dikey yönde ki düğüm nokta mesafelri kadar düğüm noktası taşıması yapılmıyor. bu mesafe ne olursa olsun değişmiyor.
Dikey kısımda sıfır boylu bir duvar oluşacağı için program buna izin vermiyor. Kesişim bölgesine 20x20 bir kolon koyarak benzer bir geometri oluşturabilirsiniz.

-blok yap ve pafta bloğu yardımcı komutlarını kullanırken daha önceden kendine has katmanda olan objeler standart katmanına otmatik dönüşmektedir.
örneğin bir kaç çizgiden oluşan objeleri daha önce çizgi katmanında kapatıp açabiliyorken blok yapınca yada pafta bloğu haline getirince standart katmanına dönüştüğü görülmektedir
yeni hazırlanan versiyonda bu detayın düzeltilmesi veya seçmeli olarak eklenmesini talep ediyorum.
Pafta bloğu komutu son işlem olarak tasarlandı. Yani projenizi yaptınız bitirdiniz, artık baskı için kağıda yerleştirip printer'a göndereceksiniz, işiniz bitecek. Bu bağlamda katmanlar ile artık işinizin kalmamış olması gerek. Normal blok için eklenebilir, ancak pafta bloğuna istediğiniz özelliği eklemeyi düşünmüyoruz.

- ilkel objelerin kesişim noktalarında yakalama yapamıyorum. daha eski versiyonlarda varken şimdi kaldırılmış yakalma destek komutlarının diğer cad programlarında olduğu gibi detaylı ve bütün objeler için aktif olmasını istiyoruz
2 boyutta gelişmiş yakalama komutu ile (ctrl tuşunu basılı tutarak) kesişimleri yakalayabilirsiniz. 3 boyutta duvar/duvar vs kesişimlerinde düğüm noktası zaten oluşuyor.

-PDF desteği ile paftaları PDF olarak aktarabilmeliyiz.
Bir sonraki ücretsiz güncelleme (6.5 versiyonu) için yapıldı. (Hem 2D hem 3D pdf export olarak).

- iç mekanlara otomatik ölçülendirme ile kolay ölçülendirme verilebilir.
Bu isteğinizi biraz daha detaylandırmanız gerek.

- kolanlardan geçen otomatik aks özelliği eklenmeli
Önce akslarınızı tanımlamak daha pratik olmuyor mu? Mimarın işini çok kolaylaştıracak bir özellik gibi gelmedi...

- mimaride perdeler ve kesitlerde kesilen elmanlara sıva özelliği eklenmeli kolon kiriş mahal dö döşem duvar gibi elemanlar kesitlerde sıvalı yada sıvasız seçeneği eklnmeli.
daha önceki versiyonlarda istediğimiz bölgeleri kesitte tarama yapıp ofsetleyerek sıva oluşturuluyordu . şimdiise taranın kendisi ofsetleniyor. ne işe yaradığını çözemedim ama özellik değişmiş.
Önceki versiyonda render için yaptığımız gibi kesit te şu an yeni baştan yıllar içinde oluşan ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlanıyor...

-ide mimar 2,0 da olduğu gibi kat ve 2b pencerelerinin ekranda yan yan açılması gerekir.
Bu özelliği kullanarak nasıl bir çalışma sistemi izleyeceğinizi de açıklarsanız (kesit edit etmek için gibi ?) daha amaca yönelik bir özellik geliştirebiliriz.

-yazıların değiştirmesi obje özelliklerine eklenmeli. yazı değiştir komurun gereksiz fazla bir komut.
Obje özellikleri komutu ile birden fazla yazının özelliklerini değiştirebildiğiniz için yazının kendisini editleme bu işleme pek uymuyor.

Her ne kadar bazen cevap vermesek te foruma yazılan her mesajı mutlaka okuyor ve değerlendiriyoruz merak etmeyin.

okuyorsunuz elbette ama ben mskj attıktan sonra 30 gün gibi bir zamn geçmiş olmasına rağmen bendne sonra msj atan 2 kişye cvp verince .
tekrar msj yazdım

ilginize teşekür ediyorum ama kısada olsa cvp verseniz daha ilgili olursunuz. cvp gelmneyince öyle gereksiz bir forum gibi geliyor. ama cvp verince karşılıklı saygı ve değer hissediliyor.
işiniz zor elbet ama bende kendimle beraber programın ve kurluşabağlı kişilerin değer kazanmasından onur duyarım.

ayrıca bazı konularda aydınlattınız . tşk. ederim.

düğüm noktası konusunda aydınlattınız .
tamalanmış bir proje de düğüm noktasıyla büyütme küçültme yaparken. bir birine yakın olna her düğüm noktasına kolon atamamki
benim anlatmak istediğim benim eklediğim resimdeki gibi bir duvar kiriş temel çizgi objelri tamamıyla düğüm noktasıyla taşımada sorun çıkıyor ob je geometrisi hatalı mesajı veriyor.

sizden isteğim

100cm ye 100cm kare şeklinde bir duvar veya çizgi çizmeniz. bunu dğüm noktasıyla dikey yada yatay yönde kaydırmanız.

yani büyük bir projede butür yaklaşımları tekt tek bulmak gerekiyor.

daisel duvar eğrisel duvar sürekli yay duvar la çizlmiş bir duvar simetri alındığında çap açı ve yön değişyor.( bu sorunları gördünüz sanırım))
iç mekanlara otomatik ölçülendirme ile kolay ölçülendirme verilebilir( yani mahal atıldığında statik döşmede nasıl hesap aksını atıyorsa
mimaridede istenildiğinde, döşme ayarlarında seçmeli olarak iç ölçü verilirse tasarım yaparken süper olur :)

ide mimar 2,0 da olduğu gibi kat ve 2b pencerelerinin ekranda yan yan açılmasını istiyorum çünkü vaziyet , proje detayları , kesit cephe çizerken kopyala yapıştır koutlarını kullanap sürekli ekranı değiştirmek gerekiyor. eğer yana yna açabilsek klavye kısa yolu ile kopyala yağıp diğerine 2. tıklmada yapıştırmak çok kolay olur.
iki farklı kat arasında geçiş yapma yerine yana yana açıp büyütrek kulnmak daha kolay olur bana göre. bu ihtiyaç düzenlem değiştirme işlelerinda dahada gerekli hale geliyor.

pafta bloğuna katman değişimi eklnmesi zor olmasa gerek. dedinizki ( Pafta bloğu komutu son işlem olarak tasarlandı. Yani projenizi yaptınız bitirdiniz, artık baskı için kağıda yerleştirip printer'a göndereceksiniz, işiniz bitecek. Bu bağlamda katmanlar ile artık işinizin kalmamış olması gerek. evet bitti ama sonradan bir düzenlem değişiklik yapma k gerekti sadece güncellem yapmadan parçalayarak yapma gerekiyor. örneğin mimari de soba baca çizimlerini çizgi ve daire komutuyla çiziyorum. ve bacaya sıva çizgisini duvarla birlikte oluşturmak için kat planını 2 boyuta aktarıyorum burda uzat , trim, fillet komutlarıyla baca ve duvarın sıva çizgilerini düzenledikten sonra pafta bloğu yapıyorum. daha sonra fazla yer , alan ve çizmlerde yoğunlaşmayı azaltmak için 2 boyuta aktardığım çizimi siliyorum. ilerleyen zmanlar da düzenlme yapmak istediğimde , bacalarda yada başka bir kısımda katmanları kullnamıyorum.
ilave olarak yaptığımız çizimleri bitmiş olarak başka bir yerde çıktı alacağımızda çıktı alınan firmalarda idecadı bulamıyoruz. veya diğer projelerin çizim için mekanik tesisat elektirik statik yangın gibi projelerin çizimi için ilgili kişilere dwg-dxf olarak aktarıp verdiğimizde aynı katman sorunları yüzünden tarafımızdan verilen projeler kullanılamıyor diğer projelerin çizimlerini yapıldığı programlarda bir işe yaramıyor ve yeniden çizmeleri gerekiyor. buda bizim zaman kaybımıza nede oluyor.
ayrıca çok yaygın çok eski olarak kullnaılan ve biline autocad e aktarıp çıktı almaya çalışıldığında kalem kalınlıklarıyla ilgili zamana bağlı olarak düzenleme yapmak gerekiyor.

ve eğer var ise tarafınızdan yapılmış tam anlmaıya bitmiş bir mimari uygulama proje örneğinin foruma eklenmesini istiyorum.

6.2007 versiyon sorunları; 3 boyutlu kütüphaneler projemde yoğun olduğu için obje parçalama yapıp daha sonra blok yapıp 2 boyut kullanayım dedim değişen bir şey olmuyor, yani bilgisayar aşırı kasılıyor.Bu yaptığım blokları döndürme, taşıma, aynalama vs. yapma epey zorlama ile gerçekleşebiliyor. (4 gb bellekte de aynı şekilde), vektör çizim oluşturmak çok uzun sürüyor 5 dakika gibi,

Sorunları örneklemeye devam edeyim; Mahallerde mahal kotunun kaba inşaat kotu olarak görünmesi için mahal kalınlığını (-) değer giriyorum, projeyi kaydedip çıktıktan sonra, tekrar açtığımda (-) değerin (+) ya döndüğünü, dolayısıyla mahal kotlarımın bozulduğunu görüyorum...

Gökalp Bey merhaba,
aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi kot ölçü ayarlarında "mahal taban seviyesini yaz" opsiyonunu işeretleyerek kaba ve ince kotu aynı anda yazdırabilirsiniz. Tek ölçüde program ince kotu gösterir. Sanıyorum siz tek ölçü ve sadece kaba kot görünmesi için kalınlığı eksi değer girdiniz fakat kalınlık - değer olamaz. Bunu yapmak için kotu kullanmalısınız. Kotu (- mahal kalınlığı kadar ) aşağı almalısınız. Programın (-) verilen değeri (+) yapması çok mantıklı ve hata değil. Buradan kalınlığa (-) değeri girişini baştan engellememiz gerektiği ortaya çıkıyor çünkü yanlış kullanıma yol açmış. Ayrıca mesajınızdan kaba kot ince kot göstermeden tek kot göstermek isteyen kullanıcılarımız olduğu ve bunun da tekli gösterimde kaba kotu göster, ince kotu göster gibi opsiyona bağlanması isteğini alıp program güncellemelerinde uygulayabiliriz.
Saygılarımızla,

gokalp":3diwfp6m' Alıntı:
Sorunları örneklemeye devam edeyim; Mahallerde mahal kotunun kaba inşaat kotu olarak görünmesi için mahal kalınlığını (-) değer giriyorum, projeyi kaydedip çıktıktan sonra, tekrar açtığımda (-) değerin (+) ya döndüğünü, dolayısıyla mahal kotlarımın bozulduğunu görüyorum...

gokalp":21rn8016' Alıntı:
Kasılma sebeplerinden biride kütüphane objelerini yoğun olarak kullanmak, örneğin bir projede kat planına 50-60 adet masa sandalye koydum program felce uğradı...

Merhaba,

Ayarlar/Genel Ayarlar diyalogunda bulunan "3 boyut modunu aktif hale getir" ve "3boyutta ilkel objeleri çiz" seçeneklerini kapatabilirsiniz. Bu işlem yüksek yoğunluklu kütüphane kullanılan projelerde performansınızı arttıracaktır.

İyi çalışmalar...

Merhaba arkadaşlar benim sormak istediğim şu koordinatları belirli bir imar çapını idecadde nasıl girebiliyoruz.Örneğin (0,0) noktasını referans vererek deniyorum ama ortaya hiç alakasız bir parsel çıkıyor.Yardımınız için şimdiden teşekkürler...

volvoxx":14zp23lc' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar benim sormak istediğim şu koordinatları belirli bir imar çapını idecadde nasıl girebiliyoruz.Örneğin (0,0) noktasını referans vererek deniyorum ama ortaya hiç alakasız bir parsel çıkıyor.Yardımınız için şimdiden teşekkürler...
Merhaba,

Sorunuzun cevabı ideCAd Mimari Yardım da verilmektedir. Programda Yardım Menüsünden İçerik satırını tıklayın. Ara Sekmesinde -Bulunacak anahtar sözcük satırına- -Çaptan proje konturunun belirlenmesi - yazıp, Konuları listele düğmesini tıklayın. Aşağıda ilgili konular listelenecektir. Konuyu seçtiğinizde sağ taraftaki ekranda konu hakkında verilen bilgiye ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar

Gökalp Beyin yasadığı kasma durmunu bende yasıyorum.
onceki versiyonlarda program küçük ama hiç kasılma olmadan rahat raht kullanılıyor diye sevinirken simdilerde bunu görmek üzüyor.
birde içmekan renderlar için detayları arttırdığınızı söylüyorsunuz ben render'ı daha çok dıscephe ve peyzajla ilgili olan kısımlarda kullanıyorum ki son versiyonda gayet yererli derecede 3D obje bulunmakta,
Şimdi kasma dışında sıklıkla renderda "Sahne Tanımlanıyor" kısmında aldığım hata "KD-ağacı Hatası" oluyor.
biraz fazla ağaç koyunca render işleminde hemen bu hatayı veriyor.
özellikle çim&tüy yapımında (çim yoğunluğunu ve kaliteyi ne kadar düşürsemde ki bazan kaliteyi düşürmem işe yarıyor) bu hatayı alıyorum.
yine aynı şekilde ağaç koyunca da aynı hatayı veriyor. ve sürekli geri dönüp ağaçları silmek eklediğim 3D objeleri azaltmak zorunda kalıyorum. ki bu da yetersiz kalıyor. yapılan işi silmenin verdiği acı durum işin başka bir boyutu tabii

Birde render işlemlerini bilgisayarın işlemcilerine yaptırmak mı daha uygundur yoksa 3D grafik kartlarına mı? Tabiki bunu geliştirici mühendisler daha iyi bilecektir ancak bildiğim kadarı ile 3D grafik kartlarının RAM zamanlamaları ve çalışma frekansları PCRAMlerinkine göre daha hızlılar. Oyunlardaki işlemlerde birçok render eşzamanlı olarak gerçekleşiyor. ve çokda zor olmuyor.
Aynı şekilde ATI marka ekran kartında tasarım sırasında kasma olurken nVidia cipsetli ekran kartlarında daha rahat çalışıyor.
Bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Çünkü bu işlemler için yeni PC almayı bile düşünüyorum.

Geri