okuyorsunuz elbette ama ben mskj attıktan sonra 30 gün gibi bir zamn geçmiş olmasına rağmen bendne sonra msj atan 2 kişye cvp verince .
tekrar msj yazdım
ilginize teşekür ediyorum ama kısada olsa cvp verseniz daha ilgili olursunuz. cvp gelmneyince öyle gereksiz bir forum gibi geliyor. ama cvp verince karşılıklı saygı ve değer hissediliyor.
işiniz zor elbet ama bende kendimle beraber programın ve kurluşabağlı kişilerin değer kazanmasından onur duyarım.
ayrıca bazı konularda aydınlattınız . tşk. ederim.
düğüm noktası konusunda aydınlattınız .
tamalanmış bir proje de düğüm noktasıyla büyütme küçültme yaparken. bir birine yakın olna her düğüm noktasına kolon atamamki
benim anlatmak istediğim benim eklediğim resimdeki gibi bir duvar kiriş temel çizgi objelri tamamıyla düğüm noktasıyla taşımada sorun çıkıyor ob je geometrisi hatalı mesajı veriyor.
sizden isteğim
100cm ye 100cm kare şeklinde bir duvar veya çizgi çizmeniz. bunu dğüm noktasıyla dikey yada yatay yönde kaydırmanız.
yani büyük bir projede butür yaklaşımları tekt tek bulmak gerekiyor.
daisel duvar eğrisel duvar sürekli yay duvar la çizlmiş bir duvar simetri alındığında çap açı ve yön değişyor.( bu sorunları gördünüz sanırım))
iç mekanlara otomatik ölçülendirme ile kolay ölçülendirme verilebilir( yani mahal atıldığında statik döşmede nasıl hesap aksını atıyorsa
mimaridede istenildiğinde, döşme ayarlarında seçmeli olarak iç ölçü verilirse tasarım yaparken süper olur
ide mimar 2,0 da olduğu gibi kat ve 2b pencerelerinin ekranda yan yan açılmasını istiyorum çünkü vaziyet , proje detayları , kesit cephe çizerken kopyala yapıştır koutlarını kullanap sürekli ekranı değiştirmek gerekiyor. eğer yana yna açabilsek klavye kısa yolu ile kopyala yağıp diğerine 2. tıklmada yapıştırmak çok kolay olur.
iki farklı kat arasında geçiş yapma yerine yana yana açıp büyütrek kulnmak daha kolay olur bana göre. bu ihtiyaç düzenlem değiştirme işlelerinda dahada gerekli hale geliyor.
pafta bloğuna katman değişimi eklnmesi zor olmasa gerek. dedinizki (
Pafta bloğu komutu son işlem olarak tasarlandı. Yani projenizi yaptınız bitirdiniz, artık baskı için kağıda yerleştirip printer'a göndereceksiniz, işiniz bitecek. Bu bağlamda katmanlar ile artık işinizin kalmamış olması gerek. evet bitti ama sonradan bir düzenlem değişiklik yapma k gerekti sadece güncellem yapmadan parçalayarak yapma gerekiyor. örneğin mimari de soba baca çizimlerini çizgi ve daire komutuyla çiziyorum. ve bacaya sıva çizgisini duvarla birlikte oluşturmak için kat planını 2 boyuta aktarıyorum burda uzat , trim, fillet komutlarıyla baca ve duvarın sıva çizgilerini düzenledikten sonra pafta bloğu yapıyorum. daha sonra fazla yer , alan ve çizmlerde yoğunlaşmayı azaltmak için 2 boyuta aktardığım çizimi siliyorum. ilerleyen zmanlar da düzenlme yapmak istediğimde , bacalarda yada başka bir kısımda katmanları kullnamıyorum.
ilave olarak yaptığımız çizimleri bitmiş olarak başka bir yerde çıktı alacağımızda çıktı alınan firmalarda idecadı bulamıyoruz. veya diğer projelerin çizim için mekanik tesisat elektirik statik yangın gibi projelerin çizimi için ilgili kişilere dwg-dxf olarak aktarıp verdiğimizde aynı katman sorunları yüzünden tarafımızdan verilen projeler kullanılamıyor diğer projelerin çizimlerini yapıldığı programlarda bir işe yaramıyor ve yeniden çizmeleri gerekiyor. buda bizim zaman kaybımıza nede oluyor.
ayrıca çok yaygın çok eski olarak kullnaılan ve biline autocad e aktarıp çıktı almaya çalışıldığında kalem kalınlıklarıyla ilgili zamana bağlı olarak düzenleme yapmak gerekiyor.
ve eğer var ise tarafınızdan yapılmış tam anlmaıya bitmiş bir mimari uygulama proje örneğinin foruma eklenmesini istiyorum.