V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Mimari 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erturan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba;
kd-ağacı hatası, sistemde tanımlanan sahneyi işlemek için yeterli hafıza bulunmadığı zaman alınır. Daha büyük boyutlu sahneleri render etmek için daha çok RAM gerekmektedir. Genellikle prosedürel çimen kullanılınca yüzey sayısı duruma göre aşırı artabildiği için bu durum çıkıyor. Çözüm olarak bir şekilde sahnenizde kullandığınız face sayısını azaltmaktan başka kesin bir çareniz yok.
Bu iş için uygulanabilecek çözümler şunlardır:
-Çimen yoğunluğunuzu ve kalitesini azaltmak
-Kameraya yakın, görüntüyü etkileyecek sınırlı bir alana prosedürel çimen tanımlayıp arka plandaki kısmları düz doku ile bırakmak
-32 bit işletim sistemi kullanıyorsanız 64 bit işletim sistemine geçmek (program 32 bit windows XP'de maksimum 2 GB, vista ve Windows 7'de 3GB, 64 bit işletim sistemlerinde ise 4 GB hafıza kullanabilir).

1-2 sene öncesine kadar render işlemini ekran kartlarına yaptırmanın bir yolu yoktu. Şimdi yavaş yavaş CUDA ve OpenCL teknolojileri ile ekran kartını render için kullanan teknikler çıkmaya başladı, ancak hala emekleme aşamasında. Şu an için render işlemini CPU'ya yaptırmak en verimlisi, orta vadede ekran kartlarının render için kullanımı yaygınlaşacaktır. Gelecekte ideCAD te bu teknolojiyi kullanabilir, ancak henüz erken.

Genel çalışma için nVidia kartlar ATI kartlara göre openGL desteği daha stabil olduğu için daha iyi sonuç vermektedirler, biz ideCAD için nVidia kartları önermekteyiz. Aşırı hızlı bir kart almanıza gerek yok, GT240 ve üstü modeller ortalama projelerde çalışmak için yeterlidir. İşlemcinizin hızı çalışma veriminizi daha çok etkiler.

merhaba,
çizdiğim bir projenin kesitini almak istiyorum fakat alamıyorum.eklediğim resimde ki uyarı yazısı çıkıyor.çizimde kullandığım kütüphane objelerini sildiğimde kesit alıyor.

Sn. erturan,
çok yüzeyli kütüphanelerden fazla sayıda kullanıldığı için bellek yetmedi hatası almışsınız.
Size bu tarz durumlar için çalışma hızınızı çok artıracak 2 yöntem önerebilirim.

1. YÖNTEM:
1. Aynı tip kütüphanelerden sadece 1 tane bırakıp diğerlerini silin.
2. Görünüş alın. Aşağıdaki resimdeki gibi oluşacak.

3. Kütüphaneleri blok yapın. Yukarıdaki resimdeki örnekte 3'ünü ayrı ayrı blokladım.
4. Sonraki aşamada bloklarınızı seçip ayarlarına girin ve blok rengini kalem numarası 1 olan bir renk yapın.
Ben kırmızı yaptım. Kalem nosu 1 kalem kalınlığı 0.05. Seçtiğiniz kütüphanelerde yaprak sayısı çok yoğun olduğu için
en ince kalemi seçmelisiniz ki çıktı alınca simsiyah çıkmasın. Hatta 0.05'i kalem ve renk ayarlarından daha da inceltebilirsiniz.
5.Son aşamada aynı olacak ktpleri obje çoğalt komutuyla yatay yönde ktp genişiliği kadar mesafe verip istediğiniz sayıda tek seferde
çoğaltın. Sonuç aşağıdaki gibi olacaktır.

2. YÖNTEM:
1.Kütüphanelerinizi hiç silmeden, kesit alırken keside girecek objelerden kütüphane grubunu çıkartın yani kütüphaneler keside sokulmasın.
2.Görünüş alındıktan sonra 2d ağaç ve bitki kütüphanesini kullanarak istediğiniz tipin hazır görünüş çizimini alıp görünüş üzerine direkt yerleştirin.
Ben 2d_bitki17.ktp2'yi kullandım.
3.Obje çoğalt komutuyla istediğiniz sayıda çoğaltın. Sonuç aşağıdaki gibi olacaktır. İlla 3d ktp'nin görünüşünü kullanmak isterseniz yine 1. adımı
uygulayın yani keside kütüphaneleri sokmayın. Kütüphanelerden prototip olanları seçip sadece seçilenlerin kesidini alın. Sonra bu kütüphane görünüşlerini kopyala
yapıştır yaparak bina görünüşünüze yerleştirin ve son olarak yine obje çoğaltı kullanın.

idecad ile çizilmiş bir 3b projeyi 3ds ye çevirip 3dmax programında açmak istiyorum.bazı çizimlerde oluyor ama bazılarında hata veriyor.bunun nedeni nedir?

Merhaba,
materyal listenizi kontrol edip materyal isimlerinizi kısaltın.3dstudio 8 karakter ve üstündeki materyel isimlerini açamayıp hata veriyor olabilir.

erturan":1fq7t96q' Alıntı:
idecad ile çizilmiş bir 3b projeyi 3ds ye çevirip 3dmax programında açmak istiyorum.bazı çizimlerde oluyor ama bazılarında hata veriyor.bunun nedeni nedir?

korkuluk seçtiğimde korkuluk tanımlamalısınız diyor hazır korkuluk yokmu acaba nasıl hazır bi korkuluk seçeceğim şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
programın kurulduğu dizinde railing klasörü içinde 29 tip hazır korkuluk bulunmaktadır. Sizde bunlar kurulmamış,silinmiş veya taşınmış olabilir. Kontrol edip
baştan kurabilirsiniz.

musti776":3klj5bsy' Alıntı:
korkuluk seçtiğimde korkuluk tanımlamalısınız diyor hazır korkuluk yokmu acaba nasıl hazır bi korkuluk seçeceğim şimdiden teşekkürler.

slm,
kütüphaneler hepsini seç diyorum ve tefriş elemanlarının tümünün birden kalem rengini değiştirmek istiyorum.rengi değiştirip tamam dedikten sonra bütün tefriş elemanları örneğin klozet oluyor ya da ocak oluyor...bunun sebebi nedir?

akif tekin":3vov1bsw' Alıntı:
slm,
kütüphaneler hepsini seç diyorum ve tefriş elemanlarının tümünün birden kalem rengini değiştirmek istiyorum.rengi değiştirip tamam dedikten sonra bütün tefriş elemanları örneğin klozet oluyor ya da ocak oluyor...bunun sebebi nedir?

6.2007 versiyonda böyle bir hata bulunmamaktadır. Hangi sürümü kullanıyorsunuz ?

işyerinde ayarladığım kütüphanelerimi, evdeki bilgisayarımda ebatlarını değiştirmek istediğimde, bu hata bendede oluyor.ancak o kütüphaneleri tekrar tek tek seçip ebatlandırırsam bir dahaki projelerimde hata vermeden çalışıyor.

selamlar,
ekte gönderdiğim resimde ki problemleri çözemedim.kapı ve kapı etiketi biribirnden ayrılıyor.Kapıyı silip yeniden yerleştiriyorum yine bozuluyor.ayrıca asansörün ön kısmına duvar çizemiyorum?

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 15,558
Duvar çizme problem için : duvarı 2 parça halinde girin, program tek duvarın sol ucu ve sağ ucu aynı kolona bağlandığı için izin vermiyor.
Kapı problemi için projenizi ekleyin, projenizi küçültmek için sadece sorunlu kapı ve etrafındaki objeler kalacak şekilde diğer kısımları silebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• duvar.png
    duvar.png
    15.9 KB · Görüntüleme: 15,538
Re: devam eden sorunların bazıları

Merhaba,
katman ayarları // çizim detaylarında kütüphane katmanınız kapalı olduğu için görünmüyorlar. Açılmış halini ekte gönderiyorum.
İyi çalışmalar

KUBA2009":2qzutj2a' Alıntı:
merhabalar.
ek dosyada açıkladığım . birkaç sorun var incelerseniz sevinirim

Ekli dosyalar

Geri