V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Mimari 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erturan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Re: devam eden sorunların bazıları

Arzu Dural Gök":2w6c2qx4' Alıntı:
Merhaba,
katman ayarları // çizim detaylarında kütüphane katmanınız kapalı olduğu için görünmüyorlar. Açılmış halini ekte gönderiyorum.
İyi çalışmalar

KUBA2009":2w6c2qx4' Alıntı:
merhabalar.
ek dosyada açıkladığım . birkaç sorun var incelerseniz sevinirim

EVET HAKLISINIZ KATMAN AYARLARINDAKİ ÇİZİMDETAYLARI KAPLIYMIŞ :)

GÖDERDİĞİM DOSYADA DİĞER BİR KONU VARDI ONA Bİ CVP VERMEMİŞSİNİZ.
DÜĞÜM NOKTASI KONUSU ? İLGİNİZE ŞİMDİDEN TŞK

Düğüm noktasını dediğiniz şekilde taşıyamamınız program mentalitesi gereği olağan bir durumdur. Buna çözüm olarak duvar önceliği
komutunu kullanıp 6 versiyonda duvar öncelik ayarlarına eklediğimiz "önceliği farklı duvar kenarlarını trimle" opsiyonunu aktif hale getireceksiniz.
Dikey küçük duvarın üst ve alt önceliği 1-1, yatayların dikey duvara yakın uçlarının önceliğini 2 yapacaksınız ve yukarıda yazdığım opsiyonu işaretleyeceksiniz.
Duvar ve sıva trimleri eksiksiz bir şekide çizilecektir. İncelemeniz için ayrıca ekte cde dosyasını da ekliyorum.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• duvar onceliği.jpg
    duvar onceliği.jpg
    53.4 KB · Görüntüleme: 16,242
  • duv onc1.jpg
    duv onc1.jpg
    69 KB · Görüntüleme: 16,242
  • duvar onceliği.cde
    duvar onceliği.cde
    319.1 KB · Görüntüleme: 737
Re: devam eden sorunların bazıları

Arzu Dural Gök":2ft4359z' Alıntı:
Merhaba,
katman ayarları // çizim detaylarında kütüphane katmanınız kapalı olduğu için görünmüyorlar. Açılmış halini ekte gönderiyorum.
İyi çalışmalar

KUBA2009":2ft4359z' Alıntı:
merhabalar.
ek dosyada açıkladığım . birkaç sorun var incelerseniz sevinirim

malesef istediğim cvbı alamadım.
yoladığınız dosyadaki duvarlarda düğüm noktası taşı ile yukarı ve aşağı 20 cm taşınmıyor.
benim sorunum duvarların bağlama problemi yada sıva görünümü değil.
sadece bu durum daha önce ki 5 versiyonlarda oluyordu ama 6 da olmuyor...

Ekli dosyalar

Sn KUBA2009,
düğüm noktasını oraya bırakmak istemenizin bir nedeni olmalı. O kısmı hala tam olarak anlayamadım açıkçası. Amaç düğüm noktasını 20 cm yukarı taşıyıp nasıl bir nasıl bir çizim elde etmektir? Benim bir önceki mesajda oluşturduğumdan farklı bir çizim mi oluşturmak istiyorsunuz?

Ayrıca 5 versiyonda yapılıyordu 6' da yapılamıyor demişsiniz. 5.511'de aynı durumu oluşturdum. Aynı şekilde orada da taşınmadı beklediğim gibi. Ekte 5 vers. projesi olarak da gönderiyorum.

D.n taşımak, silin yazdığım duvarı sıfırlayacağı için program buna izin vermiyor.

Ekli dosyalar

• duvar 5.511.ide
    duvar 5.511.ide
    37 KB · Görüntüleme: 701
  • dntasi.jpg
    dntasi.jpg
    64.7 KB · Görüntüleme: 16,231
Baca çizimi sadece bacanın geldiği bölgedeki duvar kalınlığını artırarak mı yapılabiliyor?
Uğraştım ama istediğim çizimi yapamadım malesef...duvarı 30 cm olarak tanımladım(10 bölme duvar,20 cm baca) fakat yalnızca 20cm olan kısımın yukarıya kadar çıkması gerekiyor.
10cm olan duvarın üzerinde kiriş var,farklı yükseklik tanımlayamıyorum...

merdivenlerin hepsini ayrı ayrı çizip,sahanlık tanımladım.fakat basamak numaralandırması her merdiven için ayrı oldu tabii,tamamını block yapma gibi bir özellik varmı?1'den 18'e kadar numaralandıracak.?

Ekli dosyalar

• merdiven.jpg
    merdiven.jpg
    149.6 KB · Görüntüleme: 16,217
Baca çizimi sadece bacanın geldiği bölgedeki duvar kalınlığını artırarak mı yapılabiliyor?
Uğraştım ama istediğim çizimi yapamadım malesef...duvarı 30 cm olarak tanımladım(10 bölme duvar,20 cm baca) fakat yalnızca 20cm olan kısımın yukarıya kadar çıkması gerekiyor.

baca sorunu kalmadı artık...yalnız merdiven ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim...

Merhaba,
merdiven alanlarınızın her birini (sahanlıkları da ayrı alanlar olarak düşünüp) rota komutu ile kapalı poligonlar olarak tanımlayacaksınız. Sonra her birine
çıkış yönünde rota objesiyle çıkış hatları çizeceksiniz. Yeni merdiven oluştur komutu ile önce alan 1'in dış konturunu sonra çıkış hattını seçeceksiniz. İlk
alana merdiven oluştuktan sonra merdiven alanı ekle ile alan 1'de oluşan merdiveni seçip alan 2'nin dış konturunu ve çıkış hattını seçtiğinizde alan 2 alan 1'e bağlanacaktır.
Aynı şekilde yine merdiven alanı ekle komutu ile alan 3'ü varsa 4-5 gibi devam edip hepsini bir öncekine bağlayacaksınız. Sonuçta tek bir merdiven oluşacak ve basamak numaralı da
birbirini takip edecektir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• yeni merd.jpg
    yeni merd.jpg
    114 KB · Görüntüleme: 16,199
  • yeni merd.cde
    yeni merd.cde
    54.7 KB · Görüntüleme: 722
Baca için duvar çizmek hala mümkün ama uzatılmış obje komutunu kullanarak baca yapmanızı tavsiye ederim.
Baca konturunu ve içindeki boşlukları rota, çizgi, yay vb komutlarla çizip uzatılmış obje komutuna giriyorsunuz ve çizdiğiniz dış ve boşluk konturlarının tamamını seçiyorsunuz.
Uzatılmış obje ayarlarında ara katlarda kullanacağınız bacalar için kat yüksekliğini, son katta ise çatıyı kesip yukarı çıkacak bir yükseklik verip 3d bacanızı oluşturabilirsiniz.

alp mimarlık":3uzpovx3' Alıntı:

Ekli dosyalar

• baca.jpg
    baca.jpg
    755.1 KB · Görüntüleme: 16,197
  • baca2.jpg
    baca2.jpg
    250 KB · Görüntüleme: 16,197
ARZU HANIM MERDİVEN KORKULUĞU OLUŞTURURKEN "OBJE ÜZERİ MERDİVEN KORK. OLUŞTUR" İKONUNU TIKLADIĞINIZDA OBJE ÜZERİNE GELİP OBJEYİ TIKLARSANIZ OLAN KATMAN TABLOSU AÇILIYOR DAHA SONRA YELETİRECEĞİNİZ KATMANI SEÇTİĞİNİZDE FARKLI BİR NOKTAYA GİDİYOR VE KONTROL EDEMİYORSUNUZ AYNI ZAMANDA PROGRAM KENDİ KENDİNİ KAPATIYOR.

idecad 6.52 versiyonundamı sıkıntı var çözemedim ama baya bir ağırlaşmış hem statik hemde mimari...pc mde sorun olduğunu zannetmiyorum 4 gb ram, i7 2.8, 2gb ati ekran var ...programdaki bu takılmanın sebebini bilen varmı?

emirlik":2a1y88qr' Alıntı:
idecad 6.52 versiyonundamı sıkıntı var çözemedim ama baya bir ağırlaşmış hem statik hemde mimari...pc mde sorun olduğunu zannetmiyorum 4 gb ram, i7 2.8, 2gb ati ekran var ...programdaki bu takılmanın sebebini bilen varmı?

Merhaba,

Bursa ofisten benimle veya Levent Bey'le iletişime geçin. Uzaktan erişimle (teamviewer) sorununuzu inceleyelim.

0 224 220 67 17

Erdoğan Bey merhaba,
projenizde tüm mahallerinizin kalınlığı sıfır olarak girilmiş. Programın kapanmasına bu durum neden oluyor.
Bununla ilgili önlemleri almak üzere durumu Ar-gemize bildireceğiz. Bu mahallere bileşik materyal atayıp problemsiz
devam edebileceğiniz halini aşağıdaki linki gönderiyorum.

Diğer konu ise geçmişte mahalleri belki kesitte göstermek istemediğinizden (belki sadece planda alan hesabı istiyordunuz)
belki dikkat etmeyip hatalı girdiğinizden mahal kalınlığını sıfır yapmanız. Yeni kesitte planları ne kadar
doğru ve eksiksiz çizersek kesitte işimiz o kadar kolaylaşacaktır. Bunun için projenizde gerekli birkaç düzenleme yaptım.

Diğer kullanıcılarımızın da haberdar olması için konuyu biraz açmaya çalışayım:
Mahal ayarlarında bileşik materyal seçme sekmesi vardır. Bunu parke kaplama, seramik kaplama vb.
seçerek tabakalı kaplamaları mahalinize atamış olursunuz. Kesitler de bu isimler yazılarak otomatik hazırlanır.

Ayarlar menüsünden bileşik materyallere girerek yeni katman tanımlamaları da yapabilirsiniz.
Örneğin parke kaplama için şap-şilte-parke gibi bir katman atarsınız.

Kesit aldığınızda kesit ayarlarında (malzeme listesi aktif ise) mahale tanımladığınız tüm katmanlar isterseniz kalınlıkları da yazılarak
otomatik olarak gelirler. Bileşik materyal kullanmak istemezseniz mahal ayarlarında verdiğiniz kaplama adı yazılır.
Mahal adı altında ise kesit ayarları/ek seçenekler / malzeme listesi/ yazı detaylarında yer alan sıva, betonarme döşeme gibi tanımlamalar
yine kesit alınınca karşınıza hazır olarak gelecektir.

erdoğanaşık":1vgj1kmi' Alıntı:
yeni versiyonda kesit alırken program kendini kapatıyor... nedeni ne olabilir?

Ekli dosyalar

• bileşik mat.png
    bileşik mat.png
    24.5 KB · Görüntüleme: 17,552
  • mahal ayarlari.png
    mahal ayarlari.png
    31.5 KB · Görüntüleme: 17,552
  • örnek kesit.png
    örnek kesit.png
    18.1 KB · Görüntüleme: 17,552
  • kesit ayarlari.png
    kesit ayarlari.png
    45.4 KB · Görüntüleme: 17,552
  • mahal ayarlari 1.png
    mahal ayarlari 1.png
    20.8 KB · Görüntüleme: 17,552
  • erdogan asık kesit.cde
    erdogan asık kesit.cde
    2.1 MB · Görüntüleme: 624
Rica ederim Erdoğan Bey.
kesit ve görünüşlerin setlerini inceleyebilmeniz için arazi, havuz, söve ve yeni dış cephe kaplamalarının da
kullanıldığı örnek bir proje de ekliyorum. Faydalı olacaktır.
İyi çalışmalar

erdoğanaşık:35nfm58a' Alıntı:
arzu hanım çok teşekkür ederim kolay gelsin.

microfost windows 7 home premium 8 gb ram 1.6 gb ekran kartı gibi özelliklere sahip bilgisayarım var.proje çizerken kasılıyor,özellikle kütüphanelerde..bloklayarak paftalamam yapıyorum ama yinede kasılıyor.daha önce böyle bir sorunum yoktu.daha kötü özelliklere sahip bilgisayarla hiç kasılmadan rahatça çalışıyordum.blok halindeki bir çizim bile kasılıyor çok ilginç.bunun sebebi windows 7 olabilirmi?daha önce ki bilgisayar xp idi.

Geri