V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Mimari 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erturan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Re: taks-kaks raporu nasıl çalışıyor

Programda taks-kaks raporu komutuna girince arsa alanı, taks (taban alanı katsayısı) ve kaks (kat alanları katsayısı) girilir. Oluşturulan raporda araziye toplam oturum alanı (taban alanı) hesaplanır. Bu alanın taks değerini aşıp aşmadığı kontrol edilir. Ayrıca tüm katların alanı hesaplanır. Kaks değerini aşıp aşmadığı kontrol edilir.

Sayısal bir örnekle açıklayayım: Arsa alanı 300 m2, taks değeri 0.5 kaks değeri 1.5 olsun. Binanızın oturum alanı otomatik hesaplanır. Örn. 175 m2 bulunmuş olsun.. 300x0.5'den max 150 m2 taban alanlı bir bina yapabilirsiniz. 175 m2 değerini azaltmanız gerektiğini rapordan görebilirsiniz. 300x1.5 kaks değerinden toplam 450 m2 inşaat alanı yapabilirsiniz. Program tüm kat alanlarınızı hesaplayarak rapora yazar. Bu değeri 450 m2'yle karşılaştırarak tasarımı rahatça belirleyebilirisiniz.

Hangi mahallerin taks-kaks raporunda dikkate alınacağını mahal ayarlarından siz seçersiniz. Örneğin araziye oturan teraslarınız için mahal ayarlarına girip, taks raporuna katma -kaks raporuna katma kutucuğunu işaretlemelisiniz. Sadece zemin kattaki (arsaya oturan kattaki) mahallerinizin ayarlarında ise taks ve kaks raporuna katma pasif olmalı (katılmalı). Diğer tüm katlardaki mahaller sadece kaks raporuna katılmalı. Taks raporuna katma işaretli olmalı.
İyi çalışmalar...

ARZU HANIM EN SON VERSİYONDA 5 KATLI BİR YAPIYA FUGALI CEPHE KAPLAMASI YAPTIĞIMDA PROGRAN İNANILMAZ ŞEKİLDE YAVAŞLIYOR . .. DAHA ÖNCE BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞMADIM . NEDENİ NEDİR...?

Merhaba Mehmet Bey,
projenizi eklemezseniz sebebini bulamam. Hotfile'a yükleyip link verirseniz teknik servisimiz inceleyip en kısa sürede bilgi dönecektir.
İyi çalışmalar

MEHMETSIRAY":jt8ugzs7' Alıntı:
ARZU HANIM EN SON VERSİYONDA 5 KATLI BİR YAPIYA FUGALI CEPHE KAPLAMASI YAPTIĞIMDA PROGRAN İNANILMAZ ŞEKİLDE YAVAŞLIYOR . .. DAHA ÖNCE BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞMADIM . NEDENİ NEDİR...?

selamlar,
kullanıcı tanımlı tarama yapamıyorum yardımcı olurmusunuz?2b ile çizdiğim tarama şeklini kullanıcı tanımlı tarama özelliğiyle aktardığımda resimdeki bir şekil çıkıyor.bütün bir tarama şekli değilde parça parça oluşuyor.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    25.6 KB · Görüntüleme: 17,627
Merhaba Akif Bey,
benzer bir tarama oluşturdum. Görseli ve ekteki projeyi inceleyebilirsiniz. Taramalar kare içinde kalacak şekilde birbirinin devamı şeklinde tasarlanmalıdır.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• tarama olusturma.png
    tarama olusturma.png
    29 KB · Görüntüleme: 17,611
  • tarama olusturma.cde
    tarama olusturma.cde
    59.6 KB · Görüntüleme: 657
  • yeni tarama.png
    yeni tarama.png
    11.4 KB · Görüntüleme: 17,611
merhabalar herkese öncelikle emeği geçen herkesin ellerine sağlık.. benim sorunum render alırken vc++ sorunu alyorum. en son sürüm vc++ yükledim ancak orta seviye ve daha yüksek seviyelerde render sorun verip programdan atıyor. şimdilik ide demo 6.54 kullanıyorum ancak proje büyüdüğü zaman bu tür sorunlarla karşılaşıyorum tümleşik ekran kartım 2.5 gb ram im ve core2 duo işlemcim var sorunum hakkında yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar

melih":mfc7bhft' Alıntı:
proje büyüdüğü zaman bu tür sorunlarla karşılaşıyorum tümleşik ekran kartım 2.5 gb ram im ve core2 duo işlemcim var sorunum hakkında yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar

Merhaba,

Tümleşik erkan kartı sistemden ram kullanır. Dolayısıyla projeniz büyüdükçe hem ekran kartı için daha fazla ram hem de sistem için ram gerekecektir. Render yapan programlarda tümleşik ekran kartı olan bir bilgisayardan verim alamazsınız.

Arkadaslar yenı üye oldum ve acıl yardıma ıhtıyacım var:: bır normal çızım bır de perspektıf penceresınde çalışırken normal çızım yaptığım pencere kayboldu onu bulayım derken perspektıfıde kaybettim sadece 2B çizim kaldı onları nasıl geri getiririm undo olmuyor yardım lütfen!!!!!!!

beroxi":1datvjjb' Alıntı:
Arkadaslar yenı üye oldum ve acıl yardıma ıhtıyacım var:: bır normal çızım bır de perspektıf penceresınde çalışırken normal çızım yaptığım pencere kayboldu onu bulayım derken perspektıfıde kaybettim sadece 2B çizim kaldı onları nasıl geri getiririm undo olmuyor yardım lütfen!!!!!!!
Sorununuzu anlamadım. Proje dosyasını ekler misiniz?

sorunu tam anlayamadım ama bu 3 yöntemi bi uygulayın
1.idecad ekran penceresi sınırında (en altta) (başlat çubuğunun üstündeki idecad sınırı) sağ tıklayın e oradan zemin kat seçin
2. ekranın ortasında sağ tıklayın plan görünüş üne geçin
3.ekranın sağ üst kısmına çizim penceresi köşesinde ok işaretini tıklayın.

idecad ile ilgili sorular??

1.idecad de dwg dosya biçimi nasıl altlık olarak kullanılır.
mesela avan olarak autocad de çizdiğim bir planı idecad e ithal edip altlık olarak kullanabilirmiyim..??
2.idecad de archicad de olduğu gibi hazır antet seçenekleri varmı. ?
3.idecad de vaziyet planı nasıl oluşturuluyor.? 2B ortamında çizgileri kullanarak kendimiz mi oluşturacağız?
4.sistem detayını kesitte tanımlayarak otomatik olarak oluşturabiliyormuyuz.?
5.bir duvarı yada herhangi bir objeyi otomatik olarka 3 e 4 e vs.. yada yüzdelik degeri vererek bölme olanagı varmı?

render daki izler

merhablar yaptığım bir çalışmada bir dokunun diğer bir doku üzerinde iz bırakıyor sorunu bulamadım
ek teki resimdeki render da neden izler oluşuyor.?

Ekli dosyalar

• leke.jpg
    leke.jpg
    36.7 KB · Görüntüleme: 17,828
Renderda görünen izler girinti çıkıntıları ön plana çıkaran "ambient occlusion" özelliğinin yansımasıdır. Ambien occlusion mesafe değerini azaltıp örnekleme sayısını arttırarak daha kaliteli bir görüntü alabilir, ya da isterseniz tamamen kapatabilirsiniz.

Merhabalar.

ODT objelerinin ayarlarından boyutları değiştirdiğimizde(genişlik-yükseklik) ODT objesi scale ile büyütülüyor. yani 1 metrelik bir pencereyi 2 metreye genişletirsek 5 cm lik kayıt 10 cm oluyor. Bunun yerine varsa bir ayarı, camlardan stretchlenen pencere mantığını nasıl kullanacağız?

Eğer yok kendiniz ODT oluşturmalısınız diyorsanız; ODT oluşturma programınızı da 6 versiyonu ile yenilemediniz, kullanımı pek rahat değil, bu yüzden ODT objeleri ile ilgili geliştirmeleriniz ne aşamada? Programın çoğu özelliğinin belirli bir seviyeye gelmiş olmasına rağmen kapı/pencere mantığının böyle olması çok zorluyor açıkçası.

İlgilniz için teşekkür ederim.

merhabalar öncelikle herkezin geçmiş bayramınızı kutlarım. idecad 6versiyon 6,54 ü sizin vermiş olduğunuz linkten indirdim ama açmıyor sadece idecad wrep exe yi açıyor ondada tuğla aks kapı vb ikonları yok ben bu versiyonu nasıl açabilirim. şu anda bilgisayarımda idecad mimari 5,14 türkçe olarak var bunda yer alan dell dosyasını kopyalayıp içine aktardım yinede açmıyor ne yapmalıyım. bilgisayarım 64 bit acer marka bir yıllık yeni bilgisayar windows 7 home premium bellek 4 gb işlemci intel core2duo cpu 2 ghz
bana yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.

Kilidinizi 6 versiyonuna güncellediniz mi? Güncellemediyseniz 6 versiyonunu çalıştıramazsınız.
Ayrıca neden 5.14 versiyonunu kullanıyorsunuz ? :) 5 serisinin son versiyonu 5.511'dir.

merhabalar güncellemeyi nasıl yapmalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim. ben 6,54 versiyonunu elimde bulunan versiyondan ayrı olarak kaydettim. şimdide hasp not key ( 0007) diye çıkıyor.sentinel hasp run-time set-up ekledim ama yinede aynı bilgiyi veriyor ben bu 6,54 versiyonunu elimde bulunan 5,11 e nasıl güncelliyebilirim .bana açıklayıcı bilgivermenizi rica ediyorum.şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

5 versiyonundan 6 versiyonuna güncelleme ücretlidir. Pazartesi günü İstanbul ya da Bursa ofisimizi ararsanız güncelleme konusunda yardımcı olurlar.

slm 3 d çizimlerimde mantolama ve bahçe düzenlemesi yaptığım zaman , pc i7 olmasına rağmen sanal bellek düşük veya bellek yetersiz diye uyarı çıkıyor ne yapmalıyım bana yardımcı olurmusunuz.

Geri