V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Mimari 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erturan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
3 Boyutlu ağaç ve bitkiler, yüzey sayısı fazla olduğu için özellikle çok sayıda kullanınca 32 bitteki bellek sınırını (32 bit işletim sistemlerinde 2GB) aşabilirler. Bunun işlemci ile bir ilgisi yoktur.
Geçici çözüm olarak daha az bitki/ağaç kullanabilir (stratejik olarak render alırken görünecek yerlere yerleştirebilir), ya da imaj bazlı (texture) ağaçlar kullanabilirsiniz.
Projenizi gönderirseniz sizi bu konuda yönlendirebiliriz.
7 versiyonunun 64 bit desteği olacağı için bellek sınırlaması olmayacaktır, ancak gene de render süresini aşırı uzatmamak için bu tip yüksek detaylı objelerin kullanımını kısıtlamak faydalı olabilir.

sadece bahçe içinde az miktarda bitki kullandım ama bina sayısı 9 ve dış cephede kaplama var.zaten sadece render da görünecek kısımlara yerleştiriyorum

3b pencerede binayı kütle olarak klonlayabilirmiyim?resimde görülen binadan iki tane daha yapmam lazım plan düzleminde döndürme işlemi yapmıyor.(üst üste objeler girilmiş lütfen geometri kontrolünü çalıştırın) şeklinde bir uyarı veriyor.planları klonlayıp döndürmem gerekiyor ama yapamıyorum.simetri seçeneği ile yapmak istiyorum fakat simetrisini aldığımda bu seferde paln üzerinde kullandığım profil objelerinin yerleri değişiyor sağa sola kayıyor..yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    30.8 KB · Görüntüleme: 17,603
Render amaçlı olarak klonlamak istiyorsanız dosya menüsü altındaki 3B Blok kaydet ve yükle komutlarını kullanın.
Plan (çizim) amaçlı birkaç bloğu birleştirmek için pafta dizaynı komutlarını kullanabilirsiniz.

Merhaba Akif Bey,
amaç render için arazi üzerine apartman bloklarını kopyalamak ve ağaç, yol, araç gibi objelerle render almaksa, Admin'İn yazdığı gibi 3B blok komutunu kullanmalısınız. Eklemek istediğim konu sadece dış cephedeki objeleri alıp, binanın içini boşaltıp 3b blok yapmanız.

Merhabalar..

Kütüphaneden seçtiğim bazı objeler, resimde görüldüğü gibi çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Yerine farklı bir model kullandığım zaman da aynı şekilde çıkıyor...

Ekli dosyalar

• 222.JPG
    222.JPG
    138.7 KB · Görüntüleme: 17,548
7 versiyonda idecad mimari ve statik ikon gorunumu ve projelerin farkli ikonlarla calismasi yani mimari projeye cift tikladigimizda idestatikle acilmamasi. Ancak idestatik acildiktan sonra idemimari dosyasi ac seklinde bir komut ekleyebiliriz. Mimarinin eski kirmizi ve mavili ikonu daha hos duruyordu.
Materyalleri toplu olarak kaydedebilme ozelligi ve toplu olarak cagirabilme ozelligi
render kamerasinin projeden bagimsiz olarak dondurulebilme ozelligi
kutuphaneden sectigimiz objeyi klonladimiz zaman boyutunun kisitlanarak projeyi sisirmeme ozelligi (5 versiyona gore nerdeyse yari yariya boyut dustu.)ve birde maximum render ayarlarinin yapildigi ve ornek teskil edecek villa tipi bir proje hazirlanmasi.
Yada size gondermis oldugum hasbahce isimli projemde bir cok materyal ve ornek teskil edecek calisma var. Son halini size gondereyim. Ornek render projesi olarak maximum render ayarlariyla yayinlayalim. Ben uzun ugraslar sonucu 6.54 versiyonda kendimi baya bir gelistirdigime inaniyorum. Daha iyi calismalarimda olacak sizlerinde verdigi destek ve ustun hizmet anlayisi ile. Yalniz render ayarlarindaki ambians otomatik degerleri 2 kat yuksek. Bu yuzden resimler cikti alindiginda cok kalin izler gosteriyor. Mesela cok yuksek render ayarinda ambians degeri 0.2 alindigi zaman goruntu daha yumusak cikiyor. Bu degerleride daha iyilestirebiliriz. Kutuphane ve dio objelerinin yeniden gozden gecirilerek modern dio ve kutuphanelerin eklenmesi ve boyutlarinin minimum kucuklukte olmasi idecad e ayri bir cazibe katacaktir. Duseyde egimli ve oval cephe kaplama ve giydirme cephelerde de bu ozelliklerin eklenmesi. Hasbahce isimli projemde cepheyi egimli yapmayi dusunmustuk ancak bu ozellik varsa bile bulamadigim icin farkli bir cephe tasarimi yapmak zorunda kaldim.

beroxi":33ep97rd' Alıntı:
Arkadaslar yenı üye oldum ve acıl yardıma ıhtıyacım var:: bır normal çızım bır de perspektıf penceresınde çalışırken normal çızım yaptığım pencere kayboldu onu bulayım derken perspektıfıde kaybettim sadece 2B çizim kaldı onları nasıl geri getiririm undo olmuyor yardım lütfen!!!!!!!
Sorununuzu tam olarak anlamadım. Ancak
Eger pencere sayisi tek ise goruntu den gorunum seceneklerine gidip pencere sayisini ayarlayabilirsiniz.
Pencere var ama bos gorunuyorsa Projenizin 0.0.0 koordinatlarinda olup olmadigini kontrol etmek icin cizgi komutuyla 0.0.0 koordinatini girip bir cizgi cizin. Daha zoom sinirlar yapin ve projenizin koordinatlarinin farkli yerde oldugunu gorurseniz sifir koordinatina tasiyin. Sagda solda fazla obje varsa silin. Duzelecektir...

Merhaba Sn. erturan,
mailime gönderdiğiniz projenizi inceledim. Çatıyla trim grubuna, kesilen obje olarak tüm kütüphaneleri dahil ettiğiniz için bu problemle karşılaşmışsınız.
Trim grubu oluştururken, çatıyı kesen diğer tüm objeleri kesilen olarak tanımlamamak gerek. Şu yöntemi izleyebilirsiniz : Önce planda çizdiğiniz bir kütüphaneyi seçin.
Sağ tuş menüden obje katmanı kilitle'yi seçin. Kütüphane katmanı seçilemez duruma gelecektir. Aynı şekilde mahali seçin, obje katmanını kilitleyin.
Sonra çatıyla kes grubu oluşturun. Kesen çatıyı seçin. Kesilecek objeleri seçerken hepsini seçtiğinizde kütüphenleriniz ve kilitlediğiniz katmanlar
seçilmeyecek, kolon, duvar, merdiven, kapı gibi trimlenmesi gereken objeler gruba dahil edilecektir. Projenizi bu şekilde düzeltip size mailliyorum.

Programda kütüphaneler kesilmiyorken, trim grubuna dahil olduklarında bu tarz deformasyonların olduğu bildiriminiz üzerine not alınıp, ar-geye iletilmiş olup,
gerekli düzenlemeler en kısa sürede yapılacaktır.

İyi çalışmalar dilerim.

erturan":3thg71xs' Alıntı:
Merhabalar..

Kütüphaneden seçtiğim bazı objeler, resimde görüldüğü gibi çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Yerine farklı bir model kullandığım zaman da aynı şekilde çıkıyor...

Ekli dosyalar

• tefriş.png
    tefriş.png
    321.9 KB · Görüntüleme: 17,519
Arzu Dural Gök":33i9cyjz' Alıntı:
Merhaba Sn. erturan,
mailime gönderdiğiniz projenizi inceledim. Çatıyla trim grubuna, kesilen obje olarak tüm kütüphaneleri dahil ettiğiniz için bu problemle karşılaşmışsınız.
Trim grubu oluştururken, çatıyı kesen diğer tüm objeleri kesilen olarak tanımlamamak gerek. Şu yöntemi izleyebilirsiniz : Önce planda çizdiğiniz bir kütüphaneyi seçin.
Sağ tuş menüden obje katmanı kilitle'yi seçin. Kütüphane katmanı seçilemez duruma gelecektir. Aynı şekilde mahali seçin, obje katmanını kilitleyin.
Sonra çatıyla kes grubu oluşturun. Kesen çatıyı seçin. Kesilecek objeleri seçerken hepsini seçtiğinizde kütüphenleriniz ve kilitlediğiniz katmanlar
seçilmeyecek, kolon, duvar, merdiven, kapı gibi trimlenmesi gereken objeler gruba dahil edilecektir. Projenizi bu şekilde düzeltip size mailliyorum.

Programda kütüphaneler kesilmiyorken, trim grubuna dahil olduklarında bu tarz deformasyonların olduğu bildiriminiz üzerine not alınıp, ar-geye iletilmiş olup,
gerekli düzenlemeler en kısa sürede yapılacaktır.

İyi çalışmalar dilerim.

erturan":33i9cyjz' Alıntı:
Merhabalar..

Teşekkür ederim Arzu Hanım,İlginize ve alakanıza.Belirttğiniz şekilde sorun kalmadı.

İyi çalışmalar dilerim

SCETCHER":rg5hif9v' Alıntı:
7 versiyonda idecad mimari ve statik ikon gorunumu ve projelerin farkli ikonlarla calismasi yani mimari projeye cift tikladigimizda idestatikle acilmamasi. Ancak idestatik acildiktan sonra idemimari dosyasi ac seklinde bir komut ekleyebiliriz. Mimarinin eski kirmizi ve mavili ikonu daha hos duruyordu.
Materyalleri toplu olarak kaydedebilme ozelligi ve toplu olarak cagirabilme ozelligi
render kamerasinin projeden bagimsiz olarak dondurulebilme ozelligi
kutuphaneden sectigimiz objeyi klonladimiz zaman boyutunun kisitlanarak projeyi sisirmeme ozelligi (5 versiyona gore nerdeyse yari yariya boyut dustu.)ve birde maximum render ayarlarinin yapildigi ve ornek teskil edecek villa tipi bir proje hazirlanmasi.
Yada size gondermis oldugum hasbahce isimli projemde bir cok materyal ve ornek teskil edecek calisma var. Son halini size gondereyim. Ornek render projesi olarak maximum render ayarlariyla yayinlayalim. Ben uzun ugraslar sonucu 6.54 versiyonda kendimi baya bir gelistirdigime inaniyorum. Daha iyi calismalarimda olacak sizlerinde verdigi destek ve ustun hizmet anlayisi ile. Yalniz render ayarlarindaki ambians otomatik degerleri 2 kat yuksek. Bu yuzden resimler cikti alindiginda cok kalin izler gosteriyor. Mesela cok yuksek render ayarinda ambians degeri 0.2 alindigi zaman goruntu daha yumusak cikiyor. Bu degerleride daha iyilestirebiliriz. Kutuphane ve dio objelerinin yeniden gozden gecirilerek modern dio ve kutuphanelerin eklenmesi ve boyutlarinin minimum kucuklukte olmasi idecad e ayri bir cazibe katacaktir. Duseyde egimli ve oval cephe kaplama ve giydirme cephelerde de bu ozelliklerin eklenmesi. Hasbahce isimli projemde cepheyi egimli yapmayi dusunmustuk ancak bu ozellik varsa bile bulamadigim icin farkli bir cephe tasarimi yapmak zorunda kaldim.
bu projede kullandığınız insanları bizimle paylaşabilirimisiniz?

insanlar kütüphane de süliet dosyası içinde var. onun üzerine herhangi bir resmin opak resmi ile birlikte birini atıyoruz. photoshop biliyorsanız çok rahatlıkla kendi resminizi bile opak yapabilirsiniz. mesela hasbahçe projesinin 4. kat balkonunda benim ve oglumun oldugu resimde gördüğünüz gibi. tabii resimden kesme oldugu için piksel düşük ama uzak görüntüde farkedilmiyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

buradan resim ve opaklarını alabilirsiniz.

yüksek kaliteli tga resimleri var ancak 500 mb dosya boyutu var. bir de projede agırlık yapıyor tabi bu boyutlar ;)

selamlar,
kullandığım kütüphane objesi planda farklı yerde,3d penceresinde farklı yerde duruyor neden?

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    153 KB · Görüntüleme: 17,476
akif tekin":r0l8nk1m' Alıntı:
selamlar,
kullandığım kütüphane objesi planda farklı yerde,3d penceresinde farklı yerde duruyor neden?

Akif Bey;

Bahsettiğiniz kütüphane dosyasında bir hata varmış. Düzeltilmiş halini burandan indirebilirsiniz.

İndirdiğiniz dosyayı

...\libraries\mutfaklar\mutfak12 klasörü altına kopyalayınız. Düzgün çalışacaktır.

İyi Çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

arzu hanım bunu yapmam çok zor çünkü hngii objeler olduğunu hatırlamıyorum..fakat kütüphane içinde bir çok objede bu problem var

iç sıva metrajı hakkında

Merhabalar Ekteki basit projede sıva metrajında bazı durumlar ilgimi çekti ve tahminimce hatalı sonuç veriyor

1-taban kaplması sıva kotunun altında olmasına rağmen iç sıva metrajından mahal kenar kalınlık alanlarını minha olarak düşüyor.
2-iç sıva metrajında kolon ve kiriş yüzeylerini almıyor
3-minha toplamlarını MAHAL TOPLAMI OLARAK YAZIYOR
4-paneldede bi karışıklık var ama çözemedim
5- metraj raporundaki rakamlar bilgini altında yazmıyor. rakamlar sağa doğru kaymış olarak görünüyor .

Ekli dosyalar

Geri