Konsol ve özellik listesi. İlk defa Visual Basic ile tanıştığım sonra bir çok program tarafından kullanılmaya başlanan bir araç. Bu yapı bilgi sistemi, BIM falan diyorlar ya, aslında temeli yada daha mantıklı ifadesi "nesneye dayalı" şeklinde olmalı. Yani nesneye dayalı çizim yada nesneye dayalı tasarım diyebiliriz. Yapı bilgi sistemi ifadesi biraz türetme bir ifade olmuş. E hal böyle olunca nesneye dayalı tasarım yapıyorsak, nesneye dayalı çalışma ortamını da buna uygun bir hale getirmek lazım. Şöyleki;
-Mmmmmm, şimdi şuraya bir duvar koyayım, evet evet duvar. Tamam duvar koyayım ama ilk önce şu araç çubuğundan bir duvarı bulayım. Hım, buldum. Buldum ama tabi tıklamam gerekecek. Tıııı-k. hehe tamam oldu. Hooop... hoop.. oldu galiba.
Tiyatroyu kısa keseyim. Bu tür programları insan bir kere öğrenir. İlk kullanımı da bir kere yapar. Yani bir programı defalarca ilk defa kullandığım olmamıştır hiç. Yani her seferinde "Evet evet buraya duvar koymalıyım. Tamam oldu da aksı şaştı. Dur ayarlarını değiştireyim. Bu eksen şaşırtmasının bir kısayolu olmalı, ama neyse şu ayarlardan değiştireyim" gibi düşünceler genelde ilk kullanımda kalıyor. Dolayısı ile çalışma ortamının, hızlı kullanım amacına hizmet edecek araçlarla donatılması programdan bir şeyler eksiltmez. Bu araçlar programı ranyo düğmeleri ile kullanan kullanıcıları da rahatsız etmez. :mrgreen:
Kısaca:
Özellik listesi ve ondan daha sonra gelen komut satırı.
+++++++
Unutmadan, tüm bu yazılımın linux sürümü yapılabilir mi? Tübitak/Uekae tarafından geliştirilen Pardus/Linux altında sorunsuz çalışan bir Mimari/Statik yazılımının açık kaynak dünyasına katkısı yadsınamaz. Bu katkı yerli programcılarında işine yarayacaktır. Belkide böyle bir çalışma Pardus un paket tabanı pisinin dünya çapında yaygınlaşmasını sağlayabilir. Bir adım ötesi Pardus/Pisi tabanlı farklı dağıtımların da türemesine sebep olabilir. Tüm bunların dilimize ve ülkemize katkısının büyük olacağını düşünüyorum Biraz uçuk gibi düşünülebilir ama bana göre hitimal dahilinde.