ideCAD Mimari'de nelerin olmasını isterdiniz?

SLM.
V6 VERSİYONUNDA 2B YE AKTARDIĞIMDA VE KESİTLERİ BİR ARAYA TOPARLADIĞIMDA TIPKI V5 TEKİ GİBİ ORJİN NOKTASINI YAKALAMAK İSTİYORUM.HİZA ALMAM KOLAY OLUYOR ÇÜNKÜ.AKSİ TAKTİRDE ORJİN NOKTASININ KOT SEVİYESİNİ BELİRLEMEKTEN BAŞKA BİR ESPİRİSİ KALMIYOR.ÇÜNKÜ ALIŞTIK DAHA ÖNCEKİ SAĞLADIĞINIZ RAHATA VE İSTİYORUZ.
AYRICA YUVARLAK MAHAL VEREBİLDİĞİMİZ GİBİ (Kİ BU KATTIĞINIZ ÖZELLİKLER ÇOK RAHATLATTI BİZİ) YUVARLAK BALKONDA YAPABİLMELİYİM.FAKAT TEK TEK KORKULUK VEREREK DEĞİL ÇÜNKÜ ÇOK AĞIRLAŞTIRIYOR ÇİZİMİMİZİ.
KÜTÜPHANEDEDE ZENGİNLİK VE SAYFAMDA 3D KÜTÜPHANE YERLEŞTİRDİĞİMDE BİRAZ RAHATLIK İSTİYORUM.
İYİ ÇALIŞMALAR.
 
KTÜPHANEDE BİR SEÇENEK DAHA OLSA, O SEÇENEKTE KÜTÜPHANENİN KESİTTEKİ GÖRÜNECEK RENGİNİ BELİRLESE.ÇÜNKÜ PLANDA KÜTÜPHANEYİ DAHA BELİRGİN BİR ÇİZGİYLE FAKAT KESİTTE DAHA SİLİK YANİ İNCE BİR ÇİZGİYLE GÖRMEK ÇIKTIDA DAHA GÜZEL BİR GÖRÜNÜM SAĞLIYOR.
 
1-
ideyapi.gif
---
ideyapi2.gif
ideyapi3.gif

Özellikle bu iki sorunun halledilmesini istiyorum farklı kalınlıklı duvarları bir kesişme noktasında birleştirdiğimizde duvar çizgisi ve sıva çizgisinin kapanmasını ve ayrıca taramalarda oluşan boşluğun oluşmamasını istiyorum. Ayrıca 3.resimde görüldüğü gibi biri düz diğeri eğri iki duvar ya da kirişi kolonun iki ayrı ucundan birleştirdiğinizde bir uzantı çıkarıyor ya da birleşim noktlarında uyumsuzluklar oluşuyor. çözümü çok zor olmasa gerek.
2-
Başka pek çok özellik istiyorum ama ideStatik de çözüldüğünü gördüğüm bu özelliklerin mimariye de eklenmiş olacaını düşünüyorum, dwg aktarırken duvar kolon taramalarının aktarılması kalem kalınlıklarının aktarılması vs. gibi özellikler çok önemliydi.
3-
Görünüşler alınırken özellikle tabanda döşeme duvar birleşimlerinde ve üstte kiriş-duvar birleşimlerinde ortaya çıkan gereksiz çizgileri azaltmak ve hatta yok etmek. Çünkü zaten birbirine tam örtüşen yüzeylerin kesintisiz çizgi ile belirtileceği aşikar. zor olmayacağını düşünüyorum.
4-
Klavyeden komut tabanlı girişlerin yapılabilmesi güzel olurdu.
5-
Çıktı boyutlarının düşürülmesi çok önemli aynı paftayı dwg den tek seferde alabiliyorken ideYAPI (mimari-statik) çıktılarını her seferinde bir kat planını almak ya da bir seferde sadece kesit-görünüşleri çıkartmak zorunda olmak hoş olmuyor + yorucu oluyor.

Teşekkürler.
 
Sayın yetkililer
İdestatik 6 versiyon yükledim ve kullanıyorum ve ciddi yenilikler hem analiz hem de çizim anlamında görüyorum ve versiyon yenilemenin hakkının verildiğini rahatlıkla söyleyebiliyorum. Bu yorumları İdemimari 6 için yapamıyorum tanıtımlardan görebildiğim süpürgelik, bordür ve kartonypiyer gibi aslında aynı mantıkla yapılan dekorasyon malzemelerinden başka bir ilave göremedim. Bu özellik için versiyon yenilemesi açıkcası bana yeterli görünmüyor. Bu konuda bir açıklama yaparmısınız 6 versiyonu dahilinde başka bir ciddi yenilik var mıdır.
Suat Yıldırım
 
4 YILDIR İDECAD MİMARİ KULLANICISIYIM.ŞU ANDA 5.511 VERSİYONUNU KULLANMAKTAYIM.YENİ SÜRÜMÜNÜ DENEMEK AMAÇLI DEMO CD NİZİ ELDE ETTİM FAKAT BAZI SIKINTILARIN DEVAM ETTİĞİNİ GÖRDÜM.ŞİMDİLİK AKLIMA GELENLERİ ŞÖYLE SIRALAYABİLİRİM:
1- KÜTÜPHANEDEN BİR OBJE SEÇİP ÖLÇÜ AYARLARINI DEĞİŞTİRDİĞİMDE KÜTÜPHANEDEKİ DİĞER TÜM ELEMANLARIN ÖLÇÜLERİ BOZULUYOR.ÖRNEĞİN BİR BUZDOLABININ ÖLÇÜSÜNÜ STANDARTLARIN DIŞINDA 80*50 HALE GETİRDİĞİMDE KÜTÜPHANEDEKİ DİĞER TÜM ELEMANLAR KULLANILMAZ DERECEDE ÖLÇÜ DEĞİŞİKLİĞİNE UĞRUYOR..
2- YAZDIĞIM YAZILARDA SONRADAN BİR DEĞİŞİKLİK YAPMA İMKANI VERMİYOR PROGRAM..ÖRNEĞİN: ZEMİN KAT PLAI ÖLÇEK:1/50 YAZDIĞIMDA UNUTTUĞUM 'N' HARFİNİ KOYMAM İÇİN YAZIYI SİLİP YENİDEN YAZMAM GEREKİYOR..BU İMKAN OBJE ÖZELLİKLERİNE EKLENSE ÇOK İYİ OLACAK.
3- ALINAN KESİTLERDEKİ SIVA ÇİZGİLERİNİ OLUŞTURMAK ÇOK ZAMAN ALIYOR.OTOMATİK OLARAK GÖSTERİLMESİNİN GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM..
4-RENDER PROGRAMINDA AÇILAN PENCERELERDE MİMARİDE OLDUĞU GİBİ MOUSE TOPUYLA ZOOM YAPMA İMKANI BENCE ŞART..
ŞİMDİLİK GÖRDÜĞÜM SIKINTILAR BUNLAR..YENİ VERSİYON ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM..
 
Sn. Architect,

1. maddede belirttiğiniz kütüphane boyutunda yaptığınız değişiklik sağ tarafta yazan yüzde değerlerini değiştirir. Başka bir kütüphane yerleştireceğiniz zaman bir kereliğe mahsus yüzde değerini aynı oran işaretleyip 100 yazarsanız hepsi orjinal boyutunda gelir. Burada bir hata olduğunu düşünmüyorum.

2. maddede yazdığınız "yazıyı değiştirmek için hepsini silip baştan yazma" için ise yazı değiştir komutunu kullanın. Yazı değiştir tam da bu işi yapar. Ayrıca 6 demonuzda yeni geliştirdiğimiz biçimli
yazı komutunu inceleyebilirsiniz. Burada yazı programlarında olduğu gibi paragrafı hizalama, ortalama ve m2, m3 gibi üslü yazıları da yazmaya yarayan pek çok yeni olanak mevcut. Bununla ilgili bir görsel ekliyorum.


İlk iki maddeyi işlerinizi kolaylaştıracağını düşünerek açıklama gereği duydum. Programla ilgili öneri ve isteklerinizle ilgili katılımınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımla,
 
kütüphaneden değişen yüzdelik için yeni bir ayar gerekiyor yani.bu değişiklik diğer elemanları hiç etkilemese daha iyi olurdu ama sorunun çözümüne yönelik açıklamalarınız için teşekkür ederim..yazılan yazıya sonradan müdahale edebilmem için biçimli yazı komutunu kullanmam gerekiyor anladığım kadarıyla.ilginize tekrar teşekkür eder sorunlarla karşılaştıkça rahatsız edeceğimi beyan ederim:)
 
Sn arhcitect,
biçimli yazı 6 versiyon özelliğidir. 5 versiyonda değiştirmek istediğiniz yazıyı seçip sağ tuş menüden "yazı değiştir" komutu ile değiştirebilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
 
ide mimar 5.511 kullanıyorum.çatı çiziminde çatıyı iki yönlü akıntı vererek yapmak istediğimde çatı yüzeyi seçeneğini kullanıyorum.fakat çatı yüzeyi seçeneğini kullanıdığımda çatı detayları seçeneğini kullanamıyorum.yani mertek aşık gibi elemanları 2B çizmek zorunda kalıyorum.
 
erturan":35r2bpro' Alıntı:
ide mimar 5.511 kullanıyorum.çatı çiziminde çatıyı iki yönlü akıntı vererek yapmak istediğimde çatı yüzeyi seçeneğini kullanıyorum.fakat çatı yüzeyi seçeneğini kullanıdığımda çatı detayları seçeneğini kullanamıyorum.yani mertek aşık gibi elemanları 2B çizmek zorunda kalıyorum.


Merhaba

Çatınızı çatı komutu ile çizdikten sonra , saçakların eğimlerini Çatı toolbarında bulunan çatı saçak özelliklerini değiştir komutu ile değiştirebilirsiniz.
Adım adım anlatırsak
1- Çatıyı çatı komutu ile çizin
2- Çatı komutuna tekrar girin ve çatı toolbarında , "Çatı saçak özellikleri değiştir" komutuna tıklayın
3- Eğimini değiştireceğiniz çatı saçağını mousun sol tuşu ile tıklayın.
4- Çıkan diyalogta, Çatı eğimi 90 derece ve 3B'de oluştur seçeneğinin işaretini kaldırın , tamam a basın

Eğimini 90 derece olarak tanımladığınız saçaklarda çatı eğimi oluşmayacaktır.

Daha sonrasında çatı detaylarını tanımlayabilirsiniz.
 
İdemimari Eklenmesini istediğimiz konular

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle ide mimari kullanıcısı olarak atlamış olduğunuz eksiklikleri dile getirmek isterim.
Bu eksikliklerin bazıları aşağıda maddeler olarak verilmiştir.
1- Render çalışmasında yetersizlik var.
2- Duvarların aynı aks üzerinde birden fazla farklı kotlarda duvar tanımlanması yapılamıyor.
Örneğin Subasman kotundaki bir duvarın üzerine yeni bir duvar tanımlama.
3- Çatı oluğu eklenmesine rağmen, yağmur iniş borusu eklenmemiştir.
4- Düşey olarak eklediğimiz duvarlara açı veremiyoruz.
5- Kapı/Pencere kanatlarına hareket verilmesi.

Şimdilik bir kullanıcı olarak gözüme çarpan eksiklikler bunlardır. Bu eksiklerin en kısa sürede yeni bir güncellemede yapılacağını umuyoruz.
İyi çalışmalar.
 
Sayın İlgili,

Aşağıda sıraladığım özelikleri değerlendirmenizi dilerim. Amacım ciddi bir seviyeye gelen bu güzide yazılımı daha iyi yerlerde görmek istmememdir. Programcılık zor zanaat aşağıda bahsi geçen bir madde için kot yazmak 1 saat te sürebilir 1 yılda. Kolaylıklar dilerim.

* Balkonlara denizlik objesi eklenmeli
* 3d kütüphaneler geliştirilmeli ( Adedi mutlaka artmalı, İstenen detay oranına göre az poligonlu veya çok poligonlu blok eklenmeli)
* 2d kütüphaneler artmalı.
* 3d ekranınız sketch up benzeri bir arayüz ile kolay bilgi girişi yapabilmeli,
* Mimari tasarımların vazgeçilmezi olan kütle modeller ile hacimsel tasarım elemanları eklenmeli.
* Archicad vb. programlarda bulunan canlı kesit (live section) özelliği ile planda yapılan değişikliklerin otomatik olarak çizim kesit ve görünüşlere aktarılması.
Aynı şekilde bir kesit veya görünüş üzerinde değiştirilen obje özelliğinin tüm plan ve görünüşlere aktarılması.
* AutoCAD benzeri blok editleme fonksiyonu getirilebilir. Bu şekilde çizime yerleştirdiğimiz onlarca bloğa tek seferde değişiklikleri aktarırız. Ki şu anda live section özelliği olmadığından mevcut kesit görünüş işlerindede işimizi çok kolaylaştırır.
* Projelerimize tek tuş ile mahal listeleri ekleyebilmeliyiz.
* Havuzların tabanlarını farklı kademelerde ve farklı eğimlerde birleşik olarak tasarlayabilelim.
* AutoCAD radial array fonksiyonu getirilebilir.
* Tranparan tarama özelliği eklenebilir.
* Gradient tarama özelliği eklenebilir.
* Çelik, ahşap çatı makasları, uzay kafes çatı sistemleri
* Oyunda gezinir gibi yapının içerisinde yön tuşları ile gezebilme
* PDF desteği ile paftaları PDF olarak aktarabilmeliyiz.
* Sketcup programı ile 2 yönlü data aktarımı. (ArchiCAD vb programlar bu fonksiyonu kendilerine entegre ettiler.)
* Mutlaka rölöve menüsü altında gerekli araçlarla gerekli rölöve girişleri yapılabilmeli (En, boy ve çapraz ölçüler ile yapı ve mekanların gerçek formu ideCAD içerisine aktarılabilmeli)
* Doku kütüphanesi arttırılmalı
* İstatistikler eklenebilir (Proje üzerinde harcanan süre vs. bu sayede proje için verlen emek mimar tarafından daha iyi algılanır.)
* Ribbon araç çubuğu önceleri çok beğenmesemde gerçekten çok işe yarayan bir özellik sisteme dahil edilebilir.
* Google earth bağlantısı ile yapımızı earth üzerinde gösterebilelim.
* Her ne kadar ideCAD Statik ile entegre çalışmayacak olsada çelik struktürleri oluşturabilmeliyiz.
* Pencere ve kapı objelerini PVC alüminyum için piyasada bulunan gerçek profiller ile uygulayabilelim)
* Yalıtım sistemleri entegre edilmeli
* Mekanlara otomatik ölçülendirme ile kolay ölçülendirme verilebilir.
* Projede çizilen kolanlardan geçen otomatik aks özelliği getirilebilir. Bu sayede her yapısal elemandan unutulmadan aks tanımlaması yapılabilr.
* Mutfakları ve dolapları çok daha detaylı şekilde tanımlayabilmeliyiz.
* Elektrik prizleri, avizeler gibi elektirik donanımlarını görsellik bazında ideCAD Mimari arayüzü ile işleyebilmeliyiz.
* Sıhhı tesisat ve kalorifer peteği gibi objelerin ideCAD Mimari arayüzü ile işlenmesi.
* Özellikle Çesitli mobilya, elekrik ürünleri, vitrifiye ürünlerinin en güncel kataloglarının markaların adı altında 3d kütüphaneye eklenmesi. Bu elemanlardan oluşan metrajın çıkartılabilmesi.

Saygılarımla...
 
yeni olarak eklenen blok yap ve pafta bloğu yardımcı komutlarını kullanırken daha önceden kendine has katmanda olan objeler standart katmanına otmatik dönüşmektedir.
örneğin bir kaç çizgiden oluşan objeleri daha önce çizgi katmanında kapatıp açabiliyorken blok yapınca yaa pafta bloğu haline getirince standart katmanına dönüştüğü görülmektedir
yeni hazırlanan versiyonda bu detayın düzeltilmesi veya seçmeli olarak eklenmesini talep ediyorum
ilginize teşekkür.
 
Merhabalar.

İdeRENDER' de Efekt uygula sekmesinde "Efekt Önizleme" İmkanı olsa,önizlemeden sonra uygulama kesinleşse ve uygulanan çeşitli efektler örneğin,efekt-1,2,3 şeklinde kullanıcı Render'in aslını bozmadan orjinal "efektsiz render'e" dönebilse..Malum render zahmetli ve zaman alan uğraş, "Efekt Önizleme" imkanı ile zaman israfımız dahada azalacaktır.

Yeni Render önceki versiyonlara göre oldukça güzel..Teşekürler İdeYAPI..
 
Merhaba Sn. Bolvadinim,
render alıp efekt uyguladıktan sonra tekrar efekt uygula diyaloğuna geçip netlik derinliği uygula kutucuğundaki işareti kaldırırsanız eski haline döner. Yine aynı şekilde girdiğiniz değeri değiştirdiğinizde yeni verdiğiniz değere göre render yeniden oluşur. Sanırım ihtiyaç duyduğunuz durum bu. Bir de alınan render resmi üzerine mouseun sol tuşu ile tıklarsanız tıkladığınız yerin uzaklığı görünür. Bu da netlik derinliğine uygularken size yardımcı olacaktır.
Saygılarımla
 
PANEL HAKKINDA..

Merhabalar..

1-Mimari projede kolonlarda olduğu gibi panellerede sıva gerekiyor.Poligon kolon oluşturarak bu ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz fakat bazı durumlar için bu yöntem ihtiyaçlarımızı karşılamyor.Bu sebeble perdelerde sıva seçeneği gerekiyor...

2-Eğrisel panel, Yay Panel, Dairesel Panel, Sürekli (Yılankavi) Yay Panel (versiyon. 6.da) duyrulan güzel özellikler idi.Nedense bir müddet sonra kaldırıldı...

İlgili konular hakkında düşüncelerimi paylaşmak istedim.Saygılarımla.
 
İdemimaride kullandığımız renk kartelasını genişletirsek seçme şansımız artacaktır.Diğer programlarda olduğu gibi ral serilerini kullanabiliriz.
 
merhabalar öncelikle yaptığınız yenilik ve güncellmelr için teşekkür ediyorum.

her yeni versiyon ve ek sürümleriyle birlikte yeni arayış istek ve problemler ortaya çıkmaktadır.
12 yıldır kullanmakta olduğum bu programın yıllara yayılan gelişmesini bilmekteyim.
her nekadar bütün isteklre cvp versede tekrardan istekler her zaman çıkacaktır.
geçmiş yıllarda programı kullnan kişinin kolayca öğreniyor ve kullanıyordu. şimdilerde ise yeni bir kullanıcı bu geniş içeriği tam olarak öğrenmesi epeyce zman alıyor.
bu duruma idecadin videolu anlatımları ve bu forum sayesinde kolaylığa erişti.
daha önceleri bir çok özellik yardım dosyası sayesinde deneme yanılma yöntemiyle gerçekleşiyordu.
çalışmlarınızın devamını ve başarılar diliyorum.

- (hata1) ekindeki resimdeki duvarı yada kolon kiriş perde gibi düğüm noktalarıylar oluşan objeleri düğüm noktaları kadar resimde 20 cm verilen ölçü kadar yukarı ve aşağı yönde taşınamıyor.
çünkü dikey yönde ki düğüm nokta mesafelri kadar düğüm noktası taşıması yapılmıyor. bu mesafe ne olursa olsun değişmiyor.


-blok yap ve pafta bloğu yardımcı komutlarını kullanırken daha önceden kendine has katmanda olan objeler standart katmanına otmatik dönüşmektedir.
örneğin bir kaç çizgiden oluşan objeleri daha önce çizgi katmanında kapatıp açabiliyorken blok yapınca yada pafta bloğu haline getirince standart katmanına dönüştüğü görülmektedir
yeni hazırlanan versiyonda bu detayın düzeltilmesi veya seçmeli olarak eklenmesini talep ediyorum.

-kütüphanelerin ölçüleri yerleştirildikten sonra değişyor. tekrar editlendiğinde küsüratlı bir hal alıyor.

-daisel duvar eğrisel duvar sürekli yay duvar la çizlmiş bir duvar simetri alındığında çap açı ve yön değişyor.

- ilkel objelerin kesişim noktalarında yakalama yapamıyorum. daha eski versiyonlarda varken şimdi kaldırılmış yakalma destek komutlarının diğer cad programlarında olduğu gibi detaylı ve bütün objeler için aktif olmasını istiyoruz
-PDF desteği ile paftaları PDF olarak aktarabilmeliyiz.

- iç mekanlara otomatik ölçülendirme ile kolay ölçülendirme verilebilir.

- kolanlardan geçen otomatik aks özelliği eklenmeli

- mimaride perdeler ve kesitlerde kesilen elmanlara sıva özelliği eklenmeli kolon kiriş mahal dö döşem duvar gibi elemanlar kesitlerde sıvalı yada sıvasız seçeneği eklnmeli.
daha önceki versiyonlarda istediğimiz bölgeleri kesitte tarama yapıp ofsetleyerek sıva oluşturuluyordu . şimdiise taranın kendisi ofsetleniyor. ne işe yaradığını çözemedim ama özellik değişmiş.

-ide mimar 2,0 da olduğu gibi kat ve 2b pencerelerinin ekranda yan yan açılması gerekir.

- Klavyeden komut tabanlı girişlerin yapılabilmesi güzel olur. kısayol değilde komut satırına yazarakta giriş yapıla bilmeli..

-yazıların değiştirmesi obje özelliklerine eklenmeli. yazı değiştir komurun gereksiz fazla bir komut.

-Doğrudan L değeri girebilme: Herhangi bir sabit noktadan veya track edilmiş izleme noktasına göre L tuşuna basmadan (bir nevi L'yi sabitleyerek) doğrudan yön gösterip nümerik klavyeyi kullanma bize Autocad rahatlığı ve hızını sağlayacaktır.Yani "duvar"-"yön"-"L"-"200"-"yön"-"L"-"400" vs. yerine mouse ile yönü ayarlayarak "duvar"-"200-400-600" vs. şeklinde.(bkz:Autocad)
 
Geri
Üst