V11'i Online Satın Alın

ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canlarins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dexana":1wvb2xfk' Alıntı:
benim sorunum döşeme donatılarıyla ilgili,aşağıda resimdeki kırmızı ile daire içine aldıklarımı neden çizdiğini anlayamadım.betonarme sekmesinden döşeme donatılarına baktığım zaman ilave donatılar gözükmediği halde ilave donatı koymuş açıklıklara...neden oluyor?nasıl çözebilirim bu sorunu?

Projeyi ekler misiniz?

dexana":yhvgdwbp' Alıntı:
benim sorunum döşeme donatılarıyla ilgili,aşağıda resimdeki kırmızı ile daire içine aldıklarımı neden çizdiğini anlayamadım.betonarme sekmesinden döşeme donatılarına baktığım zaman ilave donatılar gözükmediği halde ilave donatı koymuş açıklıklara...neden oluyor?nasıl çözebilirim bu sorunu?

Tekrar merhaba,

Döşemelerin hesap aksları arasında küçük açı farkları nedeniyle açısal uyumsuz var.

Döşemelerin mevcut hesap akslarını silin ve betonarme hesap aksı komutuyla yatay ve dikey(0 ve 90 derece) olarak tekrar tanımlayın.

Ekteki projede 1.bodrum, zemin ve 1. katlarda sizin için tanımlama işlemini yaptım. Üst katları belirtilen şekilde halledersiniz.

İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

b.ersin":96w871g2' Alıntı:
aralarında küçük açı olan kirişleri tek kiriş olarak nasıl yapabiliriz.

Merhaba

"Betonarme/Parametreler/Genel Betonarme Ayarları" diyalogunda, "aralarındaki açı farkı küçük kirişleri sürekli kabul et" satırına açılı kirişlerinizin açısından daha büyük bir açı değeri verin.

ekteki proeyi incelerseniz bodrum kat 21 numaralı kiriş ve diğer açılı kirişlerin donatı detaylarını ayrı kirişmiş gibi veriyor. neden olduğunu bulamadım

Ekli dosyalar

• 1.cde
    1.cde
    324.9 KB · Görüntüleme: 554
b.ersin":2m6k01fi' Alıntı:
ekteki proeyi incelerseniz bodrum kat 21 numaralı kiriş ve diğer açılı kirişlerin donatı detaylarını ayrı kirişmiş gibi veriyor. neden olduğunu bulamadım

Bahsi geçen kirişleri 2 parça kiriş olarak değil de eğrisel kiriş olarak tek parça girin. Ancak öncesinde kiriş ayarlarında eğri sayısını 1 girmeyi unutmayın.

Bodrum katta data girişini sizin için yaptık. Diğer katlarda da benzer şekilde data girişini düzenleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

R katsayısı

Selamlar,
SÜneklik düzeyi karma sistemde ekteki jpeg dosyasında R katsayısı 5.68 ve 5.96 hesaplanmış. Fakat Girilen R=6 seçilen R=6 yazıyor. Programın R'yi X yönünde 5.68 ve Y yönünde 5.96 alması gerekmiyor mu? R=6 almak yanlış mı olur?
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• suneklik.jpg
    suneklik.jpg
    122.3 KB · Görüntüleme: 24,241
R, 5.68 ve 5.96 değerleri alfas oranlarına göre ilgili formülden hesaplanmıştır ve öneri olarak raporda basılmıştır; kendi yönlerine göre proje genel ayarlarında R değerlerini girerek analizi tekrarlamalısınız.

Ek bilgi notu : B1 düzensizliği olduğu durumlarda seçilen R katsayısı otomatik olarak degistirilir. Bu katsayıyı tekrar girip hesabı yenilemenize gerek yoktur.

Öncelikle çalışmalarınızı takdir ve tebrik ediyorum.bir yandanda bize olan yardımlarınız cabası...harikasınız...
herzamanki gibi sorum olacak. :)
1-betonarme/kiriş/betonarme konfigürasyonu kısmında kirişlerdeki kesit yerlerini belirleyebiliyormuyuz?
2-mesela 25x60 kiriş kullanımı esnasında gövde donatısı olmaması için kiriş parametrelerinde gövde donatısı sekmesine >60 olacak bir değer yazıyoruz ve gövde donatısı atımı engelleniyor.pekitüm kirişlerde istemezken mesela birkaç konsol vs kirişlerde gövde donatısı olmasını istediğimizde nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.elle gövde donatısı kısmına girdiğimizde parametrelerdeki >60 ifadesi dururken sıkıntı olurmu? veya başka bir yolu varmı?
tekrar çok teşekkür ediyorum.kolay gelsin...

bilmediğim birşeyi soramadan edemedim.?kolon aplikasyon planlarındaki 12fi16 vs adet ve çapların başların p4-p5-p6 gibi ifadeler yer alıyor.bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler...

Ekli dosyalar

• kolon apl.JPG
    kolon apl.JPG
    136.3 KB · Görüntüleme: 25,319
efsane":3vwpfeta' Alıntı:
bilmediğim birşeyi soramadan edemedim.?kolon aplikasyon planlarındaki 12fi16 vs adet ve çapların başların p4-p5-p6 gibi ifadeler yer alıyor.bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler...

Onlar poz numaralarıdırlar..

efsane":2hbmdvoo' Alıntı:
Öncelikle çalışmalarınızı takdir ve tebrik ediyorum.bir yandanda bize olan yardımlarınız cabası...harikasınız...
herzamanki gibi sorum olacak. :)
1-betonarme/kiriş/betonarme konfigürasyonu kısmında kirişlerdeki kesit yerlerini belirleyebiliyormuyuz?
2-mesela 25x60 kiriş kullanımı esnasında gövde donatısı olmaması için kiriş parametrelerinde gövde donatısı sekmesine >60 olacak bir değer yazıyoruz ve gövde donatısı atımı engelleniyor.pekitüm kirişlerde istemezken mesela birkaç konsol vs kirişlerde gövde donatısı olmasını istediğimizde nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.elle gövde donatısı kısmına girdiğimizde parametrelerdeki >60 ifadesi dururken sıkıntı olurmu? veya başka bir yolu varmı?
tekrar çok teşekkür ediyorum.kolay gelsin...

1. Kesitler, her kirişte açıklık ortasından alınmaktadır. Yerinizi değiştiremiyoruz ...
2. Program H>60 kıstası yanında yönetmelikte belirtilen kiriş açıklık kıstasını da otomatik kontrol eder. Betonarme sonrasında istediğiniz kirişe elle gövde donatısı ekleyebilirsiniz .. Bir sıkıntı olmaz...

ilginiz ve cvplrınız için çok tşk ederim.poz numaraları tablosu vs yide gördüm olayı çözdüm...tekrar teşekkür ederim...kolay gelsin

hakan bey...
kirişlerin ortasından almıyor.ayarlarda falan gözden kaçırdığım bir yermi var acaba.üstelememin sebebi projemizin birinde kirişlerde alta ve özellikle üste fazla sayıda kiriş atıyor.çözüm yolu bulmamız gerekiyor .ama kesitlerin yerleri öyle yerlerden geçiyor ki hiç biri düz montaj ve ilavelerin olduğu yerden geçmemiş.:)...tavsiyelerinizi bekliyorum. :)kusura bakmayın...kolay gelsin...

efsane":1dczxaak' Alıntı:
üstelememin sebebi projemizin birinde kirişlerde alta ve özellikle üste fazla sayıda kiriş atıyor.çözüm yolu bulmamız gerekiyor .ama kesitlerin yerleri öyle yerlerden geçiyor ki hiç biri düz montaj ve ilavelerin olduğu yerden geçmemiş
Anladığım kadarıyla mesnetteki donatı yerleşimini görmek istiyorsunuz. Kesit hattının geçtiği konum kirişin açıklığıdır ve konum kesit hattı olarak açılımda gösteriliyor. Konumu değiştirme imkanımız yok.

Merhaba,

ideCAD Statik yazılımını 4 seneden beridir takip ediyorum. Yazılımın demo sürümünü bitirme ödevimde de kullanmıştım (böyle biz özelliği başka hiç bir yazılım sağlamıyor. Bunun için teşekkür ederim). Şu an çalıştığım proje ofisinde S**4CAD (sansürü ben koydum) kullanılıyor. Başından beri bu programa alışamadım, hem arayüzü çok acayip (piyasadaki bir çok program standartlaşan ana menü pencere arayüzünü kullanır, fare sağ tuş menüleri bile benzerdir. Ama bu programda herşey çok farklı) hem de yetersiz gibi görünüyor. Ama inanın 6 aydan sonra kendine has olan o arayüzünün göründüğü kadar zor olmadığını gördüm. Hatta bazı şeyler gerçekten çok pratikmiş. Tabi hala gönlüm ideCAD Statik'ten yana. Ofise girdiğimden beri habire ideCAD mi yoksa bu mu şeklindeki tartışmalarda hararetle ideCAD'i savunuyorum, ajan sanacaklar beni :))

Bunca şeyi anlatmaktaki kastım, ideCAD Statik'de de benzer kolaylıkların olmasını istiyorum (kendi işimi kurduğumda ideCAD kullanıcı olmak istiyorum);

1- Analiz sonrası sağ taraftaki 3D görüntüde yetersiz elemanların yanıp sönmesi (olmadığından emin değilim),
2- Elemanlara donatı girerken malum programdaki gibi kolaylık, örneğin kolona donatı girildiğinde grafik olarak nereye hangi donatı girildiği görünüyor. ideCAD'de majör minör kavramı pratik gelmiyor bana.
3-dwg üzerinden elemanları atama malum yazılımda çok pratik. Ne kadar modellemesi zor bir proje getirirseniz getirin içe aktarma modülü sayesinde yapılamayacak iş yok gibi. Ben az önce ideCAD Statik'de denedim. AutoCAD'de hazırladığım dikdörtgen kapalı alanları kolona dönüştürmek için tek tek kapalı elemanlara sağ tıklayı-> dönüştür komutunu kullanmak gerekiyor.

Aklıma ilk gelenler bunlar. Hatırladıkça güncellerim.

İyi çalışmalar.

MaFiAMaX":ok12f2it' Alıntı:
Merhaba,
3-dwg üzerinden elemanları atama malum yazılımda çok pratik. Ne kadar modellemesi zor bir proje getirirseniz getirin içe aktarma modülü sayesinde yapılamayacak iş yok gibi. Ben az önce ideCAD Statik'de denedim. AutoCAD'de hazırladığım dikdörtgen kapalı alanları kolona dönüştürmek için tek tek kapalı elemanlara sağ tıklayı-> dönüştür komutunu kullanmak gerekiyor.
İyi çalışmalar.

Merhaba,

Programda bulunan "Araçlar/2B Mimari Proje Oku" modülünü neden kullanmıyorsunuz? Aynı katmanda tanımlanmış kolon, aks, kiriş, panel çizgilerini otomatik olarak kolon, aks, kiriş ve panel elemanlarına çeviriyor program ...

MaFiAMaX":2vwsnjdk' Alıntı:
Merhaba,
1- Analiz sonrası sağ taraftaki 3D görüntüde yetersiz elemanların yanıp sönmesi (olmadığından emin değilim),
2- Elemanlara donatı girerken malum programdaki gibi kolaylık, örneğin kolona donatı girildiğinde grafik olarak nereye hangi donatı girildiği görünüyor. ideCAD'de majör minör kavramı pratik gelmiyor bana.

Merhaba;
1- Betonarme menüsünde sıkça kullandığımız FİLTRE seçeneği ile elemanları olumsuzluklarının yanında geometrik özelliklerine göre filtrelemek ve SEÇ komutu ilede 3D ekranda-Planda seçili olarak görmek mümkün oluyor.

2- Majör yön kolonun güçlü olduğu yönü kastetmekte olup örn: 30/80 bir kolonda majör yön için donatı girdiğinizde kolonun 30 luk kenarına bu donatılar yerleştirilir. Yerleştirilen donatıların V7 de eklenen DONATILAR sekmesi altında 3d olarak görüntüleniyor olmasıda sanırım bahsettiğiniz anlaşılamama sorunu fazlasıyla çözmektedir.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

• KOLON DONATI YERLEŞİMİ.jpg
    KOLON DONATI YERLEŞİMİ.jpg
    168.3 KB · Görüntüleme: 25,111
  • FİLTRELEME.jpg
    FİLTRELEME.jpg
    136.9 KB · Görüntüleme: 25,111
Geri