Re: ideCAD Statik 6.2005 Güncelleme (19.07.2010)
Merhaba
Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler.
İdeyapı iyi olma yolunda hızla ilerliyor ve var olan eksikerini tamamlamakta.
Benim bu konuda bazı eleştirilerim ve önerilerim olacak.
Bana göre yapılan şöyle bir yanlışlık var:
İde yapıda şu anda İSTEDİĞİMİZ HER ÇEŞİT havuz,merdiven,kubbe,tonoz yapıyoruz diyoruz ancak
idda ediyorum hiç kimse bu olanaklardan hiçbirini kullanarak proje yapıp herhangi bir kurumdan geçirmemiştir.
Havuz anali yaptığımızı söylüyoruz ancak raporlarda donatı hesabı yapılmadığı için kullanamıyoruz.
kubbe ve tonoz da da aynı durum var. ayrıca kubbe ve tonoz herzaman herhangi bir sistemin üzerine oturtuluyor ancak biz bunuda yapamıyoruz.
Merdiven analizi yaptığımızı söylüyoruz(Hatta fantastik merdiven) ancan en çok kullanılan sahanlıksız çift kollu merdiven veya helis merdiven gibi
en genel merdivenlerin analizini yapamıyoruz. çünkü eğrisel hesap aksı tanımlayamıyoruz.
Bunun yerine Özellikle havuz ve merdivenlerde en sık kullanılan medellerin(5-6 çeşit) analizlerini tam anlamıyla yapabilse ve raporlarında donatı
hesabı verilse daha kullanışlı olmazmı. Ben araç çubuğundan havuz,tonoz,kubbe elemanlarını ve analiz butonlarını kaldırdım. Çünkü hiç kullanmıyorum.
Kirişsiz eğik döşeme yaptığımızı söylüyoruz ancak açı vererek yaptığımız eğik döşemenin üzerine başka bir döşemeyi tam olarak oturtamıyoruz.
Yani onca emek vererek geliştirdiğiniz özelliklerin bazıları için söylüyorum;
herşeyi yapabiliyoruz deyipte hiçbirşey yapamamaktansa belirli ve en genel şeyleri yapabilmek daha önemli.
Bazı isteklerim
1)Kat parametrelerindeki index kısmına bir çare bulun lütfen. ya program otomatik olarak bunu tanımlasın(En genel haliyle B,Z,1,2.. gibi)
veya kat kopyala yapmadanda bunları tanımlayabilelim her projede çizimleri aldıktan ve düzenlemeleri yaparken bunu fark edip başa dönmekten bıkkım.
En azında geomatrik kontrolde veya analize başladığımızda program bizi bu konuda uyarsın.
2)Kolonlarda çoklu etriyeyi ya program otomatik belirlesin yada kirişlerdeki gibi uzun kenar için bir değer belirleyelim bunu geçen kolonlar otomatik çift etriye çözülsün.
3)Perdelere hidrostatik yükleme imkanı böylece istediğimiz modelde havuzu yapabiliriz.
4)Analizden sonra betonarme bölümünde elemanlarla ilgili yeterli sonuç bulamıyoruz. Kirişlerde sehim, burkulma gibi değerleri raporlar kısmından bakabiliyoruz.
Kolonların kiriş birleşim kesme güvenliği kontrolü için rapor alarak değerleri görebiliyoruz.
Bu gibi değerlere daha çabuk ulaşabilsek çokdaha iyi olur.
5)Döşeme boşluğu olan yapıların kat planlarının çiziminin düzenlenmesi.
6)Poligon U kolonon açık tarafına kiriş tanımlayabilme imkanı.
Yaptığım bu eleştiriler tamamen iyi niyetli eleştirilerdir. İde yapı kullanıcısı olarak kullandığım programın
rakipleri içinde en iyisi olmasını istediğim için bunları yazıyorum.
Tekrar emeği geçen herkese teşekkürler.
Herkese kolay gelsin.