V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik'te nelerin olmasını isterdiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ideCAD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Perdede yatay donatıların 12m boyunda olması güzel. Uygulama sırasında zaten kalıbın bir yüzeyini çaktıktan sonra donatı işleniyor fazla zor bir durum değil bu eğer ustalara kolaylık için düşünülüyorsa başka. Dotanıta fire vermemiş oluruz, bindirme boyları farkları kadar fazla donatı atmayız. bence bu hali güzel.

Re: ideCAD 6.01 BETA2 Güncelleme.. Deneyin, görüş bildirin...

Dik olmayan (belli bir açı ile yükselen) kolonları perspeftik penceresinden çizebilmek için z doğrultusundada aks ytanımlaması yapılması kolon girişini kolaylaştırır.

merhaba ideyapı ailesi;
bilindiği üzere kötü zeminlerde yapının zemin etkileşimli çözümü önemli olmaktadır.ama idestatikte bunu yapabilmemiz
için ya mat radye(kirişsiz radye) yada sürekli temel seçmek zorundayız.kirişli radye temelleri üst yapı etkileşimli çözemiyoruz.
benim isteğim kirişli radya temelleri de kirişsiz radye gibi FEA analizi ile çözme özelliğinin eklenmesidir.
idestatikte son yıllarda çok güzel gelişmeler oldu bütün emeği geçenlere teşekkür ederim.bu özelliğin eklenmesiyle muadil olan programlardan
dahada ileride olacağız.şimdiden teşekkürlerimi sunarım.ve bu özelliği eklemenizi dört gözle bekliyoruz.

merhaba objeri otomatik adlandırmada döşemeler bölümünde nervur ve kaset bölümü içinde adlandırma seçenegi açılabilinirmi.
Büyük projlerde genelde 3 döşeme türününde kullanıyoruz ,
döşemeler : D101
Nervürler : N101
Kasetler : KD101
bu özellik eklenirse kolaylık olur.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu gelismlerin olmasi ile sanirim cok daha ileri gidilmis olcaktir,

1-Dogrusal olmayan itme analizi
2-Dogrusal olmayan zaman tanim hesabi
3-Secilen herhangi bir eleman icin moment-egrilik iliskisi (kent and park, Saatcioglu modelleri gibi farkli modeller icerebilen)
4-Plastik mafsal ozellikleri ve plastik mafsal uzunlugunun kullanici tarafindan tanimlanabilme ozelligi[/b]

Bu güne kadar istediklerimiz herşey tamamlandı. Eksiğimiz tünel kalıp...TÜNEL KALIP ÇÖZÜM ve ÇİZİM programa dahil olsun ..
İstrese arayüz kötü olsun, geçişler zor olsun ama kullanıcımız sırf TÜNEL KALIP olmaması nedeniyle tecihini başka programda kullanmamalı.. Bu beni acıtıyor.. Daha önce şartname olmamasını gerekçe göstererek güçlendirme konusunda geciktik.. Bu kunuda bir diğer prgram o konuyu ele aldı ve kullandı. Şimdi de TÜNEL KALIP ve hasır çelik kullanılması projede yerleşmesi için gerideyiz...
LÜTFEN......

Sayın babisko_fet,

Programımızda tünel kalıp projelerini modelleyebilirsiniz.

Hasır ya da normal döşeme çizimleri, aplikasyonlar, panel düşey açılımları, panel-panel ile panel-kolon kesişimlerinin sağlanması, panellerde kapı/pencere boşluklarının açılabilmesi, panellerin sonlu elemanlara göre modellemesi dahil tüm olanaklar programımızda bulunmaktadır.

Panellerde hasır donatı kullanımı haricindeki bu olanakların tümü tam ve eksiksiz uygulanabilmektedir.

Web sitemizde "çizimler ve detaylar" sayfasında bulunan örnek çizimleri inceleyebilirsiniz:

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar...

İşim gereği hemen hemen tüm projelerim Bina önem katsayısı I=1.4 olan yapılardır. Bu nedenle hareketli yük katsayısı 0.6 alınması gerekmekte. Her nasıl oluyorsa bu hareketli yük katsayısı bir süre sonra 0.3 olarak kendiliğinden değişmektedir. Bu konunun düzeltilmesini talep ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar.

1- Panellerin uçlarına ayrı ayrı kot verilebilmesini (kirişler gibi) isterdim.
2- Kolon açılımlarında çoklu kat yerine seçili katların açılımlarının alınabilmesine imkan veren bir opsiyon olasını isterdim.
3- Değişken kesitli kirişler tanımlayabilmek isterdim.

Değişken kesitli kiriş ve döşeme tanımlama olanağı eklenirse güzel olur.
Ekte değişlen kesitli döşe örneği gönderiyorum. 2.5 m uzunlugundaki döşemenin başlangıç kalınlığı 20 cm, uç kalınlığı 15 cm.
Ayrıca ayrı iki sistem daha çözdüm. birinde döşe kalınlığı sabit 20 cm diğeri is 15 cm.
Karışılaştırmak isteyen sonuçları irdeleyebilir.

Sayın Hakan Bey,
Belki biraz tekrar gibi olacak ama hatırlatmak için tekrarlamak istiyorum.
1- Pushover analizini ne zaman tekrar kullanabileceğiz?
2- Kazıklı istinad duvarı da yapabilmek istiyorum.
İyi çalışmalar Suat

Merhabalar
Eğik kirişlerin kiriş açılımları eğik olarak alınabilde cok iyi olur.
Ayni şekilde egik kirişlerin bağlandığı kolonlara ait kolon boy kesitleri çizilirken eğik kirişlerin gösterilemesinde fiyi olur.

Eğik döşemelerde eğimden dolayı betonarme hesap aksı uzunlukları bence otomatik değişmeli.
Saygılarımla

1)öncelikle pushover analizinin güçlendirme projelerinde bizler için çok gerekli olduğunu vurgulamaka isterim. bundan dolayı en yakın zamanda 4 aşamalı pushover analizi taleplerinn gerçekleşmesini bekliyoruz.
2)bağlantı kirişleri üzerine istenildiğinde duvar yükü girebilme özelliği eklenmesi.
3)tabikide çelik ve ahşap tavanların betonarme kolonlarla aynı projede çözümlenmesi

teşşekkür ederim

Aşağıdaki özellikler programa eklenebilse bizler için çok iyi olacağını düşünüyorum

1) Farklı diyaframlara her katta farklı R davranış değeri tanımlanabilme.
2) Isı hesabı.
3) İnşaat aşamalarının kademeli hesabı.
4) P-delta Analizi.
5) Ahşap veya çelik oturtma çatı.
6) Betonarme temel çelik kolon celik makas veya betonarme temel prefabrik kolon prefabrik kiriş veya betonarme temel prefabrik kolon çelik makas.
7) Deprem yönetmeliği uyumlu çalik yapı tasarımı.
8) Binaların bodrumlarına hidrostatik yüklerin girile bilmesi.
9) Program içerisinde arayüz desteği ile birlikte makro programlamaya yer verilmeli ve kullanıcılar bu dil üzerinden programa hakim kılınmalı.
10) Sap2000 v12 de sunular live (Canlı modellemeye) şeceneği.
11) Yığma yapı tasarımı.
12) Merdiveni modelimizin içine yerleştirip, yapı+merdiven analizini birlikte yapmasını.
13) Bütün Temel çeşitleri için optimizasyon olanağı.
14) Perdelere sağ üst kot sol üst kot değeri verebilme.
15)Perdelerde istenilen kotlarda daralma veya genişleme yapabilme.
16)Kattan kata belirli bir açıyla inen kirişlerin çözümü.
17)Kiriş ve Döşeme Sehimlerinin Betonarme menüsünden görülüp kontrol edilebilmesi.
18)Kolon büyüme sınırlarının tek bir kattaki kolonda uygulandığında diğer katlarda da otomatik yapılması seçeneği.
19) Degisken kesitli kiris cozumu,kemer kiris cozumu.
20) Değişken kesitli döşeme cözümü.
21)Kalıp kesitlerini kalıp planları ile beraber otomatik atması.
22) Kolon Kiriş birleşim kesme güvenliği ile ilğili değerlerin Betonarme- Kolon menusunde gösterilmesi
23) Kirişlerde Montaj yada düz donatı adeti kesite sığabilecek olan donatı adetinden fazla ise programın uyarı vermesi ve bu donatılar için 2. sıra donatı yerleştirmesi ve bunun kiriş açılımlarında gösterilmesi.
24)Tekil temeller için boyut optimizasyonu yapabilme. Ve tekil temmelleri gruplayarak çözebilme.
25)Performans analizi sonuçlarının rapor almaya ihtiyaç duyulmadan program içerisinde kullanıcıya gösterilmesi.
26)Betonarme menusu altında ilgili kirişin mesnet donatılarında yapılan bir değişikliğin otomatik olarak o kirişin komşu kiriş ilave donatılarında da yapılması.
27)Minimum döşeme kalınlı ile ilgili hesaplamaların ve uyarılrın betonarme- döşeme menusü altında gösterilmesi.
28)Döşemerin üzerine alan yükü tanımlayabilme.
29) Döşeme kenarı tanımlarken yapabildiğimiz gibi değişik forumlarda çizgisel yük tanımlayabilme.

Simdilik aklımdakiler bunlar
İsteklerimizin idecad ailesine ışık tutması dileklerimle

Re: ideCAD Statik 6.2005 Güncelleme (19.07.2010)

Merhaba
Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler.
İdeyapı iyi olma yolunda hızla ilerliyor ve var olan eksikerini tamamlamakta.
Benim bu konuda bazı eleştirilerim ve önerilerim olacak.
Bana göre yapılan şöyle bir yanlışlık var:

İde yapıda şu anda İSTEDİĞİMİZ HER ÇEŞİT havuz,merdiven,kubbe,tonoz yapıyoruz diyoruz ancak
idda ediyorum hiç kimse bu olanaklardan hiçbirini kullanarak proje yapıp herhangi bir kurumdan geçirmemiştir.
Havuz anali yaptığımızı söylüyoruz ancak raporlarda donatı hesabı yapılmadığı için kullanamıyoruz.
kubbe ve tonoz da da aynı durum var. ayrıca kubbe ve tonoz herzaman herhangi bir sistemin üzerine oturtuluyor ancak biz bunuda yapamıyoruz.
Merdiven analizi yaptığımızı söylüyoruz(Hatta fantastik merdiven) ancan en çok kullanılan sahanlıksız çift kollu merdiven veya helis merdiven gibi
en genel merdivenlerin analizini yapamıyoruz. çünkü eğrisel hesap aksı tanımlayamıyoruz.
Bunun yerine Özellikle havuz ve merdivenlerde en sık kullanılan medellerin(5-6 çeşit) analizlerini tam anlamıyla yapabilse ve raporlarında donatı
hesabı verilse daha kullanışlı olmazmı. Ben araç çubuğundan havuz,tonoz,kubbe elemanlarını ve analiz butonlarını kaldırdım. Çünkü hiç kullanmıyorum.

Kirişsiz eğik döşeme yaptığımızı söylüyoruz ancak açı vererek yaptığımız eğik döşemenin üzerine başka bir döşemeyi tam olarak oturtamıyoruz.

Yani onca emek vererek geliştirdiğiniz özelliklerin bazıları için söylüyorum;
herşeyi yapabiliyoruz deyipte hiçbirşey yapamamaktansa belirli ve en genel şeyleri yapabilmek daha önemli.

Bazı isteklerim
1)Kat parametrelerindeki index kısmına bir çare bulun lütfen. ya program otomatik olarak bunu tanımlasın(En genel haliyle B,Z,1,2.. gibi)
veya kat kopyala yapmadanda bunları tanımlayabilelim her projede çizimleri aldıktan ve düzenlemeleri yaparken bunu fark edip başa dönmekten bıkkım.
En azında geomatrik kontrolde veya analize başladığımızda program bizi bu konuda uyarsın.

2)Kolonlarda çoklu etriyeyi ya program otomatik belirlesin yada kirişlerdeki gibi uzun kenar için bir değer belirleyelim bunu geçen kolonlar otomatik çift etriye çözülsün.

3)Perdelere hidrostatik yükleme imkanı böylece istediğimiz modelde havuzu yapabiliriz.

4)Analizden sonra betonarme bölümünde elemanlarla ilgili yeterli sonuç bulamıyoruz. Kirişlerde sehim, burkulma gibi değerleri raporlar kısmından bakabiliyoruz.
Kolonların kiriş birleşim kesme güvenliği kontrolü için rapor alarak değerleri görebiliyoruz.
Bu gibi değerlere daha çabuk ulaşabilsek çokdaha iyi olur.

5)Döşeme boşluğu olan yapıların kat planlarının çiziminin düzenlenmesi.

6)Poligon U kolonon açık tarafına kiriş tanımlayabilme imkanı.

Yaptığım bu eleştiriler tamamen iyi niyetli eleştirilerdir. İde yapı kullanıcısı olarak kullandığım programın
rakipleri içinde en iyisi olmasını istediğim için bunları yazıyorum.
Tekrar emeği geçen herkese teşekkürler.
Herkese kolay gelsin.

arka plan rengi ve dosemeler

dosemeler arka plan rengi ile aynı oluşuyor, gorsellik için doşemelere 3d görüntüdeki gibi farklı renkler atansa ve arka plan renginden bağımmsız olsa daha hoş olacak.

Zemin özelliklerini girerken;
yatak katsayısı ve emniyet gerilmesini analiz ayarlarından,
zemin grubunu rapor ayarlarından,
Zemin sınıfını ise yapı ağacından veya analiz esnasında giriyoruz... bu değerlerin hepsini analiz ayarları bölümünden girmemiz daha güzel olur.

kirişler için verilen duvar yükleri kat yüksekliğinin farklı olması durumunda değişiyor mu yoksa 3 m kat yüksekliği için mi bu değerler...

dilatasyonlu yapıları artık modelleyebildiğimize göre bu yapılar için farklı R değerleri ve süneklik düzeyi seçimi yapabilmeliyiz. Ayrıca bu birbirinden bağımsız yapıların periyotlarının ayrı ayrı hesaplanması ve hesap raporunda verilmesi....

"Dilatasyonlu yapılarda sürekli temeller
Dilasyonla birbirinden ayrılmış yapılarda sürekli temeller, birbirine yakın kolonları içerisine alacak şekilde tanımlanabilirler. Bu temellerin kapsadığı kolonlar rijit kollarla birbirine bağlanarak sisteme otomatik dahil edilirler.
Sürekli temeller dilasyon derzini kesecek şekilde açıklık boyunca tanımlanacağı gibi, dilatasyonla ayrılan kolonları, genişlik boyunca da kapsayacak şekilde tanımlanabilirler." ide'nin help dosyasından alıntı yaptım. bunu nasıl uygulayabiliriz...

Merhaba;
Dilatasyonlu yapılarda mütemadi temellerin modellenmesi ile ilgili sorunuza cevap olacaktır sanırım.
"Turuncu rekli elamanlar, kolonlarla temel kirişlerini birbirine bağlayan rijit bağlantı elemanlarıdır"

cassabotanic":2ciyb395' Alıntı:
dilatasyonlu yapilarin periyotlari birbirinden tamamen bagimsiz hesaplanmaktadir zaten.

bunu bir örnek projede gösterebilir misiniz...

dilatasyonlu yapılar için hesaplanacak perde kesme oranları da önemli örneğin... yani deprem yönetmeliğine göre bağımsız hesap yapılması gerekiyor.

Geri