V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik'te nelerin olmasını isterdiniz?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ideCAD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1.- İstinat perdesi ile binayı tek proje içnde tasarlanması ve bina etkisisin istinat perdesine etkisi ilae edilerek istinat perdesinin hesabı yapılması.
2.- Temede farklı akslarda ki sürekli temelleri tek parça olarak çizmesi
 
Sayın Oznb, farklı akstaki temellerin sürekli olarak çizilmesi 6.0010 versiyonunda yapılmıştır.
 
İDECAD 6 Versiyonunu biraz inceledim ve olmasını istediğim özellikleri aşağıda sıraladım.

1)Kolonlarda çift etriye yapabilme olanağı.
2)Çift etriyeli kirişlerde alt ve üst donatıların minumum 4 er adet olması ve çizimde bu donatıların etriye köşelerine oturması
3)Eğik döşemelerde eğimli nervür ve kast yapabilme olanağı.
4)Sap 2000 e export ettiğimde döşemeleri aktaramadım(belki benim hatamdı veya daha tamamlanmadı)
5)Önceden belirttiğim kesit hatlarına göre kalıp planında ve temel planında kesitleri otomatik yerleştirmesi.
6)Perde ve İstinat duvarlarında üst kotu sağ ve sol diye 2 ayrı kotta girebilme olanağı
7)Perdelerde istediğimiz kotlarda daralma veya genişleme yapabilme(Örnek:Termik Santral bacası gibi)
8)Obje ayar diyalog kutusuna uygula ikonu konsun(dialog kutusunu kapatmadan ne olduğunu görebilelim)
9)3D ekranında yapının otomatik olarak ekranın merkesine oturması(3d max deki gibi veya
XSteel deki gibi merkez olmasını istediğimiz yeri kendimiz seçelim.)
Problemle ilgili bir örnek proje gönderdim
10)Kubbe ve Tonoz kullanırken bu objelerin birleşim yerlerinde istemediğimiz kısımları trim yapabilme olanağı
11)İDECAD 6 da yapabilecek yapı tiplerine örnek proje havuzu yapılırsa neler yapabileceğimiz konusunda ufkumuzu
açar ve nasıl yapabileceğimiz konusunda yol gösterir.
 
Daha önce yazıldımı bilmiyorum ama çıktılarda temel gerilmeri grafiksel olarak verilirse hiç fena olmaz
 
Zeki Bey, döşemeler kendi mesnetleri ile beraber ayrı bir kabuk (shell); sistemi olarak SAP'a aktarılmaktadır. Araçlar->kabuk aktar komutu ile aktarabilirsiniz.
 
"Zeki Bey, döşemeler kendi mesnetleri ile beraber ayrı bir kabuk (shell); sistemi olarak SAP'a aktarılmaktadır. Araçlar->kabuk aktar komutu ile aktarabilirsiniz"

İlginiz için teşekkürler. Kabuk aktar komutuyla döşemeler teker teker gönderilebiliyor. Buda büyük bir yapıda uzun bir zamanalır. Radye temellerdede aynı durum geçerli. Dediğiniz gibi denedim ama aynı yapıya döşemeleri import edip yerleştiremedim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

1)Sap'a aktarırken tekil ve sürekli temelleri export edemiyorum. bu ilerde halledilecekmi acaba.
2)Çelik projeler için kaynaklı ve bulon birleşimi ve ankraj hesabı yapan bir makro hazırlanırsa çok seviniriz. Çizimleri biz kendimiz çizeriz ama hesapları güvenilir ve hızlı bir şekilde yapmamızı sağlarsanız bütün mühendis arkadaşlar olarak çok memnun oluruz. ve birçoğumuzun çelik için ayrı bir program almamıza gerek kalmaz. Kendi dıma konuşayım çelik için bir program almayı düşünüyorum ama bu konuyu kısa zamanda çözerseniz beni ve benim gibi birçok arkadaşı böyle bir külfetten kurtarmış olursunuz.

Bu ve önceki isteklerimle ilgili konularada bir açıklık getirirseniz çok sevinirim. İstediğim şeyler kısa zamanda yapılabilinicek isteklermi yoksa uzun bir zaman beklememizmi gerekeck.
Tekrar teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim
 
Zeki Bey, teker teker döşemeleri çubuk sisteminize import ederseniz kirişlere mesnetlenme koşullarını ayarlamak, mesh elemanları çubuk elemanlarla teker teker uygun şekilde birleştirmek, yükleri elle tanımlamak zorunda kalacaksınız, pek pratik bir yöntem değil. Kabuk aktar komutu döşemeleri kendi mesnetleri (ve radye temelleri dış kolon yükleri) ile beraber kompakt bir sistem olarak aktarmak üzere tasarlandı.
Çelik konusunda çalışmalarımız devam ediyor, ancak şu aşamada kesin bir tarih vermek zor. İlk planda çelik çubuk sistemlerinizin analizi anlamında fazla beklemeyeceğinizi söyleyebilirim sadece.
Kolonlarda çift etriye ve otomatik kalıp planı kesidi vs gibi çizim anlamındaki istekleriniz birkaç ay içinde hazır olacak. (Betonarme çizimler ile ilgili kapsamlı bir çalışma içindeyiz şu an).
 
1.Kolon aralarındaki perdelerin bağımsız elemanlar gibi değilde gerçekte olduğu gibi kolonlara bağlı olarak çizilmesi.
2. 6.001 Sürümündeki her çizim almadan önce gelen ayarların bir tablo haline getirilerek daha kolay ayarlanabilir hale getirilmesi.
 
Kiriş düzeltme menüsünde bir sutun daha eklenip kirişin açılıp net açıklığının yazılması donatı düzeltmede rahatlık sağlayacaktır.
Yeniden analiz yapmak gerektiğinde donatı seçimlerini değiştirmeden analiz yapma özelliği eklenmeli
Cami gibi proje çözümlerinde yay şeklinde düşey kirişleri tanıtılabilmeli
Kolon donatı yerleşiminde donatı yerleşimine müdahale edilebilmeli değişik etriyeler seçilebilmeli
 
Ekteki Projede merdivenin binaya etkisini görmek için merdiven yerine eğik döşemeler koymak istiyorum

E-D A-B aksları arasında kalan 4 döşemeden DS isimli döşemeler merdiven sahanlığı olarak çalışacak
DM isimli döşemeler merdiven çıkış kolu olarak çalışacak olarak çalışacak
ama merdiven çıkış kolu olarak çalışan DM isimli döşemelere eğim veremedim
yardımcı olursanız sevinirim
 
R katsayısını otomatik hesaplaması ve ona göre analiz yapmasını istiyorum..
 
Kattan kata belirli bir açıyla inen kirişlerin çözümü.
Daha oncede soylenmiş ama Kolon aplikasyon planında Perde donatılarının gösterilmesi.
Yay seklinde modellenmiş elamanların tek parca halinde çözümü.
 
yay şeklindeki kirişlerin yatayda, düşeyde ve hem yatayda hem düşeyde (tek parça halinde) oluşturulabilmesi 6 versiyonda varmıdır yada olacakmıdır. bu konuda istekler yoğun sanırım. cami benzeri projelerde çok gerekli oluyor. Bir de ıds enterprise 5.511 ile çözülmüş dosyayı nc enterprise 5.511 de çalışacak şeklde bir dönüşüm yapma şansınız varmı, bu sizin çok zamanınızı alırmı, çünkü 1-2 dosyam için buna ihtiyacım olabilir, bu benm 6 versiyonuna geçme zamanımı da belirleyecek..

herkese iyi çalışmalar..
 
1)İlk etapta kapsamlı olmasa bile Betonarme yapı üzerine oturtulmuş çelik makas çatı çözümü ile ilgili çalışma yapılmasını gerektiğine inanıyorum.
2)Metraj formatının iyileştirilmesi ni istiyorum. özellikle şu an 6 versiyonu kullanmama ragmen metraj formatının bu versiyona hiç yakışmadığını düşünüyorum. Bunun için metrajın statik raprolardan ayrı formatta çözülmesi gerekir sanırım.Zira kullanıcının statik rapora müdahele edememesi çok yerinde bir uygulama. Tabi metraj da ide rpt. programını kullanınca ona da müdahele şansı ortadak kalkıyor.Metraj ile ilgili kısımda basit ataşmanlar da eklenebilir.Keşke oska yaklaşık maliyete metraj ;) eklerini aktarabilme şansımız olsa idi.
 
mertoni":1h5u56g7' Alıntı:
1)İlk etapta kapsamlı olmasa bile Betonarme yapı üzerine oturtulmuş çelik makas çatı çözümü ile ilgili çalışma yapılmasını gerektiğine inanıyorum.
2)Metraj formatının iyileştirilmesi ni istiyorum. özellikle şu an 6 versiyonu kullanmama ragmen metraj formatının bu versiyona hiç yakışmadığını düşünüyorum. Bunun için metrajın statik raprolardan ayrı formatta çözülmesi gerekir sanırım.Zira kullanıcının statik rapora müdahele edememesi çok yerinde bir uygulama. Tabi metraj da ide rpt. programını kullanınca ona da müdahele şansı ortadak kalkıyor.Metraj ile ilgili kısımda basit ataşmanlar da eklenebilir.Keşke oska yaklaşık maliyete metraj ;) eklerini aktarabilme şansımız olsa idi.

Betonarme döşeme üzerine oturtulmuş çelik çatı çözümü benm için de çok önemli bir gereksinim, ilk aşamada çizim olmaa da çözüm olmasını isterim. Bunun için farklı programlar satın almak da aklımdan geçiyor açıkçası.

kolaygelsin..
 
Bence öncelikle betonarme temel üzerine kurulmuş çelik sistemden gelen yukleri hesaplayarak temele otomatik olarak uygulayan ve temel sistemini 3 d olarak çözen bir modul uygulanmalı.Bunun için önerim şu şekilde olabilir :
Başlangıç için bir çelik analiz modulu eklenir.Kullanıcı temel sistemini çizdikten sonra bu modulu açarak 2 d olarak çelik sistemini tanımlar yukleri uygular ve analiz ettirir.analiz sonucunda temele gelen yukler direk olarak ide statik tarafından okunur.(Prokon buna örnek olabilir)
Başlangıç için bu yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
 
1- hesap çıktılarında katları seçerek çıktı almak benzer katların betonarme hesaplarını 1 kere basmak
2-Kiriş açılımlarına pafta düzenlerken yan yana değil yukardan aşağıya doğru sıralayarak dizmesini
 
ati ekran kartlarına uyum için 5. versiyona da bir güncelleme yapmanızı rica ediyorum...
 
İdestatikte zemin emniyet gerilmesinin hesabının eklenmesi güzel olur.
Jeolojik Jeofizik raporlardana alınan verilerle zemin emniyeti ve oturmalarının hesaplanması gerekiyor her proje için biliyorsunuz. Sürekli temel ve tekil temellerde bu her bir temel için ayrı ayrı yapılması gerektiğinden oldukça uğraştırıyor. Bu bilgiler proğramda var dolayısı ile zemin parametrelerini verdiğimizde otomatik olarak her temelin altındaki zemin emniyet gerilmeleri rahatlıkla hesaplanabilir.
Bildiğim kadar diğer proğramlarda böyle bir şey yok. Ayrıca 6 versiyonunda istinad duvarlarının eklendiğini gördüm. İstinad duvarı toprak yüklerinin hesabında zemin verilerini kullanmak gerekiyor. Zemin emniyetinin hesabı için geriye fazla bir şey kalmıyor.
Suat Yıldırım
İnşaat Müh.
 
Geri
Üst