V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

ideCAD Statik'te nelerin olmasını isterdiniz?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ideCAD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eğik kirişlerin açılımlarını almak istediğimizde,her iki noktası aynı kotta,düz kiriş gibi çiziliyor.Ayrıca yine aynı proje içerisindeki eğik kolon ve eğik kiriş birleşimleride (kolon düşey açılımlarında) düz çiziliyor.

Kolon etriyelerinde (kolon ortası) etriyeleri çizimi boş çıkıyor.Kolon-Kiriş Birleşim Bölgesi Kesiti aldığımızda eğik kolonun kirişle birleşimi yine (kopuk) olarak alakasız bir çizim çıkıyor.

Bahsettiğim bu çizim açılımlarının ölçü ve kotlandırma ,eğiklik açıları da verilmiyor.

Bu proplemlerin yeni versiyonda giderilmesi gerekiyor sanırım.Önceki 5 versiyonundaki özellik aynen bu kısımda mevcut olarak karşımıza çıkıyor.

Halbuki yeni 6 versiyonunda bu kısımlarda da düzeltmeler yapılması gerekirdi.Umarım yakın zaman içerisinde bu konular düzeltilir,iyi çalışmalar.
 
Yazı fontları donatı çapı seçtiğimizde (fi) fontunu değiştiremiyoruz.En azından bir kaç font seçeneği olmalı çap seçeneğinde, diğer yazı ve rakamları farklı fontlarla değiştirebilirken (fi) yi de değiştirebilelim.Mesala xxxx ,da ki donatı fontu çok hoş duruyor çizim paftalarında.

yaz___fontu.JPG
 
Eğrişel kirişlerin betonarme,kiriş donatıları diyaloğunda göremiyoruz.Göremediğimiz eğrisel kirişe ait kiriş açılımında doğal olarak alamıyoruz.Ayrcıa eğrisel kirişin,kiriş adı,ebadı yazılırken kiriş dışına çıkıyor,kiriş yazısının da eğrisel olarak yazılabilmesi sağlanmalı.Kolon,kiriş birleşim detaylarında da birleşim detay çizimi yapılabilmeli.

Eğrisel perdelerin kolon ablikasyonunda gösterilmesi,ve yine eğrisel kirişlerde olduğu gibi betonarme,perde donatıları diyaloğunda göremiyoruz.Göremediğimiz eğrisel perdeye ait açılımıda doğal olarak alamıyoruz
 
NETCAD den dosya okumak

Belediyeden sayısal ortamda aldığımız netcad dosyalarını direk idecad de açabilsek program bizim için çok daha değerli olacaktır.
 
İdeCAD Statik v6 içerisinde
1- Isı hesabının olmasını (Bunun için katlarda rijit diyafram olmayan bir modelde hesap yapılmalı, aksi taktirde kirişlerde normal kuvvat oluşmaz. Isı hesabı ile dilatasyonsuz bina boyu arttırılabilir)
2- Sünme ve rötre etkisi için hesap yapabilmesini,
2- İnşaat aşamalarının kademeli hesabının yapılabilmesini,
Rijit diyaframsız ve P-delta etkili, (yüksek binalarda kat plan ve kolon değişimleri sebedi ile düşey yük altında yatay hareket olabilir)
Elastisite modülünün zaman içinde değişimini dikkate alan,
İç çekirdek gibi inşaa sırasında önceden yapılan kısımların tanımlanabildiği,
Kolon kesitindeki donatıların elastisite modülüne etkisinin dikkate alınabildiği bir hesap yapılabilsin
3-Çelik kolon, kiriş, çapraz statik hesabı + kesit hesabı(tasarımı) yapabilmek,
4- Kompozit kolon, kiriş statik hesabı + kesit hesabı(tasarımı) yapabilmek,
5- Genel kesit tanımlayabilme, beton çelik olabilen kesitte M-Kapa eğileri alabilme, performans kontrolü yapabilme özelliklerinin
6- Sorunsuz çİzim alabilbe, gelişmiş çizim editörü ile sıfırdan çizim yapabilme imkanlarının olmasını, paftaları yönetebilmeyi, revizyon yapabilmeyi bunun işaretini ilgili paftalarda otomatik yapılabilmesini, akıllı bir çizim modülünün olmasını isterdim.
İyi çalışmalar
 
6.0013 VERSİYONU İÇİN GÜNCELLEME ÖNERİLERİM.

6.0013 versiyon güncellemelerinde dahil edilmesi için, önerilerim aşağıdadır.

1)Projedeki tüm katların yan yana( örneğin kalıp planları,kolon aplikasyon planları,kiriş açılımları,düşey açılımlar vs şeklinde) katların kategorilerine göre çizdirilmesi seçeneğe bağlı olarak.

2)Ayrıca, kalıp planları için kalıp planı kesiti yeri tüm katlar için işaretlenebilmeli ve ilgili katın çizimine ölçü ve kotları ile yerleşebilmeli

3)Kolon aplikasyon planındaki etriye açılım detayları,çeşitlerine göre bir tablo içersinde yerleşmeli

4)Panel açılım çizimleri (düşey açılımlar) sürekli olarak kolonlarla birlikte (kiriş detayları gibi) beraber çizilebilmeli

5)Panel objesine kirişlerde olduğu gibi sağ alt kotu, yada ide mimar duvar ayarlarındaki alt,üst eğim verilebilmesi.

6) Geometri kontrolü diyalogunun yeniden aktif edilmesi.Yapının veri girişinde analiz öncesi geometri kontrolünün önceki versiyonlarda olduğu gibi kullanıcıyı uyarması)

7)Otomatik obje adlandır bölümünde üst katlarda iptal edilen kolonları dikkate alarak numaralandır seçeneğinin kolon numaraların iptal olanlar dolayısı ile farklı numarada başlanmamasının önlenmesi

8) Aynı katta farklı kottaki eğik kirişlerin,kiriş açılımlarında eğimli ve kotu neyse ona göre kiriş detay çizimlerinin alınabilmesi

9) Aynı katta farklı kottaki düz ve eğik kirişlerin,kolon düşey açılımlarında eğimli ve kotu neyse ona göre çizimlerinin alınabilmesi

10) Benzer kirişlerin kiriş detaylarında dikkate alınması seçeneği ( üst normal katlar için)
 
Re: 6.0013 VERSİYONU İÇİN GÜNCELLEME ÖNERİLERİM.

11) Proje genel ayarlarında tüm katlarda ve çizimlerde Yazı fontunu kullan seçeneğinin getirilmesi.

12) Kalıp Planlarında ve açılımlarında donatı yazı fontunun birkaç çeşit alternatif getirilmesi.

13) Rapor ayarlarında;Yapı konum bilgileri bölümünde (yapının ili ,ilçesi,pafta no ada no,parsel no su. Veri girişinin yapılabilmesi( var ama giriş yapılamıyor neredense)
 
Re: 6.0013 VERSİYONU İÇİN GÜNCELLEME ÖNERİLERİM.

14) Eğik kolona düz veya eğik kiriş bağlantısı yapıldığında 3 boyut penceresinde kopuk gözükme sorunun ortadan kaldırılması( özelikle sağ uç kotu farklı kirişlerde) birleşmiş gözüküyor.

15) IFC formatı ile proje dataları kaydederken panel,(perde) ve temel dataları kayıt seçeneğinde bulunmadığından,projemizin perde,temel verileri kayboluyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. ;) ;) Teşekkürler
 
Re: 6.0013 VERSİYONU İÇİN GÜNCELLEME ÖNERİLERİM.

Sayın tabanlıoğlu

İlginiz ve önerileriniz için teşekkürler... Listeniz kayıtlarımıza ilave edilecektir.

İyi çalışmalar
 
Öneri

Merhaba,

Çalışma planında eklediğimiz kesit çizgileri, kalıp planının çizimini yaptırdığımızda görüntülenmiyer. Kesit çizgisini plan üzerine daha sonra ekliyoruz. Kesit çizgilerinin kalıp planları üzerine otomatik çizimi eklenirse güzel olur.

Keza çalışma planında eklediğimiz ölçü çizgileride kalıp planı çiziminde görüntülenmiyor.

Rapor kısmında Yapının genel yerleşim şekilleride çizdirilebiliyor acaba bu çizimlerin üzerinde rijitlik ve kütle merkezleride gösterilebilir mi?

Bu konularla ile ilgili bir çalışma yaparsanız sevinirim.

İyi çalışmalar
 
SLM.
ÇELİK YAPI ÇALIŞMANIZI MERAKLA BEKLİYORUZ...
V6 DA V 5 OLDUĞU GİBİ ÇİZİMLERİMİ 2 BYE AKTARDIĞIMDA OTOMATİK OLARAK ORJİN NOKTASINI YAKALAMASINI İSTİYORUM.MİMARİDEDE BU DEĞİŞMİŞ. HİZA ALMAM AÇISINDAN KOLAY OLUYORDU.
GEOMETRİ KONTROLÜNÜ BU VERSİYONDADA ETKİN KILMANIZI İSTİYORUM.
HESAP ÇIKTILARINI DAHA FAZLA SEÇENEKLİ YAPMANIZI İSTİYORUM.ÇÜNKÜ ÇIKTI SAYISI NERDEYSE 3 E 4 E KATLANMIŞ.MESELA V5 TEKİ GİBİ ALMAMIZ İÇİN BİR SEÇENEK SUNABİLİRSİNİZ.İSTEĞEN İSTEDİĞİ GİBİ ALSIN.BİZDEN ŞİMDİYE KADAR BU KADAR DETAYLI HESAP ÇIKTISI İSTEYEN OLMADI.DOLAYISI İLEDE BANA FAZLA GELDİ VE V6 ALMIŞ OLMAMIZA RAĞMEN HALA V5 KULLANIYORUZ. İYİ ÇALIŞMALAR.
 
Sn evrenor, geometri kontrolü daha da geliştirilerek programa tekrar eklendi. Yakında çıkacak olan yeni versiyonda olacak.
Bildiğiniz gibi v6'da v5'te olmayan raporlar da var (sehim hesabı, döşeme min. kalınlık kontrolleri, yapı genel yerleşim şekilleri, kiriş burulma raporu )vs. İstemediğiniz bu raporları seçmeli raporlar diyalogundan kapatabilirsiniz.

Yaptığımız bir testte ortalama boyutta bir projenin bahsettiğim raporlar kapatılınca v5 ve v6'daki sayfa sayısı şunlardır:
v5:104 sayfa
v6:220 sayfa
Raporun içeriğinden fazla ödün vermeden bu 220 sayfayı da azaltmak üzere çalışıyoruz, tahminimiz 150-170 sayfa civarına inebilir. Bundan daha az olması ya da v5'teki raporların tekrar eklenmesi pek mümkün görünmüyor.
 
SLM.
BİR ARKADAŞ DAHA BEHSETMİŞ BUNDAN FAKAT BENDE SÖYLEMEDEN GEÇEMİYECEĞİM.KOLON BOY KESİTLERİNİ ÖYLE BİR AYARLAYINKİ DÜŞEY KESİT DEDİĞİMİZDE TÜM KATLAR BİRBİRİNE EKLİ GELSİN.BEN TEKER TEKER PAFTALARA DÖKÜP BİRBİRİNE YAPIŞTIRMAYAYIM.HATTA ABARTICAM BELKİ FAKAT AYNI KOLONLARI GURUPLASIN.NE GÜZEL OLURDU ÖZELLİKLE ÇOK KATLI BİNALARDA VE DEĞİŞKEN KOLON ÖLÇÜLERİNDE.
İYİ ÇALIŞMALAR...
 
MERHABA.BEN ŞİMDİ BAHSEDECEĞİM KONUYU ARZU HANIMA SÖYLEDİM FAKAT LEVENT BEYLE YADA YASİN BEYLE GÖRÜŞÜRSENİZ DAHA İYİ OLUR DEDİ.
BEN MİMARİ VE BETONARME İKİSİNİDE KULLANIYORUM.DOLAYISIYLA MİMARİMDE ATTIĞIM HER KİRİŞİ KOLONU PANELİ DÖŞEMEYİ MİMARİ ÇİZMEK İÇİN GEÇİŞTİRMİYORUM.BETONARMEYEDE AKTARDIĞIMDA BANA SORUN TEŞKİL ETMEYECEK ŞEKİLDE HAZIRLIYORUM.DOLAYISIYLA BU DÜZENİMİ BOZAN TEK ŞEY MİMARİDE HESAP AKSIMI GÖREMEMEK.BEN MİMARİYİ ÇİZERKENDE HESAP AKSIMI İSTERSEM GÖREBİLEYİM BETONARMEDE OLDUĞU GİBİ.ÇÜNKÜ YAMUK DÖŞEMELERDE AKSI GÖRMEDİĞİMDEN YAMUK ATMIŞ OLABİLİYORUM VE BETONARMEYE AKTARDIĞIMDA YENİDEN DÜZENLEMEK ZORUNDA KALIYORUM.TEMELLERDE AYNI ŞEKİLDE OLURSA ÇOK DAHA İYİ OLUR.YANİ BETONARMEYE AKTARDIĞIMDA SADECE ANALİZ YAPAYIM İSTİYORUM.İKİSİNİ BİR ARADA KULLANMAK ZATEN BU DEMEK DEĞİLMİDİR.BU İSTEĞİMİ DİKKETE ALACAĞINIZI DÜŞÜNEREK ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM.KİRİŞ TEMEL YÖNÜNÜ BELİRLEDE BUNA ÖRNEK.MİMARİDEDE OLMALI...
 
Sn Admin,

Idecad v6 'da cikarmayi dusundugunuz celik cubuk eleman cozumu konusunda biraz daha aciklama verirseniz memnun olurum. Cozum sadece celik catilar icin mi gecerli olacak yoksa genel celik yapilar(tek katli degil de cok katli) icin de gecerli olacakmidir, cubuk elemanlarin gerekli tahkikatini yapabilecek ve bunlari rapor olarak sunabilecekmidir. Ayrica dugum noktasi detaylandirma ve gerekli kontroller de yapilacabilecekmidir. Eger bunlar yapilabilrse betonarmedeki guclulugu ispatlanmis olan idecad'in celik konusunda da bir cigir acacagindan eminim ve kanimca insaat muh acisindan alinmasi gerekli zaruri programlardan biri olacaktir.
 
Kiriş donatılarında fi8/18/9 olan enine donatıyı fi8/9/9 yapmak istediğimde fi8/9/5 oluyor. sıklaştırma bölgelerinde ortadakinin yarısını alıyor. fi8/x/x olarak yapabilmeliyim.
 
merhaba , ben eğik kirişlerin detay açılımlarıın da eğik olmasını istiyorum. Bide özellikle en büyük yaşadığım sorun, Projeyi dwg olarak export edince tüm cizimlerin layer ayarı tek oluyor buda autocad de cizim yapıp çıktı almamızı zorlastırıyor. Bunlar düzenlenirse çok iyi olur.
 
Geri
Üst