İsmail Hakkı BESLER
Administrator
Re: ideCAD Statik IDS v10.03 Yayınlandı *Yeni*
1997 yonetmeligi ilk yayinlandiginda da boyle muallak durumlara karsi biz obsiyonlar koymustuk. Opsiyon cozum degil yonetmeligin acik bir sekilde guncellenmesi gerekiyor. Boyle bir guncellemenin olacagini tahmin ediyorum.
Katkısı var ama çok az, 4.3.4.6 da diğer yön perde katkılarını da alacğız gelecek güncellemelerde. 4.3.2.4 de yön belirtmiş yönetmelik "herhangi bir doğrultuda" diyerek (a) ve (b) maddelerine bu ifadeye göre X için Y perdeleri alınmayacak diye anlaşılıyor.bkrclk":dpxal8cb' Alıntı:siz yanlış anladınız ismail bey Benim sadece merak ettiğim konu şu idecad v10.03 de devrilme momenti kontrolü yaparken neden Ex deprem yüklemesinde sadece x yönünde bulunan perdelerin moment değerini alıyor ? Y yönünde bulunan perdelerin ex yüklemesi için devrilme momentine katkısı yok mu ? birde program toplam devrilme momentini bulurken ex yüklemesi için y yönünde bulunan elemanları hesaba katmıyor.
ekte aynı sorunun olduğu bir proje var.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1997 yonetmeligi ilk yayinlandiginda da boyle muallak durumlara karsi biz obsiyonlar koymustuk. Opsiyon cozum degil yonetmeligin acik bir sekilde guncellenmesi gerekiyor. Boyle bir guncellemenin olacagini tahmin ediyorum.