Re: Projecilik ve Sıkıntılar
- Kayıt 573: Bu sabah, mimari ve betonarme projesini çizdiğimiz binanın müteahhitini, projelerin tamamlandığını yapı denetime ve belediyeye vermeden incelemek isteyip istemediğini öğrenmek için aradık (düzgün iş yapacağız ya !). Neyse müteahhit, patrona (aynı zamanda mimardır kendileri) "mühendisi gönder bana projeleri göstersin" demiş. Tamam, burada bir terslik yok. Neyse gittim bürosuna, merhabalaştık, projeleri serdim masaya, anlatmaya başladım. Sonra kapı çaldı, adamın masasına kebap geldi, başladı yemeye (Adam biberi havaya kaldırıp eliyle yedi gözümün önünde, domatesi ısırdı, hatta suyu üstüme sıçramasın diye sandalyeyi bir adım geri çekmek zorunda kaldım). Bana da sen devam et dedi. Anlatırken ara arada telefonunu kurcaladı. 5-10 dk anlattım. Yok mimari tasarımdan dolayı asmolen sistemde karar kıldım, kolonları aynı boyutlarda seçtim, sistematik yerleştirdim. Otopark için maksimum manevra alanı sağladı ve dükkanda kolonlar hizalı olduğu için görüş alanını maksimuma çıkardı, falan filan... Adam anlatırken aniden sözümü kesti, alakasız birilerini aradı, konuştu, sonra bana döndü "ne diyordun ?" dedi. Neyse ters bir şey yapmamak için projeleri bırakıp, bir bahane bulup çıktım oradan. Sonra yaklaşık 1 saat sonra müteahhitin ustası aradı, nezaketen yapı denetime ve belediyeye vermeden incelesinler diye gösterdiğimiz projeyi onaylamamış ! Bana telefonda temel kirişleri 50x50 ampatmansız olsun, kolonlar 25x50 olsun, içine de hesaplamış 10 fi 14 donatı konacakmış, gibi saçmaladı, vır, vır, vır... Adam pizza siparişi verir gibi boyut siparişi verdi, telefonu kapadı.