V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

projedeki hataları gideremiyorum

rica etsem projemdeki hataları gidermemde yardımcı olabilir misiniz? kolon yönlerini değiştiremiyorum kolondaki hataları gideremiyorum acil yardımcı olursanız çok sevinirim

Devamını Oku ⇾

Zemin kat Betonarme perdelerimde ve kolonumda kesme hatası, zemin kat radye temelimde minimum taban basıncı hatası

ZD zemin sınıfı zemine sahip alanda kot farkından dolayı kademeli radye temelle çözümleme yapmak zorunda kaldık. Yapımız sağ taraftan bitişik nizam ve zemin kat dükkan, üst katlar konut olarak kullanılacaktır. Zemin...

Devamını Oku ⇾

Ölçek büyüttüğüm zaman mesafe ölçü yazıları da aynı oranda artıyor

Ölçek büyüttüğüm zaman mesafe ölçü yazıları da aynı oranda artıyor. Mesela 30 cm basamak genişliği olan merdivenin çizimini boyut olarak 2 katına çıkardığımda 30 cm yazan ölçü yazısı 60 cm e çıkıyor. bunun sebebi...

Devamını Oku ⇾

Temel Kesme Hatası boyut büyütmeden nasıl aşılır?

Merabalar Temel kirişlerimde kesme hatasını boyut büyütmeden aşabilir miyim? Projeyi yükledim. Teşekkürler.

Devamını Oku ⇾

kolon detayı

herkese merhaba, projede kolon detayında alt kot -0,40 ama belediye -1 metre ye inmesini istiyor. temel ve kolon boyutları değişmeden bunu raporda nasıl değiştirebilirim?-1 metre derinliğinin gösterilmesini...

Devamını Oku ⇾

Döşeme zımbalama güvenliği

ekteki projede 2. bodrum katta P6 perdesi zımbalama sorununu zımbalama donatısı ile çözemedim. Bu sorun için ne yapabilirim.

Devamını Oku ⇾

ZIMBALAMA kontrolleri çıkmıyor

Rapor oluşturmadan zımbalama kontrollerini dahil etsem de Hesap çıktılarında zımbalama kontrolleri eksik çıkıyor yapı denetim kabul etmiyor ne yapabilirim

Devamını Oku ⇾

Betonarme bina hakkında öneri veya tavsiye

Herkese merhabalar. Modellediğim bir yapının ekini ekliyorum. Yapıda herhangi bir sorun gözükmüyor. Merdiven hariç yapının modellemesini tamamladım. Meraktan performans analizi de yaptım ve yapı hiç hasar almıyor...

Devamını Oku ⇾

kiriş kenetlenme, zemin taşıma gücü ve sürekli temelde asansör temeli problemleri

Merhabalar teknik destek merkezinde yazdım ama forumda da sormak istiyorum. projemle alakalı bir takım problemlerim var yardımcı olursanız memnun olurum. sürekli temel gayet yeterli olduğunu düşündüğüm ölçülere...

Devamını Oku ⇾

göreli kat ötelemesi

idecad i denemek için bi proje girdim ama bir türlü göreli kat ötelenmesini aşamıyorum yardımcı olursanız sevinirim https://www.transfernow.net/dl/20230626FthNmpT2

Devamını Oku ⇾

zf zemin sınıfı göreli kat ötelemesi

merhabalar ekteki proje de zf zemin sınıfı için spektrum tanımlaması yaptık ama göreli kat ötelemsi sorununu bir türlü çözemedik yardımcı olursanız sevirinirim.

Devamını Oku ⇾

Maks. çekme gerilmesi kontrolü sağlanmadı & Toprak Yükü Hesabı

Merhaba, Ekli projem için sizin bilgilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. projemde sadece dış çerçevedeki kolonları birbirine bağlamak için kiriş kullandım(çünkü zımbalama hatası alıyorum), ayrıca sadece...

Devamını Oku ⇾

İSTİNAT DUVARI PASİF YÜK DİKKATE ALINMIYOR.

İSTİNAT RAPORRLARINDA SAYFA 3 DE "*Devrilme momenti kontrollerinde pasif toprak basıncı dikkate alınmamıstır." YAZIYOR BELEDİYEDEN BUNUN DÜZELTİLMESİNİ İSTEDİLER. AYARLARDAN BAKTIM GÖREMEDİM. BUNU NASIL DÜZELTEBİLİRİM.

Devamını Oku ⇾

Proje tasarım hataları

iyi günler, proje tasarımında göreli kat ötelemesi ve diğer sorunlara çözüm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Devamını Oku ⇾

havuz statik raporu ve dairesel perdeler

Merhabalar; yapmış olduğum havuz projesinden temiz raporu alabiliyorum ama seçmeli raporlardan rapor alamıyorum; çok uzun süre (hatta saatler) beklememe rağmen rapor alamadım. Projeyi ekledim, lütfen kontrol edip ne...

Devamını Oku ⇾

zımbalama güvenliği sağlanmıyor hatası

Kirişsiz bir projem var, her kat kolonlarının bir kısmında zımbalama güvenliği sağlanmıyor hatası alıyorum. hata veren kolonlara zımbalama donatısı vermeme rağmen hatayı bir türlü gideremedim. yardımcı olur musunuz...

Devamını Oku ⇾
Geri