İYİ AKŞAMLAR, . PERDEDEKİ KAPASİTE HATASINI NASIL GİDEBİLİRİM.PERDE KALINLIKLARINI 35CM VE 40 CM YAPTIK. YİNE DE HATALARI GİDEREMEDİK. KAPASİTE VE KESME HATASI VERİYOR. YARDIMINIZI RİCA EDERİM.
Devamını Oku ⇾Merhabalar statik proje yeni çizmeye başladım başlıktaki hatayı alıyorum ne yapmalıyım tavsiyelerinizi ve veri girişi ile ilgili hatam var mı bilgilendirmenizi rica ediyorum. Mimari proje " https://we.tl/t-NEkJDfVvug"
Devamını Oku ⇾Selamlar, saygılar!! hem y yönü a15 tanımlayabileyim hem de merdiveni taşıtayım diye asansör çekirdek perdesi tasarlayıp grup perde olarak tanımladım. nerede hata yapıyorum ki aşağı yukarı tüm hata uyarılarını bu...
Devamını Oku ⇾Merhabalar kolay gelsin projemde bayadır düzeltemediğim hata var. 2.bodrum kat da sistem rijitliğini artırın diye hata alıyorum yardımcı olur musunuz Şimdiden çok teşekkür ederim.
Devamını Oku ⇾Merhaba. Eklemiş olduğum betonarme projenin üzerine orta yüksekliği 7-8 metreyi bulan trapez kenet tonoz çelik çatı koyulacak bu çatı başka bir programda çözülüp bizim betonarme binamızın üzerine ankrajlanacak. Bu...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, ekteki projede göreli kat ötelemesi hatası alıyorum, yardımcı olabilme şansınız var mı acaba?
Devamını Oku ⇾Merhabalar ekteki projede demir gereğinden fazla çıkıyor yardımcı olabilirmisiniz ?
Devamını Oku ⇾x yönünde göreli kat yüksek rijitliği arttırın hatası alıyorum
Devamını Oku ⇾Merhabalar resimde görüldüğü gibi 2 tane asansör perdesi ve 1 tane kirişimiz var. Biz bu sisteme bağ kirişli boşluklu perde mi demiş oluyoruz? Aklıma şu da takıldı. Biz buna bağ kirişli boşluklu perde diyorsak normal...
Devamını Oku ⇾ekteki projede bir türlü x yönü ötelenmeyi kesemedim lütfen yardım edermisiniz.teşekkürler
Devamını Oku ⇾Merhaba iyi çalışmalar herkese, İlgilendiğim bir projede kolon donatısı konusunda şöyle bir sorun yaşıyorum; Bodrum kattan 4. kata kadar süreklilik sağlayan bir kolonda donatı özelliklerini kontrol ettiğimde bodrum...
Devamını Oku ⇾Değerleri arkadaşlar merhaba iyi günler dilerim. Bir süredir proje yaptığım belediye almış olduğu karar neticesinde temel üst kotunu minimum -1 m alıyoruz ve su basman perde ile 0 kotuna ulaşıyoruz. Aynı zamanda bu...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, göreli kat ötelemesi yüksek , sistem rijitliği sorunu alıyorum. Her iki yönde de perdelerim mevcut olup ilave perdeler eklememe rağmen sistemdeki sorun devam etmektedir.
Devamını Oku ⇾ekteki projede x ötelenmesini gideremedim bi bakarmısınız . belediyenin aldığı karar ile 4 kat ve üzeri yapılarda BKS=2 I=1.2 almak zorundayız. projenin sol taraftaki kolonları döndüremiyorum otopark girişi s1-s2-s3...
Devamını Oku ⇾Merhaba. İDACAD yazılımının kolon kiriş birleşiminde, eğer kiriş doğrudan kolonun merkezine oturmuyosa (aşağıdaki durum) İDE nın izlediği teorik yol ne oluyor ve bu modellemeyi İDE da nasıl yapabilirim...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, asmolen kaset döşemelerde dolgu malzemesinin ağırlığı nasıl hesaplanıyor? Bununla ilgili bir çalışma var mı?
Devamını Oku ⇾merhaba arkadaşlar İmalat uygulama aşamasında, sahada tel sorunuyla karşılaşıyorum. ustalar tel bağlamaktan eriniyorlar. Kolonlar da major ve minor donatılarda sorun yok fakat etriyenin dört köşesinden etriye...
Devamını Oku ⇾elimde zf olan bir proje var bununla ilgili olarak; 1 Sae değerlerinden Sar(T)x ve Sar(T)y değerlerini buldum. 2 bu değerlere göre spektrum eğrilerini çizdim 3 du değerleri yapı ağacında tasarım spektrumuna Rax...
Devamını Oku ⇾Merhabalar ekteki projemde başlıkta belirtilen uyarıyı elle seçsemde gideremiyorum projeyi ekliyorum. Proje ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.
Devamını Oku ⇾merhaba . Projemde layerlarda standart kapanınca kirişler de kapanıyor ne yapabilirim?
Devamını Oku ⇾