V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

kolonun olduğundan dar gözükerek, kiriş kenetlenme boyu hatası vermesi

İyi çalışmalar; Ekteki proje de K6 eğrisel kirişi S7 kolonunun düğüm noktasıyla çerçeve oluşturmakta. Fakat analiz sonrasında verdiği kiriş ab uyarısından dolayı betonarme kiriş seçeneğinde açılımına baktığımda s7...

Devamını Oku ⇾

Perdeli projelerde Döşeme Kalınlık Kontrolü

Merhaba Perdeli projelerde Döşeme Kalınlık Kontrolü otomatik yapılmıyor mu?

Devamını Oku ⇾

donatı eksikliği

merhaba,projemde d1 döşemesinde analiz sonucu fi8/20 kurtarırken fi12/20 yaptığım zaman nedendonatı hatası veriyor

Devamını Oku ⇾

Aynı katta farklı kotta döşeme

ekteki projede olduğu gibi farklı kotta döşeme olması durumunda örnekteki kiriş ve döşeme modellemesi doğru mudur? veri girişinde bir hata var mıdır

Devamını Oku ⇾

Simetrisini aldığım yapıda hata çıkmasının sebebi nedir?

Tasarladığım 1 numaralı projede hiçbir hata yokken 1 numaralı projenin simetrisini aldığım 2 numaralı projede hata çıkıyor. bunun sebebi nedir?

Devamını Oku ⇾

DÖŞEME İLE PERDE BAĞLANTISI SAĞLANAMIYOR

BODRUM KATTA BULUNAN PERDELERİM DÖŞEME İLE BAĞLANTISI SAĞLANMIYOR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ

Devamını Oku ⇾

donatı metrajı fazla

Kolay gelsin , B+Z+7 Projemde donatı metrajının fazla olduğunu düşünüyorum, projemi inceleyebilir misiniz eksiklikler var mı ya da tavsiyelerinizi bekliyorum. Toplam metraj 147 ton çıkıyor. İyi çalışmalar..

Devamını Oku ⇾

göreli kat ötelemesi

projede göreli kat ötelemesi çok yüksek çıkıyor kaset döşemede mi bir hata yapıyorum ondan kaynaklı mı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Devamını Oku ⇾

Mod sayısı

mod sayısını el hesabı ile yaptığımda raporla uyumlu sonuç vermiyor. Sebebi nedir acaba? Raporda renkler neden bu şekilde gözüküyor

Devamını Oku ⇾

Analiz Ayarları Tek Yükleme Durumlu ve İki Yükleme Durumlu Hesap Yöntemleri

Merhaba, Analiz ayarlarını yaparken hangi yükleme durumunu seçmemiz daha doğru olur, ikisi arasındaki donatı toplam tonajlarında farklılık çıkar mı. yani kısaca bu iki hesap yöntemi arasındaki farklar nedir...

Devamını Oku ⇾

Programın kolon düşey açılımlarında çoklu kat ve tek katta 2 farklı çizim vermesi

İyi çalışmalara, eklediğim resimlerde de görüleceği üzere. Aynı projede aynı kolonların düşey açılımlarında çoklu kat ve tekli katta filiz boylarında farklı çizim sonucu çıkıyor. Çoklu katta herhangi bir sorun...

Devamını Oku ⇾

yardım acil

merhaba meslektaşlarım, belediye su basman kotunu ayrı bir kat olarak tanımlamamı istedi. Onu tanımladıktan sonra kat ötelemesi yüksek hatasını almaya başladım ama tek bir katta tanımladığım zaman su basman kotunu...

Devamını Oku ⇾

Perde Grubu

Herkese merhaba, benim birkaç sorum olacaktı. 1) Perde gruplaması neden yapılır? 2) Perde gruplaması hangi durumlarda yapılır? 3) Yapılmazsa ne gibi bir sorun yaratır? 4) Bodrum kattaki taşıyıcı dış çerçeve...

Devamını Oku ⇾

Projede karşıma çıkan ilginç durum

Ekte gönderdiğim proje 8 katlı bir bina olup, radye temelini 55 cm yaptığımda proje tüm denetimleri sağlarken hiçbir değişiklik yapmadan sadece radye yüksekliğini 60 cm veya 70 cm yaptığımda resimdeki hataları...

Devamını Oku ⇾

hataları gideremedim kolon yönleri degismeyecek

Merhabalar bu hataları gideremedim kolon yönleri degismeyecek yardımcı olurmusunuz

Devamını Oku ⇾

Kirişsiz Döşemede Galeri Kat

Merhaba, kirişsiz döşeme de galeri kat tasarımı ile alakalı galeri kat etrafına kiriş dönmelimiyiz ? bu konuda ki görüşlerinizi öğrenebilir miyim?

Devamını Oku ⇾

Bodrum kat asansör perdeleri enine donatı aralığı

Merhaba. projemde bodrum kattaki perdelerde enine donatı yoğunluğu çok fazla çıkıyor. donatı aralıklarını sınırlandırmama rağmen ø10/8 aralığına enine donatı atıyor

Devamını Oku ⇾

Dolgu kademeli 470 yüksekliğindeki zemin katı nasıl tanımlamalı ?

İyi çalışmalar; Eklerdeki projelerin aynı yerin 2 farklı şekildeki kabaca veri girişidir. Projelerin içindeki mimari çizimlerden görüleceği üzere arazide büyük kot farkı bulunmakta. Bu kadar olmasada buna benzer...

Devamını Oku ⇾

Kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği sağlanmadı.

Merhablar projemde Kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliğini bir türlü sağlayamadım yardımcı olabilirmisiniz.

Devamını Oku ⇾
Geri