V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Kiriş Nmax Hatası

Öncelikle herkese kolay gelsin. 2 bodrumlu projemde Nmax hatasını aşamıyorum kesit büyütmeme ve C35 betonuna çevirmeme rağmen kurtarmıyor.

Devamını Oku ⇾

Toprak Altı Otopark Tasarım Önerisi

Merhabalar. Ekte gönderdiğim çizimdeki gibi bir otopark tasarımı yapmak istiyorum. Ancak Idecad ile rampa ve eğimli döşeme nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Bu konuda önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Devamını Oku ⇾

KADEMELİ TEMELLİ BİNAMDA GRUP PERDE HATA

YANLIŞ OLAN NE BEN ARTIK GÖREMEZ OLDUM O KADAR YOĞUNLAŞTIMKİ ÜZERİNE NE YAPSAM KURTARAMIYORUM DAHA TECRÜBELİ MESLEKTAŞLARIMDAN BİR ÖNERİ BEKLİYORUM. DAHA ÖNCE DE AÇTIM KONUYU FAKAT 1 KİŞİ HARİÇ İLGİLENEN OLMADI...

Devamını Oku ⇾

kiriş n max aşılıyor

merhabalar elimdeki projede y yönünde taşıyıcı sistem davranış kat sayısı r yerine (4/5)r alınmalıdır diyor alıncada yine de analizde hata çıkıyor ve bodrum katta perdenin olduğu bölgede kiriş n max aşılıyor yardımcı...

Devamını Oku ⇾

ZIMBALAMA HATASI

İYİ GÜNLER , PROJEMDEKİ HATALARI BİR TÜRLÜ GİDEREMEDİM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ? TASARIMSAL AÇIDAN FİKİRLERİNİZİ DE MERAK EDİYORUM. (BİNANIN BELLİ KISIMLARI BİTİŞİK NİZAM OLDUĞUNDAN AMPATMAN YAPAMIYORUM)

Devamını Oku ⇾

eğimli döşeme

merhabalar elimdeki projede çatı arasında eğimli döşeme olucak projemde 2d side mevcuttur tanımlayamadımda eğimli döşemeyi yardımcı olur musunuz?

Devamını Oku ⇾

Radye negatif zemin gerilmesi oluşuyor.

Negatif zemin gerilmesi oluşuyor. Max değeri ise zemin taşıma değerinin sınırında. Ne yapılabilir?

Devamını Oku ⇾

su basman perdesi donatı fazla

zemin katta p08 su basman perdesinde donatı fazla çıkıyor. sorunu nasıl aşabilirim ?

Devamını Oku ⇾

Tek döşemeyi 4 farklı döşeme olarak yapmak

Bu beyazla çizdiğim yerde hiç kiriş yok idecadde bunu yaparken tek döşeme olarak atıyor ancak adam burada 4 tane farklı döşeme yapmış. Bunu kiriş olmadan nasıl yapmış. Ek olarak bende döşeme kalınlığını 20 cm...

Devamını Oku ⇾

su basma perdesi ve donatı fazlalıgı

çevre perde su basma perdesindeki donatı fazlalığını indiremiyorum yardımcı olur musunuz şimdiden tşkler

Devamını Oku ⇾

bodrum çevre perdelerinde çok fazla donatı giriyor

su basma perdelerine çok fazla donatı giriyor nasıl indire bilirim yardımcı olursanız sevinirim

Devamını Oku ⇾

hesap aksı

merhaba,d02 döşemesinin hesap aksı konsol donatı mı olmalı yoksa alt-üst düz donatı mı olmalı? ve neye göre karar veriyoruz bilgi verebilir misiniz

Devamını Oku ⇾

0.7 den küçük alfai hatası

Merhaba ekte attığım projede sadece kiriş kolon döşeme ve duvardan oluşması gereken bir ödev. Yani perde duvar ekleyemem. 2. katta 0.7 den küçük alfai hatası var. Hatayı çözmek için o kattaki kolon kesitelerini...

Devamını Oku ⇾

6 katlı binanın hiç zorlanmadan kurtarması

İyi çalışmalar; Ekteki proje analiz sonrası analiz deformasyon kısmında kontrol etmeme rağmen özellikle radye temelde hiç şapo çıkmamış olması, kalıp planındaki sehimlerin çoğunun 0 çıkması bir yerde veri girişiyle...

Devamını Oku ⇾

DÖŞEME KALINLIĞI SAĞLAMAYAN DONATI YERLEŞİMİ

TEK DÖŞEMEMDEKİ MERDİVEN BOŞLUĞU NEDENİYLE UYGUN DONATI YERLEŞİMİ YAPSAM DA DÖŞEME KALINLIĞIM SAĞLAMIYOR

Devamını Oku ⇾

perde gruplandırma

projemde perde gruplandırma sizce hatalı mı yardımcı olur musunuz gruplandırma yapmazsam 4/5 R uyarısı veriyor.

Devamını Oku ⇾

Genel kontrol

Ekte yüklediğim projem hakkında görüşünüzü bildirir misiniz bir eksiğim var mı acaba ? Birde y yönünde r katsayısını 4/5 almak zorunda kaldım bunun sebebi nedir ve rijitlik ile kütle merkezi arasında biraz mesafe...

Devamını Oku ⇾

Yükseltme Perdeleriyle ilgili tasarım tavsiyesi

Değerli meslektaşlarım, üstadlarım merhabalar; Eklediğim Proje 2 katlı bir villa projesi. Df: 150 ve 50cm subasmanı var. Kat yükseklikleri ise 320 cm Yaşadığım şehirde subasman perdelerinin modellemesiyle ilgili 3...

Devamını Oku ⇾
Geri