Öncelikle herkese kolay gelsin. 2 bodrumlu projemde Nmax hatasını aşamıyorum kesit büyütmeme ve C35 betonuna çevirmeme rağmen kurtarmıyor.
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Ekte gönderdiğim çizimdeki gibi bir otopark tasarımı yapmak istiyorum. Ancak Idecad ile rampa ve eğimli döşeme nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Bu konuda önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
Devamını Oku ⇾YANLIŞ OLAN NE BEN ARTIK GÖREMEZ OLDUM O KADAR YOĞUNLAŞTIMKİ ÜZERİNE NE YAPSAM KURTARAMIYORUM DAHA TECRÜBELİ MESLEKTAŞLARIMDAN BİR ÖNERİ BEKLİYORUM. DAHA ÖNCE DE AÇTIM KONUYU FAKAT 1 KİŞİ HARİÇ İLGİLENEN OLMADI...
Devamını Oku ⇾merhabalar elimdeki projede y yönünde taşıyıcı sistem davranış kat sayısı r yerine (4/5)r alınmalıdır diyor alıncada yine de analizde hata çıkıyor ve bodrum katta perdenin olduğu bölgede kiriş n max aşılıyor yardımcı...
Devamını Oku ⇾İYİ GÜNLER , PROJEMDEKİ HATALARI BİR TÜRLÜ GİDEREMEDİM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ? TASARIMSAL AÇIDAN FİKİRLERİNİZİ DE MERAK EDİYORUM. (BİNANIN BELLİ KISIMLARI BİTİŞİK NİZAM OLDUĞUNDAN AMPATMAN YAPAMIYORUM)
Devamını Oku ⇾merhabalar elimdeki projede çatı arasında eğimli döşeme olucak projemde 2d side mevcuttur tanımlayamadımda eğimli döşemeyi yardımcı olur musunuz?
Devamını Oku ⇾PERDE KESME GÜVENLİĞİ HATASINI AŞAMIYORUM. ÖNERİNİZ OLURSA SEVİNİRİM.
Devamını Oku ⇾Negatif zemin gerilmesi oluşuyor. Max değeri ise zemin taşıma değerinin sınırında. Ne yapılabilir?
Devamını Oku ⇾zemin katta p08 su basman perdesinde donatı fazla çıkıyor. sorunu nasıl aşabilirim ?
Devamını Oku ⇾Bu beyazla çizdiğim yerde hiç kiriş yok idecadde bunu yaparken tek döşeme olarak atıyor ancak adam burada 4 tane farklı döşeme yapmış. Bunu kiriş olmadan nasıl yapmış. Ek olarak bende döşeme kalınlığını 20 cm...
Devamını Oku ⇾çevre perde su basma perdesindeki donatı fazlalığını indiremiyorum yardımcı olur musunuz şimdiden tşkler
Devamını Oku ⇾su basma perdelerine çok fazla donatı giriyor nasıl indire bilirim yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾merhaba,d02 döşemesinin hesap aksı konsol donatı mı olmalı yoksa alt-üst düz donatı mı olmalı? ve neye göre karar veriyoruz bilgi verebilir misiniz
Devamını Oku ⇾Merhaba ekte attığım projede sadece kiriş kolon döşeme ve duvardan oluşması gereken bir ödev. Yani perde duvar ekleyemem. 2. katta 0.7 den küçük alfai hatası var. Hatayı çözmek için o kattaki kolon kesitelerini...
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar; Ekteki proje analiz sonrası analiz deformasyon kısmında kontrol etmeme rağmen özellikle radye temelde hiç şapo çıkmamış olması, kalıp planındaki sehimlerin çoğunun 0 çıkması bir yerde veri girişiyle...
Devamını Oku ⇾TEK DÖŞEMEMDEKİ MERDİVEN BOŞLUĞU NEDENİYLE UYGUN DONATI YERLEŞİMİ YAPSAM DA DÖŞEME KALINLIĞIM SAĞLAMIYOR
Devamını Oku ⇾projemde perde gruplandırma sizce hatalı mı yardımcı olur musunuz gruplandırma yapmazsam 4/5 R uyarısı veriyor.
Devamını Oku ⇾Ekte yüklediğim projem hakkında görüşünüzü bildirir misiniz bir eksiğim var mı acaba ? Birde y yönünde r katsayısını 4/5 almak zorunda kaldım bunun sebebi nedir ve rijitlik ile kütle merkezi arasında biraz mesafe...
Devamını Oku ⇾Değerli meslektaşlarım, üstadlarım merhabalar; Eklediğim Proje 2 katlı bir villa projesi. Df: 150 ve 50cm subasmanı var. Kat yükseklikleri ise 320 cm Yaşadığım şehirde subasman perdelerinin modellemesiyle ilgili 3...
Devamını Oku ⇾