Merhabalar, Subasman üstü duvar örülecektir. S5, S8 ve S10 kısa kolon etkisinde kalır mı
Devamını Oku ⇾Zemin kattaki teras kot farkı olan toprak zemine denk geliyor. Teras köşelerine kolon atsam mimariye göre yüksekliği 160cm. Bu tasarımı analizden ayrı mı tutmam gerekiyor muhtemelen hatalı bir çözüm olacak. Nasıl bir...
Devamını Oku ⇾merdiven çizdim ama sonrasında hangi adımları yapacağım mesnetler gibi adım şeklinde yazar mısınız ? Merdiven çizimini alamıyorum.Projeyi ekte gösterdim lütfen yardımcı olun.
Devamını Oku ⇾Projedeki hatayı tam olarak çözümleyemedim,radye temel donatılarındaki yetersizliği gideremedim
Devamını Oku ⇾Merhaba değerli meslektaşlarım, diletasyonlu ama radyesi bir olan bir yapımız var. Belediye mutlaka aynı program içinde çözmemi istiyor. Bu yüzden çok zorlanıyoru. Ne yaptıysam hataları gideremedim. kolonu eşit...
Devamını Oku ⇾X yönünde göreli kat ötelemesi yüksek, rijitlik arttırın hatası alıyorum yardımcı olur musunuz?
Devamını Oku ⇾MERHABALAR RAPORDA NEGATİF TABAN BASINCI HATASI ALIYORUM FAKAT ANALİZDE HATANIN OLDUĞU KOMBİNASYONA GİRDİĞİMDE NEGATİF DEĞER RAPORDAKİ GİBİ DEĞİL SEBEBİ NEDİR.
Devamını Oku ⇾iyi günler herkese, radye temelde ilave donatı boyunu min 200 cm yapmak istiyorum. Nasıl yapacağım konusunda beni bilgilendirebilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Ekteki projemde betonarme çatımda zımbalama kontrolü yapılmıyor kolon başlığı sekmesindeki zımbalama kısmında ise hata yazıyor. önceki benzer konumdaki tavsiyelere bakarak revize ettim ancak sonuş...
Devamını Oku ⇾PROJEMDE MERDİVEN EKLEDİKTEN SONRA İLK 2 KATTA KOLON KİRİŞ KESME GÜVENLİĞİ HATASI ALIYORUM NASIL ÇÖZEBİLİRİM?
Devamını Oku ⇾merhabalar elimdeki projede analizde bazı hatalar çıktı d10 bodrum kat dişli döşemelerde diş yüksekliği şartı sağlanamadı ve p14 bodrum kat kesme güvenliği sağlanmıyor onun dışında projemi çizdim kirişleri doğru bir...
Devamını Oku ⇾projemde radye demir miktarı fazla gibi geldi proje ektedir zemin+3 katlı yapı için fazla gibi genel metraj sizce ideal mi yardımcı olabilir misiniz
Devamını Oku ⇾Sürekli temel kirişleri tasarlarken boyut seçiminde neye göre belirliyoruz?
Devamını Oku ⇾MERHABALAR PROJEMDE DÖŞEMELERDE ÇİFT DONATI GEREKLİ HATASI VE TBDY 7.11.5 KOŞULU HATASINI GİDEREMEDİM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ? AYRICA ŞUNU SORMAK İSTERİM BETONARME ELEMAN KAPASİTELERİM BAZI KİRİŞLERDE SINIRDA ÇIKIYOR...
Devamını Oku ⇾tek katta max çekme gerilmesi kontrolü sağlanamadı hatası alıyorum
Devamını Oku ⇾ekteki projemde kademeli bir yapı mevcuttur veri girişinden emin olamadım merdiven ayarlamasında zorlandım birde bazı küçük proje hatalarını gideremedim yardımcı olabilir misiniz şimdiden teşekkür ederim
Devamını Oku ⇾Çalıştığım projede birçok hata aldım. Mevcut şekilde projenin çözümü mümkün müdür? Taşıyıcı sistemi değiştirmek gerekirse yorum ve önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
Devamını Oku ⇾Merhaba. Eklere örnek olarak bir proje ekliyorum. Sağ cephede kuyu temel yapılacak. İlk düşüncemiz sağ cephedeki kolonları kuyu temel kalınlığı kadar geri çekip üstte konsol yapmak, yani kuyu temel ile ayrı...
Devamını Oku ⇾ekteki projemde bazı hataları gideremedim yardımcı olur musnuz
Devamını Oku ⇾İdecad te belirttiği tavsiyeleri yapmama rağmen bir türlü tek akstaki kolonların zımbalama sorununu çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum
Devamını Oku ⇾