V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

DONATI ÇOK ÇIKTI SANKİ

Merhaba değerli meslektaşlarım. 2 katlı yapıyı öncesinde kirişli çözmüştüm 12 ton demir çıkmıştı. Müşteri illa mantar istiyor içeride kiriş görmek istemiyor. Bende dışarıyı kirişle dönüp mantar döşeme ile çözdüm...

Devamını Oku ⇾

Dairesel Radye

Dairesel radye temelli bir binam var. Hesap aksları resimde görüldüğü gibi. Donatılarım 18 lik. Yatay olan akslar kesişim noktalarında üst üste denk geliyor. Bu bir problem olmaz mı? Nasıl çözmeliyim? teşekkürler.

Devamını Oku ⇾

Çelik Çatı için nasıl diyafram seçmeliyim?

Merabalar. tek katli bir projem var üzerinde çatı döşemesi yok çünkü çelik çatı var. Çelik çatı yüklerini koydum. Ancak çok fazla öteleme veriyor. Çelik çatı olan bir sistemde ne gibi değişiklikler yapmak gerekli...

Devamını Oku ⇾

AKSLARI YAPAMIYORUM

Merhaba alttaki projemde eğik akslar olduğu için ve karışık olduğu için bir türlü akslarımı düzenleyemedim konu hakkında yardım olabilir misiniz

Devamını Oku ⇾

zımbalama etkisinden kaynaklanan hatayı çözemiyorum

sorunları araştırarak çöze çöze ilerliyordum taki G1 aksındaki S07 ve S08 kolonundaki zımbalama etkisinden kaynaklanan hatayı çözemiyorum. Zımbalama donatısı attım her şeyi denedim fakat bir türlü çözemedim. Yardımcı...

Devamını Oku ⇾

kolon konsol döşeme

Attığım projede çıkmalar 1.2m biraz fazla çıkma var . İnceleme yapar mısınız ? S6 S9 S12 gibi kolonlarda konsol döşeme taşıyor işaretlemeli miyiz ? Radye ampatmansız çizdim.Kısaca bakabilir misiniz? //cde olarak...

Devamını Oku ⇾

raporda değerler

kolay gelsin bu değerleri raporda nerede bulabilirim. arattım raporda ama bulamadım. raporda değil de projeden bakmam gerekiyorsa da nereden bakmam lazım? yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

Toprak yükü girilen perdelerde donatı sürekliliği

merhaba. toprak yükü girdiğimiz perdelerde temel ile bağlantısı olan perdelerde aşırı donatı yığılması olmakta. toprak yükü temel ile bağlantısı olmayan perdelerdede mevcut. neden temel ile bağlantısı olan perdelerde...

Devamını Oku ⇾

analiz durumu farklı hatalar

Merhabalar, her analiz durumunda değişiklik yapmadığım halde farklı hatalar vermektedir. proje ektedir.

Devamını Oku ⇾

Analiz sırasında döşemede ağ oluşturulamıyor

İyi çalışmalar ekteki projede döşeme kenarlarını ve düğüm noktalarını ne kadar kontrol etsemde analiz sırasında döşemede ağ oluşturulamıyor. Bir yerde kaçak var galiba ama bir türlü bulamadım, yardımcı olur musunuz ?

Devamını Oku ⇾

Kolon kesme kuvveti ve diger hatalar

Merhabalar. Daha önce çizdigim projemde adlandırma konusunda çok sıkıntı yaşadıgım için tekrardan modellemek zorunda kaldım. Fakat birçok hata aldım. Tecrübeli üstadlardan yardımcı olabilecek olursa çok...

Devamını Oku ⇾

Analiz Sonrası Projede Donatılar yetersiz mi?

merhabalar, projemi analiz ettikten sonra özellikle kiriş donatılarının yetersiz olduğu kanısındayım. örnek olarak ; "ZEMİN KAT K005" kirişinde hiç montaj ve düz donatı atmamış program. dolayısıyla etriye montajı...

Devamını Oku ⇾

kot farkı

mimari projesini eklediğim projemde kot farkı yüksek kesitlerde detaylı görülmektedir ayrıca eğik kiriş ve perdeler oldukça fazla sisteme girişini nasıl yapacağımı ve kot farkı kısa kolon etkisi vb durumlar ortaya...

Devamını Oku ⇾

kaset döşeme

projemde göreli kat ötelemesini geçemiyorum ve kaset döşemede geometrik kontrolde hata alıyorum nerede hata yaptığımı çözemedim

Devamını Oku ⇾

İstinat duvarları kayma güvenliği kurtarmıyor

Merhaba iyi çalışmalar diliyorum. İstinat duvar zemin değerleri zemin sınıfı vs bütün bilgileri belediye ile görüşüp düzenlemesini yaptık. Fakat analiz de bütün istinat duvarlarında kayma güvenliği hatası alıyorum...

Devamını Oku ⇾

radye temelde donatı aksı

merhaba,projemi inceleyebilir misiniz projede hata görünmüyor ama gözünüze takılan bir hatam var mı? Bir de asıl sormak istediğim radye temelde donatı aksı geometriye göre algılıyor mu yoksa nasıl bir donatı aksı...

Devamını Oku ⇾

Sehim sorunu bir türlü çözemedim.

Merhaba projede sehim sorununu bir türlü çözemedim döşemede yardımcı olur musunuz

Devamını Oku ⇾

Büyük döşemeler

Merhaba 45 m2 lik bir döşemem var bu döşemeyi tek parçada kalınlığını arttırarak ters sehim uygulayarak mı analiz yapmam daha mantıklı yoksa döşeme içine gizli tali kirişler oluşturarak bir kaç parçaya bölmem mi daha...

Devamını Oku ⇾
Geri