V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

konsol kiriş genişlik

30/165 perdeden çıkan 165/35 konsol kiriş yapılabilir mi? konsol kirişler için yönetmelik, çerçeve kirişler hakkında bahsedilen yönetmelikten bağımsız mıdır? (perde boyu 1/6 kuralı sağlanmadığı öngörülmüştür)

Devamını Oku ⇾

Proje Genel Tavsiye ve Negatif Zemin Basıncı

Herkese merhaba. Projemiz yüksek açıklıkları barındıran bir kamu yapısı. Şuan taslağını hazırladım. Yapıyı genel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunun dışında negatif zemin basıncının modellemeyle ilgili bir hata...

Devamını Oku ⇾

Eğik Döşeme

-2 bodrum katın tavanından -3 bodrum katın tavanına doğru eğimli döşeme yani otopark rampası çizmek istiyorum.Bunu idecad'te nasıl yapabilirim.Forumda okuduğum kadarıyla program izin vermiyor galiba bende ekteki gibi...

Devamını Oku ⇾

Göreli Kat Öteleme HATASI

Merhaba öncelikle, ekteki projemde ne yaptıysam göreli öteleme hatasını gideremedim kolon ebatlarını çok büyük yapmama rağmen sorun çözülmedi bir yerde hatam var ama öngöremedim rica etsem aciliyeti var yardımcı...

Devamını Oku ⇾

Kotları nasıl kilitleyebilirim ?

Çizimi başka bir paftaya kopyaladığımda kot değerleri değişiyor. Bunu nasıl engelleyebilirim ?

Devamını Oku ⇾

Forumda bana destek olacak birisini arıyorum

İyi günler dilerim herkese ben yeni mezun oldum ve yeni ise girdim işyerimde statik proje çizen yok.Sadece ben biliyorum bende sadece temel kısmındayım isyerim programı satın alacak ve benim destek alabileceğim bir...

Devamını Oku ⇾

Göreli kat ötelemesi yüksek sistem rijitliğini arttırın hatası

Göreli kat ötelemesi yüksek sistem rijitliğini arttırın diye hata alıyorum. Kolon kiriş döşemeleri büyüttüm düzelmiyor perde koyunca daha çok artıyor hata değeri. Yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

zemin kat perde kurtarmıyor

merhaba projem de her katta olan perdem sadece zemin katta kurtarmıyor diğer katlarda sıkıntı vermiyor.yardımcı olursanız çok memnun olurum

Devamını Oku ⇾

RADYE TEMELLERDE NEGATİF TAŞIMA GÜCÜ

https://we.tl/t-YNt9B1YFSL RADYE TEMELLERDE NEGATİF TAŞIMA GÜCÜ KONTROLU SEÇENEGİNİ İŞARETLEYİNCE, RAPORUMUZDA NEGATİF TABAN BASINCI HATALARI ORTAYA ÇIKIYOR.TEMELİN BOYUNU VE YÜKSEKLİĞİNİ ARTIRSAK BİLE HATAYI...

Devamını Oku ⇾

Mantar döşeme projem için tavsiye?

mantar döşeme olarak yaptığım ilk proje. Proje hakkında tavsiye verebilirmisiniz yanlış yaptığım bir durum varmı?

Devamını Oku ⇾

PROJE HATALARI

projemde 30 cm kapalı çıkma var bazı kolonlar kurtarmıyor nasıl hataları giderebilirim

Devamını Oku ⇾

SUBASMAN PERDELERİ KURTARMIYOR

bulunduğumuz yerde yapı denetim firmaları subasman perdelerini artık kolonlara bitişik çözmemizi istedikleri için tasarımlarımız artık dilatasyonsuz fakat bu şekilde ki subasman perdeleri kurtarmıyor projem ektedir...

Devamını Oku ⇾

Radye döşemesi zımbalama güvenliği sağlamıyor

Bu hatayı bir türlü çözemiyorum stajer öğrenciyim yardım edebilirseniz sevinirim

Devamını Oku ⇾

Merdiven Çizimlerinde Hata

Herkese merhaba. Merdiven hesap aksları ve mesnetlenme koşullarına dikkat etmeme rağmen plandaki donatılar garip bir şekilde çiziliyor. Zemin kat merdiveni attığım çizim. Bütün merdivenleri özenle mesnetledim ama...

Devamını Oku ⇾

Perde kesme güvenliği sağlanmıyor hatası

merhabalar değerli grup üyeleri, ekte yer almakta olan projemde rijit olmayan bodrum katımda bulunan p32 perdesinde kesme hatası ve donatı alanı hatası alıyorum perde genişliği ve donatı çaplarını değiştirmeme...

Devamını Oku ⇾

Yanlış yere imal edilmiş kolon tadilat gerektirir mi?

Projedeki yerinden 10cm ötelenmiş şekilde imal edilmiş bir kolon var ve bu kolona bağlanacak kiriş ve döşemelerin donatı imalatları bitirilmiş beton bekleniyor. herhangi bir sorun oluşturur mu? ne yapmak gerekir...

Devamını Oku ⇾

donatı yetersiz

merhabalar projemde -3. bodrum katta kolon donatı yetersiz diyor donatısını arttırıyorum kolon ebatlarınıda büyüttüm hatam gitmedi birde kiriş ebatlarım her kat için uygunmudur bu şekilde tasarladım yardımcı...

Devamını Oku ⇾

KOLON DONATI DEĞİŞİKLİĞİ YAPAMIYORUM. SEBEBİ NEDİR?

Merhabalar. Katlar arası donatı sayısını eşitlemek istiyorum. Ancak bazı kolonlarda donatı sayısı ile oynatmıyor program. Donatı sayısını arttırsam da donatı yetersiz uyarısı alıyorum. Sebebi nedir? Nasıl düzeltirim...

Devamını Oku ⇾

perde boyut değişmesi

İyi günler. Asansör perdelerim 285 cm olarak devam ederken subasman katında diğer perdelerle birleşince 310 cm oluyor. bunu da yapı denetim firması kabul etmiyor. bunun sebebi nedir yardımcı olabilir misiniz? proje...

Devamını Oku ⇾

Radye Temelde Zımbalama Çukuru Yapımı

Tüm meslektaşlarıma Merhaba, 142m2 tek parça radye temel yaptığım 1 bodrum 2 kat konut projemde radye kalınlığını 35cm olarak sınırladığımda 3 kolon zımbalama hatası veriyor. zımbalama donatısı olarak çiroz seçince...

Devamını Oku ⇾
Geri