merhaba,merdiven oluşturuyorum fakat 3 boyutlu görüntüde tek basamak yaptığım yerde her zaman bu durumu yaşıyorum,basamağı üçgen şeklinde görüntülüyor ve korkuluklar farklı bir hal alıyor.nerede hata yapıyorum? bu...
Devamını Oku ⇾Merhaba kolay gelsin. Ekte bulunan projemde rijit bodrum bulunmakta ve temelde negatif gerilme olayını aşamadım. Bu konuda bir öneriniz var mı? Teşekkür ederim
Devamını Oku ⇾Projemde iki kolonda zımbalama hatasını gideremiyorum zımbalama donatısı kullandım.Zımbalama hatası aldığım kısımda ampatman yapamıyorum temel kalınlığını 50 cmden fazla yapmama müdahele ediyorlar başka bir şekilde...
Devamını Oku ⇾Merhabalar. -Asansör döşemesinin(20 cm) 130 cm altındaki kirişte(50 cm yükseklik) kiriş yüksekliği döşeme yüksekliğinin 3 katından az olamaz hatası alıyorum nasıl düzeltebilirim ? -Merdiven parametrelerinden...
Devamını Oku ⇾merhaba. bodrum kat perdelerine toprak yükü girildiğinde donatılar süreksizlik oluyor. 4 bodrumlu bir binada 4. bodrum donatılar nerdeyse 7-8 araya düşerken üst katlarda donatı aralığı 22 cm. ve bunu 2 bodruma...
Devamını Oku ⇾Radye temel de ilave donatı çapını artırmama rağmen kurtaramadım yardımcı olabilirmisiniz.
Devamını Oku ⇾Merhaba Modelde mi hata var bilemiyorum. Perde çok zorlanıyor 1. katta Yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾merhaba,bir proje üzerinde çalışıyorum,zemin sınıfı kötü evet ama temelde, kolonlarda donatı yoğun geldi bunu azaltmak dengelemek için nasıl bir yol izlemeliyim?kolon sistemi size göre yeterli mi? değilse öneri bir...
Devamını Oku ⇾Radye temel ilave donatılarında bazı kısımlarda donatı çapı çok fazla çıkıyor inceleyebilirmisiniz.
Devamını Oku ⇾İyi günler , projenin TBDY-2018 ye katsayılarını daha girmedim . Projeme deneme analizi yaptım ve '' Yükseklik Süneklik Düzeyinde 0.40<MDev/Mo koşulu sağlanamadı , BYS >3 koşulu sağlanamadı '' hatası veriyor . 2...
Devamını Oku ⇾Merdiven eklediğim zaman analiz hatası veriyor yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾Merhabalar, projede bulunan merdiveni idecadde çizmekte zorlanıyorum nasıl çizmem gerekir? genelde merdivenleri rota komutuyla çiziyorum fakat idecad merdiven yapmak istediğim yere sahanlık mecburiyeti kılıyor...
Devamını Oku ⇾Merhabalar , eklediğim projede döşemelerdeki sehim sınırı hatasını aşamıyorum , projeyi ve hata mı kontol edip yardımcı olabilir misiniz ? Herkese İyi Çalışmalar
Devamını Oku ⇾Merhaba kolonlarda zımbalama hatalarını gideremedim. Önerilerinizi alabilir miyim ?
Devamını Oku ⇾Merhabalar Mevcut bir okula güçlendirme yapacağım. Bunun için donatıları tek tek girdim ama her blokta her analiz sonrası perdeleri kilitlediğim halde donatı değiştiriyor. Nedendir?
Devamını Oku ⇾göreli kat ötelemesi ve kolon pursantajları çok yüksek çıkıyor.birkaç şey denedim ama düzeltemedim.mimaride planda biraz zorladı.acaba vaktiniz varsa bakıp geri dönüş sağlayabilir misiniz?bodrum katta özellikle...
Devamını Oku ⇾Merhaba projemde radye temel hatası alıyorum. asansör kuyusunu kaldırdığımda radye temel taşıyor. asansör kuyusunu eklediğimde taşıtamıyorum. radye kalınlığını ve beton sınıfını yükseltsem de çözemedim. yardımcı...
Devamını Oku ⇾P1 perdesinde kot farkından dolayı K hatası çıkmakta donatısını kalınlığını artırmama rağmen çözüm bulamadım,yardım ve öneriz için teşekkür ederim
Devamını Oku ⇾Kotlarda alakasız değerlerin gözükme sebebi nedir ? görseli ekte paylaştım
Devamını Oku ⇾