V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

BAĞ PERDE OLUŞTURMA

Merhabalar, ekte projemi paylaşıyorum. kontrol firması su basman yüksekliğinin 150 cm olmasından dolayı kolonları bağ perdeler ile bağlayın diye not düşmüş. nasıl düzeltebilirim. teşekkürler.

Devamını Oku ⇾

kirişsiz döşemelerde kare kolon mu dikdörtgen kolon mu?

Merhaba, Sistemde kare veya dikdörtgen kolon olsun her iki durum içinde kesitler kurtarıyorsa ; kare kolon mu yoksa dikdörtgen kolon mu tercih edilmeli ?

Devamını Oku ⇾

zemin taşıma gücü yetersiz

Merhabalar, kolay gelsin. zemin değerleri ZD/1400/28 taşıyıcı sistemi güzel yaptığımızı düşünüyorum lakin ısrarla zemin taşıma gücü yetersiz hatası alıyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

2.5 m çıkma

Merhaba, 2.5 m bir çatı saçağında diş yüksekliği 30 cm bir döşemede 60/30 kiriş kurtarmıyor ve 60/40 yaptığımda kurtarıyor, fakat kirişin gözükmesi istenmediği için kirişin kotunu 10 cm yukarı alıp kolonun kotunu da...

Devamını Oku ⇾

analiz ayarları

iyi çalışmalar 1. analiz ayarlarında Rx ve Ry değerlerim 8 olmasına rağmen çizim aldığımda altta ve kenar tablolarda Rx ve Ry değerlerini 7.7 gösteriyor neden? 2. kolon aplikasyon detay çizimlerinde çiroz adedi 100...

Devamını Oku ⇾

Subasman perdesi ve kısa kolon

Bu şekilde tek katta tanımladığım subasman perdelerinden dolayı, bu kattaki kolonları kısa kolon işaretlemek zorunda mıyım? acil dönüş yaparsanız sevinirim. 1.50m subasman perdesi , 2.55 m bodrum kat yüksekliğimiz var

Devamını Oku ⇾

Zemin Taşıma Gücü Yetersiz

Projemde zemin taşıma gücü yetersiz hatası alıyorum. Temeli ne kadar büyütürsem büyüteyim aynı hatayı alıyorum. Onun dışında birçok kolon-kiriş kesme güvenliği hatası ve göreli kat öteleme hatası alıyorum. Tasarımla...

Devamını Oku ⇾

Kirişsiz döşeme "TBDY 7.11.5. koşulları sağlanamadı." hatası

Merhaba, Kirişsiz döşeme çalışmasında meydana gelen "TBDY 7.11.5. koşulları sağlanamadı." hatasını çözmeyi başaramadım. Bu konuda yardımcı fikirlerinizi öğrenmebilir miyim? Ayrıca bir döşemede de donatı yetersiz...

Devamını Oku ⇾

B1 düzensizliği hatası

projede b1 düzensizliği hatası alıyorum inceleyip yardımcı olur musunuz?

Devamını Oku ⇾

İMARA UYGUN HALE GETİRME.

Herkese iyi çalışmalar. b+5 kat bir proje yaptık. Proje imalat aşamasındayken Çekme mesafesine aykırı bir durum fark edildi. Projeyi imara uygun hale getirmem istendi. Fakat b+z kat yapıldıgı için o katların...

Devamını Oku ⇾

Göreli Kat Ötelemesi Hatası

Merhaba. Projemde göreli kat hataları almaktayım. Projem ektedir. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Devamını Oku ⇾

Kolon-Kiriş Birleşim Bölgesi Kesme Güvenliği Hatası

Selamlar. Ekteki projede yapıda hataları gidermeye çalıştığımda en son kolon-kiriş kesme hatası ile karşılaşıyorum, onu düzeltmeye çalışınca en ufak bir değişiklikte sistem çok daha başka hatalar veriyor. Veri...

Devamını Oku ⇾

perde donatı

Perdelerdeki uç ölçülerini nasıl değiştirebilirim? zemin katta 50 iken 1. katta 25 oluyor. Programda bunu bulamadım?? Yardımcı olabilecek var mı?

Devamını Oku ⇾

KOLON KİRİŞ BİRLEŞİM BÖLGESİ HATASI

İKİ YERDE KOLON KİRİŞ BİRLEŞİM BÖLGESİ HATASI VE 3 SÜREKLİ TEMELDE YETERSİZ DONATI HATASI ALIYORUM DONATI ALANI YÜKSELTMEME RAĞMEN YETERLİ OLMUYOR. LÜTFEN YARDIM EDER MİSİNİZ ? PROJE OKUL PROJESİ

Devamını Oku ⇾

Taş yükünü ne almalıyım?

Merhaba çizdiğim projede duvar yükü için 19 cm tuğla aldım. Daha sonra proje sahibi duvarın daha estetik görünmesi için nahit taşı kullanacağını söyledi. Bu durumda duvar yükünü ne almalıyım? Açıklamalarda nahit taşı...

Devamını Oku ⇾
Geri