merhaba arkadaşlar mevcutta bir arsa için 9 metre yüksekliğinde bir istinat duvarı ihtiyacı var bunu ide de payandalı olarak çözebilirmiyiz . baktım görememdim. payanda olmaz ise biraz tehlikeli durumm söz konusu
Devamını Oku ⇾DEĞERLİ BÜYÜKLERİM PROJEMİ İNCELEME ŞANSINIZ OLURMU VARSA HATALAR YAZABİLİRİMİSİNİZ
Devamını Oku ⇾Statik pafta ayarlarını kaydedebiliyor muyuz? Her proje elle değiştiriyorum. Çizim ayarlarını paylaşabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Merhaba, normal merdiven çizimini projelerimizde yapıyoruz; fakat zemin kat yüksekliği 4,5 m olan bir projede 3 ara sahanlık ve 1 merdiven sahanlıklı merdiven çizimi nasıl yapılmalıdır? Yardımcı olursanız sevinirim...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, projemde analiz yapılırken ağ oluşturulamıyor olarak görüyorum ve Çd hatası alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾Herkese selamlar. Bir köy evi projem var, araziden kaynaklı böyle isteniyor proje, kademeli temel her ne kadar tavsiye edilmese de yapmak durumunda kalıyoruz. Güvenli tarafta kalmak adına I=1,2 aldım. Modellemeyle...
Devamını Oku ⇾Merhaba projemde radye temel hatası alıyorum. asansör kuyusunu kaldırdığımda radye temel taşıyor. ve kolon kiriş kenetlenme sorunu almıyorum asansör kuyusunu eklediğimde taşıtamıyorum. geometri kontrollerimde bir...
Devamını Oku ⇾Radye temelde fazla ilave donatısı çıkıyor 5cm ara verdiğim halde ve x yönünde göreli kat ötelemesi kurtaramadım bir türlü.
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Cami statik projesinde kubbedeki kotlar hatalı yada benim mi gözden kaçırdığım birşey var. Verdiğim kotlar doğru ama çıktı alırken farklı kotlar veriyor.Cami yapımına başlanmış durumda ve şantiye cevap...
Devamını Oku ⇾arkadaşlar mrb radye temelde donatı yetersizliği alıyorum sebebi nedir sizden ricam bakabilirmisniz
Devamını Oku ⇾Projede sadece 2 tane döşeme ve bu döşemeleri bölen kirişte donatı oluşturulmuyor. Geometri kontrolü yapsam da bu elemanlar için herhangi bir uyarı almıyorum. Bir de döşeme donatılarında bazı pilyelerin boyu 15 m yi...
Devamını Oku ⇾Herkese merhabalar sürekli temelden dolayı asansör kuyum aşağı inmiyor yardımcı olurmusunuz. İçerisinin 1.40 olması lazım benimde kuyum 180 ampatmandan dolayı kurtarıyor ancak sürekli temelim dış aksta bu yüzden...
Devamını Oku ⇾Merhabalar tadastan indirdiğimiz ivme kayıtlarını hangi birim üzerinden idecade tanımlıyoruz. tadasın birimi cm/s2. biz bunu idecade m/s2 olarak mı yoksa g (yerçekimi ivmesi) cinsinden mı tanımlıyoruz. Şimdiden...
Devamını Oku ⇾merhaba projemde çok fazla kolon kiriş kesme güvenliği sorunu alıyorum kirişlerimi kolon düğüm noktasında buluşturduğumda da aynı sorun oluyor. bir de ekte bulunan projede mimari taslağı da var merdiven tam olarak...
Devamını Oku ⇾Herkese merhaba. Arkadaşlar modelleme hatası olduğunu düşünüyorum 10 ton/m2 negatif gerilme var. En acil şekilde çözmem gereken bir sorun, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler. Ayrıca bundan başka hata görüp...
Devamını Oku ⇾asansör perdesi kesme güvenlği ve donatı yetersiz hatası alıyorum. Birde perdelerin altındaki temel tasarımım doğru mu? Farklı bir tasarımınız varsa açığım?
Devamını Oku ⇾Herkese merhabalar, Mevcut yapıda 1.Kata (kiriş üzerine) perde yapılmış, bu perdeler 2.katta da devam ediyor ama zemin katta bu perdeler yok, haliyle B3 düzensizliği mevcut, ama düzensizlik raporu aldığımda B3...
Devamını Oku ⇾merhabalar. idecad programında zaman tanım alanında doğrusal olmayan analiz yapmak mümkün müdür?
Devamını Oku ⇾Merhabalar iyi çalışmalar ekteki binaya giriş merdiveni tasarımını idecadde çizemedim yani tasarımı nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Devamını Oku ⇾