V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Projemi inceleyip yorum yapabilir misiniz?

Yapmış olduğum projede belediye çatı yapımı için kolonları çatı boyunca çıkmamı ve bu kolonları birbirine 25x35 kirişlerle bağlamamı istedi. bende bu şekilde bir tasarım yaptım. ayrıca yapımın tamamı için...

Devamını Oku ⇾

Kalıp planı akslar arası mesafe ayarları düzenleme

Merhabalar kalıp planında akslar arası mesafe 0.5 (buçuklu) yazıyor. Bunu yuvarlamasını istiyorum ama bir türlü yapamadım. Yardımcı olabilecek var mı? şimdiden teşekkürler.

Devamını Oku ⇾

Hesap ile rapor uyumsuz mu?

Merhaba Projede Böyle görünüyor 7+16 demir ama çizim alırken 19 yazıyor.

Devamını Oku ⇾

Göreli Öteleme

Projemde göreli kat ötelemesi ile ilgili sorun yaşıyorum. Ekteki modelde çözebildim ama en ufak bir değişiklikte göre öteleme oranının afaki derecede değişmesi, ileride olabilecek tadilatlar konusunda tedirgin...

Devamını Oku ⇾

Merdiven çiziminde "çıkış hattı başlangıç kenarında bitemez hatası"

Merhabalar projemde ekteki gibi 2 tip merdiven bulunuyor, çizim yaparken çıkış hattı başlangıç kenarında bitemez hatası alıyorum, eğitim videolarına baktım ama çözemedim yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

KİRİŞ HATASI

Merhaba Meslekteşalarım ne yaptıysam saplama olan kirşteki hatayı düzeltemedim hata veren kolonunda kesitlerini büyütmemem lazım villa olduğu için nasıl çözebiliriz konu hakkında yardımcı olablir misiniz

Devamını Oku ⇾

yapı etkileşimli merdivende binada deformasyonun gözükmemesi

İyi çalışmalar gerçeğe daha yakın bir analiz için bir süredir merdivenleri yapı etkileşimli çözuyorum. Fakat daha öncede başıma gelmişti analiz sonrası binada deformasyon miktari deformasyon miktarı doğru düzgün...

Devamını Oku ⇾

Çift donatı gerekli

Merhaba projemde çift donatı gerekli diyor. Boyut olarak küçük ebatlarda bi döşeme ama donatı değişikliğiyle çözüme gidemedim. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Devamını Oku ⇾

PERDELER İLE BİTİŞİK KOLONLARDA NEDEN ZIMBALAMA KONTROLÜ YAPMIYOR

Merhaba ! Kolonların etrafından subasman perdelerini dönünce kolonlarda zımbalama tahkiki yapmamasının bir sebebi var mı ? Kolonlarda alt uçta zımbalama kontrolü yap seçeneğiyle yapılıyor biliyorum ama başlangıçta...

Devamını Oku ⇾

Merdiveni yapı ile birlikte modelleme

Herkese iyi günler. İdecadde merdiveni datada modelleme konusunda arkadaşların fikrini alacaktım . Bazı arkadaşlar boş bırakıyor kimileri de normal döşeme atıyor. Statik hesap açısından modellenmesi ile nasıl bir...

Devamını Oku ⇾

Resimdeki Saplama kiriş uygun mu?

Resimdeki seçili kiriş KZ15 kirişine saplanıyor statik açıdan bir problem olur mu ikisi de saplama kiriş sonuçta. Seçili kirişi atmasam döşeme kenarıyla çizsem döşeme kalınlığı sağlanmıyor. Komple döşeme seçip...

Devamını Oku ⇾

Asansör Kulesi

Asansör kulesini konsol şekilde tasarlamak tehlike oluşturur mu? Asansörün arka kısmına veya bina köşelerine perde ilavesi yapmalı mıyım sizce?

Devamını Oku ⇾

kolon-kiriş kesme güvenliği ve kiriş sehim sınırı

ekteki projemde hatalarımı çözemedim yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin.

Devamını Oku ⇾

SON KATTA KÜÇÜLEN PERDELER

İyi çalışmalar ekteki projeye benzer durumda başka bir projede merdiven ve asansördeki perdeleri merdiven kulesinde sadece başlık boyutunda küçültüp subasman perdesini seçip donatılarını alttan gelen başlıkla su...

Devamını Oku ⇾

döşeme ile perde bağlantısında koşullar sağlanmadı

DZ27-DZ24 elemanlarının P5 perdesi ile bağlantısında koşullar sağlanmadı sorunu için döşemelerde donatı arttırdım fakat kurtaramadım . çözüm önerir misiniz? a3 düzensizliği parametresinden sonra böyle bir sorunla...

Devamını Oku ⇾

Temel taşıma gücü yetersiz

Temel kalınlığını artırıp ampatmanlı çözmeme rağmen taşıma gücü hatasını gideremiyorum yardımcı olabilirmisiniz.

Devamını Oku ⇾

KOLON KİRİŞ KESME GÜVENLİĞİ

Kolay gelsin arkadaşlar programı yeni kullanmaya başladım bodrum kat kirişlerime 5cm kaçıklık verdiğimde sistem düzeliyor kolon kiriş kesme sorunu gidiyor kaçıklık vermeden kolonları büyütmemi istiyor kolonları...

Devamını Oku ⇾

kiriş sehim sınırı sorununu aşamıyorum

mimari projeye göre kolon boyutlarında ve kiriş boyutlarında kiriş sehim sınırını aşamadım. çatıya çıkış var dilatasyon olan yerde 2.5 m duvar yüksekliği bulunuyor. ne yapabiliriz?

Devamını Oku ⇾

SÜNEKLİLİK DÜZEYİ SINIRLI

Selam yaptığım projede bina toplam yüksekliği 10,5 m altında BYS=8 olunca bina süneklilik düzeyini sınırlı alabilirmiyim.

Devamını Oku ⇾
Geri