Merhaba, ekli projemdeki analiz sonrası hataları gideremedim bir türlü. yardımcı olur musunuz, teşekkür ediyorum şimdiden.
Devamını Oku ⇾iyi günler projemdeki hataları bir türlü düzeltemiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Sisteme perde ekledim fakat sorunu gideremedim.(asansör ve yanındaki perde hariç diğer perdeler eklemiş olduğum perdelerdir.)
Devamını Oku ⇾Merhabalar çizmiş olduğum poligon kolonun altında radye temele denk gelen kısımda radye temel çizimi olmuyor, yardımcı olabilir misiniz? Radye kenarını en dış akslardan çiziyorum
Devamını Oku ⇾yapı denetimden böyle bir şey geldi ancak bunu nasıl göstereceğimi bulamıyorum yardımcı olur musunuz lütfen ?
Devamını Oku ⇾merhabalar projemde donatı biraz fazla gibi acaba bu donatıyı azalma ihtimali var mı yardımcı olurmuusnuz ?
Devamını Oku ⇾Çatı katındaki bir kirişin sehim sınırı aşıldığını hatasını alıyorum.Aynı şartlardaki kirişlerde bu sorun oluşmuyor.Çözümü için fikir verir misiniz ?
Devamını Oku ⇾Radye temel zımbalama güvenliği sağlanmıyor.Yardımcı olurmusunuz.
Devamını Oku ⇾Merhabalar, Radye temelde donatı aralığım üstte = Φ14/10, Altta = Φ16/13 olarak hesaplanıyor. bu metrajlar bana çok sık geldi açıkçası. beton vibrasyonu ile alakalı işçilik hataları çıkabilir diye düşünmekteyim...
Devamını Oku ⇾Uzun zamandır böyle düzgün bir proje görmemiştim. inceleme fırsatınız var mı? https://drive.google.com/drive/folders/1EaNof_BsFdcZy4cY34uTTvqfp_hBkyuB?usp=share_link
Devamını Oku ⇾Sistemde çıkmamın olduğu akstaki 40/40 kolonlarımın eksenel kapasiteleri tam sınırda gelmekte çatı katında yüklerimi düşürünce kurtarıyor. Kolon büyütüp beton sınıfı arttırabilirim ancak bunları yapmak istemiyorum...
Devamını Oku ⇾Merhabalar kolay gelsin projemde kiriş pursantaj oranını 0.003 girdiğimde bütün katlarımda kiriş maksimum pursantaj hatası veriyor kirişleri büyüttüğümde ise 7.4.1.1 hatası alıyorum bu hatayı alıdğımda ise perde ve...
Devamını Oku ⇾Z+3 KAT OLAN YAPIDA 90 CM SU BASMAN PERDESİ MEVCUT. ZEMİN KAT 440CM OLUP 90CM SUBASMAN 350CM KAT YÜKSEKLİĞİ MEVCUT.SUBASMANI (90CM) AYRI KAT OLRAK GİRİP RİJİT KABUL EDİP İKİ YÜKLEMELİ ÇÖZMEMİZ DOĞRU BİR TASARIM...
Devamını Oku ⇾Merhaba, kademeli radye temel sisteminde üst kat radye temeli için donatı yetersiz hatası veriyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Devamını Oku ⇾Merhaba Projemdeki bodrum katta otopark rampasının yanındaki başlık perdesinde perde kesme güvenliği hatasını ve aynı katlarda aynı kirişlerdeki kesme güvenliğini sağlayamıyorum. Kiriş yüksekliğini 30 cm den fazla...
Devamını Oku ⇾Radye ilave donatısı yetersiz. Ve kolon kiriş birleşim kesme güvenliği hatası alıyorum. Yardımcı olur musunuz?
Devamını Oku ⇾Merhaba. En son yaptığım statik çalışmada mimaride bulunan asansör boşluğuna statik gerekçelerden dolayı riayet edemedim. Görsellerden de görüldüğü üzere raporu mimariye uygun şekilde yapmadım fakat çizimde kirişi...
Devamını Oku ⇾kolonlar da ki donatı miktarını nasıl düşürebilirim?
Devamını Oku ⇾Normal radye temelin altında toprak zemin var öndeki sürekli temelin üzerindeki kolonlar radye temele destek amaçlı yapılıyor çünkü radye temelin ön kısmı yola denk geliyor yani altı boş durumda ben burada zemini...
Devamını Oku ⇾Kolon kiriş kesme güvenliği hatasını tam anlamıyla anlamaya çalışıyorum. İdecad in sitesinden Vmax, Ve fomüllerine baktım. Fakat formülleri yerine koyduğumda doğru sonuca ulaşamıyorum. Aşağıdaki fotoğraflarda...
Devamını Oku ⇾