Merhaba P01 perdesini P03 ile kesiştiği yerden bölerek iki parça yapmak gerekir mi
Devamını Oku ⇾Merhabalar, taşıyıcı sistem olarak kolon ve yatay perdeler, döşeme sistemi olarak ta merdiven sahanlığı hariç asmolen olan projeyi her 2 yönde de süneklik düzeyi sınırlı olarak idecad programı kabul ediyor. Belirtmiş...
Devamını Oku ⇾Merhaba, projemdeki bodrum kat perdelerinde 1/6 oranı sağlanmamasına rağmen ''perdelerin planda uzun kenarının kalınlığına oranı en az 6 olmalıdır'' hatası vermiyor İdecad. bu durumu daha önce de yaşadım. bu hatayı...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, oncelikle cok basit birsey olabilir hata yapmamak icin soruyorum, 70 cm su basman gosterilmiş mimaride icine dolgu olarak. Modellemeyi yaparken bodrum kat atıp etrafini perde ilemi donmem gerekiyor 10...
Devamını Oku ⇾Ekte ki proje de kiriş metrajının aşırı çıkmasına anlam veremedim. Betonarme projede kirişler bölümünde herhangi bir farklılık olmasına rağmen metrajda çok büyük rakamlar çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir yardımcı...
Devamını Oku ⇾P33 ZEMİN KAT PERDESİ KESME GÜVENLİĞİ SAĞLANMIYOR HATASI İÇİN NASIL BİR ÇÖZÜM ÖNERİRSİNİZ
Devamını Oku ⇾merhabalar, sitemi uzun zamandır çözmeye çalışıyorum fakat hala bir takım problemlerle karşılaşmaktayım. tavsiyelerinize ihtiyacım var. öncelikle kurmuş olduğum yapı sistemi ne kadar sağlıklı onu merak ediyorum...
Devamını Oku ⇾projede birkaç hata kaldı. Özellikle kat öteleme hatasını gideremedim.bu konuda yardımcı olursanız diğer hataları düzeltebilirim.proje ek tedir. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
Devamını Oku ⇾Merhaba, şu an bir projenin taşıyıcı sistemini tasarlamaktayım. aklıma takılan 2 soru oldu ve sizlere danışmak istedim. 1) şekilde gözüktüğü gibi yatak odasından balkona çıkmak için bina cephesinde bir harekete...
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar projemde bazı saplama kirişlerin bağlandığı kirişlerin bazı bölgelerine çok sık etriye atıyor. Etriye aralığı yok denecek seviyede o kısma beton girmesi imkansız. Bunun çözümü nedir?
Devamını Oku ⇾Merhaba, Ne yapsam radye temel kurtarmıyor acaba hesaplarımda mı yanlıslık var. 18 lik demir atsam dahi kurtarmıyor ve yapım sadece villa. Ve buraya dosya nasıl yükliyebilirim idecad dosyası yüklenmiyor
Devamını Oku ⇾günaydın projem belediye tarafından böyle poligon kolon olmasını istediler ben de yaptım ve gönderdim donatı eksikliği var dediler daha sonra poligon kolonda daire ile çizdiğim yerde statik tasarım yapınca...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, çizimini yaptığım projede 4 kat var ve 70 cm radye temel attığım halde hala donatı yetersiz hatası alıyorum.İlave donatılarını çok yüksek çaplarda atıyor. Kapasitenin çok üstünde bi kalınlık kullandığımı...
Devamını Oku ⇾Merhaba. Projemde poligon kolon etriye aralığı 3 cm çıkıyor. Neden böyle olduğu hakkında fikir verebilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Merhabalar çizdiiğim bir projede RD2 tümüyle perdelerden oluşmaktadır. 13.katta 2 adet perde hesaba dahil edilmişken 14. Katta 8 adet perde x yönünde hesaba dahil edilmiştir. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Devamını Oku ⇾herkese selam. iyi bayramlar. 2 katlı bir projem var. sadece kolonlar ve kirişler olacak. ara kat döşemesi ahşap isteniyor. açık ahşap çatı olacak. betonarme döşeme üzerine yapılmayacak. ara kat döşemesi ahşap...
Devamını Oku ⇾Asansör kulesi ve merdiven evi yapı geometrik bilgilerinde kat sayısına katılmalı mıdır? Katılırsa ne olur?
Devamını Oku ⇾EKTEKİ PROJEMDE 2. KATTA KOLON KİRİŞ KESME GÜVENLİĞİ SAĞLANIRKEN AYNI EMSALDA BENZER KATLARDA KOLON KİRİŞ KESME GÜVENLİĞİ SAĞLANAMAMAKTADIR. BUNUN NEDENİ NEDİR. NETİCEDE AYNI KİRİŞ AYNI KOLON AYNI YÜKLER MEVCUT...
Devamını Oku ⇾Selamlar; Kaset Döşemeli projede(2003) yan yana bitişik iki kiriş verilmiş bazı yerlerde, proje çizim hatasından mı yoksa çift kiriş şeklinde böyle bir tasarım olabilir mi?(Zaten ikinci kirişi kolon/perdeye bağlamaya...
Devamını Oku ⇾Merhaba,yapı denetim projemde üst kata çıkan filiz sayısını düzenlememi istedi.elle mi düzenlemem gerekir yoksa programda da düzenleyebileceğim bir kısım var mı bununla ilgili.başlığı kolon Filiz diye açtım ama...
Devamını Oku ⇾