İYİ GÜNLER.SİSTEM ÇÖZÜLEMİYOR GEOMETRİ KONTROLÜ YAPIN HATASI VERİYOR FAKAT GEOMETRİ KONTROLÜNDE HATA GÖZÜKMÜYOR.
Devamını Oku ⇾projemde perde kesme güvenliğini sağlatamadım boyut artırmadan yapabilir miyiz
Devamını Oku ⇾Merhaba. Bir tek kolondaki zımbalama hatasını tüm radye yüksekliğini artırmadan ve zımbalama donatısı atmadan nasıl çözebilirim ? - Sadece o kolonun çevresinde örn. 2m x 2m olacak şekilde +20 cm (ekteki projeye göre...
Devamını Oku ⇾KİRİŞ SEHİM SINIRI YETERSİZ. İLAVE DONATI BÜKÜLEREK DEVAM ETMİŞ. NASIL DÜZELTEBİLİRİZ
Devamını Oku ⇾Merhaba, projemdeki bodrum kat kolonlarının bir kısmında ''Radye döşemesi zımbalama kontrolü sağlanmıyor'' hatası alıyorum. Bu hataları kolonlarda veriyor, hata veren kolonlarda zımbalama donatısı vermeme rağmen...
Devamını Oku ⇾detaylı metraj aldığımda bodrum kat k13 nolu kirişimin donatı metrajının çok fazla olduğunu gördüm kirişi silip analiz yaptığımda sıkıntı düzeliyor ama kirşi atınca yine aynı sıkıntıyı veriyor. yardımcı olursanız...
Devamını Oku ⇾TEK KATLI PROJEMDE S109 KOLONU YÖNÜNÜ ÇEVİRSEMDE KURTARMIYOR NE YAPMALIYIM SİZCE
Devamını Oku ⇾iyi günler mantar döşeme projede mod sayısı ve periyotta anormal rakamlar çıktı sebebi ne olabilir.Acil dönüş yapabilirmisiniz.
Devamını Oku ⇾Merhaba kolay gelsin hepinize öncelikle. Projemdeki hataları gideremiyorum. Bodrum kattaki kesme kuvvetleri özellikle. Projemdeki hatalarımı gidermeme yardımcı olur musunuz rica etsem??
Devamını Oku ⇾İyi günler. Zd sınıf bir zemine sahip taşınmaz üzerine çizdiğim projede kolon etriye aralıkları parametlerde minumum 10 cm seçmeme rağmen program otomatik olarak 6 cm seçmiştir. Birçok projede 6 cm kabul edilirken bu...
Devamını Oku ⇾projemde d102 döşemesi konsol çalışıyor ama tek firkete donatısı atıyor anlayamadım nedenini yardımcı olabilir misiniz
Devamını Oku ⇾Selamlar. Kiriş sehim sınırı aşıldı, sorunu aşamadım. Kiriş boyutlarını ne kadar artırsam da sorun yine çıkıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Devamını Oku ⇾merhaba, program derin kirişten (25/45 gibi),sonra devam eden konsol yatık kirişlerde(60/35 gibi) min.donatı oranını dahi karşılamayacak şekilde donatılandırıyor.Programı yaklaşık 7-8 aydır kullanıyorum atladığım bir...
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar proje paftasının başına ağırlık ve rijitlik merkezlerinin yerlerini göstermek istedim fakat hem çizim olarak hem raporda nasıl yapabileceğimi bulamadım. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
Devamını Oku ⇾Merhaba. Temel içindeki etriye sarılma uzunluğu kolon minimum boyutu kadar olması gerekmiyor mu? Bu sonuç neden kaynaklandı çözemedik.
Devamını Oku ⇾Merhabalar Kolay Gelsin. Çalıştığım bölgede yapılar 2 katlı ve kolonlar belli bir düzende yerleştirilemediği için, büyük oranda çift yönlü döşeme tasarlamaktayız. Dolayısıyla kirişlerimiz yatık kiriş tanımlanıyor...
Devamını Oku ⇾Merhabalar kazık temelleri modelledikten sonra yaptığım analizde y yönünde devrilme momenti sağlanamadı diyor bununla daha önce hiç karşılaşmadım nasıl bir çözüm üretebiliriz bilenler yardımcı olabilir mi acaba ...
Devamını Oku ⇾MERHABA EKTEKİ PROJEMİN KONTROL EDİLİP BİLGİ VERİLMESİNİ RİCA EDERİM.
Devamını Oku ⇾Mantar radye temellerde su basman perdesine bağlı olan kolonlarda zımbalama kontrolü yapılmıyor ve raporda gözükmüyor. Perde ile birlikte hareket edip ''d'' mesafesi arttığı için mi dikkate alınmıyor acaba?
Devamını Oku ⇾