V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

SİSTEM ÇÖZÜLEMİYOR HATASI

İYİ GÜNLER.SİSTEM ÇÖZÜLEMİYOR GEOMETRİ KONTROLÜ YAPIN HATASI VERİYOR FAKAT GEOMETRİ KONTROLÜNDE HATA GÖZÜKMÜYOR.

Devamını Oku ⇾

perde kesme güvenliği

projemde perde kesme güvenliğini sağlatamadım boyut artırmadan yapabilir miyiz

Devamını Oku ⇾

Radye döşemesi zımbalama kontrolü

Merhaba. Bir tek kolondaki zımbalama hatasını tüm radye yüksekliğini artırmadan ve zımbalama donatısı atmadan nasıl çözebilirim ? - Sadece o kolonun çevresinde örn. 2m x 2m olacak şekilde +20 cm (ekteki projeye göre...

Devamını Oku ⇾

eğik donatı tasarımı ve kiriş sehim sınırı aşıldı

KİRİŞ SEHİM SINIRI YETERSİZ. İLAVE DONATI BÜKÜLEREK DEVAM ETMİŞ. NASIL DÜZELTEBİLİRİZ

Devamını Oku ⇾

Radye döşemesi zımbalama kontrolü sağlanmıyor

Merhaba, projemdeki bodrum kat kolonlarının bir kısmında ''Radye döşemesi zımbalama kontrolü sağlanmıyor'' hatası alıyorum. Bu hataları kolonlarda veriyor, hata veren kolonlarda zımbalama donatısı vermeme rağmen...

Devamını Oku ⇾

METRAJIM OLMASI GEREKNDEN ÇOK FAZLA ÇIKIYOR

detaylı metraj aldığımda bodrum kat k13 nolu kirişimin donatı metrajının çok fazla olduğunu gördüm kirişi silip analiz yaptığımda sıkıntı düzeliyor ama kirşi atınca yine aynı sıkıntıyı veriyor. yardımcı olursanız...

Devamını Oku ⇾

KOLON - KİRİŞ KESME GÜVENLİĞİ

TEK KATLI PROJEMDE S109 KOLONU YÖNÜNÜ ÇEVİRSEMDE KURTARMIYOR NE YAPMALIYIM SİZCE

Devamını Oku ⇾

mod sayısı

iyi günler mantar döşeme projede mod sayısı ve periyotta anormal rakamlar çıktı sebebi ne olabilir.Acil dönüş yapabilirmisiniz.

Devamını Oku ⇾

Bodrumda perdelerdeki kesme hataları

Merhaba kolay gelsin hepinize öncelikle. Projemdeki hataları gideremiyorum. Bodrum kattaki kesme kuvvetleri özellikle. Projemdeki hatalarımı gidermeme yardımcı olur musunuz rica etsem??

Devamını Oku ⇾

etriye çapını arttırmadan aralıkları nasıl arttırabilirim?

İyi günler. Zd sınıf bir zemine sahip taşınmaz üzerine çizdiğim projede kolon etriye aralıkları parametlerde minumum 10 cm seçmeme rağmen program otomatik olarak 6 cm seçmiştir. Birçok projede 6 cm kabul edilirken bu...

Devamını Oku ⇾

KONSOL DÖŞEME

projemde d102 döşemesi konsol çalışıyor ama tek firkete donatısı atıyor anlayamadım nedenini yardımcı olabilir misiniz

Devamını Oku ⇾

kiriş sehim sınırı aşıldı

Selamlar. Kiriş sehim sınırı aşıldı, sorunu aşamadım. Kiriş boyutlarını ne kadar artırsam da sorun yine çıkıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Devamını Oku ⇾

Derin kirişten sonra devam eden konsol yatık kirişlerde eksik donatı sorunu

merhaba, program derin kirişten (25/45 gibi),sonra devam eden konsol yatık kirişlerde(60/35 gibi) min.donatı oranını dahi karşılamayacak şekilde donatılandırıyor.Programı yaklaşık 7-8 aydır kullanıyorum atladığım bir...

Devamını Oku ⇾

Rijitlik merkezi ve kütle merkezinin projede gösterilmesi

İyi çalışmalar proje paftasının başına ağırlık ve rijitlik merkezlerinin yerlerini göstermek istedim fakat hem çizim olarak hem raporda nasıl yapabileceğimi bulamadım. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

Devamını Oku ⇾

Temel İçinde Etriye Sarılma Boyu

Merhaba. Temel içindeki etriye sarılma uzunluğu kolon minimum boyutu kadar olması gerekmiyor mu? Bu sonuç neden kaynaklandı çözemedik.

Devamını Oku ⇾

DİKEY İKİ PERDE ARASI TANIMLANAN YATIK KİRİŞ

Merhabalar Kolay Gelsin. Çalıştığım bölgede yapılar 2 katlı ve kolonlar belli bir düzende yerleştirilemediği için, büyük oranda çift yönlü döşeme tasarlamaktayız. Dolayısıyla kirişlerimiz yatık kiriş tanımlanıyor...

Devamını Oku ⇾

y yönünde devrilme momenti sağlanamadı

Merhabalar kazık temelleri modelledikten sonra yaptığım analizde y yönünde devrilme momenti sağlanamadı diyor bununla daha önce hiç karşılaşmadım nasıl bir çözüm üretebiliriz bilenler yardımcı olabilir mi acaba ...

Devamını Oku ⇾

PERDE BAŞLIK DONATISI

Perde başlık donatıları gözükmüyor yardımcı olabilirmisiniz.

Devamını Oku ⇾

metraj fazla çıkıyor nasıl azaltırım?

MERHABA EKTEKİ PROJEMİN KONTROL EDİLİP BİLGİ VERİLMESİNİ RİCA EDERİM.

Devamını Oku ⇾

Radye temelde zımbalama kontrolü

Mantar radye temellerde su basman perdesine bağlı olan kolonlarda zımbalama kontrolü yapılmıyor ve raporda gözükmüyor. Perde ile birlikte hareket edip ''d'' mesafesi arttığı için mi dikkate alınmıyor acaba?

Devamını Oku ⇾
Geri