V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Perde ve kolon yerleşim ilkesi nasıl olmalı

Herkese merhabalar, 9*15 bir bina tasarlıyorum ve bu sistemde dış akslarıma olabildiğince perde koymaya çalıştım. Böyle bir sistemde x yönünün zayıf kalacağı düşüncesindeyim. Böyle bir durumda ne yapılabilir? X...

Devamını Oku ⇾

Miinimum kolon/perde filiz boyu hesabı

Selam. Genel parametrelerde kolon/perde filiz boyu minimum şartları belirlenirken koyuların şart sadece perde boylarında etkin oluyor ama kolon filizlerinde değişiklik olmuyor. Bu değişiklik sayesinde subasman...

Devamını Oku ⇾

Güçlendirme perdesi başlık bölgesi düşey donatıları

Merhaba İdeCAD Statik'te güçlendirme perdelerinin başlık bölgelerindeki düşey donatılarının katlar arasında sürekli devam ettirme seçeneği yok mu?

Devamını Oku ⇾

kesme güvenliği sağlanmıyor

merhaba projemde kesme güvenliği sağlanmıyor yardımcı olur musunuz?

Devamını Oku ⇾

Radye temel zımbalama, Kesme güvenliği ve Burulma Hataları

Merhabalar, statik projemi yaparken büyük sorunlarla karşılaşıyorum. Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. 1. Radye temel yaparken 45 cm çıkmama rağmen zımbalama güvenliği hatası alıyorum ve bir türlü aşamıyorum bu...

Devamını Oku ⇾

Şantiye şefliği

Arkadaşlar merhaba belki konu dışı ama bir inşaatta şantiye şefi olarak görev yapmaktayım görev yaptığım süre boyunca yapıyı projesine ve yönetmeliğe uygun olarak yaptırmaya çalıştım şu an temel üstü kolonları yapım...

Devamını Oku ⇾

Ankastre mesnet tanımlama

Merhaba, rijit bodruma sahip bir yapıyı rijit bodrum yokmuş gibi üst yapının tamamı ankastre mesnet olarak modellemek mümkün mü? Üst bölümü ankastre mesnet olarak çözüp üst bölümün elemanlarının dizaynını yapmak, üst...

Devamını Oku ⇾

kiriş kesme güvenliği sağlamıyor

Merhabalar . Projemde K005 kirişi 1-5. katlar arasında kesme güvenliği uyarısı veriyor. mimari durumdan dolayı kolon 30 luk yapamıyorum ama yüksekliğini 60 yaptığım halde kurtarmadı . Burada nasıl bir uygulama...

Devamını Oku ⇾

DONATI TABLOSU HAKKINDA

Merhaba kolay gelsin . tasarımını yaptığım bir projede yapı denetim denetçisi bir büyüğümüzün talebi oldu . kolon donatı tablosunda etriye sayı ve aralıkları verilirken yavru etirye sayısı tabloda dikkate alınmıyor...

Devamını Oku ⇾

PERDE GRUBU DONATISI

merhabalar , projemde perde grubunda çok fazla donatı atıyor bir tülü çözümünü bulamadım. gözden kaçırdığım bir şey mi var?

Devamını Oku ⇾

Birinci katta b2 düzensizliği

Merhabalar ekteki projede tasarım hususunda oldukça zorlandım ve değişiklik yapabileceğim çok bir şey yok ama birinci katta oluşan b2 düzensizliği neden oldu anlayamadım bunu gidermek istiyorum sistem çok sağlıklı...

Devamını Oku ⇾

Kiriş döşeme kenarı ile çakışıyor hatası

Değerli İdecad Ailesi, 2 katlı bir yapım var: Bodrum kat ve zemin kat. yapı kirişsiz döşemeli bir yapı. bodrum katımda su basman perdelerim var. zemin katın döşemelerini çizdim, bodrum katın perdelerini çizmeye...

Devamını Oku ⇾

Maksimum çekme gerilmesi kontrolü sağlanamadı

Merhabalar, Ekteki projemde yukarıda belirtilen hataları alıyorum bununla ilgili olarak ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim çözüm önerilerinizi bekliyorum hepinize saygılarımla iyi çalışmalar

Devamını Oku ⇾

Hatalı döşeme kotu hatası

İyi günler, çalışmakta olduğum projede zeminden 50 cm yükseklikte konsol döşemeler mevcut izlemiş olduğum yöntem doğru mudur bu döşemeleri nasıl modellersem doğru yolu izlemiş olurum önerilerinizi öğrenebilir miyim...

Devamını Oku ⇾

Bodrum Katta Özellikle Poligon Kolonlarda Aşırı Donatı

Rijit Kat,Fiber Modelleme İkili yükleme çözümü yaptım fakat donatı yoğunluğunu özellikle poligonlarda gideremedim.Yardımcı olursanız sevinirim.İyi Çalışmalar

Devamını Oku ⇾

KÜTLE MERKEZİ İLE RİJİTLİK MERKEZİ ARASI FARK

MERHABA PROJEMDE RİJİTLİK MERKEZİ VE KÜTLE MERKEZİ ARASINDAKİ FARKI NASIL KAPATABİLİRİM VEYA KAPATMAK GEREKECEK KADAR BİR FARK VARMIDIR İYİ ÇALIŞMALAR

Devamını Oku ⇾

döşeme yetersiz hatası

merhabalar ekteki projemde döşeme yetersiz hatası alıyorum bununla ilgili olarak ne yapmalıyım?

Devamını Oku ⇾

perde kesme hatası

merhaba projemde bina girişi için oluşturduğum perdelerden dolayı kat yüksekliği boyunca olan perdelerimi kurtaramıyorum. yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Devamını Oku ⇾
Geri