Merhaba; ekteki dosyayı simetri alıp tekrar analiz yaptığımda bazı kesitler yetersiz kalıyor. Sebebi ne olabilir?
Devamını Oku ⇾Merhaba herkese iyi çalışmalar projemde kolonlara gereğinden fazla donatı atıyor sebebini anlayamıyorum projem ektedir. Aynı projeyi başka bir programda yapan arkadaşım S1 kolonunda 10 adet demir kullanmış fakat...
Devamını Oku ⇾Merdiven sahanlığına denk gelen s10 kolonunda kesme hatası alıyorum. Kolona bağlanan diğer kirişlerim 50/30 başka türlü geçemiyorum yardımcı olabilirmisiniz.
Devamını Oku ⇾saplandığı kirişe etriye sıklaştırması yapmayı düşünüyorum. mimariden dolayı böyle bir yol izliyorum. her ne kadar saplama kiriş ve tali kiriş olsada ben statik açıdan sorun oluşturacağını öngörmüyorum. yorumlarınızı...
Devamını Oku ⇾Diyelim asmolen döşeme tasarımı yapacağız ve DTS 3 ve ya 4 yani 3. veya 4. deprem bölgesi için bir tasarım yapacağız.Dolayısıyla sınırlı sünek olarak analiz yapabiliriz. Yapımız genelde kolon ve kirişlerden oluşuyor...
Devamını Oku ⇾merhabalar, uzun doğrultuda alt köşedeki s18 kolonunda maksimum pursantaj hatası alıyorum. Boyutları arttırmama rağmen sorunu çözemedim. simetrisindeki kolonda aynı boyutlar yeterli gelmesine rağmen bu kolonda...
Devamını Oku ⇾1-----Geoteknik rapordan analiz ayarlarında ekleyeceğimiz zemin birim ağırlığı ,yatak katsayısı ,zemin taşıma gücünü nasıl ekliyoruz hesap yapacak mıyız? Birde aşağıdaki gibi raporda birden fazla sonuç var hangisini...
Devamını Oku ⇾ekteki projemdeki merdiveni bir türlü oluşturamadım yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾Asansör kulesinin döşemesini bu şekilde tanımladım seçili olan kirişlerin kolonlara kötü bir etkisi olur mu ayrıca bir alt kattaki perdelerin üzerine daha küçük kolonlar tanımladım ve yine bir alttaki kolonların...
Devamını Oku ⇾Deneme sürümünde yaptığım bir projede kolon kiriş birleşimi kesme güvenliği kontrolünde birbirini sadece 2 cm kadar karşılayan aynı doğrultudaki kirişler (K002 ve K003) arasında Asüst ve Asalt donatı alanlarını...
Devamını Oku ⇾Projede merdiven için döşemede boşluk açtığımdan konsol döşemelerim oluştu zemin kat D4 döşemesi donatı tasamı ile alakalı önerileriniz nedir ? Bu döşemeleki aksların çalışma prensleri nasıl olmalıdır ?
Devamını Oku ⇾Herkese merhaba. Projesini bitirmiş olduğum bir yapıda performans hedefi kontrollü hasar performans seviyesi. Bütün elemanlar kesit ve kapasite olarak yeterlidir. Performans analizinde de bir sorun gözükmemekte...
Devamını Oku ⇾projemdeki S01 kolonu 50/50 ebatlarında 30/60 veya 30/70 boyutlarına getirmek istiyorum fakat bir türlü getiremedim bir de merdiveni mimari projedeki haliyle çizemedim yardımcı olur musunuz proje ektedir mimariye...
Devamını Oku ⇾İyi günler, projemde çatıdaki döşemelerden dolayı döşeme zımbalama güvenliğini sağlamıyor hatası alıyorum yardımcı olabilir misiniz? Bir de asansör çukuru detayıyla ilgili tereddütlerim var kontrol edebilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Merhaba,üzerinde duvar olan bir döşemede çizgisel yük değil de hareketli yükü artırsak doğru olur mu?
Devamını Oku ⇾Merhabalar aşağıda attığım resimlerde perdenin olduğu kısımlarda asansör kuyusu var dolayısıyla o kısımda radye boşluğu oluşturup daha düşük kotlu bir temel tanımladım analizden sonra temeldeki hesap aksları o...
Devamını Oku ⇾1-Temel derinliği neticesinde bodrumsuz binalarda zemin kat kolonlarının bir kısmı dolgu içerisinde kalmaktadır. Burada ne gibi sorunlar olabilir? 2-Ayrıca burda imal edilen subasman perdeleri ile kolonlar arasında...
Devamını Oku ⇾Merhabalar.. Zemin sınıfının ZE olduğu bir yerde çizdiğimiz projemizde sistem ve rijitlik olarak mimari projeye göre elimizden gelenin fazlasını yaptık. Ancak Göreli Kat Ötelemesini istediğimiz seviyeye getiremedik...
Devamını Oku ⇾Zd sınıfı Sds=1.651 olan zeminde göreli kat ötelemelerini kurtaramıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾