Merhabaalar, projem hakkında önerilerinizi ve hatalarımı düzeltmem için yardımınızı rica ediyorum. -Dilatasyona gerek var mıdır? -Tabliyenin bir kısmına 4 kN/m2 bir kısmına 3 kN/m2 yük girildi. üretimde kullanılacak...
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Projemizde zemin kazısında tarihi duvar çıktığı için çalıştığımız kurumdan bu şekilde tasarım yapmam önerildi. İlk defa böyle bir uygulama yaptım doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Yorumlarınızı ve...
Devamını Oku ⇾3 kolon yapıdan 80cm daha aşağıda radye + sürekli temel tasarımı bir arada yapmam uygun mudur? sürekli temeli radye ile bağlamam şart mı?
Devamını Oku ⇾merhabalar projemde radye döşemesi sağlanmıyor radye döşeme zımbalama hatası veriyor napmam lazım yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾ekte yüklediğim projemdeki bazı hataları gideremedim yardımcı olur musunuz
Devamını Oku ⇾merhaba,eklediğim projede hataları gideremiyorum lütfen projeyi tamamlamamda bana yardımcı olur musunuz? rijitlik hatasını giderebilmek için y yönünde mümkün yerlere perde denedim ama yapamadım ,perde grubunda hata...
Devamını Oku ⇾Depremin binadan istediği deplasmanı nerden okuyabilirim. sonuçları rapor olarak alabilir miyim.
Devamını Oku ⇾projemde fazlasıyla kolon kiriş kesme hatası alıyorum kolonlarımın büyümeye ihtiyacı yok pursantajları çok ideal nasıl bir yol incelemeliyim.
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar ekteki proje de zemin katta p4 perdesinde zımbalama uyarısı alıyorum,; parsel yola 0 olduğu için ampatman yapamıyorum, uygulanabilir şekilde zımbalama donatısı atıyorum oda yetmiyor, boyutunu artırdım...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, betonarme proje hakkındaki tavsiyeler kısmında projemi paylaşmıştım. Perde ekledim, perde grubu yaptım. Kiriş boyutlarını artırdım ama yine de değerlerim çok yüksek. Yardımcı olabilir misiniz ? Başka bir...
Devamını Oku ⇾Merhaba, öncelikle hepinize kolay gelsin. Projemde temel donatı hatasını bir türlü gideremiyorum. Bir de bu projenin daha rijit olabilmesi adına tavsiyeleriniz nelerdir?
Devamını Oku ⇾PROJEMDEKİ HATALARI İNCELEYEBİLİR MİSİNİZ ? YARDIM VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.
Devamını Oku ⇾merhabalar yapmadığım şey kalmadı ampatman büyüttüm temelin kalınlığını 120 ye kadar çıkarmama rağmen zemin taşıma gücü yetersiz hatası geçmedi yardımlarınızı bekliyorummm.
Devamını Oku ⇾Yönetmelikte 17.2.11 – Bina temeli, taşıyıcı sistemin çerçevelerden oluştuğu durumda radye veya sürekli temel, taşıyıcı sistemin perde ve çerçevelerden oluştuğu durumda ise radye temel olarak oluşturulmalıdır. Ama...
Devamını Oku ⇾merhabalar, projem diletasyonlu bir kısma ampatman veremedim. perdelerimde zımbalama hatası alıyorum. radye kalınlığını 120 ye kadar çıkarmama rağmen bir sonuca varamadım yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.
Devamını Oku ⇾bodrum katta perde bitişiği kirişlerde n max hatası alıyorum . kiriş tasarımda hata almıyorum burulma ihmal edilebilir diyor. ne yapmam gerekiyor?
Devamını Oku ⇾ZE zemin sınıfında olan yapımda zemin iyileştirmesi yapmadan , esnek derz kullanmadan çözme ihtimalimiz var mı perde ekledim kolon büyüttüm ama göreli düşmüyor gözden kaçırdığım birşey mi var anlayamadım nasıl...
Devamını Oku ⇾programı yeni kullanıyorum projeye bakabilirmisiniz hata yaptığım bir yer varsa öğrenmek istiyorum
Devamını Oku ⇾Yardımcı olabilir misiniz? Elimde ekte paylaştığım gibi bir proje var. Analiz yaptırıyorum ama program donatı atamıyor. Sebebini anlayamadım.
Devamını Oku ⇾Ekteki projede radye bir türlü kurtaramadım. bina iki taraftan bitişik ön cephe yola sıfır ve 18 taşıma gücü yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Devamını Oku ⇾