V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

proje hataları

Merhabaalar, projem hakkında önerilerinizi ve hatalarımı düzeltmem için yardımınızı rica ediyorum. -Dilatasyona gerek var mıdır? -Tabliyenin bir kısmına 4 kN/m2 bir kısmına 3 kN/m2 yük girildi. üretimde kullanılacak...

Devamını Oku ⇾

parçalı radye temel ve bağ kiriş

Merhabalar. Projemizde zemin kazısında tarihi duvar çıktığı için çalıştığımız kurumdan bu şekilde tasarım yapmam önerildi. İlk defa böyle bir uygulama yaptım doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Yorumlarınızı ve...

Devamını Oku ⇾

Farklı temeller farklı kot

3 kolon yapıdan 80cm daha aşağıda radye + sürekli temel tasarımı bir arada yapmam uygun mudur? sürekli temeli radye ile bağlamam şart mı?

Devamını Oku ⇾

radye döşemesi zımbalama hatası

merhabalar projemde radye döşemesi sağlanmıyor radye döşeme zımbalama hatası veriyor napmam lazım yardımcı olur musunuz

Devamını Oku ⇾

proje hataları

ekte yüklediğim projemdeki bazı hataları gideremedim yardımcı olur musunuz

Devamını Oku ⇾

rijitlik hatası

merhaba,eklediğim projede hataları gideremiyorum lütfen projeyi tamamlamamda bana yardımcı olur musunuz? rijitlik hatasını giderebilmek için y yönünde mümkün yerlere perde denedim ama yapamadım ,perde grubunda hata...

Devamını Oku ⇾

deplasman

Depremin binadan istediği deplasmanı nerden okuyabilirim. sonuçları rapor olarak alabilir miyim.

Devamını Oku ⇾

kolon kiriş kesme hataları

projemde fazlasıyla kolon kiriş kesme hatası alıyorum kolonlarımın büyümeye ihtiyacı yok pursantajları çok ideal nasıl bir yol incelemeliyim.

Devamını Oku ⇾

temelde zımbalama hatası ve analiz sırasında döşeme için ağ ulaştırılamıyor uyarısı

İyi çalışmalar ekteki proje de zemin katta p4 perdesinde zımbalama uyarısı alıyorum,; parsel yola 0 olduğu için ampatman yapamıyorum, uygulanabilir şekilde zımbalama donatısı atıyorum oda yetmiyor, boyutunu artırdım...

Devamını Oku ⇾

Göreli Kat Ötelemesi

Merhabalar, betonarme proje hakkındaki tavsiyeler kısmında projemi paylaşmıştım. Perde ekledim, perde grubu yaptım. Kiriş boyutlarını artırdım ama yine de değerlerim çok yüksek. Yardımcı olabilir misiniz ? Başka bir...

Devamını Oku ⇾

RADYE TEMEL DONATI HATASI

Merhaba, öncelikle hepinize kolay gelsin. Projemde temel donatı hatasını bir türlü gideremiyorum. Bir de bu projenin daha rijit olabilmesi adına tavsiyeleriniz nelerdir?

Devamını Oku ⇾

MANTAR DÖŞEME SİSTEMDE DÖŞEMELER HATASI

PROJEMDEKİ HATALARI İNCELEYEBİLİR MİSİNİZ ? YARDIM VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.

Devamını Oku ⇾

zemin taşıma gücü yetersiz hatası

merhabalar yapmadığım şey kalmadı ampatman büyüttüm temelin kalınlığını 120 ye kadar çıkarmama rağmen zemin taşıma gücü yetersiz hatası geçmedi yardımlarınızı bekliyorummm.

Devamını Oku ⇾

Sürekli mi radye mi yardımcı olursanız sevinirim

Yönetmelikte 17.2.11 – Bina temeli, taşıyıcı sistemin çerçevelerden oluştuğu durumda radye veya sürekli temel, taşıyıcı sistemin perde ve çerçevelerden oluştuğu durumda ise radye temel olarak oluşturulmalıdır. Ama...

Devamını Oku ⇾

zemin taşıma gücü yetersiz zımbalama hataları

merhabalar, projem diletasyonlu bir kısma ampatman veremedim. perdelerimde zımbalama hatası alıyorum. radye kalınlığını 120 ye kadar çıkarmama rağmen bir sonuca varamadım yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.

Devamını Oku ⇾

bodrum kat perde biitişiği kısa kiriş n max hatası

bodrum katta perde bitişiği kirişlerde n max hatası alıyorum . kiriş tasarımda hata almıyorum burulma ihmal edilebilir diyor. ne yapmam gerekiyor?

Devamını Oku ⇾

ze zemin sınıfı göreli kat sorunu

ZE zemin sınıfında olan yapımda zemin iyileştirmesi yapmadan , esnek derz kullanmadan çözme ihtimalimiz var mı perde ekledim kolon büyüttüm ama göreli düşmüyor gözden kaçırdığım birşey mi var anlayamadım nasıl...

Devamını Oku ⇾

kontrol etmek için bakabilirmisiniz

programı yeni kullanıyorum projeye bakabilirmisiniz hata yaptığım bir yer varsa öğrenmek istiyorum

Devamını Oku ⇾

Analiz yaptırıyorum ama program donatı atamıyor.

Yardımcı olabilir misiniz? Elimde ekte paylaştığım gibi bir proje var. Analiz yaptırıyorum ama program donatı atamıyor. Sebebini anlayamadım.

Devamını Oku ⇾

radye temel yardım

Ekteki projede radye bir türlü kurtaramadım. bina iki taraftan bitişik ön cephe yola sıfır ve 18 taşıma gücü yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Devamını Oku ⇾
Geri