V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

döşemelerde maks. çekme gerilimi koşulu sağlanamadı

döşemelerde maks. çekme gerilimi koşulu sağlanamadı uyarısını gideremedim(döşeme kalınlığı artırdım ,donatı artırmama rağmen) ve bi perde de hata veriyor nasıl giderecem yardımcı olursanız sevinirim

Devamını Oku ⇾

perde kesme güvenliği sağlamıyor

perde kesme güvenliği sağlamıyor, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. temel tasarımını da bakabilir misiniz, asansör çukuru ve mütemadi temel daha iyi bağlanabilir mi

Devamını Oku ⇾

Göreli Kat Ötelemesi Sorunu

Merhabalar eklemiş olduğum projemin göreli kat ötelemeleri konusunda ne yaptıysam kurtaramadım. Koyabildiğim yere perde de koydum ama kulede dahi göreli kat öteleme hatası alıyorum. Gözümden kaçan mutlaka birşeyler...

Devamını Oku ⇾

karma süneklilik düzeyi sağlanmıyor

X ve Y yönlerinde karma süneklilik düzeyi sağlamıyor. mimariye göre perde konulabilecek yerlere perde yaptım ama sağlamıyor.. ne yapabilirim...

Devamını Oku ⇾

Bodrum kat toprak dolgu

Merhabalar projelerde temel seviyesini indirme amaçlı toprak dolgulu katlar yapıyoruz bu katları bazı belediyeler 150 cm ve üzerindeyse ayrı kat olarak modelleyin diyor bu projemde ise 80 cm bir dolgum var ve...

Devamını Oku ⇾

Dar uzun yapı dilatasyon yapılmalı mı?

Merhabalar, 10m'ye 35m yapının ısı hesabını yapınca farklı hatalar alıyorum. Hem ekonomik hem de sistemin rahatlaması için dilatasyon yapmalı mıyım? -Kısa yönde göreli kat hatası aldığım için mimariye uygun perde...

Devamını Oku ⇾

Perdelerde hata alıyorum

Yaptığım analizler de bir türlü sonuca ulaşamadım. yardım edersiniz sevinirim.

Devamını Oku ⇾

AVCILAR BELEDİYESİ İDECAD PROGRAMINI KABUL ETMİYOR.

Avcılar Belediyesi idecad ile yaptığımız projeleri onaylamayıp geri gönderiyor. Biz idecadi kabul etmiyoruz diyorlar. Bu konu ile lgili idecadin bişeyler yapması gerekiyor. çok sıkıntıdayız şuan.

Devamını Oku ⇾

Projede perdeleri kurtaramıyorum

Projede birkaç değişikliğe gittiğim halde maalesef kurtaramadım. Bir bakarsanız sevinirim.

Devamını Oku ⇾

sürekli temel- kesme güvenliği-metraj

Merhabalar, ekteki projede sürekli temel ve kesme güvenliği hataları almaktayım. Bodrum kattaki SB07 ve SB21nolu kolon ebatlarını büyütmeden çözüm yapılabilir mi? Bir de metraj konusunda çıkan değerin fazla olduğu...

Devamını Oku ⇾

kesme güvenliği sağlanmıyor

merhabalar elimdeki projede zemin taşıma gücü problemi ve kesme güvenliği vs problemler çıkıyor yardım ve önerilerinizi alabilirmiyim

Devamını Oku ⇾

döşemede sehim sınırı aşıldı hatası

Projemde yarı rijit diyafram ile analiz yapıyorum analiz sonrası bir döşememde sürekli sehim sınırı aşıldı hatası alıyordum deformasyonları incelediğimde analizde bir problem olduğunu anladım tam rijit çözünce...

Devamını Oku ⇾

zemin kat iş yeri ve üst katının duvar alanının eşit çıkması

İyi çalışmalar ekte yolladığım proje 3 katlı olup zemin katı iş yeri üst katlar meskendir. Zemin katta temellere dolgu yükünü girebilmek için hesaplayıp duvar yükü girdim. Aslında duvar fazla mevcut değil. Bu...

Devamını Oku ⇾

ortak temel çözümü

merhaba 4 blok (17 katlı ) ve 2 katlı otoparktan oluşan projemizde idare ortak temel çözümü istemektedir. bütün yapıları ortak dataya topladığımda temelde aşırı ilave donatısı ile karşı karşıya kalıyorum. sanırım üst...

Devamını Oku ⇾

Kısa kolonlar

İyi çalışmalar. Kısa kolon olarak seçilen kolonlarda kesit yetersizliğini gideremiyorum ne tavsiye edersiniz.

Devamını Oku ⇾

kolon kiriş kesme hatası ve perde kiriş hatalarım mevcut

merhabalar kolonlarımın pursantajı çok yüksek olmamasına rağmen kolon kiriş kesme hataları almaktayım. birde kiriş perde kenetlenme boyu yetersiz hataları almaktayım. yardımlarınızı ve önerinizi bekliyorum.

Devamını Oku ⇾

Perde Kesme Güvenliği sorunu

Merhabalar. Bir halk eğitim projesi çözümlüyorum ancak asansör perdesi ilk 3 katta sürekli kesme hatası veriyor. Donatı sınıfı ve beton sınıfını arttırdığımdada sorun devam ediyor. Perde kesitini büyüttüğümde de...

Devamını Oku ⇾

kiriş sehim sınırı aşıldı

çatıya çıkış olduğu için çatı yüklerini ancak bu kadar azaltabildim. 215 ve 250 cm çıkma var. içinden çıkamadım yardımcı olursanız çok sevinirim

Devamını Oku ⇾

Bodrum kat perde yapımı ve rijitlik. Dolgu veya Toprak durumları

Öncelikle merhabalar. 1---Bodrum kat hiç toprak altında kalmadığında perde yapmak zorunlu mudur?Yapılacak ise kısmi şekilde mi ( mesela 25/180 şekilde her yönde ikişer ) yoksa tamamen binanın etrafı saracak şekilde...

Devamını Oku ⇾
Geri