V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

B2 Yumuşak Kat Düzensizliği

Herkese merhaba. 4 Katlı bir yapı çözmekteyim. Yapıda rijit bodrum kat mevcut. Bodrum üstü zemin katta bütün cephe camlarla çevrili duvar mevcut değil pek. Üst katlarda ise bu camlar yerine genel olarak duvarlar var...

Devamını Oku ⇾

kademeli temel bağlantısı

İyi akşamlar.herkese iyi çalışmalar. ilk defa kademeli temel çözüyorum.kademe arasındaki bağlantıyı sürekli temel ile yaptım fakat doğruluğu konusunda pek emin değilim.bağlantıyı perde ile yaptığımda kesme güvenliği...

Devamını Oku ⇾

PROJEMDE RİJİTLİK SORUNUNU

merhabalar, projemde rijitlik sorununu bir tülü aşamıyorum. subasman yüksekliğim 2 m olduğu için subasman katına döşeme attım ve bu katı rijit kabul ettim. 2 yüklemeli yöntemle çözüm yapıyorum. ama yanlış yaptığım...

Devamını Oku ⇾

Ampatman yokken zımbalama sorununu nasıl aşılır?

Herkese iyi haftalar, kolaylıklar dilerim. Paylaştığım projede zımbalama sorunu aldığım kolonların bitişiğine otopark bloğunun radye temeli bitişeceğinden ampatman uzantısı yapamıyorum. sıkıntı olan kolonlara...

Devamını Oku ⇾

Perdeler bazı katlarda grup olarak gözükmüyor

İyi çalışmalar iyi haftalar herkese Ekteki projede 2, 3. 4. ve 5. normal katları 1. kattan kopyalamama rağmen 5 hariç diğer katlarda grup perdeler grup olarak gözükmüyor kontrol ettim sebebini anlayamadım yardımcı...

Devamını Oku ⇾

BAĞ KİRİŞE YÜK YÜKLENİR Mİ?

Merhabalar, Bağ Kirişe dolgu, surşarj, hareketli yük vs yüklenebilir mi? Teşekkürler.

Devamını Oku ⇾

Performans Analizi Yapı Hakkında Bilgi Verir mi?

Herkese merhaba. Arkadaşlar biliyoruz ki TBDY 2018 performans analizleri için belli şartları koşuyor. Mesela doğrusal performans analiz için etkin yönde kütle katılımı, eko değerleri vs. Peki yeni yapılacak bir...

Devamını Oku ⇾

v kiriş hakkında ne düşünüyorsunuz?

görseldeki tasarım sizce doğru bir tasarım mı? betonarme bir yapı için bahsediyorum.

Devamını Oku ⇾

zemin taşıma gücü yetersiz

Merhabalar ekteki proje de başlıkta belirtilen hata ile karşılaşıyorum nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Devamını Oku ⇾

Asansör Kuyusu sürekli temel hatası

Merhabalar asansör kuyusu var ancak sürekli temelden dolayı aşağıya düz inmiyor? Bu bir sorun teşkil eder mi? Teşkil ederse olası çözümleriniz nelerdir? Genellikle halatlar en alt kota kadar iniyor bu yüzden bu...

Devamını Oku ⇾

B1 DÜZENSİZLİĞİ İKİ RİJİT DİYAFRAM OLUŞUMU

B1 düzensizliği uyarısı alıyorum iki farklı rijit diyafram oluştuğu için kesme alanı hesaplarını ikiye bölüyor ve bu durumda nci 0,6 altında kaldığı için hata alıyorum bu durumda anlamadığım nokta ikiye bölünme...

Devamını Oku ⇾

SUBASMAN PERDESİ

İYİ ÇALIŞMALAR, SB PERDESİ İÇİ DOLDURULACAK VE ÜSTÜNE KİRİŞSİZ DÖŞEME GELECEK AUTOCADDE TEMEL APL. ÇİZİMİNE ELLE Mİ EKLEYECEĞİZ BU DETAYLARI.

Devamını Oku ⇾

PERDE KAPASİTE HATASI

İYİ AKŞAMLAR, . PERDEDEKİ KAPASİTE HATASINI NASIL GİDEBİLİRİM.PERDE KALINLIKLARINI 35CM VE 40 CM YAPTIK. YİNE DE HATALARI GİDEREMEDİK. KAPASİTE VE KESME HATASI VERİYOR. YARDIMINIZI RİCA EDERİM.

Devamını Oku ⇾

göreli kat ötelemesi yüksek, sistem rijitliğini arttırın

Merhabalar statik proje yeni çizmeye başladım başlıktaki hatayı alıyorum ne yapmalıyım tavsiyelerinizi ve veri girişi ile ilgili hatam var mı bilgilendirmenizi rica ediyorum. Mimari proje " https://we.tl/t-NEkJDfVvug"

Devamını Oku ⇾

Asansör çekirdek perde grubunda hata alıyorum

Selamlar, saygılar!! hem y yönü a15 tanımlayabileyim hem de merdiveni taşıtayım diye asansör çekirdek perdesi tasarlayıp grup perde olarak tanımladım. nerede hata yapıyorum ki aşağı yukarı tüm hata uyarılarını bu...

Devamını Oku ⇾

2.bodrum kat da sistem rijitliğini artırın diye hata alıyorum

Merhabalar kolay gelsin projemde bayadır düzeltemediğim hata var. 2.bodrum kat da sistem rijitliğini artırın diye hata alıyorum yardımcı olur musunuz Şimdiden çok teşekkür ederim.

Devamını Oku ⇾

Çelik çatı yükleri betonarmeye nasıl eklenir?

Merhaba. Eklemiş olduğum betonarme projenin üzerine orta yüksekliği 7-8 metreyi bulan trapez kenet tonoz çelik çatı koyulacak bu çatı başka bir programda çözülüp bizim betonarme binamızın üzerine ankrajlanacak. Bu...

Devamını Oku ⇾

göreli kat ötelemesi

Merhabalar, ekteki projede göreli kat ötelemesi hatası alıyorum, yardımcı olabilme şansınız var mı acaba?

Devamını Oku ⇾

Demir gereğinden fazla çıkıyor

Merhabalar ekteki projede demir gereğinden fazla çıkıyor yardımcı olabilirmisiniz ?

Devamını Oku ⇾
Geri