herkese merhabalar, 6 katlı bir projem mevcut kahramanmaraş depremi sonrası müthait fore kazık yapma uygulaması yaptı yalnız mevcut projeme fore kazık sonucu yeni zemin değerleri girdikten sonra metrajda 3-5 ton...
Devamını Oku ⇾Herkese merhaba. Yapımda sadece y yönünde 1,2<nbi<2 olacak şekilde burulma düzensizliği var. Bir katta 1.45 bu katsayısı. Yapıyı mod birleştirme ile çözdüm. Raporda burulma düzensizliğinin önemi yoktur yazıyor...
Devamını Oku ⇾projem ektedir. tavsiyelerinizi yardımlarınızı bekliyorum.
Devamını Oku ⇾Temel üstü dolgusu olan bir yapıda merdivenin ilk basamağının altına resimde paylaştığım gibi 30 cm (dolgu yüksekliği) yüksekliğinde bir su basman perdesi mi tanımlamak gerekir sonuçta dolgudan önce merdiven imalatı...
Devamını Oku ⇾bu şekilde analiz yapsam sıkıntı olur mu? yoksa sıkıntıyı gidermeli miyim? hep zorlanıyorum en son merdiven şeklinde tasarlamak zorunda kalıyorum
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar idecad ile proje çizerken attığım kirişler analiz işleminden sonra dikdörtgen kesitten T kesite dönüyor. Bu sorun hakkında yardımcı olabilecek var mı ?
Devamını Oku ⇾Çizdiğim veya hazır poligon kolonlar radye temeli yırtarak boşluk oluşturuyor nasıl düzeltebilirim. Yorumlarınız bekliyorum.
Devamını Oku ⇾Bodrumu çevreleyen kat yüksekliğinde bir perde düşünelim üst katlarda devam etmiyor bu perdeyi modellerken su basman olarak mı işaretlemeliyiz eğer bu perde en az üç tarafı çevreliyorsa hem su basman seçeneğini...
Devamını Oku ⇾asansör olan bir bina modellerken temel kısmına kesinlikle asansör kuyusu çizmemiz gerekiyor mu i? mimari projede bununla alakalı bir kısım olması gerekiyor mu ?
Devamını Oku ⇾Altta gözüken çizimdeki gibi yaklaşık 5 metre civarı konsollar için alınması gereken özel önlemler nelerdir? Guse kullanımı vs. sadece bu konsol kısımın öngermeli betonarme ile yapılması veya bunun gibi çeşitli özel...
Devamını Oku ⇾Zemin taşıma gücü 200 kPa yatak katsayısı 1200 t/m3 zemin br ağırlığı 1.5 t/m3 zemin sınıfı ZD. Bu hatayı nasıl giderebilirim?
Devamını Oku ⇾Değerli meslektaşlarım hatayı anlaymadım açıkçası yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler https://drive.google.com/file/d/1CdJ48aOa_YummxO8oH6gFToK5fObuw8M/view?usp=share_link
Devamını Oku ⇾altta eklediğim dosyada fotoğrafta gösterdiğim sorunu alıyorum. versiyonu 10.94 silip yeniden yükledim ancak sorun devam ediyor. ilgili katı silip yeniden benzer kattan kopyalayınca sorun çözülmüştü ancak ikinci kez...
Devamını Oku ⇾proje tasarımında kolon kiriş birleşim bölgesi hatası almaktayım.(kolon ve kiriş boyutları değiştirmeme rağmen) yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Devamını Oku ⇾Kesme kuvvetinin hangi oranda perdeler tarafından karşılandığını görmek istediğimde hesap raporunda bakmam gereken veriler hangileridir? Teşekkürler.
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar ekte ki projede yapı denetiminden şu uyarılar geldi. 1.d1 döşemesinde çizimde 2 aksında sağ üst ilave 8fi12/20 verilmiştir. Fakat Hesap raporunda gözükmemektedir. uyumsuzluk giderilmelidir. Kontrol...
Devamını Oku ⇾merhabalar. büyük projelerde aks çizgiler istenilen layer da görünmüyor düz çizgi olarak görünüyor kesikli çizgi (hidden2 gibi) seçim yapıyorum ama kısa aks sınırları olduğu zaman hidden2 ama aks sınırları büyük...
Devamını Oku ⇾merhabalar mimari sebeplerden bazen düzgün geometride olmayan binalar dizayn etmek zorunda kalabiliyoruz elimdeki projede parselizasyon nedeniyle bu şekilde bir yapı ben açıkçası bu proje için daha fazla ne...
Devamını Oku ⇾Merhaba, projemde bodrum kat çevresine atmış olduğum perdeleri 30 cm yapmak istiyorum bir çok yol denedim fakat olmadı yardımcı olabilir misiniz ? teşekkürler.
Devamını Oku ⇾ben de şunu sormak istiyorum asansör olan bir mimari projede illaki asansör kuyusu çizmek şart mı asansör kuyusu olmadan asansör imalatı yapılamıyor mu ?
Devamını Oku ⇾