V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

DÖŞEME KALINLIĞI

ZEMİN KATTAN 1. KATA ÇIKARKEN S10 KOLONUNDAN K10 KİRİŞİNE KAFA KURTARMADIGI İÇİN KİRİŞ GEÇEMİYORUM. O YÜZDEN DÖŞEME KONSOL ÇALIŞIYOR FARKLI BİR YÖNTEM VEYA ÇÖZÜM ÜRETEMEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. İYİ ÇALIŞMALAR.

Devamını Oku ⇾

Projemde analiz sonrası hatalarımı düzeltemiyorum

Analiz sonrası kolon kiriş birleşim bölgesindeki kesme güvenliği hatalarımı kolon boyutlarıyla ya da yönleriyle oynamadan düzeltmem lazım.Bir yerde hata yapıyorum sanıırm.Hataları düzeltemedim.Yardımcı olacak biri...

Devamını Oku ⇾

Göreli Kat Ötelemesi Yüksek Hatası

Merhaba, Normalde bulunduğum yerde zemin değerleri ZC olarak gelir, bu şekilde zemin değeri alarak projeyi çözdüm daha sonra zemin değerleri geldi zemin değerlerini (ZD) girdikten sonra tüm katlarda göreli kat...

Devamını Oku ⇾

b1 düzensizliği

merhabalar kolay gelsin ekteki projemde b1 düzensizliği almaktayım proje şuanda düzenleme aşamasında ama bir türlü b1 düzensizliğini gideremedim yardımcı olma şansınız varmıdır. iyi çalışmalar.

Devamını Oku ⇾

Radye döşeme kalınlığı yetersiz hatası alıyorum

Bir projede 6 metreye 14 metre su deposuna benzer kapalı bir yapı için modelleme yaptığımda örnek 1 dosyada kolonlu yapıp aralarını subasman perdesi yaptığımda radye temel hatası vermezken aynı projeyi sadece...

Devamını Oku ⇾

ZEMİN KAT KOLON DONATISI

temel kalınlığı 60 cm kolon 60/40 zımbalama hatası alıyorum. temeli fazla arttırmak istemiyorum. aynı zamanda kolon maksimum pursantajı aşıyor. yeterli ebatlarda boyurlandırma yaptığımı düşünüyorum.incelerseniz...

Devamını Oku ⇾

Göreli Kat Ötelemesi Yüksek Hatası

Merhaba, Normalde bulunduğum yerde zemin değerleri ZC olarak gelir, bu şekilde zemin değeri alarak projeyi çözdüm daha sonra zemin değerleri geldi zemin değerlerini (ZD) girdikten sonra tüm katlarda göreli kat...

Devamını Oku ⇾

KOMBİNASYONLARIN OLUŞTURULMASI

Derste Etabs ile bir proje çizerken TBDY 4.4.4.1'de ki denklemlere göre 4 farklı kombinasyon oluşturduk. Ayrıca aşağıda eklediğim w yüküne göre iki kombinasyon daha tanımladık. Ben bu projeyi idecade aktarmak...

Devamını Oku ⇾

MANTAR DÖŞEME ZIMBALAMA SORUNU

mantar döşemede kolonlarda zımbalama sorunun gideremedim.yardımcı olabilen varsa sevirim.acildir. bi türlü çözemedim. Kolon başlığı olmadan nasıl çözülebilir acaba

Devamını Oku ⇾

kademeli temel-perde birleşimi

Merhaba Depo projesinde analiz sonrasi "tüm yetersizlikler" kısmında radye temeller çizgi olarak görünüyor. Bi sorun mu var acaba? Ayrıca P30 ve P32 perdeleri aynı olmasına rağmen P32 radyeye gönyelenmekte ancak P30...

Devamını Oku ⇾

min. max taban basıncı

projemde radye temelin bazı kısımlarında max taban basıncı aşılıyor bazı alanlarda ise negatif basınç oluşuyor. ampatman veya radye kalınlığını arttırarak çözemedim. çözüm önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Devamını Oku ⇾

metraj düşürme ve öneri

Öncelikle idecad Ailesine selamlar umarım kısa zaman içinde resmi olarak aileye girebilirim.Kendimi geliştirmek için alıntı yaptıgım bir mimari projeyi tasarladım lakin eksikliklerim veya önerileriniz için...

Devamını Oku ⇾

Analiz ağ oluşturulamıyor hatası

merhaba, projemde bodrum kat 1 döşemede analiz yaparken ağ oluşturulamıyor hatası alıyorum sürekli. ne yaptıysam düzelmedi. ilgili döşemenin çerçevesini sildim tekrar çizdim sorun düzelmedi. bir kaç analiz hatası da...

Devamını Oku ⇾

Bodrumda perde arasında kolonların yetersiz donatı vermesi

Merhabalar ekteki projede bodrumda perde arasında kalan 4 kolon yetersiz donatı uyarısı vermektedir.Eetriye aralığını manuel olarak düşürdüğünde düzelmekte. peki bunu kendi niçin otomatik vermiyor parametre...

Devamını Oku ⇾

Sürekli temelde metraj nasıl azaltılır?

merhaba benim proje donatı metraı fazla çıkıyor özellikle sürekli temelde yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşkler

Devamını Oku ⇾

Kiriş hatasını düzeltemiyoruz

ZEMİN KAT VE 1. KAT K27 KİRİŞİNDEKİ HATAYI DÜZELTEMİYORUZ,YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİZ..KOLAY GELSİN

Devamını Oku ⇾

Kolon eksenel kapasite yetersiz

KOLON EKSENEL KAPASİTE YETERSİZ Merhaba kolon boyutlarımı büyütmeme rağmen kolonlarımın pursantajları çok fazla çıkıyor.(s17 s21 s2 s8 gibi)

Devamını Oku ⇾

Perdeli sistemlerde göreli kat ötelemesi

Merhabalar, ekte göndermiş olduğum projemde x-y yönlerinde sadece perdeli sistemle çözmeye çalıştım ama ne yaptıysam olmadı. Göreli Kat ötelemeleri çok yüksek, zeminim de çok kötü görüş ve önerilerinize ihtiyacım var...

Devamını Oku ⇾

Maksimum Pursantaj Aşıldı hatası

merhaba, projemdeki bazı kirişlerde maksimum pusantj aşıldı hatası alıyorum, hatayı gideremedim. yardımcı olabilir misiniz.

Devamını Oku ⇾

Kirişisiz döşeme kalınlık yetersiz uyarısı

Kirişsiz döşemeli bir projeyi birebir kopyalıyorum. Fakat döşeme kalınlığı yetersiz uyarısı alıyorum. Hemde her katta. Fakat bu proje zamanında çizilmiş onaylanmış şuan mevcutta kullanılan bir ofis binası. Nerede...

Devamını Oku ⇾
Geri