V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

STATİK KESİTLER NEDEN FARKLI

Merhaba, normalde çalışmasını bitirmiş olduğum projede yapı denetimin uyarısı üzerine kalıp planlarındaki statik kesitlerin ayrı ayrı farklı hatlardan geçtiğini farkettim, 3 boyutlu ekranda bununla ilgili müdahele...

Devamını Oku ⇾

KOLON-KİRİŞ KESME GÜVENLİĞİ

Tasarımını yapmış olduğum betonarme yapıda son kat dubleks merdivenlerden dolayı kiriş tasarımını bu şekilde yaptım ve çok fazla kesme güvenliği hatası aldım . bunu düzeltmek için farklı bir tasarım var mıdır neler...

Devamını Oku ⇾

Konsol Döşeme Donatı Yetersiz Hatası

Merhabalar projemde sürekli donatı yetersiz hatası alıyorum. Nasıl giderebilirim yardımlarınızı bekliyorum. Proje ektedir. Şimdiden teşekkürler.

Devamını Oku ⇾

Kısa kolon

İncelediğim projede S1-2-3-4-5-9-14 kolonlarını kısa kolon olarak işaretlendiğinde kolonlarda kesme güvenliği hatası alınıyor, işaretlenmediği durumda hata alınmıyor. Ancak iki durumda ln uzunluklarını program aynı...

Devamını Oku ⇾

sistem çözülemiyor

merhabalar projemde acil biraz yardımcı olour musnuz analiz yaparken sistem çözülmüyor diyor yardımcı olur musnuz

Devamını Oku ⇾

Asansör Çukuru ve Merdiven Çizimleri Kontrol

Herkese merhaba. Geçen aynı yapı için konular açmıştım fakat şuan farklı bir kontrol ihtiyacı doğduğundan bu konuyu açtım. Yapım iki uzun kenarından bitişik nizam olduğundan asansör çukurunun modellemesi ve...

Devamını Oku ⇾

Radye temel donatı yetersiz hatasını gideremiyorum.

Radye temelde ne yaparsam yapayım donatı yetersiz hatasını gideremedim. Temel boyutlarını büyüttüm ampatman çıktım dnatı çapını arttırdım donatı aralıklarını azalttım ama yine de kurtarmadı uzun süredir uğraşıyorum...

Devamını Oku ⇾

zımbalama hatası

merhabalar projemde bodrum katta s13 ve s14 kolonlarında donatı çokı fazla azaltınca da donatı yetersiz oluyor ve analizde bi kaç hatam var düzeltemedim yardımcı olur musunuz

Devamını Oku ⇾

DİLATASYONSUZ BLOK YAPI

Merhabalar projem 2 villa ortak otopark dizayn olarak tek parça çözmem istendi kat yükseklikleri de farklı, kot vererek dizayn yaptım proje çözümlenirken normal katlarda a2 a3 düzensizliği nasıl irdelenmeli ? genel...

Devamını Oku ⇾

YAPTIĞIM AMFİ PROJESİNDE TEMEL KALINLIĞI SIKINTISINI BİR TÜRLÜ ÇÖZEMİYORUM

YAPTIĞIM AMFİ PROJESİNDE TEMEL KALINLIĞI SIKINTISINI BİR TÜRLÜ ÇÖZEMİYORUM EKTEKİ PROJEYE GÖZ ATIP YARDIMCI OLABİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM

Devamını Oku ⇾

Projemi kurtaramıyorum

Bir çok opsiyon denedim ama proje bir türlü kurtarmıyor. Ne temel kurtarıyor ne kirişler ne kolonlar. Göz atıp destek olabilecek bir meslektaşım var mı acaba ?

Devamını Oku ⇾

kolon aplikasyon planı alırken detaylandırmayı dışta yapmak istiyorum

İyi günler, Kolon aplikasyon planı alırken detaylandırmayı dışta yapmak istiyorum. Fakat bodrum perdeleri dışarıda detaylandırılmıyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

ASANSÖR PERDESİ KESME VE DONATI PROBLEMİ

Merhaba iyi çalışmalar. Projemde asansör kuyusuna inen perdelerde kesme ve donatı problemi yaşıyorum kesitte büyüttüm donatı çaplarını 16 etriyeleri 10 a çıkardım beton sınıfıda büyüttüm fakat yinede çözemedim...

Devamını Oku ⇾

Ahşap yapı kombinasyonlar

Merhabalar sap2000 de ahşap yapı modelliyecem. Yük kombinasyonlari ne olmali . Detaylıca aciklayabilirmisinzi

Devamını Oku ⇾

Bodrum Katı Perde ve Kolon Kesme Güvenliği Sağlamıyor

- Bina Önem Katsayısı 1.5 olan projemde bodrum perdeleri ve bazı kolonlarda kesme güvenliği yaşıyorum - Zemin Katta dış akstaki kolonlarda kolon-kiriş bölgesi kesme güvenliği sorunu yaşıyorum. Önerilerinizi bekliyorum

Devamını Oku ⇾

PERDE İLE RADYE ZIMBALAMA HATASI

Merhaba. Projemde temel kalınlığı ve perde boyutlarını arttırdığım halde zımbalama hatası alıyorum. Dilatasyon olduğu için temeli perdenin altında kesmek zorundayım. Bu konu da yardımcı olur musunuz? proje ektedir

Devamını Oku ⇾

BODRUM PERDE VE KOLONLARINDA OLUŞAN YÜKSEK KESME KUVVETLERİ

Merhabalar, projemde bodrum katında 3 tarafı perdelerle çevrili koşulunu sağlamadığım için rijit bodrum analizi yapmadan tek yüklemeli durum ile analiz gerçekleştirdim. Hal böyle olunca bodrumda bazı perde ve...

Devamını Oku ⇾

merdiven analizi

merdiven analizi neden böyle görünüyor acaba. rapor da bir hata gözükmüyor.

Devamını Oku ⇾

radye temel ilave donatı problemi

ASANSÖR TEMELİKOYDUM ASANSÖT TEMELİNDE İLAVE DONATI ÇIKTIĞI İÇİN KALDIRDIM İLAVE DONATIDAN KASTIM Fİ24 Fİ32 LİK DONATILARIN ÇIKMASI BU SEFER ASANSÖR KUYUSUNU SADECE BOŞ BIRAKTIM VE YİNE AYNI PROBLEMLE KARŞILAŞTIM...

Devamını Oku ⇾

Projede Genel Kontrol

Herkese selamlar. Projemde birkaç merak ettiğim husus var. Projemin modelini bitirmiş bulunmaktayım. Birkaç soruyla hata yapıp yapmadığımı, yada başka tavsiyeleriniz olur mu merak etmekteyim. 1-) Bodrum toprak...

Devamını Oku ⇾
Geri