iki kat arasındaki pursantaj farkı çok değilmi biryerde yanlış mı yapıyorum yardımcı olur musunuz iyi çalışmalar
Devamını Oku ⇾Merhaba madde 4.3.4.4'te belirtilen çift aşamalı hesabı nasıl yapacağım? Ayrıca çerçeve kolonların alttan ve üstten mafsallı alınması derken ne kastediliyor? Yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Değerli meslektaşlarım projelendirmekte olduğum otel projemde bodrum katta 4 adet perde Nd uyarısı veriyor. Beton sınıfını 30 yaptım, kesitleri değiştirdim fakat yine de kurtaramadım. 2 tanesini 30x50 yapınca...
Devamını Oku ⇾MERHABALAR KISA BAŞLIK PERDESİ OLARAK TANIMLADIĞIM PERDELERDE DONATI FAZLA ÇIKIYOR VE KESME GÜVENLİĞİ SORUNUNU AŞAMIYORUM YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ
Devamını Oku ⇾Aynı yapısal tasarımın iki programda çözülüp sonuçlarının karşılaştırılması üzerine bir proje üzerine çalışıyorum. Radye temeli etabsta çizerken mesnetler arasına parça parça çiziyorum. ayrıca restraintsleri UX,UY VE...
Devamını Oku ⇾İyi günler, projemde mimariye uygun olarak kolon ve perdelerimi yerleştirmeye çalıştım .Temel üstünde dolgu olacağı için perde ve kolon kotlarını temel üstüne gelecek şekilde ayarladım bu doğru olur mu? Bir de...
Devamını Oku ⇾Merdiven Kulesi sadece çizimde gösterip yığma tuğla üzeri hatıl yapacaktım. Kabul edilmedi. Betonarme kiriş kolon ile yapmak istiyorum. BYS falan değişmemesi için yeni kat olarak tanımlamadım. Kolon kiriş kot...
Devamını Oku ⇾Merhaba kolay gelsin. asansör çukurunun altına sürekli temel olarak çözdüğümde perde de kesme güvenliği hatası veriyor.ne tür bir çözüm yapılabilir
Devamını Oku ⇾Merhaba ilk defa düşük döşeme yapmam gerekiyor fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Tasarımını nasıl yapmam gerektiği konusunda bilgi verebilecek biri var mı acaba? Teşekkür ederim. Not. Mevcut döşeme asmolen...
Devamını Oku ⇾kısa kolon etkisi hakkında çözümlü bir örnek hesap var mı?
Devamını Oku ⇾Merhabalar Tasarladığımız bina bodrum+zemin+3 kat. Her tarafından çıkma var. Perde başlık bölgelerinde donatılar çok sık oluyor. Tüm denemelerime rağmen azaltamadım. Acaba bir yerde hata mı ediyorum. Yardımcı...
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar merhaba herkese kolay gelsin. Ne yaptıysam zımbalama sorununu çözemedim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim acil bir proje...
Devamını Oku ⇾projeyle ilgili yorumlarınızı bekliyorum döşeme boşluğundan dolayı boşluğun olduğu kısımlara kiriş attım kiriş atmam ne kadar doğru
Devamını Oku ⇾Programı yeni kullanmaya başladım Temelde zımbalama hatası alıyorum ve temel kalınlığını arttırsam da gitmiyor yardımcı olabilirmisiniz?
Devamını Oku ⇾Merhaba, eklentide göndermiş olduğum betonarme çalışmada kolonlarda pursantaj hatası alıyorum. 2 katlı bir villa için bu kadar donatı yoğunluğunun olma sebebi nedir yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾Merhabalar kolay gelsin. Projeyi sürekli temel olarak çözdüm ama gövde donatıları çizim kısmında gözükmüyor. İlk defa sürekli temel tipi olarak çözdüğüm için hatanın nerde olduğunu bulamadım.İyi çalışmalar
Devamını Oku ⇾Çalıştığım projede kolon ile radye temel birleşim bölgelerine ilave donatı atılmamış kendim atmak istedim ama sanırım programda böyle bişey mümkün değil ilave donatı olmaması normal midir?
Devamını Oku ⇾istinat duvarının arka kısmında parsele bitişik olduğundan topuk yapılmaması gerekiyor, istinat duvarında ki mevcut zemin bilgileri girilmiştir. yüksekliği de verilmiştir. Modelleme de tavsiyede bulunur musunuz ?
Devamını Oku ⇾Merhabalar Çizdiğim proje bitişik nizam olduğu için ampatman yerine sargı detayı çizmem gerekiyor ama nasıl yapılacağını bulamadım. Sargı detayı çizerek analiz yapmadığım için zımbalama ve kapasite oranı aşıyor...
Devamını Oku ⇾