V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Proje hataları konusunda

Bu proje üzerinde hatalar konusunda çizimci mühendisle (Fason imzasız ucuz proje çizen= çizimci mühendis) anlaşamadık yardımcı olursanız sevinirim

Devamını Oku ⇾

Proje kontrolünde tavsiye

İdecad program üzerinden proje kontrolü yaparken dikkat etmem gereken noktalar hakkında tavsiyelerde bulunursanız sevinirim.

Devamını Oku ⇾

Asmolen döşeme karma süneklilik düzeyi koşulunu aşamadım

iyi çalışmalar ; 1-villa projem tek yönlü nervürlü çizimimde karma süneklik düzeyi koşulunu aşamadığım için iki yönlü nervür yaptım (kaset olarak) . analiz raporunda hata yok ama ilk kez çizdiğim için tasarım...

Devamını Oku ⇾

maksimum pursantaj aşıldı

merhabalar projemde maksimum pursantaj aşıldı yardımcı olur musunuzzz

Devamını Oku ⇾

araç rampası

merhaba,projede araç rampasını projeye nasıl modellemeliyim yardımcı olur musunuz? bina temeli ve araç rampası temeli birlikte mi tasarlanmalı? proje üzerinde öneri proje olarak gösterebilrseniz çok sevinirim mimari...

Devamını Oku ⇾

Perspektif görüntünün Autocad' e aktarımı

Merhaba, projelerin statik kapaklarına idecad programındaki projelerimizin perspektif görüntülerini aktarabilme şansımız var mı? Kolay gelsin...

Devamını Oku ⇾

SAHA BETONU HESABI HAKKINDA

İYİ GÜNLER, 20 CM KALINLIĞINDA ÇELİK HASIRLI BİR SAHA BETONUNUN YÜK KAPASİTESİ HESABINI NASIL YAPABİLİRİM ?

Devamını Oku ⇾

Proje tasarım

mimari kaygılar gözetildiğinden dolayı 4 taraf 50/50 kolon ile ve merdiven etrafı çapraz kirişlerle bağlanarak perde duvar atıldı. proje hakkında yorum yapabilecek olanlar olursa çok sevinirim,teşekkürler.

Devamını Oku ⇾

Donatı pursantajı bazı kolonlarda az bazı kolonlarda yüksek

kolonlarda donatı bazı kolonlarda az bazı kolonlarda pursantaj diğerlerine oranla yüksek kolon merdivenin yanında değil kolonda pursantajın diğerlerinden farklı olarak yüksek gelmesinin sebebini nasıl tespit...

Devamını Oku ⇾

kolon kesme güvenliği nasıl sağlanır?

İyi çalışmalar ekteki projede bodrumda s10 kolonu oldukça büyük olmasına rağmen kolon kesme güvenliğini sağlıyamamaktadır. Bunun sebebi ne olabilir yardımcı olabilir misiniz ?

Devamını Oku ⇾

kiriş merdiven düzeni

merhabalar projemde merdiven koyduğum yerde ucuna kiriş 30 30 luk ekleyince bu şekil oluyor ve 25 e 50 lik kiriş atım sürekli olsun diye sizce doğru mu

Devamını Oku ⇾

İSTİNAT DUVARI - KAYMA GÜVENLİĞİ HATASI

Merhaba, istinat duvarı çalışmamda kayma güvenliği hatası alıyorum, bitişik nizamdan dolayı arka tarafına diş yapamıyorum. Kayma güvenliği hatasını gidermemiz için ne gibi önlemler alınabilir, Kesit mi büyütülmeli...

Devamını Oku ⇾

NERVÜRLÜ DÖŞEMELER

NERVÜRLÜ DÖŞEMELERDE NERVÜR YÖNÜNÜ BELİRLERKEN SADECE KISA DOĞRULTUYA GÖRE Mİ SEÇİYORUZ YOKSA BAŞKA PARAMETRELER DE VAR MI? TEŞEKKÜRLER.

Devamını Oku ⇾

Göreli kat ötelemesi sorununu gideremedim

Göreli kat ötelemesi sorununu gideremedim rica etsem yardımcı olabilirmisiniz

Devamını Oku ⇾

radye temelde donatı yetersiz

merhabalar projemi 3 defa attım ama bir dönüş olmadı radye temelde donatı yetersiz diyor donatıyı arttırdığımda yine aynı problem ile karşılaşıyorum ve bir kolon da kolon kiriş kesme güvenliği sağlanmadıı yardımcı...

Devamını Oku ⇾

Gereken donatı bulamıyorum

Herkese merhaba 25*50 kirişim var. Md yerine -9,357 fcd yerine 1699 fyd yerine 3742 ve d yerine 0,46 yazıyorum ancak gereken 5.86 yakalamıyorum. Yardımcı olurmusunuz ?

Devamını Oku ⇾

radye temelde donatı yetersiz

merhabalar analizde radye donatı yetersizliği diyor donatıyı arttırdığımda yine aynı şekil hata veriyor napmam lazım yardımcı olur musunuz

Devamını Oku ⇾

kesme güvenliği ve maksimum pursantaj aşıldı

merhabalar projemde analizde çok fazla hata çıkıyor maksimum pursantaj ve kesme güvenliği gibi hatalar veriyor yardımcı olur musunuz nerelerde hata yapıyorummm

Devamını Oku ⇾
Geri