İyi günler bir projede 3 metre bodrum kat yapılacak , bu bodrum katın sadece 1 kısa cephesi birde uzun cephenin yarısı tam perde yapılabiliyor , ancak diğer cephelerde toprak yarıya kadar olduğundan 1.5 metre yarım...
Devamını Oku ⇾merhaba yeni proje yapıyorum öncelikle. kolon donatı yetersizliği ile ilgili bir sorunum var ekran alıntılarını ekte ilettiğim kolonda gereken donatı alanından fazla donatı alanı olmasına rağmen neden donatı yetersiz...
Devamını Oku ⇾1 kolonda oluşan ötelemeyi kurtaramadım.Yardım ederseniz sevinirim.
Devamını Oku ⇾Merhaba, demo versiyon olarak gönderdiğim projede S17 kolonu donatı yetersiz hatası alıyorum ebat artırımı yapmama rağmen aynı hatayı vermekte. ayrıca donatı seçim ikonundan sadece 20 lik donatıyı seçtiğimde bu...
Devamını Oku ⇾Merhaba Bu sistemi sağlıklı buluyor musunuz acaba? Konsol kirişin devamlılığı yok ve uygulamada donatılar kıvrılıp kolon içine gömülmüyor malesef.
Devamını Oku ⇾Merhaba projemi çözerken zayıf kat yumuşak kat oluşumunu nasıl irdelemeliyim? Sizler nelere dikkat ediyorsunuz?
Devamını Oku ⇾bunu yaptığımda bazı görseller gözükmüyor (formüllerin olduğu görseller). yardımcı olabilir misiniz? çıktı almak istediğim yazılardan biri bu: https://help.idecad.com.tr/ideCAD/zimbalama-kontrolue-oernek-2
Devamını Oku ⇾hocalarım merhaba. böyle bir şey için konu açmak istemezdim ama yardımınıza ihtiyacım var. bodrumlu 7 katlı binada bazı hataları bir türlü gideremedim. yardımcı olabilecek bir büyüğüm, meslektaşım var mı acaba?
Devamını Oku ⇾Merhaba, depo olarak kullanılacak yapının statik projesinin döşemesini kirişsiz olarak çözdüm. Kolonlarda yerinde uygulanmayacağını düşündüğüm için zımbalama donatısı kullanılacaktır seçeneğini işaretlemedim. Projede...
Devamını Oku ⇾Nonlineer analizde bina stabil değil diyor , doğrusal performansta gevrek elemanlar oluşuyor 3 katlı bir bina için bana biraz değişik geldi bir kontrol edebilirseniz çok sevinirim
Devamını Oku ⇾bu hata tam olarak nedir? neyden kaynaklanır? çözümü nedir? proje ekte verilmiştir.
Devamını Oku ⇾merhaba arkadaşlar, 2. bodrumda temelle merdivende filiz göstermem gerek elle çizmem gerektiğini biliyorum. ama nasıl çizildiğini bilmiyorum. yardımcı olabilir misiniz? bir de eğik akslarım var bunların...
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar ekte yolladığım projeyi bitirdikten sonra kontrol ederken ilk başta böyle değildi ama Sadece programda poligon kolon yapılamadığı için p1 ve p4 perdelerinin eğik kirişleri diğer kirişlere girmiş...
Devamını Oku ⇾Merhaba, Rota komutu ile merdiveni çizim alanının dışında çizdim. Merdiveni oluşturdum ve çizdim. Merdiven Hesap aksını ve mesnet koşullarını, merdiveni projedeki yerine taşıdıktan sonra mı yoksa merdiveni daha...
Devamını Oku ⇾İyi günler Projede bulunan iki merdiveni mimari proje doğrultusunda elle çizdim. Hesap akslarını çizdim. Merdiven mesnet koşullarını girerken yapı ile birlikte çözüm seçeneğini tıkladım. Ancak bir türlü merdiveni...
Devamını Oku ⇾Hepinize merhabalar, İkinci kez statik proje yapacağım. İlkinde mimar kolonları yerleştirmişti sonra benim hesabıma göre üzerinde düzenlemeler yapmıştık. Şimdi mimar aksları, kolonları benim yerleştirmemi söyledi...
Devamını Oku ⇾-Kendim hesap yaptığımda c(min)=0,37m buluyorum. ama burada c(min)=0,52m gösteriyor. -ayrıca formul yazımında bir hata var gibi. -zımbalama gerilmelerinde de sonucu farklı buldum. τpd,1=1341.27 kN/m² τpd,2=88.26...
Devamını Oku ⇾aşırı kalın çıkan kolonların bir çoğunu düzeltemedik..
Devamını Oku ⇾