Merhabalar. İlk defa kirişsiz döşeme ile proje çiziyorum hata veriyor. genel olarak kontrolünü yapabilir misiniz ? Benim için de tecrübe olacak. - Döşeme zımbalama güvenliği sağlamıyor - Döşeme kalınlığı yetersiz -...
Devamını Oku ⇾Arrkadaşlar merhaba, elimde bir proje var. yapı denetime incelemeye gitmişti. yapı denetim teleskop hesabının olmadığını söyledi. ama teleskop hesabı ne anlayamadım. bilgi de vermediler. yeni yönetmelikte olduğunu...
Devamını Oku ⇾Merhaba, Su basman seviyesinde gerçek imalata uygun olsun diye blokaj üzerine döşeme tanımlamak istiyorum fakat döşeme hesap aksı parametrelerine müdahale edemiyorum. Ayrıca yapmak istediğim uygulama hakkında varsa...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, Ekteki proje idecad ile depremsiz olarak çözülebilir mi?
Devamını Oku ⇾Merhabalar sorum şu 5 m yüksekliğinde dükkan katı olan bir projem var zayıf yumuşak kat oluşumunda göreli kat öteleme kontrolünde duvarların hesabı önemli peki böyle bir durumda dükkan katlarında kiriş üzerine sabit...
Devamını Oku ⇾Merhaba, Dosya ekleri kısmına eklemiş olduğum projemde çizmiş olduğum radye temel ile ilgili fikir almak istiyorum. Bu tür sadece kolon çevresinde 50 cm ampatman yaparak donatı ve beton tasarrufunda bulunmaya...
Devamını Oku ⇾KASET SİSTEMDE ÇÖZMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ PROJEDE KOLONLAR AŞIRI DERECEDE KALIN ÇIKIYOR..GÖZDEN KAÇIRDIĞIMIZ BİR DURUMDA OLABİLİR TABİ Kİ..YARDIMCI OLURSANIZ FİKİR VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM..İYİ ÇALIŞMALAR..
Devamını Oku ⇾Merhabalar, projemde bodrum katta p15 perdesinde kesme sorununu gideremedim yardımcı olur musunuz? şimdiden çok teşekkür ederim...
Devamını Oku ⇾Merhaba, İyi Çalışmalar. Eklediğim Projede S04 ve S05 kolonlarında, bodrum kat ile diğer normal kat arasında donatı farkı fazladır. Forum da aynı sorun ile karşılaşan arkadaşların paylaşımları okudum ancak önerileri...
Devamını Oku ⇾Merhabalar mimari sebepler ile 35/120 kiriş geçtiğim bölgedeki kolonlarımdaki B hatasını gideremedim. yapabileceklerim konusunda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum projemi ekliyorum..
Devamını Oku ⇾YARIM BODRUM YAPMAM GEREKEN YERDE BÖYLE PROBLEMLERLE KARŞILAŞTIM İKİ AYRI KOTTA RADYE TEMEL YAPMAK ÇÖZÜM MÜDÜR
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar merhaba, projemde asma kat yaptığım bölgede kolon birleşim bölgesi hatası alıyorum kolon boyutları ve donatı çapları ile oynamama rağmen sorunu çözemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Devamını Oku ⇾Radye yükünü tanımladığımda yeniden 0 yazıyor neden değer giremiyorum
Devamını Oku ⇾Merhaba arkadaşlar, konut ve işhanı bir projem var. Bodrum katta ki perdelerimde kesme güvenliği ve donatı yetersiz hatası alıyorum ve bir türlü aşamadım sorunu. Aynı zamanda bodrum katta 2 kirişimde kapasite oranı...
Devamını Oku ⇾kolon genişlettim donatı değiştirdim ama çözüm üretemedim nasıl çözüm üretebilirim projeyi yükleyecektim nerden yükleniyor göremedim yükledim hocam
Devamını Oku ⇾Merhabalar, elimde istinat duvarı projelerim var yeni deprem yönetmeliği ile ilk defa istinat projesi yapıyorum. İstinat yapılarında çok tecrübem olmadığı gibi elimde sadece deney verileri var. Yardımcı olabilirseniz...
Devamını Oku ⇾Döşeme sehim sınırı aşıldı. Mimari ile yükledim öneri ve tavsiyelere açığım.
Devamını Oku ⇾kiriş donatılarıyla oynadıktan sonra kolon kesme güvenliği hatası aldım ve hiçbir şekilde düzeltemedim. kiriş boyutlarını ve beton sınıfını daha yükseltemem. Bir de temel kirişinde kesme güvenliği sorunu alıyorum ve...
Devamını Oku ⇾çelik çatı betonarme taşıyıcı sistemde y doğrultusunda kat ötelemesine çözüm bulamadım yardımcı olabilir misiniz
Devamını Oku ⇾