Merabalar Temel kirişlerimde kesme hatasını boyut büyütmeden aşabilir miyim? Projeyi yükledim. Teşekkürler.
Devamını Oku ⇾herkese merhaba, projede kolon detayında alt kot -0,40 ama belediye -1 metre ye inmesini istiyor. temel ve kolon boyutları değişmeden bunu raporda nasıl değiştirebilirim?-1 metre derinliğinin gösterilmesini...
Devamını Oku ⇾ekteki projede 2. bodrum katta P6 perdesi zımbalama sorununu zımbalama donatısı ile çözemedim. Bu sorun için ne yapabilirim.
Devamını Oku ⇾Rapor oluşturmadan zımbalama kontrollerini dahil etsem de Hesap çıktılarında zımbalama kontrolleri eksik çıkıyor yapı denetim kabul etmiyor ne yapabilirim
Devamını Oku ⇾Herkese merhabalar. Modellediğim bir yapının ekini ekliyorum. Yapıda herhangi bir sorun gözükmüyor. Merdiven hariç yapının modellemesini tamamladım. Meraktan performans analizi de yaptım ve yapı hiç hasar almıyor...
Devamını Oku ⇾Merhabalar teknik destek merkezinde yazdım ama forumda da sormak istiyorum. projemle alakalı bir takım problemlerim var yardımcı olursanız memnun olurum. sürekli temel gayet yeterli olduğunu düşündüğüm ölçülere...
Devamını Oku ⇾idecad i denemek için bi proje girdim ama bir türlü göreli kat ötelenmesini aşamıyorum yardımcı olursanız sevinirim https://www.transfernow.net/dl/20230626FthNmpT2
Devamını Oku ⇾merhabalar ekteki proje de zf zemin sınıfı için spektrum tanımlaması yaptık ama göreli kat ötelemsi sorununu bir türlü çözemedik yardımcı olursanız sevirinirim.
Devamını Oku ⇾Merhaba, Ekli projem için sizin bilgilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. projemde sadece dış çerçevedeki kolonları birbirine bağlamak için kiriş kullandım(çünkü zımbalama hatası alıyorum), ayrıca sadece...
Devamını Oku ⇾İSTİNAT RAPORRLARINDA SAYFA 3 DE "*Devrilme momenti kontrollerinde pasif toprak basıncı dikkate alınmamıstır." YAZIYOR BELEDİYEDEN BUNUN DÜZELTİLMESİNİ İSTEDİLER. AYARLARDAN BAKTIM GÖREMEDİM. BUNU NASIL DÜZELTEBİLİRİM.
Devamını Oku ⇾Betonarme statik pafta örneği paylaşabilecek meslektaşlarım var mı?
Devamını Oku ⇾iyi günler, proje tasarımında göreli kat ötelemesi ve diğer sorunlara çözüm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾merhabalar kubbe çizmini metraj raporunda alabilmem için ne yapmam lazım
Devamını Oku ⇾Merhabalar; yapmış olduğum havuz projesinden temiz raporu alabiliyorum ama seçmeli raporlardan rapor alamıyorum; çok uzun süre (hatta saatler) beklememe rağmen rapor alamadım. Projeyi ekledim, lütfen kontrol edip ne...
Devamını Oku ⇾Kirişsiz bir projem var, her kat kolonlarının bir kısmında zımbalama güvenliği sağlanmıyor hatası alıyorum. hata veren kolonlara zımbalama donatısı vermeme rağmen hatayı bir türlü gideremedim. yardımcı olur musunuz...
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar; Ekteki proje de K6 eğrisel kirişi S7 kolonunun düğüm noktasıyla çerçeve oluşturmakta. Fakat analiz sonrasında verdiği kiriş ab uyarısından dolayı betonarme kiriş seçeneğinde açılımına baktığımda s7...
Devamını Oku ⇾Merhaba Perdeli projelerde Döşeme Kalınlık Kontrolü otomatik yapılmıyor mu?
Devamını Oku ⇾merhaba,projemde d1 döşemesinde analiz sonucu fi8/20 kurtarırken fi12/20 yaptığım zaman nedendonatı hatası veriyor
Devamını Oku ⇾ekteki projede olduğu gibi farklı kotta döşeme olması durumunda örnekteki kiriş ve döşeme modellemesi doğru mudur? veri girişinde bir hata var mıdır
Devamını Oku ⇾Tasarladığım 1 numaralı projede hiçbir hata yokken 1 numaralı projenin simetrisini aldığım 2 numaralı projede hata çıkıyor. bunun sebebi nedir?
Devamını Oku ⇾