V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

göreli kat öteleme sorununu aşamıyorum

Zemin değerleri çok kötü olan projemin göreli kat ötelemesi sorununu çözemiyorum. Esnek derz kullanamıyorum belediye izin vermiyor yerinde uygulanmadığı için. Çözüm olarak ne yapabilirim ?

Devamını Oku ⇾

Kirişte Nmax sorununu aşamıyorum.

İyi Çalışmalar. Bütün projede sadece 1 kirişimde Nmax hatası alıyorum. Bodrum katta perde duvarlara yakın olduğu için perde olarak çözümlediğimde dahi diğer kolonlarda farklı sorunlar ile karşılaşıyorum. Acaba Bu...

Devamını Oku ⇾

Zemin katta rijitlik ve kütle merkezi

Zemin katta rijitlik ve kütle merkezi çok aşırı derecede uzak çıkıyor. Üst katlarda normal olan zemin katta neden bu kadar fark atıyor. Ne yapabilirim ? (göreli kat ötelemem var onu biliyorum.)

Devamını Oku ⇾

KİRİŞ N MAX HATASI

merhabalar projemde 1 kirişte sürekli nmax hatası almaktayım forumda baya vakit geçirdim çift etriyeyi denedim kesit büyütmeyi denedim kolon gibi boyutlandırma 12 lik demir kullanmama vs ancak bir sonuç elde...

Devamını Oku ⇾

Betonarme + çelik yapı Y yönü göreli kat ötelemesi hatası

-Kiriş kesitlerini arttırarak denedim olmadı, -Döşeme sistemini plaklı kirişe çevirdim olmadı -Sistem rijitliğini Y yönünde arttırdım ancak hata çözülmedi,yardımlarınızı rica ederim teşekkürler

Devamını Oku ⇾

Döşeme sehim sınırını çözemedim

DÖŞEME SEHİM SINIRINI ÇÖZEMEDİM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ COK ACİLLLLL

Devamını Oku ⇾

Kesme güvenliği

İyi günler projemdeki kesme güvenliği ve sehim hatalarını ebat büyütmeden çözmenin bir yolu var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Devamını Oku ⇾

kademeli temelde perde kesit

MRB arkadaşlar kademeli temelde perde hatasından bir türlü kurtulamadım sizden ricam yardımcı olabilirmisiniz.

Devamını Oku ⇾

Analiz yaparken sistem çözülemiyor hatası alıyorum.

Merhabalar, projemde analiz yaparken sistem çözülemiyor hatası alıyorum, sorunun zemin kattaki merdivenden kaynaklı olduğu analiz modelde kırmızı okla gösteriliyor ancak sorunu çözemedim, yardımcı olabilirseniz...

Devamını Oku ⇾

Konsol ilave donatı

Merhaba,projelerimde balkon gibi konsol döşemelerin ilave donatılarını analizden sonra verilmiş olan 8lik donatıyı kendim tek tek değiştirerek 12lik ya da 14lük yapıyorum.Program kendi analiz yaparken konsoldaki...

Devamını Oku ⇾

asansör perde grubunun kesme güvenligi sağlayamıyorum

Merhaba ben bir projemde asansör perde grubunun ve p7 perdesinin kesme güvenligini aşamıyorum.Ne yaptıysam olmuyor. Neler yapabilecegime dair bir şeyler söyler misiniz ?

Devamını Oku ⇾

radye temel üst yapı etkileşim çözümü oran nasıl hesaplanır

ekteki görselden ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum. bağlantı bölgesini büyüt kısmında bulunan oranı neye göre belirlememiz gerekiyor? ayrıca bağlantı bölgesini büyütmek mi yoksa düz bağlamak mı...

Devamını Oku ⇾

RADYE TEMELDE DONATI YETERSİZLİĞİ VE X YÖNÜNDE GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ

MERHABALAR DONATI YETERSİZLİĞİ VE X YÖNÜNDE GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ SORUNLARI NASIL ÇÖZEBİLİRİM @Ünver ÖZCAN

Devamını Oku ⇾

perde kesme güvenliği ve perde donatı yetersizliği

projemde p03 Perdem kesme güvenliği ve donatı yetersiz uyarısı veriyor. diğer perdelerimde hiçbir problem yokken sadece bu perdemdeki sıkıntıyı çözemiyorum

Devamını Oku ⇾

Hesaplarda farklı sonuçlar

Merhaba Gönderdiğim dosyada hiçbir değişiklik yapmadan kayıt yapıp çıktıktan sonra tekrar yükleyip hesap yapınca her defasında periyotlarda ve göreli ötelemelerde değişiklikler oluyor. Bu konuda önerilerinizi...

Devamını Oku ⇾

GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ

İYİ GÜNLER KOLAY GELSİN. PROJEMDE AYNI KOLONDA İKİ YÖNDEDE KAT ÖTELEMESİ ÇIKTI NASIL ÇÖZEBİLİRİM.

Devamını Oku ⇾

iskele raporu

arkadaşlar iskele raporu alamıyorum yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

göreli kat ötelemesi

2. bodrumda merdiveni mimariye göre kaldırmam gerektiği için göreli kat ötelemesi hatası aldım. bunu çözmek için kaçıklıklar ve kesitlerle oynasam da düzelmedi. yardımcı olabilir misiniz

Devamını Oku ⇾
Geri