V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

İlave donatıların mesafesi nasıl bulunuyor?

Şekilde kırmızı ile yuvarlak içerisine aldığım ilave donatıların mesafesini nasıl bileceğim ? Yani bu donatılar nerden başlayıp nereye kadar konacak ?

Devamını Oku ⇾

DÖŞEME KALINLIĞI ŞARTI SAĞLAMIYOR

merhabalar; 2 katlı 5 derslikli okul projesinde küçük bir döşemede kalınlık şartı sağlayamıyorum. Döşeme tipi kirişli plak döşemedir. Bundan çok daha büyük döşemelerde sağlarken bunda hata alıyorum. Döşeme eni boyu...

Devamını Oku ⇾

Statik Hesap Sonucu Toplam Metraj

Statik hesabını yapmış olduğum projenin toplam metraj listesini çıkartıyorum ve eleman bazında hangi çapta donatıdan kaç kg diye sonuç çıkartıyor. Tüm proje için kaç kg 8-12-14 lük donatı gerekiyor bunun listesini...

Devamını Oku ⇾

KİRİŞLERDE SEHİM HATASI

Merhabalar Zemin kattaki kirişlerde sehim hatası veriyor.İnceleyip öneride bulunursanız çok sevinirim. https://we.tl/t-Yg1Rr94WXf

Devamını Oku ⇾

MERDİVEN ÇİZİMİ

sağdaki merdiveni çizmem gerekiyor, soldaki merdivende 1,2,3 ve 4. alanlar hangileri oluyor? deneyerek bile yapınca merdivenin şekli bozuluyor

Devamını Oku ⇾

İdecad sistem çözülmüyor

Geometrik kontrollerde hata olmamasına rağmen sistem çözülmüyor ve üstüne geometrik kontrolleri yapın diyor. Hatalar nerede nasıl ulaşabilirim?

Devamını Oku ⇾

KOLON KESME GÜVENLİĞİ SAĞLAMIYOR

Merhaba, bodrum kat tavanında (0.20) bulunan 0.70 kotundaki d355ve d356 döşemelerini sisteme girdiğim zaman s08 s11 s18 kolonlarında kesme güvenliği sağlanamıyor ve donatı yetersiz hatası oluşmaktadır. Nasıl...

Devamını Oku ⇾

Kolon-Kiriş kenetlenme boyu

Merhaba. B+Z+4 katlı bir proje çözümlüyorum. Projeyi çözümledim ancak k14 eğik kirişiyle s06 kolonu kenetlenme boyu sorununu çözemiyorum. Forumlardaki aynı konu başlığı altında önerdiğiniz çözüm yollarını denediğim...

Devamını Oku ⇾

2. bodrumda s02 kolonunda çok fazla donatı çıkıyor.

merhabalar. bu konuda yardımcı olabilir misiniz? nasıl düşürebilirim donatıyı?

Devamını Oku ⇾

Subasman perde yüksekliği

Bodrumsuz iki katlı villa projemde kotlar nedeniyle subasman perde yükseliği 5.80m çıkıyor ilgili belediye olabilir dedi ama bana sıkıntılı geldi olabilir mi acaba böyle durum

Devamını Oku ⇾

RADYE DÖŞEMESİ ZIMBALAMA GÜVENLİĞİ SAĞLANMIYOR

Arkadaşlar merhaba, Ekteki projemin radye döşemesinde oluşan zımbalama güvenliğini, radye kalınlığını arttırmadan nasıl çözebileceğim konusunda fikir ve önerilerinize ihtiyacım var? Şimdiden teşekkürler..

Devamını Oku ⇾

kolon kesme güvenliği

bodrum kat üstünde zemin+1+2 de kolon kesme güveliği hatası alıyorum. 80*85 döşemede havalandırma boşluğu açmadan önce herhangi bir hatalı kolonum yoktu. döşeme boşluğu açtıktan sonra kolon kesme güvenliği hatasını...

Devamını Oku ⇾

döşeme ve kiriş sehim hatası

arkadaşlar merhaba. bu projede döşeme ve kirişlerde sehim hatası var . nasıl çözebilirim? yardımcı olabilir misiniz.

Devamını Oku ⇾

METRAJ ÖNERİLERİ-5503 m2 de 184 ton demir

merhabalar; linkteki projemde metraj tonajım beklediğimden fazla çıktı. yapının şekli gereği öneride bulunabilecek olan var mı acaba..? Kütle merkezi ile rijitlik merkezi sanırım biraz fazla uzak kaldı. ne gibi...

Devamını Oku ⇾

kiriş ve döşeme sehim sınırı

merhabalar döşeme ve kiriş sehim sorununu aşamadım. yardımcı olabilir misiniz? projem ektedir. iyi çalışmalar dilerim. Başka yaptığım yanlışlar varsa uyarırsanız sevinirim

Devamını Oku ⇾

KOLONDA DONATI YETERSİZ

10 blok lu bir yapıdır. hemen hemen herşey tiptir. sadece bodrumlarda değişiklik var. hepsini çözdüm ama bu blokta y yönünde su basman perdelerini attığımdan 2tane kolonda donatı yetersiz ve devam eden perdelerden...

Devamını Oku ⇾

s19/s20 kolonlarında kolon-kiriş birleşim bölgesi hatası

merhabalar baya uzun bir zamandır bunu çözmek için uğraşıyorum. kolonun boyutlarını değiştirmeden nasıl çözebilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Devamını Oku ⇾

s25 kolonu zımbalama hatası

merhabalar projeyi ekte bırakıyorum. ne yaparsam yapayım bu kolondaki zımbalama hatasını gideremedim. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Devamını Oku ⇾

Kolonlar temele yük aktarmıyor

Betonarme kirişsiz bir döşemeyi 10'a 10'luk çelik kutu profil kolonlarla taşıyacak şekilde tasarladık. Zati yükleri ve kombinasyonları tamamlamış olmamıza rağmen yükleri temele aktaramıyoruz. Temelde kolon-temel...

Devamını Oku ⇾
Geri