Şekilde kırmızı ile yuvarlak içerisine aldığım ilave donatıların mesafesini nasıl bileceğim ? Yani bu donatılar nerden başlayıp nereye kadar konacak ?
Devamını Oku ⇾merhabalar; 2 katlı 5 derslikli okul projesinde küçük bir döşemede kalınlık şartı sağlayamıyorum. Döşeme tipi kirişli plak döşemedir. Bundan çok daha büyük döşemelerde sağlarken bunda hata alıyorum. Döşeme eni boyu...
Devamını Oku ⇾Statik hesabını yapmış olduğum projenin toplam metraj listesini çıkartıyorum ve eleman bazında hangi çapta donatıdan kaç kg diye sonuç çıkartıyor. Tüm proje için kaç kg 8-12-14 lük donatı gerekiyor bunun listesini...
Devamını Oku ⇾Merhabalar Zemin kattaki kirişlerde sehim hatası veriyor.İnceleyip öneride bulunursanız çok sevinirim. https://we.tl/t-Yg1Rr94WXf
Devamını Oku ⇾sağdaki merdiveni çizmem gerekiyor, soldaki merdivende 1,2,3 ve 4. alanlar hangileri oluyor? deneyerek bile yapınca merdivenin şekli bozuluyor
Devamını Oku ⇾Geometrik kontrollerde hata olmamasına rağmen sistem çözülmüyor ve üstüne geometrik kontrolleri yapın diyor. Hatalar nerede nasıl ulaşabilirim?
Devamını Oku ⇾Merhaba, bodrum kat tavanında (0.20) bulunan 0.70 kotundaki d355ve d356 döşemelerini sisteme girdiğim zaman s08 s11 s18 kolonlarında kesme güvenliği sağlanamıyor ve donatı yetersiz hatası oluşmaktadır. Nasıl...
Devamını Oku ⇾Merhaba. B+Z+4 katlı bir proje çözümlüyorum. Projeyi çözümledim ancak k14 eğik kirişiyle s06 kolonu kenetlenme boyu sorununu çözemiyorum. Forumlardaki aynı konu başlığı altında önerdiğiniz çözüm yollarını denediğim...
Devamını Oku ⇾merhabalar. bu konuda yardımcı olabilir misiniz? nasıl düşürebilirim donatıyı?
Devamını Oku ⇾Bodrumsuz iki katlı villa projemde kotlar nedeniyle subasman perde yükseliği 5.80m çıkıyor ilgili belediye olabilir dedi ama bana sıkıntılı geldi olabilir mi acaba böyle durum
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar merhaba, Ekteki projemin radye döşemesinde oluşan zımbalama güvenliğini, radye kalınlığını arttırmadan nasıl çözebileceğim konusunda fikir ve önerilerinize ihtiyacım var? Şimdiden teşekkürler..
Devamını Oku ⇾bodrum kat üstünde zemin+1+2 de kolon kesme güveliği hatası alıyorum. 80*85 döşemede havalandırma boşluğu açmadan önce herhangi bir hatalı kolonum yoktu. döşeme boşluğu açtıktan sonra kolon kesme güvenliği hatasını...
Devamını Oku ⇾arkadaşlar merhaba. bu projede döşeme ve kirişlerde sehim hatası var . nasıl çözebilirim? yardımcı olabilir misiniz.
Devamını Oku ⇾merhabalar; linkteki projemde metraj tonajım beklediğimden fazla çıktı. yapının şekli gereği öneride bulunabilecek olan var mı acaba..? Kütle merkezi ile rijitlik merkezi sanırım biraz fazla uzak kaldı. ne gibi...
Devamını Oku ⇾merhabalar döşeme ve kiriş sehim sorununu aşamadım. yardımcı olabilir misiniz? projem ektedir. iyi çalışmalar dilerim. Başka yaptığım yanlışlar varsa uyarırsanız sevinirim
Devamını Oku ⇾10 blok lu bir yapıdır. hemen hemen herşey tiptir. sadece bodrumlarda değişiklik var. hepsini çözdüm ama bu blokta y yönünde su basman perdelerini attığımdan 2tane kolonda donatı yetersiz ve devam eden perdelerden...
Devamını Oku ⇾merhabalar baya uzun bir zamandır bunu çözmek için uğraşıyorum. kolonun boyutlarını değiştirmeden nasıl çözebilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Devamını Oku ⇾merhabalar projeyi ekte bırakıyorum. ne yaparsam yapayım bu kolondaki zımbalama hatasını gideremedim. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Devamını Oku ⇾Betonarme kirişsiz bir döşemeyi 10'a 10'luk çelik kutu profil kolonlarla taşıyacak şekilde tasarladık. Zati yükleri ve kombinasyonları tamamlamış olmamıza rağmen yükleri temele aktaramıyoruz. Temelde kolon-temel...
Devamını Oku ⇾