V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Kirişsiz döşeme donatısı

İyi günler herkese, eklediğim projede. Kayma ve çekme hatası alıyorum. İdecad videolarını izledim. Kolon ve perde bölgelerine kayma için F12 ye bakıp fazladan donatı tanımlamak gerekiyor. Fakat bunu yapamadım. Döşeme...

Devamını Oku ⇾

Yetersizlikleri çözemiyorum.

Merhabalar, herkese kolay gelsin. 1) Öncelikle ; döşemeleri nervüre çevirdikten ve nervür diş boylarını(23cm) girdikten sonra geometrik kontrol yaptığımda bir hata çıkmıyorken bodrum katındaki perdeleri tanımladıktan...

Devamını Oku ⇾

KİRİŞ AÇILIMI VE KOLON BOY AÇILIMLARINDAKİ HATALAR

MERHABA KOLAY GELSİN; KİRİŞ AÇILIMLARINDA KONSOLLARDA İLAVE DONATILARI KESİT ÇİZİMİNE KOYMUYOR PROGRAM BİRDE KOLON BOY AÇILIMINDA DONATISI AYNI OLAN KOLONLARI BERABER VERİNCE BOYUTLARI FARKLI OLMASINA RAĞMEN TEK...

Devamını Oku ⇾

kolonlarda donatı yetersiz

10 blok lu bir yapıdır. hemen hemen herşey tiptir. sadece bodrumlarda değişiklik var. hepsini çözdüm ama bu blokta y yönünde su basman perdelerini attığımdan 2tane kolonda donatı yetersiz ve devam eden perdelerden...

Devamını Oku ⇾

perde kesme hatası

merhaba.1. bodrumda perde kesme hatası var bir türlü gideremedim lütfen çüzümü için yardımcı olabilirmisiniz. programsal bir hata olabilirmi acaba. şimdiden teşekürler

Devamını Oku ⇾

STATİK / KOLON BOYUTLANDIRMASI

Elimdeki 2 katlı bir mimari projede kolon bulunmuyor. Yerleştirmem isteniyor. Boyutlarını nasıl yapmalı ver yerleştirmeye başlamalıyım ?

Devamını Oku ⇾

performans analizinde eko değeri

doğrusal performans analizi yaptığımda 15.5.3.1.e hatası almaktayım bu hatayı aşmam konusunda yardımcı olabilecek varmı ? iyi çalışmlar

Devamını Oku ⇾

R katsayısı seçimi

İyi günler. Projemde x ekseninde yatay yönde perde bulunmamakta. Ancak aşağıda ekran görüntüsünde bıraktığım gibi 2 adet poligon perde bulunmakta. Perde grubu olarak çözmekteyim ve poligon perde olarak tanımladım...

Devamını Oku ⇾

Merdiven Çizimi

merhabalar ekteki projemde merdiven çiziminde ÇIKIŞ HATTI BAŞLANGIÇ KENARINDA BİTEMEZ UYARISI almaktayım ve çizime devam edememekteyim.Yardımcı olur musunuz?(Mimari altlığı da projeye importlamışım)

Devamını Oku ⇾

BETONARME CATI

İYİ GÜNLER BETONARME CATI TAsARLADIM AMA YÖNETMELİGE UYGUNMU DEGİLMİ BAKABİLİRMİSİNİZ

Devamını Oku ⇾

göreli kat ötelemesi

Ekte göndermiş olduğum projede S05 numaralı kolondaki göreli katı ne yaptıysam gideremedim yardımcı olursanız çok sevinirim birde o kolondan en yukardaki kolona kadar kuyu perde yapılmak isteniyor nasıl yapabilirim ?

Devamını Oku ⇾

RADYE TEMEL DONATI YETERSİZLİĞİ

HOCAM MERHABALAR EKTE GÖNDERDİĞİM PROJENİN RADYE TEMELİNİN DONATI YETERSİZLİĞİ SORUNUNU AŞAMIYORUM 5 KATLI BİNANIN TEMEL KALINLIĞINI 100CM ÇIKARMAMA RAĞMEN AYNI HATAYI VERİYOR. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MAKBULE GEÇER...

Devamını Oku ⇾

Döşeme kalınlığı sorunu...

Benim tasarladığım projemde çözemediğim bir döşeme kalınlığı sorunum var. Bi de temel kirişi sorunum var. Bu problemi çözmek için taşıyıcı sistemi değiştirmeden ne yapabilirim? ( not : üstüne duvar çizdiğim...

Devamını Oku ⇾

Göreli Kat Ötelemesi

Merhaba, Projemde oluşan göreli kat ötelemesi sorununu aşamadım. Bir fikri olup yardımcı olmak isteyen varsa çok sevinirim. Teşekkürler.

Devamını Oku ⇾

GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ

MERHABA ZEMİN DEĞERLERİNİN ZD VE PARMETRELERİN İYİ OLMADIĞI BİR ARAZİDE YAPTIĞIMIZ BİR PROMİZ VAR. BİNAMIZ İNCE UZUN BU YÜZDEN GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ HATASINI BİR TÜRLÜ GİDEREMEDİK.. BU KONUDA BAŞKACA FİKİR OLARAK...

Devamını Oku ⇾

PERFORMANS ANALİZİ

Bı binadan performans analizi için ortalama fiyat nedir ? Karot almak gerekli midir ? Tahribatsız yöntemle performans analizi alınabilir mi? Lütfen yardımcı olun

Devamını Oku ⇾
Geri