PROJEM BİRAZ KARIŞIK AMA ÇÖZEMEDİĞİM BİR ZIMBALAM SORUNU ÇIKOYOR PROJEDE GÖRECEĞİNİZ ÜZERE SORUNU AŞMAK İÇİN TEMELLERİ 70-80cm KALINLIĞINA ÇIKARDIM VE BAZI KOLONLARA ÇOK AŞIRI DONATI ATIYOR LÜTFEN YARDIMCI OLUR...
Devamını Oku ⇾Merhaba projemde temel kirişleri birleşim bölgelerindeki donatı yoğunluğundan dolayı sahada kolonların filizleri yerinde uygulanamıyor donatılar geçmiyor. Bununla alakalı donatı yoğunluğunu azaltmak için ne...
Devamını Oku ⇾Merhaba projede kesit büyüttüm perde ekledim ne yaptıysam göreli kat sorununu aşamadım tam aksine değer gittikçe büyüyor. yardımcı olabilir misiniz. iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾merhaba projede kesit büyüttüm perde ekledim ne yaptıysam göreli kat sorununu aşamadım tam aksine değer gittikçe büyüyor. yardımcı olabilir misiniz. iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾merhaba kolay gelsin projemde kiriş n max hatası alıyorum (bobrum kat k37 )me yaptımsa gitmiyor rica etsem yardımcı olabilirmisiniz diğer bir kaç hata var onları düzeltebilirim ama n max gitmiyor
Devamını Oku ⇾Merhaba herkese ; Projemde bodrum kat Kolon da donatı fazlalığı bir kolona yığıldı . Bunun için ne yapmalıyım ?
Devamını Oku ⇾Merhaba kolay gelsin. İki bloklu bir proje çözümlüyorum. Projeyi sorunsuz çözümlemiştim ancak bazı kolonları kesitlerini yapı sahibinin üzerine büyüttükten sonra analiz yaptığımda 4. kat döşemelerinden hata almaya...
Devamını Oku ⇾bodrum kattaki b1 düzensizliği hatasını düzeltemiyorum
Devamını Oku ⇾Merhaba yeni mezunum ilk projemi çözüyorum projem 2B-Z+3+Ç normal kat tabliyem 200m2 (boşluklar dahil) bodrum 452 m2 ye çıkıyor otopark olduğu için projeyi çözdüm ergonomik ve estetik olmasını yakaladım ama ekonomik...
Devamını Oku ⇾Projemde göreli kat sorunu yaşıyorum kolonları büyütmemde bazı yerde yükseltiyor göreliyi kütle merkezi ve rijitlik merkezine göre büyütmeye çalışıyorum fakat olmuyor kirişleri 60 lık yaptığımda oluyor fakat 60...
Devamını Oku ⇾döşemlerim boyut olarak çok büyük değil ve yeteri kalınlıkta düzenlediğimi düşünüyorum fakat perdelere gelen döşemelerimde zımbalama hatası alıyorum yardımcı olur musunuz ?
Devamını Oku ⇾yeni mezunum projemi inceler misiniz ?
Devamını Oku ⇾Ekli dosyaların birinde sadece subasman perdelerinin etrafından radye temel dolanırken Kiriş Nmax hatası veriyor, daha geniş bir radye modellemesi yapılmış durumda ise herhangi bir hata vermiyor. Döşeme aksı...
Devamını Oku ⇾projemde zemin taşıma gücü hatası alıyorum yardımcı olur musunuz lütfen
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar merhaba herkese iyi çalışmalar. Üzerinde çalıştığım bir modelim var. Demo sürümde kendimi de test etmek amacı ile çalışıyorum fakat kirişsiz döşeme çözümünde gerilmeler ve zımbalama ile ilgili çok...
Devamını Oku ⇾Kademeli temelimiz var . Bu tür temellerde tek temel olarak çözüp pafta kısmında çift olarak mı göstermeliyim yoksa çift olarak mı çözmeliyim programda? 30*180 lik perdelerimde 1/6 oranı hatası alıyorum bunun nedeni...
Devamını Oku ⇾Ts 498 dağılım maddesi b+z+3 katlı binada açılabilir mi yada b+z+2 katlı binada da açılabilir mi çünkü bodrumu kat olarak hesaplanıyor bir çelişki var yardımcı olabilen var mı acaba ?iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾TS 498 dağılım maddesi b+Z+3 katlı binada açılabilir mi yada b+Z+2 katlı binada da açılabilir mi çünkü bodrumu kat olarak hesaplanıyor bir çelişki var yardımcı olabilen var mı acaba ?iyi çalışmalar.
Devamını Oku ⇾modal analiz sonuçlarını nasıl yorumlamam gerekir .(yapının performansı hakkında) ?
Devamını Oku ⇾