V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

üst kat kolon kiriş hatasını çözemedim

projemde kolon boyutunu büyütmeden hatayı çözebilme imkanımız var mı yardımcı olabilir misiniz

Devamını Oku ⇾

Kirişsiz Döşeme Perde Koşulu

Merhaba, bilindiği üzere kirişsiz döşemede her iki yönde de perde bulunması gerekiyor. Ancak elimdeki projede x yönünde perde bulunmasına karşın y yönünde eğik iki perde konumlandırılmış ve bu yönde başka perde...

Devamını Oku ⇾

donatı miktarı

projemin donatı miktarının villa projesine göre biraz fazla görünüyor gibi acaba genel anlamda modellemede felan sorun gözüküyor mu bakabilir misiniz

Devamını Oku ⇾

Kirişsiz Döşemelerde Sıhhi Tesisat Nasıl Olur?

Merhabalar, Kirişsiz döşemelerde sıhhi tesisatlar için nasıl bir yol izleniyor? Düşük döşeme yapılabilir mi? Döşeme betonu içerisinden tesisat götürmek doğru mu? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini...

Devamını Oku ⇾

4.50 kotundaki konsol döşeme sağlıklı mıdır?

Merhabalar, Müsait olan arkadaşlar ekteki projemi inceleyip hatalarım var ise söylerse sevinirim, özellikle 4.50 kotundaki konsol döşemem sağlıklı mıdır? şimdiden teşekkürler...

Devamını Oku ⇾

Kiriş metraj sorunu

İyi günler Ekteki projede kiriş metrajında çok yüksek değerler çıkıyor. Projede geometri kontrolünde herhangi bir hata yok. Kiriş donatıları düzgün ve tutarlı. Sorunun kaynağını bulamadım. İnceleyebilirseniz çok...

Devamını Oku ⇾

785cm iki açıklıktan oluşan proje hakkında görüş

Merhaba. 785cm uzunluktan oluşan iki açıklıklı bir projem var. Proje hakkında görüş ve tavsiyeleriniz var ise çok memnun olurum. Bodrum otopark olarak kullanılacağından başka bir çözüm bulamadım. Asma kat...

Devamını Oku ⇾

saplama kirişte donatı

k2 kirişini projede saplama kiriş olarak modelledim. ama donatıları çok fazla geldi. sizce nasıl bir çözüm yapabilirim. kolon mu koymak gerek yoksa donatıyı düşürme şansım var mı? k10 kirişi de aynı durumda.

Devamını Oku ⇾

Kaset ve kirişli karma çözümde kirişin kolon ile kenetlenme boyu hatası

Merhabalar, kaset ve kirişli karma çözümde kirişin kolon ile kenetlenme boyu hatasını alıyorum. 2 metre konsol çıkmalar var. Bu şekilde çözüm sizce sorun olur mu? Çözüm ve tavsiyelerinize açığım.

Devamını Oku ⇾

TEMEL DONATI YETERSİZLİĞİ

İLETMİŞ OLDUĞUM PROJEYİ İNCELEYEN ARKADAŞLARIN İDDASI TEMEL DONATILARI MİN DONATIYI SAĞLAMASINA RAĞMEN MİN DONATI SAĞLANMADIĞI KİRİŞLERDE 4CM PAS PAYI ALINMASINA KARŞILIK 4+4 AÇILIMDA 51 GELMEKTE PERDELERDE ÇAPRAZ...

Devamını Oku ⇾

KASET DÖŞEME HATASI

Dişli (Nervür/Kaset) döşemelerde diş yüksekliği şartı sağlamıyor.(TS 500 11.3.2) Şeklinde bir hata ile karşılaşıyorum diş yüksekliğim 32 cm olarak tasarım yapıldı konu hakkında yardımcı olur musunuz? Diş yüksekliği...

Devamını Oku ⇾

Kolonlarda çiroz sayısı nasıl azaltılır

Kolonlarda çiroz sayısını nasıl azaltabilirim yardımcı olabilirmisiniz ustalardan çok şikayet alıyorum

Devamını Oku ⇾

Döşeme sehim sınırı aşıldı ve zemin taşıma gücü yetersiz hataları hakkında;

1) Döşeme sehim sınırı çözümü için kalınlık artırıldığında döşeme kalınlık olarak çok kalın değerlerde sağlıyor, başkaca bir çözümü yok mu ya da tasarım mı hatalı? 2) Zemin taşıma gücü yetersiz hatası için neler...

Devamını Oku ⇾

DÖŞEME SEHİM SINIRINI AŞIYORUM ÇÖZÜM YOLU BULAMADIM

DÖŞEME SEHİM SINIRINI AŞIYORUM ÇÖZÜM YOLU BULAMADIM HATAMIN NE OLDUĞUNU BULAMIYORUM

Devamını Oku ⇾

DÖŞEME SEHİM SINIRI AŞILDI

DÖŞEME SEHİM SINIRI AŞILDI SORUNUNU ÇÖZEMİYORUM YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM

Devamını Oku ⇾

döşeme boşluğu

cami projemizde kubbelerin oturdukları yerlerdeki döşemelerimizi döşeme kenarıyla oluşturuyorum fakat ara katımdaki döşememede boşluk açıyor. hiç döşeme atmadan döşeme kenarı yaptığımda ise yine ara kata tam döşeme...

Devamını Oku ⇾
Geri