V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Radye kenarı ve radye temel bir bütün gözükmüyor

Merhabalar şekilde görüldüğü gibi ampatman vererek radye kenarımı bir bütün çizdim.Fakat radyemi bir bütün olarak çizmiyor.Parçalı diğer bir radye tanımlıyor.Ampatman kısımlarına.Sebebi ne olabilir?

Devamını Oku ⇾

Katı Modelde Gözüken Döşemeler Analiz Modelinde Gözükmüyor

merhaba katı modelde döşemeler gözükürken analiz modeline geçtiğimde gözükmemektedir.Çözümü ne olabilir?

Devamını Oku ⇾

Devrilme Momenti Asmolen Strafor

herkese kolay gelsin. proje de müteahhit özellikle asmolen köpük istemiş. devrilme momentiyle alakalı yapabileceğim bir şey var mı acaba? piyasa da asmolen olarak köpük çözünce kaset gibi davranıyor proje ve devrilme...

Devamını Oku ⇾

BODRUM KAT KOLONLARINDAKİ FAZLA DONATI

Merhaba, ekte koyduğum projede bodrum kat kolonlarımda kat kolonlarından daha fazla donatı olmakta. Özellikle S02 ve S11 kolonlarında aşırı donatı gözüküyor. Bu durumda tasarım hatası mı söz konusu ya da bu sorunu...

Devamını Oku ⇾

havuz-dinamik analizde mod sayısı yetersiz

merhaba,gönderdiğim projeyi inceleyip hatam varsa söyleyebilir misiniz ve mod sayısı yetersiz hatası için ne yapabilirim?

Devamını Oku ⇾

perde kesme güvenliği

merhaba arkadaşlar , perde kesme güvenliği konusunda sıkıntı yaşıyorum. yardımcı olursanız sevinirim

Devamını Oku ⇾

Kaset döşeme Pilyesiz nervür kiriş ayarı

Merhaba kaset döşeme Pilyesiz nervür kiriş ayarı nerede acaba bulamadım da? Donatı seçiminde pilye donatısı seçmezsek uyarı veriyor ama sorun olur mu?

Devamını Oku ⇾

Hata veren döşeme bulunamıyor.

Merhaba muhtemelen yanlış bir yerde döşeme kalmış ama bulamadım nedense planda? D206 Ayrıca sormak istediğim temel havuz modellemesi uygun mudur?

Devamını Oku ⇾

Güçlendirme perdesi atılan kirişler gevrek görünüyor

Merhaba, nonlineer itme analizi yaptırdığım binada, altına güçlendirme perdesi attığım mevcut kirişlerin büyük çoğunluğu raporda gevrek olarak çıkıyor bunun sebebi nedir başka türlü nasıl modelleyebilirim? Kirişi...

Devamını Oku ⇾

kademeli sürekli temel

Merhaba ilk kez proje çiziyorum kademeli bir bina ve arka bahçeye inen 3 basamaklı merdiven var sürekli temel olarak tasarlamam isteniyor temel konusunda yardımcı olabilir misiniz merdiven kenarındaki perde altlarına...

Devamını Oku ⇾

.bak Dosyalarını Silmek Projeye Hasar Verir Mi?

Merhabalar, betonarme projeleri kaydettikten sonra oluşan .bak dosyalarının bilgisayardan silinmesi projenin olduğu mevcut dosyaya hasar verir mi?

Devamını Oku ⇾

kiriş Nmax hatasını gideremedim

bodrum katta ki 30*70 kiriş yapmama rağmen kiriş NMax hatası gitmiyor. yardımcı olursanız çok sevinirim

Devamını Oku ⇾

Kademeli sürekli temel nasıl tasarlanır?

Merhaba ilk kez proje çiziyorum kademeli bir bina ve arka bahçeye inen 3 basamaklı merdiven var sürekli temel olarak tasarlamam isteniyor temel konusunda yardımcı olabilir misiniz , bir de merdivenler konusunda

Devamını Oku ⇾

Kat yükseklikleri , aks yerleşimi ve dairesel kolon perde birleşimi

Merhabalar, Ekteki Projemde 1. Farklı kat yükseklikleri bulunan yapının kat tanımlaması uygun mudur? 2. Aks yerleşimi uygulama için sorun yaratır mı doğru mudur? 3. Dairesel kolonda kiriş ve perde birleşimi uygun...

Devamını Oku ⇾

Grup perde açılımı hatalı görünüyor

Merhabalar, yapımda grup perdem var ancak çatı katında grup perdeyi oluşturan perdelerden birini kaldırdım. Bu şekilde analiz edip perde düşey açılım çizimleri aldığımda hatalı görünüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim.

Devamını Oku ⇾

Temel donatı aralığı nasıl arttırılır?

temel donatı aralığını nasıl arttırabilirim ? 3 katlı 8.40 m yüksekliğindeki yapıda 14 lük 12 cm arayla demir atıyor. biraz fazla geldi bana, tavsiyeniz olur mu ?

Devamını Oku ⇾

Nmax hatası

Merhaba, ekteki projede çatı katında eğimli olan K3 ve K6 kirişlerinde Nmax hatası alıyorum. Beton sınıfını C30 yapmama rağmen ve eleman boyutlarını artırmama rağmen kurtarmadı. Beton sınıfını artırmadan nasıl bir...

Devamını Oku ⇾

Bodrum Kiriş Nmax Sorunu

Merhabalar. Bir pansiyon projesinin sonuna geldim sayılır fakat bodrum katında k22 kirişinde nmax hatasını bir türlü çözemiyorum. Aynı durumdan müzdarip arkadaşların açtıkları konu başlıkları altında verdiğiniz...

Devamını Oku ⇾
Geri