Merhabalar şekilde görüldüğü gibi ampatman vererek radye kenarımı bir bütün çizdim.Fakat radyemi bir bütün olarak çizmiyor.Parçalı diğer bir radye tanımlıyor.Ampatman kısımlarına.Sebebi ne olabilir?
Devamını Oku ⇾merhaba katı modelde döşemeler gözükürken analiz modeline geçtiğimde gözükmemektedir.Çözümü ne olabilir?
Devamını Oku ⇾herkese kolay gelsin. proje de müteahhit özellikle asmolen köpük istemiş. devrilme momentiyle alakalı yapabileceğim bir şey var mı acaba? piyasa da asmolen olarak köpük çözünce kaset gibi davranıyor proje ve devrilme...
Devamını Oku ⇾Merhaba, ekte koyduğum projede bodrum kat kolonlarımda kat kolonlarından daha fazla donatı olmakta. Özellikle S02 ve S11 kolonlarında aşırı donatı gözüküyor. Bu durumda tasarım hatası mı söz konusu ya da bu sorunu...
Devamını Oku ⇾merhaba,gönderdiğim projeyi inceleyip hatam varsa söyleyebilir misiniz ve mod sayısı yetersiz hatası için ne yapabilirim?
Devamını Oku ⇾merhaba arkadaşlar , perde kesme güvenliği konusunda sıkıntı yaşıyorum. yardımcı olursanız sevinirim
Devamını Oku ⇾Merhaba kaset döşeme Pilyesiz nervür kiriş ayarı nerede acaba bulamadım da? Donatı seçiminde pilye donatısı seçmezsek uyarı veriyor ama sorun olur mu?
Devamını Oku ⇾Merhaba muhtemelen yanlış bir yerde döşeme kalmış ama bulamadım nedense planda? D206 Ayrıca sormak istediğim temel havuz modellemesi uygun mudur?
Devamını Oku ⇾Merhaba, nonlineer itme analizi yaptırdığım binada, altına güçlendirme perdesi attığım mevcut kirişlerin büyük çoğunluğu raporda gevrek olarak çıkıyor bunun sebebi nedir başka türlü nasıl modelleyebilirim? Kirişi...
Devamını Oku ⇾Merhaba ilk kez proje çiziyorum kademeli bir bina ve arka bahçeye inen 3 basamaklı merdiven var sürekli temel olarak tasarlamam isteniyor temel konusunda yardımcı olabilir misiniz merdiven kenarındaki perde altlarına...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, betonarme projeleri kaydettikten sonra oluşan .bak dosyalarının bilgisayardan silinmesi projenin olduğu mevcut dosyaya hasar verir mi?
Devamını Oku ⇾bodrum katta ki 30*70 kiriş yapmama rağmen kiriş NMax hatası gitmiyor. yardımcı olursanız çok sevinirim
Devamını Oku ⇾Yatak katsayısı değeri 1500-3000 arası hangi değeri kullanmam gerekiyor
Devamını Oku ⇾Merhaba ilk kez proje çiziyorum kademeli bir bina ve arka bahçeye inen 3 basamaklı merdiven var sürekli temel olarak tasarlamam isteniyor temel konusunda yardımcı olabilir misiniz , bir de merdivenler konusunda
Devamını Oku ⇾Merhabalar, Ekteki Projemde 1. Farklı kat yükseklikleri bulunan yapının kat tanımlaması uygun mudur? 2. Aks yerleşimi uygulama için sorun yaratır mı doğru mudur? 3. Dairesel kolonda kiriş ve perde birleşimi uygun...
Devamını Oku ⇾Merhabalar, yapımda grup perdem var ancak çatı katında grup perdeyi oluşturan perdelerden birini kaldırdım. Bu şekilde analiz edip perde düşey açılım çizimleri aldığımda hatalı görünüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim.
Devamını Oku ⇾temel donatı aralığını nasıl arttırabilirim ? 3 katlı 8.40 m yüksekliğindeki yapıda 14 lük 12 cm arayla demir atıyor. biraz fazla geldi bana, tavsiyeniz olur mu ?
Devamını Oku ⇾Merhaba, ekteki projede çatı katında eğimli olan K3 ve K6 kirişlerinde Nmax hatası alıyorum. Beton sınıfını C30 yapmama rağmen ve eleman boyutlarını artırmama rağmen kurtarmadı. Beton sınıfını artırmadan nasıl bir...
Devamını Oku ⇾Merhabalar. Bir pansiyon projesinin sonuna geldim sayılır fakat bodrum katında k22 kirişinde nmax hatasını bir türlü çözemiyorum. Aynı durumdan müzdarip arkadaşların açtıkları konu başlıkları altında verdiğiniz...
Devamını Oku ⇾