V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bim Blog

Çatı katındaki kiriş yükleri

Arkadaşlar sıfır çatı denen yani çatı katında oda olmayacak ve duvar örülmeden oluşturulan çatı katında ki kirişin hareketli ve sabit yükünü 0 almak doğru bir davranış mı olur ?

Devamını Oku ⇾

Egimli çatı nasıl modellenir?

iyi günler catı katında eğimli dosemelerı cozemedım yardımcı olurmusunuz acaba

Devamını Oku ⇾

Birleşim kesme güvenliği

İyi günler, projemde zemin kat s13 ve s17 kolonlarını birleşim kesme güvenliğinden kurtaramadım. Nasıl çözebilirim acaba? kolon boyutlarını büyütmek kolonda aşırı büyümeye neden oluyor. Çünkü Ve ve Vmax 370 ve 140tf...

Devamını Oku ⇾

KASET DÖŞEME STATİK TASARIM BÖLÜMÜNDE (e) HATASI

Kaset döşeme analiz sonucunda, betonarme yetersizlikler de kaset döşemeler kırmızı olarak gözüküyor fakat sebebini göremiyorum, betonarme tasarım sekmesinden kaset döşemelere baktığımda döşeme ismi yanında (e)...

Devamını Oku ⇾

perde kesiti, perde uzunluğunun 1/30 undan küçük olamaz hatası

Merhaba, 420 m lik bir perde projem var altında da sürekli temel olacak 420 m boyunca. Ancak betonarme perde kesiti, perde uzunluğunun 1/30 undan küçük olamaz hatası veriyor. bunu nasıl çözebilirim?

Devamını Oku ⇾

RADYE DONATI YETERSİZ VE PERDE -DÖŞEME ZIMBALAMA SORUNU

Arkadaşlar merhabalar. RADYE döşemede donatı yetersiz diyor ve iki tane perdede döşeme ile beraber zımbalama sorunu veriyor ne yapmam lazım.projeyi yükledim bana yardımcı olabilen varsa şimdiden teşekkür ediyorum.iyi...

Devamını Oku ⇾

sistem çözülemiyor hatası

yaptığımız projede hata alıyoruz......ilgili arkadaşlar inceleyip yardımcı olabilirler mi iyi çalkışmalar

Devamını Oku ⇾

Perde grubu kapasite oranı aşması

Zemin kat perde grubunda kapasite oranı aşılıyor. Donatıları düzenlememe rağmen bir sonuç alamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

Kiriş Nmax aşıyor hatası

projede bodrum kat K10 kirişinde nmax aşıyor hatası verdi. Beton sınıfını C35 yaptım fakat sorunu çözemedim. Kesiti büyüttüğümde de sorun kalkmadı. Yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

Döşeme ağı oluşturulamıyor

İyi günler. Projedeki 14 katlı binayı çözerken çözüm 10 dk. kadar uzun sürüyor. Yarı rijit diyafram modellemesi olduğu için mi? proje ile alakalı 2. sorum da şu projede D120 1. kat bodrum D120 döşemesinde analizde...

Devamını Oku ⇾

Üst kat kolon donatı artışı

incelediğim bi proje de kolon donatıları ve perde donatıları üst katlarda azalış gösteriyor takıldığım mevzu donatılar artışta gösteriyor bir diğer mesele ise artış gösterdiği donatının çapının büyümesi

Devamını Oku ⇾

Perde Sürekli Temel

Merhaba Mevcut projesinde 4 tekil temel + kolon üzerine inşa edilecek 22 ton bir çelik yapının etrafına toprak gelmesin diye yaptığımız bir tasarım var aşağıda acaba ne kadar doğru buluyorsunuz? Proje bittikten...

Devamını Oku ⇾

Kiriş Donatı Yetersiz

K065 numaralı kirişte, kiriş raporlarında bütün kontrolleri sağladığı halde donatı yetersiz hatası vermektedir.

Devamını Oku ⇾

Kademeli Radye Temel donatı problemi

herkese kolay gelsin kademeli radye temelim ve üzerinde 120 cm su basman perdem mevcut temelime su basman perdesini atana kadar hiç bir problem yaşamıyorum ancak su basman perdesini tanımladığımda ''temel donatı...

Devamını Oku ⇾

Temelde zg hatası

Temelde zg hatası alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

döşeme sehim sınırı hatası

konsol döşemedeki sehim sınırı hatasını çözümleyemedim. ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

Devamını Oku ⇾

statik yardım kurtarmayan eleman

Döşeme kalınlığı kurtaramıyorum Temel zq kurtaramıyorum zemin taşıma gücü kurtarmıyor Kolon kiriş kenetlenme boyu sağlanamadı önerilerinizi bekliyorum

Devamını Oku ⇾

Statik projemdeki hatalar

Döşeme kalınlığı kurtaramıyorum Temel zq kurtaramıyorum zemin taşıma gücü kurtarmıyor Kolon kiriş kenetlenme boyu sağlanamadı önerilerinizi bekliyorum

Devamını Oku ⇾
Geri