merhaba deprem devrilme momenti hatasını bir türlü gideremedim yardımcı olur musunuz. Arka cephe bitişik nizam
Devamını Oku ⇾MERHABA KAT GENEL AYARLARINDA BULUNAN İNDEKSLERİMİ AYARLAMAMA RAĞMEN ZEMİN KAT KALIP PLANI ALDIĞIMDA FARKLI İSİMLENDİRMELER YAPMAKTA. EKSİ KOTTA ÇALIŞAN HERHANGİ BİR DÖŞEMEMDE BULUNMAMAKTADIR. YARDIMCI OLURSANIZ...
Devamını Oku ⇾Ekteki proje de Büyük olan 1 numaralı ve 2 numaralı istinat duvarlarını çözemiyorum. Yola cephe olduğundan arka pabuç koyamıyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba ? Daha önce istinat projesi hiç yapmadım.
Devamını Oku ⇾bir belediyede statik proje raportörü olarak çalışmaktayım. idecad üzerinden modellenmiş bir proje geldi. döşeme tipi asmolen olarak modellenmiş. çizimleri vs. asmolen döşeme olarak. fakat hesap raporunda döşeme...
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar arkadaşlar, x ve y yönündeki rüzgar yüklerini kaç gireceğimi bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾merhabalar Değerli hocalarım; ekte belirtiğim projemde radye temel de donatı yetersiz hatası almaktayım donatıyı artırdığım halde düzelmemekte , donatı çapları baya yüksek atmam lazım bu seferde aşırı donatı...
Devamını Oku ⇾Merhaba projemde uzun bir su deposu var üstüne yaklaşık 100-150 cm toprak gelecekmiş. Ona göre G yükünü fazla tuttum ancak bu şekilde hiç bir eleman kurtarmıyor. Ve dilatasyon da gerekli mi buna acaba?
Devamını Oku ⇾Merhaba. İstinad projesi yapımında jeoloji mühendisinin verdiği değerler ve programın istediği analiz parametreleri aşağıda görünmektedir. Şimdi programın istediği analiz parametrelerine, zemin değerlerinde...
Devamını Oku ⇾Merhaba. Ekli mimarideki merdiveni modellerken 10 ve 11. basamakları tanımlamak için kısa bir tek basamak oluşturup ardından sahanlık tanımlaması yaptım. Köşe dönüşü olması sebebiyle 11. basamakta yaptığım kısa...
Devamını Oku ⇾proje ampartman istiyor ama bitişik nizama sahip olduğu için yan cephelerinde 5 cm'den fazla bırakamıyorum. temeli kalınlaştırmayı donatı çaplarını artırıp sıklaştırmayı denedim ama çözüm olmadı.
Devamını Oku ⇾merhabalar saygıdeğer hocalarım ekte belirtiğim projemde bazı hatalar aldım ekte belirtim yardımcı olurmusunuz radye temelde donatı yetersiz diyor perde kesme güvenliği sağlanmıyor
Devamını Oku ⇾merhaba perdedeki kesme güvenliği hatasını bir türlü çözemedim yardımcı olur musunuz acaba
Devamını Oku ⇾Bu konuyla ilgili bir bilgilendirme var mı?
Devamını Oku ⇾merhabalar projemde zemin katta perde kesme güvenliği sağlanmıyor yardımcı olur musunuz teşekkür ederim
Devamını Oku ⇾Merhaba, Döşemelerde mesnet tipini kullanıcı kontrolünde değiştirebiliyor muyuz? Ve kalınlık kontrolünü de değiştirebilir miyiz?
Devamını Oku ⇾merdiven analizi yapıyorum ama analiz tuhaf rapor da ise merdiven raporu çıkmıyor bakma şansınız var mı
Devamını Oku ⇾sürekli temellerde çok sık donatılarım mevcut donatı sayısını azaltmak için neler yapmalıyım aksi durumda yapılamayacak donatılar çıkıyor.
Devamını Oku ⇾İyi çalışmalar yarım daire şeklinde merdiven tasarımım var ama ben betonarme olarak idecadde bir türlü çizemedim rotayla çizim yapıyorum ama merdiven olarak tanımlayamıyorum lütfen yardımcı olur musunuz , şimdiden...
Devamını Oku ⇾Selamlar. Kolon apl. planı almak istediğimde kolon donatıları yanlış veriyor. Perdeyi sanki yokmuş gibi gösteriyor. Bunun sebebi nedir ? Teşekkürler..
Devamını Oku ⇾Merhaba. Analiz yapmak istediğimde normalde sadece analiz yapmak istiyor musun diye sorarken şimdi farklı sorularda eklendi burada bir farklılık olduğunu farkettim. Kat parametrelerine baktığımda sadece iki katımın...
Devamını Oku ⇾