çatıya çıkış olduğu için çatı yüklerini ancak bu kadar azaltabildim. 215 ve 250 cm çıkma var. içinden çıkamadım yardımcı olursanız çok sevinirim
Devamını Oku ⇾Öncelikle merhabalar. 1---Bodrum kat hiç toprak altında kalmadığında perde yapmak zorunlu mudur?Yapılacak ise kısmi şekilde mi ( mesela 25/180 şekilde her yönde ikişer ) yoksa tamamen binanın etrafı saracak şekilde...
Devamını Oku ⇾merhabalar projemi çizdim analizde kenetlenme boyu sağlanamadı ve kesme güvenliği sağlanamıyor.bunları nasıl çözebilirim projem biraz acil yardımcı olur musunuz fikir ve önerileriniz nedir kolon boyutlarını büyütüm...
Devamını Oku ⇾kolon-kiriş kesme hatası almamak için önerileriniz ve yardımlarınızı bekliyorum
Devamını Oku ⇾Ekte ki projede p16 subasman perdesinin kapasite oranı 1 den yüksek çıkıyor. İlk defa bu hatayla karşılaştım yardımcı olur musunuz ?
Devamını Oku ⇾perde grubu kapasite oranı hatasını bende çözemedim anlayamadım Önerileri yaptım çözüm olmadı
Devamını Oku ⇾Merhabalar, Bir betonarme projem var projede bazı hatalar almaktayım. Bu proje daha önce farkl bir Mühendis tarafından farklı bir statik uygulamada çizilmis proje onaylanmıştır. Projeyi çizen mühendis depremden...
Devamını Oku ⇾merhaba, döşemelerimde merdiven boşlukları var. projedeki şekilde ilerliyordum fakat doğru mu ilerliyorum değilse nasıl bir şekilde tasarım yapmam gerekir fikrinizi alabilir miyim
Devamını Oku ⇾kolon kiriş kesme hatası almaktayım. ama hata veren 2 tane 40x40 kolon boyutlarınla oynama şansım yok. tavsiyelerinizi yardımlarınızı bekliyorum.
Devamını Oku ⇾Merhaba. Mevcut yapıda çıkmalardan dolayı çerçevedeki kirişler oda içinde sarkmakta bu kirişlerin derinliğini 36 cm yapmak işitiyorum aynı aksta duvar altında kalan kiriş derinliğimde 50 cm yapmak istiyorum bu...
Devamını Oku ⇾Biten proje hakkında önerilerinizi alabilir miyim arkadaşlar
Devamını Oku ⇾ekte bulunun dosyamda 2. bodrum kattaki d26 nolu döşememde ağ oluşturulamıyor hatası almaktayım bir türlü hatayı gideremedim yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmlar.
Devamını Oku ⇾Çok fazla sorun var. Bİ yerde görmediğim bi hata yaptım diye düşünmeye başladım. inceleme şansınız var mı acaba
Devamını Oku ⇾merhabalar elimdeki projede döşeme yetersiz diyo kalınlığı arttırmama rağmen hata giderelemiyor.birde bu şekilde dilatasyonu modelledim doğrumudur incelerseniz çok sevinirim:)
Devamını Oku ⇾Benzer konuları inceledim fakat kendi projemde hatayı çözemedim Projemi inceleyebilir misiniz değerli arkadaşlar Başlık bölgesi donatılarını arttırıyorum ama çok az fark ediyor.
Devamını Oku ⇾Arkadaşlar merhaba. Idecadin istinat duvarı parametrelerinde sursarj yükü q=1.2 ton\m çizgisel yük var. Azda olsa tır geçebilen bir yolu tutan istinat duvarında sursarj yükü cizgisel olarak be alınmalı yaklaşım ne...
Devamını Oku ⇾merhabalar projemi çizdim analizde sıkıntı var.kolon kiriş kesme güvenliği sağlanamadı diyor. kolon boyutlarını büyüttüm donatı arttırdım çözüm bulamadım ne yapmam gerekiyor
Devamını Oku ⇾kolon kiriş kesme güvenliğini çözemedim projemde yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾herkese iyi çalışmalar. kiriş yüksekliği genişliğinin 3,5 katından az olamaz ibaresi almadım burda ama merdiven kulesindeki kademeden dolayı yapmam gerekiyor. bu şekilde çözüm yapmam doğru mu
Devamını Oku ⇾