merhabalar bodrum kattaki kolonlarda donatılar çok fazla çıkıyor diğer katlarda normal ama bodrumda çok fazla. nedenini anlayamadım. değiştirmeye çalışınca da sistem kurtarmıyor. yardımcı olabilir misiniz?
Devamını Oku ⇾S7 kolonunda etriye aralıklarını nasıl büyütebilirim acaba?
Devamını Oku ⇾merhaba arkadaşlar , bodrum katta bazı kolonlarda çok aşırı donatı veriyor normal katlarda normal ama bodrum katta çok fazla donatı var. kolon boyutlarını büyütmeme rağmen kolonlardaki sorunu gideremiyorum yardımcı...
Devamını Oku ⇾Merhaba, daha önceden inşa edilen 13 katlı yapının bitişiğinde 2 katlı bir dükkan yapılıyor. Ancak mevcut binaya 100cm kadar bir ampatman yapılmış ve yeni yapılacak dükkanın o cephedeki 3 kolonu bu ampatmana denk...
Devamını Oku ⇾iyi günler, ekteki projede -2. kat k13 kirişinde kenetlenme veya donatı alanı hatası alıyorum. Kiriş boyutlarını da büyüttüm, donatıların da çapını azalttım. Fakat bir türlü düzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Devamını Oku ⇾merhabalar 60 cmlik radye kullanmama rağmen hala bu hatayı alıyorum. donatıları değiştirmeyi denedim olmadı. yardımcı olabilecek birisi var mı ? aynı zamanda zımbalama hatası da veriyor.
Devamını Oku ⇾BODRUM KAT PERDESİ VARKEN X YÖNÜNDE KESME GÜVENLİĞİ HATASI VE 3 TANE KOLONDA DONATI YETERSİZ DİYOR ; KESİTLERİ NE KADAR BÜYÜTÜRSEM BÜYÜTEYİM HATALARI GİDEREMİYORUM. FAKAT BODRUM PERDESİNİ KİRİŞE ÇEVİRDİĞİM ZAMAN...
Devamını Oku ⇾diğer katlarımda sağlayan perde sadece 1. katımda sorun çıkarıyor yardımcı olabilir misiniz
Devamını Oku ⇾radye döşeme koymadan önce sorun yoktu fakat radye döşeme tasarladıktan sonra 2 kirişte nmax hatası aldım. Nasıl çözebilirim?
Devamını Oku ⇾Merhabalar... Bodrum kat subasman perdelerimin bazılarında (P02, P05, P06) ''Kesme güvenliği sağlanmıyor'' hatası almaktayım. perde boyutlarını ve etriye çaplarını da büyütmeyi denedim ancak hata düzelmedi. farklı...
Devamını Oku ⇾MERHABALAR PROJEMDE GEOMETRİ KONTROLÜMDE HİÇBİR SIKINTI VERMEMEKTEDİR.FAKAT ANALİZ YAPTIĞIMDA 2 ADET DÖŞEMEMDE AĞ OLUŞTURULAMIYOR HATASI ALIYORUM.SONLU ELEMAN GENİŞLİĞİNİ DE 25-20 YAPTIM YİNE DÜZELMEDİ.ÇÖZÜLEMEYEN...
Devamını Oku ⇾ekli proje hk. hatalı olan durum nedir?
Devamını Oku ⇾ARKADAŞLAR 1. KATTA Kİ HATALARI GİDEREMEDİM YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ
Devamını Oku ⇾MERHABA ARKADAŞLAR ZEMİN + 2 KATLI BİR YAPI VAR ZEMİNDEKİ KOLONLAR 1. KATTADA AYNI FAKAT ZEMİNDE Kİİ 3 KOLON 2.KATA ÇIKMIYOR VE 2. KATTA ZEMİNDEN GELMEYEN KOLON ATICAM GALİBA BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN MÜ PROJEYİ YÜKLEDİM...
Devamını Oku ⇾incelediğimiz bi yapı özetle tek katlı çatısı prefabrik, 15 m yüksekliğinde 10 metre yüksekliğe kadar perde ve yapı 6 adet depo yapının uzunluğu 250 m civarında gereken dilatasyon konulmuş ama temel tek parça radye...
Devamını Oku ⇾asansör perdelerimdeki kesme güvenliği ve donatı sorununu çözemedim yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum
Devamını Oku ⇾Merhaba Betonarme ve çelik birlikte çözülmesi gereken bir projemiz var çelik proje için hesaplar yapıldı ve bir xls dosyası ile normal kuvvetler kesme kuvvetleri ve moment değerleri bize iletildi. Bizden sadece bu...
Devamını Oku ⇾Merhabalar. bir kaç gündür çözmeye çalıştığım proje var. Projemde bodrum kat S01 kolonu ve bodrum kat S04 kolonunda çok sık donatı çıkıyor. Sorunu çözmeye çalıştım fakat bir tık başarılı olabildim. -Projeye ekstra...
Devamını Oku ⇾P14 PERDEM KESME GÜVENLİĞİ SAĞLAMIYOR VE DONATI YETERSİZ.
Devamını Oku ⇾EKTEKİ PROJEMDE KADEMELİ TEMELİ NASIL TASARLAMAM GEREKİYOR? DAHA ÖNCE HİÇ ÇİZMEDİM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRM. PROJEM B+Z+4NORMAL KATTAN OLUŞMAKTADIR.
Devamını Oku ⇾